Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המומחים!

אני נוהגת בפונטו ספייס 2004 דגם דאינמיק,

הרכב מגיע עם מערכת ממוחשבת למדידת ק"מ לליטר,

רציתי לשאול את מביני העניין בפיאט- האם המדידה הנ"ל מדוייקת?

לאחר שנסענו נסיעות משולבות עם הרכב,

המדידה הממוצעת של המערכת עומדת על בין 14.5-16 ק"מ לליטר, עד כמה זה אמין?

כמובן שגם ערכתי בדיקה ידנית אך הממצאים הראו תוצאות פחות טובות של בערך ק"מ אחד פחות לליטר.

על מה ניתן לסמוך יותר?

האם קיימת דרך לבצע מדידה ידנית ומדוייקת יותר?

תודה!

פורסם

את יכולה לסמוך על המחשב אם את רוצה..

אבל בפועל את תשלמי על הדלק לפי הצריכה האמיתית שאת מודדת..

כמות הקילומטרים שעשית במיכל הנוכחי לחלק לכמות הליטרים של הדלק שנכנסה אליו.

יש למחשבים נטייה להיות אופטימיים

פורסם

לא בהכרח, אני דווקא משיג תוצאה מעשית טובה בכ 1-2 ק"מ לליטר ממה שהמחשב מראה.

המחשבים האלו לא מדויקים מאוד, אבל בד"כ הסטיה שלהם לא ענקית. דיוק של 80% או משהו כזה, לדעתי. טוב בשביל לקבל אינדיקציה אם אתה נוהג חסכוני או לוחץ יותר מדי, אבל לא בשביל מדידות מדויקות.

פורסם

התוצאה שיצאה לך זה בדרך כלל מה שקורה. המחשב אופטימי ב1-1.5 יותר מהמציאות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הכי מצחיק מה המחשב מראה בירידה ללא גז בפנדה 1/50 זה רכב חסכוני..:wink:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המחשב מדוייק מאוד כי הוא סופר התזות של המזרקים, ההבדל בינו לצריכה בפועל נובע מאי דיוק (במכוון או לא) של משאבות תחנות הדלק.

פורסם

בדקתי לאורך זמן דיוק של מחשב דרך בנתון צריכה ממוצעת למול צריכה בפועל במדידות ידניות מדוייקות .

הבדיקות נעשו במספר כלי רכב מיצרנים שונים - המסקנות מעניינות : אין אחידות בין היצרנים.

בדגמי רנו מגאן II , סיאט איביזה , סאאב ==> בכולם מחשב הדרך מדוייק מאוד , ומירב הסטייה 1-2%.

בדגמי פיאט - פנדה רובוטית 2005 ופונטו רציפה 2005 ===> מחשב הדרך אופטימי באופן עיקבי ומזייף ב 10-15%.

פורסם

ברכב שלי (סוזוקי סוויפט 2008) מדידת המחשב מדוייקת יותר בנסיעות בינעירוניות, ופחות מדוייקת בנסיעות עירוניות.

סובארו ג'אסטי 93', 2000-2010, יהי זיכרה ברוך

פורסם

בתדלוק הקרוב אני יבדוק את הצריכת דלק לפי המחשב והצריכת דלק לפי חישוב - פעם ראשונה שלי עם הפנדה. תדלוק אחרון שנסעתי המון בעיר המחשב כתב לי 8.3 ליטר ל100 ק"מ, עכשיו שאני נוסע רק בכבישים מהירים זה כבר 6.9, אולי עוד ישתפר. ואני תמיד שוכח שזה פנדה ולא 500 אבארט :twisted:, אז צריכות דלק שכאלה פשוט מעולות. :-)

ויותר לנושא השרשור, יש לי תחושה שבפיאט זה פשוט לא מחשב את הזמן שעומדים בניוטרל, רק זמן נסיעה. (כי הרי אי אפשר לחשב צריכת דלק בעמידה, וזה נשמע לי מתאים באחוזי הבדל שכתובים כאן)

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...