Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא לרכוש רכב חדש כי מפסידים כסף.

לא לאכול במסעדה כי אפשר להסתפק בלחם ובצל.

לא לנסוע לטיול בחו"ל כי אפשר לראות את הכל בחינם בטלוויזיה.

בקיצור לא לחיות אלא רק לחסוך, אבל היי - היורשים שלך מאוד יעריכו את המאמצים שעשית למען רווחתם...

:mm_yeah:

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל השוק הישראלי עובר שינויים, הן בתחום הרכב והן בתחום הנדל"ן.

פעם, לקנות רכב היה ה"הוצאה הגבוה ביותר לאחר קניה של דירה". היום, כאשר רכב חדש עולה 1/10 (עשירית !) מדירה ממוצעת לחלוטין (משומשת, 3-4 חדרים) נוצר מצב שמכוניות זה כבר לא מה שהיה פעם: בטח לא צ'ק בנקאי נייד ובטח שלא "כסף בטוח" לעת צרה. אפילו לשפץ דירה עולה הרבה יותר מלקנות רכב חדש, אז מה זה כבר רכב היום ?

הליסינג תרם את שלו לשוק הרכב הישראלי: מצד אחד גרם לזלזול אינסופי במושג "רכב" ו"תרבות נהיגה" - מצד שני: מסייע לפוצץ את בועת המחירים של מכוניות יד-2 המוגדרות כ"סחירות".

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תשלום ליבואני הרכב וכניעה הינו מצב בריא בעיניך ?

מה שמופנה למדינה שיך לכולם .

עשיר קונה חדש ועוזר למדינה .

מי כמו המצב כעת ,עוזר לעשיר למלא קופת המדינה ועוזר לאותו אחד להעביר את שקנית ממנו למדינה .

מצב הכי בריא שיכול להיות קיים וצדק סוציאלי מעולה .

"עשיר" קונה חדש ועוזר למדינה? הפראייר שקונה מאזדה חדשה (מיסוי של 60%+) לאחר פידיון קרן ההשתלמות שלו ומכירת הרכב הישן נחשב בעיניך "עשיר"? ואל תשכח גם כי מי שקונה משומש בזיל הזול עדיין משלם את החלק היחסי של המיסוי כך שמכל בחינה שהיא זה אינו נחשב כצדק סוציאלי. להזכירך, במדינות מעט יותר שפויות מאזדה חדשה נחשבת לרכב סטודנטים ומאזדה בת 5 עולה מאות דולרים בלבד.

למה לבכות ? במקום זה נסו את שיטת הקוטג' , בבקשה .

ולשלם בקפה על חסה וקולה 49 שח ,זה בריא בעיניך ?

אבל זה שטויות ,את הבכי והמאמץ יש לעהביר לפתרונות הדיור ולא לרכב .

שטויות, זה בדיוק אותו דבר, כפי שמיסוי רכב חדש עולה על מחירו המקורי כך גם בדירה קיים מיסוי סמוי של 60% המובלע במחיר הקרקע + מיסים ואגרות ושאר רעות חולות. נראה לי מעשי יותר להתחיל בקטן (הקטנת המיסוי על רכב חדש) לפני שנעבור לדברים הקצת יותר גדולים.

בעינין הצא ולמד ובכן ,יצאתי כבר מזמן ולמדתי ,כל השקעה ברכב חדש פרושה הפסדים . פה אתה צודק, מעולם לא קניתי רכב חדש ואיני עומד לעשות זאת. ההפסד העיקרי ברכב הוא ירידת הערך שלו ולכן כלכלית עדיף לרכוש רכב משומש.

למרבה הצער, אתה טועה.

פורסם

ערב טוב ושבוע טוב לחברים שפתחתי את השרשור לא חשבתי שיהיו כל כך הרבה תגובות אבל בכל זאת האם אכן ישנה או לא בעיה בשוק המשומשות כנראה שתלוי מאיזה זווית מסתכלים . מזווית הקונה או המוכר ובכן הנק שהעלתי היא שלא משנה איזה רכב קנית לך אין כוח בתור לקוח פרטי ולחברות הליסינג יש לדוגמא מחיר חלפים מחירי עלות במוסכי יבואן דלק מוזל וכו" כל אלו מוזילים להם את ההשקעה ושבאים למכור גם את נפח הקונים שלמוכר מכונית פרטי מאותו סוג לדוגמא מאזדה 3 אין את היכולת להתמודד עם שוק שונה לחלוטין ממה שכתוב במחירון ידידנו ל יצחק שצוחק כל הדרך לבנק , והנק' העיקרית היא בסוף מחיר משומשות שלדעתי נסגרות מתוך התחשבות בציי הליסינג ולא בלקוחות הפרטיים כלומר מחירון גבוה נותן משחק גדול יותר במחירים לליסינג מאשר למוכר פרטי והקהל הישראלי מצביע ברגליים.

אז אולי לשם התחלה צריך מחירון אמיתי שאינו אינטרסנט ואז יהיה לכולם קל יותר לקנות ולמכור זכרו מחירי הביטוח היקרים ניזונים ישירות ממחירון הרכב של ל. יצחק .

שבווע טוב לכולם תודה על התגובות

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם
בקיצור לא לחיות אלא רק לחסוך, אבל היי - היורשים שלך מאוד יעריכו את המאמצים שעשית למען רווחתם...

זה מזכיר לי פרסומת מלפני כמה שנם של אחת מחברות התעופה האמריקאיות:

If you don't fly business - your children will

:-) :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ובנושא השרשור:

אני באמת מתלבט לגבי הרכב הבא. אם הכל ילך בסדר טפו טפו טפו, נצטרך רכב קצת יותר גדול (כלומר עם תא מטען יותר גדול), וה- GTI תהיה בת שנה - אפילו טיפול אני לא אספיק לעשות לה (עושים אחרי שנה וחצי לפי המחשב דרך). האפשרויות של משהו שלא מצוי בליסינג הן באמת יחסית מוגבלות, אם אתה מעוניין למכור את הרכב בקלות יחסית כשיבוא זמנו (כלומר, שנתיים/שלוש). אני יודע שהשוק של הגולף מצויין, אבל אין לי מושג מה השוק של הג'טה, למשל, או של הגולף+. טוב, יש עוד זמן ;-)

עריכה: אם פורד יביאו פוקוס עם מנוע נורמאלי - זו אופציה; כך גם האסטרה סטיישן אם יביאו אותה עם 1.4T. אבל, לך תדע מה יהיה עם אופל (כולל מליסינג), ופוקוס ידוע שיהיה קשה למכור בשל הליסינג. צרות בצרורות ;-)

פורסם

כן, השוק של הגולף ממש מצוין. ספר את זה לעמית לעבודה שלא מצליח למכור גולף 2007 ג'נריישן עם ק"מ סביר. כשאני אומר לא מצליח למכור, אני מתכוון לכך שכמעט ואין טלפונים.

התיאוריה המעניינת שלך לפיה צריך לרכוש רכב שאינו דגם ליסינג לא מחזיקה במציאות. כשהשוק יורד, כולם חוטפים, מי יותר מי פחות. כשרכבי ליסינג נמכרים במחירי רצפה קשה לשכנע אנשים, גם הלהוטים שבהם, לשלם על דגם ייחודי או מיד פרטית מחיר גבוה באופן משמעותי.

אגב, כמה ירידת ערך ספגה הגולף שלך בשנה האחרונה?

אני לא מצליח להבין מי הפראייר שרוכש רכב חדש בשוק של היום. אין שום בעיית אמינות ברכב בן שנתיים-שלוש וניתן לחסוך 50% מהעלות. פשוט מטורף.

לדעתי באיזשוהי נקודת זמן לא יהיו כמעט רוכשים פרטיים לרכבים חדשים והמחירים יירדו משמעותית.

פורסם
לדעתי באיזשוהי נקודת זמן לא יהיו כמעט רוכשים פרטיים לרכבים חדשים והמחירים יירדו משמעותית.

לדעתי יקרה תהליך הפוך.

ליותר ויותר אנשים יימאס לחפש ולרכוש מכוניות שחוטות, עם אגזמה בשאסי, מנוע שצורך שמן יותר מסירי טיגון של מסעדה וסלון עם פלסטיקים שנושרים כמו עלים בשלכת.

יותר אנשים יכולים להגיע לרכב חדש כי במשכורות נדרשות לרכישה הוא הוזל בהרבה, הדבר גם משנה את הנורמות החברתיות. אם לפני שנים רכישת רכב חדש נחשבה לטירוף כלכלי - היום זו כבר התנהלות סבירה לחלוטין.

התוצאה המתבקשת: התרסקות נוספת במחירי המשומשות והתכנסות לכיוון ירידת הערך האירופית.

פורסם

הליסינגיונרים מציפים את השוק הפרטי במכוניות, זה נכון, אבל זה לא דבר חדש. לליסינג יש היכולת להכניס את המכירות של רכבים מיד פרטית למגמת האטה, אבל אין לו את היכולת להכחיד אותן. חישבו נא על התסריט הבא במקום:

בשל התנופה האדירה של מכוניות המיני למיניהן, נוצרו שני סוגי קונים: אלו שתמיד רכשו מיד פרטית אבל החליטו שבשל המחיר הנמוך ותעריפי הדלק הגואים הם קונים לראשונה רכב קטן חדש (בקרוב מאד גם אני, לדוגמא) ואלו שקונים משפחתומטית משומשת כרכב שני אבל גילו שהם בעצם לא צריכים יותר ממיני לצרכים אלו. בשני המקרים, אלו אנשים שהיו צריכים להשיג את הרכב שלהם משוק המשומשות אבל במקום זאת העלו רכבי מיני חדשים לכביש.

כעת נוצר מצב של רוויה בשוק המשומשות באזורים ש"ננגסו" בשל מכוניות המיני למיניהן (וכמובן, גם אופציות הביניים בדמות הסופר-מיני נתגלו פתאם למי שביצע "המראה לאחור" ממשפחתית למיני) והאנשים שהרכב שלהם היה אמור לעבור לידי אלו שקנו חדש, מתקשים כעת למכור. הליסינג בשלו אכן ממשיך להרחיב את תחום השפעתו (כך נראה) אבל זו תופעה בהיקף כללי, ברמת המקרו של שוק הרכב. כאמור הסוגיה העיקרית הרלוונטית לדיון היא זו המתאורת לעיל, שהיא מקומית יותר, במובן שהיא שנוי העדפות וסדר העדיפויות בתוך השוק הפרטי.

מכאן שמכוניות שבעבר נחטפו בשוק המשומשות עומדות בדד וסופגות ירידת ערך גדולה מבעבר, מה שגורם לנו להסיק בטעות, שרכב כבר לא נחשב יותר לנכס בישראל. אני חושב שזו הסתכלות צרה - מי שבאמת שדה הראיה שלו תוחם רק את קבוצת המשומשות הגלמודות, מתעלם מכך שכל אלו שרכשו רכבים חדשים ירצו יום אחד להיפטר מהם בשוק הפרטי (אותו שוק שנדמה כמדשדש כעת) והם אכן יפטרו מהם בתוכו, כתמול שלשום. אני חושב שפשוט יש איזה shift, שמצריך, מה לעשות, הקרבת קורבנות תמימים. המשומשות הגלמודות תימכרנה למי שמקובע מחשבתית או למי שנמצא על התפר ועדיין לא ביצע את המעבר המחשבתי-פסיכולוגי ממשומשת לחדשה. ככל שהוא נוטה יותר להכריע לטובת חדשה, כך יצטרך מוכר המשומשת להוריד במחיר כדי לפתות אותו. כך או כך, השוק איכשהו "יבלע" את הסרח העודף שנוצר כתוצאה משנוי העדפות כה מהיר ודרמטי זה, של קבלה של גיר ידני, נפח מנוע הנמדד בשלוש ספרות ואורך של שתי מיטות נוער.

מה דעתכם? האם אפשר לראות את השנוי נשוא הדיון כבעל אופי מקומי ביותר שנגרם כתוצאה ממהפכת מכוניות המיני, או שמדובר בתופעת מקרו לפיה הרכב, כקונספט, מאבד ממשמעותו כנכס שני רק לבית מגורים?

:idea:
פורסם
לא לרכוש רכב חדש כי מפסידים כסף.

לא לאכול במסעדה כי אפשר להסתפק בלחם ובצל.

לא לנסוע לטיול בחו"ל כי אפשר לראות את הכל בחינם בטלוויזיה.

ואיך זה קשור אליי בדיוק? אני קניתי אלפא חדשה כי ככה התחשק לי.

emotion of motion

פורסם

מה שאתם רואים היום, זו הבועה שהליסינג ויבואני הרכב ניפחו, והאוויר שמתחיל לדלוף ממנה.

הרי הם לא יוכלו לתת לנצח 20% הנחה לליסינג, שאח"כ שוחט את מחירי

המשומשות, כי הוא חייב להפטר מצי הרכב הישן שלו, ולצפות שמחירי הרכב המשומש

של מוכרים "פרטיים" לא יפגע וישאר באותן רמות ביחס למחירון.

אנשים רואים שבליסינג נותנים להם רכבים חדשים יחסית, עם אחריות, עם מימון, ובהפחתה

ניכרת מהמחירון, ועושים את החשבון שלא שווה להם לשלם עוד 20 או 30 אחוז למוכר פרטי.

וכך גם הפרטיים נאלצים להוריד מחיר, מה שמגביר את חוסר הרצון של אנשים לרכוש רכב

חדש, כיוון שירידת הערך כל כך גדולה.

הטענה שהעלו כאן שמספר רוכשי רכב פרטיים מהסוכנויות הולכת ויורדת לדעתי נכונה, ולראיה רואים

כל שני וחמישי מבצעים של יבואנים, לרוב במסווה של מועדוני לקוחות, כדי לא לפגוע במחירון

הרשמי. אבל השוק לא מטומטם, והוא בסוף מתיישר לפי המציאות, ולא לפי מחירון חסר בסיס,

בדיוק כפי שקורה היום ברכבי היוקרה, שמחיר המחירון שלהם מנותק מהמציאות.

פורסם
לדעתי יקרה תהליך הפוך.

ליותר ויותר אנשים יימאס לחפש ולרכוש מכוניות שחוטות, עם אגזמה בשאסי, מנוע שצורך שמן יותר מסירי טיגון של מסעדה וסלון עם פלסטיקים שנושרים כמו עלים בשלכת.

יותר אנשים יכולים להגיע לרכב חדש כי במשכורות נדרשות לרכישה הוא הוזל בהרבה, הדבר גם משנה את הנורמות החברתיות. אם לפני שנים רכישת רכב חדש נחשבה לטירוף כלכלי - היום זו כבר התנהלות סבירה לחלוטין.

התוצאה המתבקשת: התרסקות נוספת במחירי המשומשות והתכנסות לכיוון ירידת הערך האירופית.

חולק עליך לחלוטין:

1. מאוד קל למצוא היום רכב בן 2-4 שנים במצב טוב ובחצי מחיר של רכב חדש. לא צריך להתאמץ בכלל כדי למצוא רכב כזה, מה עוד שחברות הליסניג והטרייד אין נותנות 1-2 שנות אחריות.

2. ליבואנים יש קושי רב למכור כיום רכבים לרוכשים פרטיים, ולראיה כל מבצעי המכירות ששומעים עליהם כל שני וחמישי. כפי שציין זה שמעלי, מבצעי המכירות הם שיטת ישראבלוף לשמור על המחירון הגבוה והפיקטיבי של פרטיות כיום. מתישהו זה יתרסק.

פורסם
כן, השוק של הגולף ממש מצוין. ספר את זה לעמית לעבודה שלא מצליח למכור גולף 2007 ג'נריישן עם ק"מ סביר. כשאני אומר לא מצליח למכור, אני מתכוון לכך שכמעט ואין טלפונים.

אני לא יודע איזה רכב ומה. העובדה היא, שלפני שנתיים מכרתי TSI 140, ועכשיו TSI 160, מאוד מהר, לקונה הראשון שהגיע, ובהפחתה של כמה אלפי ש"ח בודדים ממחיר המחירון (אבל עם טסט מאוד קצר, אז זה מתקזז). אולי מהנוכחית זה יהיה יותר קשה, לא יודע. אולי החבר שלך לא מתגמש מספיק, אולי גם מהגולף הפשוטה יש יותר מידי, אין לי מושג. רק על עצמי לספר ידעתי.

התיאוריה המעניינת שלך לפיה צריך לרכוש רכב שאינו דגם ליסינג לא מחזיקה במציאות. כשהשוק יורד, כולם חוטפים, מי יותר מי פחות.

הדגשתי לך את המילה החשובה. לטעמי האישי, עצם העובדה שמכרתי את הרכב מהר וקרוב מאוד למחירון, היא סוג של לחטוף "פחות".

מחירון יורד, זו המציאות. וגם בתור מי שרוכש רכבים חדשים בתקופה האחרונה (לא תמיד זה היה כך...), אני יכול לומר שהוא צריך לרדת אפילו יותר, אם להיות אמיתי.

כשרכבי ליסינג נמכרים במחירי רצפה קשה לשכנע אנשים, גם הלהוטים שבהם, לשלם על דגם ייחודי או מיד פרטית מחיר גבוה באופן משמעותי.

שוב, תלוי. מי שמחפש מזדה 3 או אקסנט, באמת שלא יחפש גולף TSI, בין היתר משיקולי תדמית של הרכב (בעייתי, גרמני, you name it). שוחחתי לאחרונה (ביום שישי) עם בחור מבוגר שהוא בעלים של TSI 140. לדבריו, לפני זה היתה לו קורולה - אפס בעיות על 150K ק"מ. רק שהוא כבר לא יקנה יותר טויוטה אחרי שנהג על הגולף TSI. הוא מצפה אפילו לבעיות בגולף (כי הרי זה לא רכב יפני), ובכ"ז לא יקנה טויוטה.

אגב, כמה ירידת ערך ספגה הגולף שלך בשנה האחרונה?

אין לי מושג. אני משוכנע שספגה, אבל כל מה שספגה - זה ממני ;-) אני רק בודק כל פעם שאני מחליף רכב מה שוויו ומה זה מאפשר לי מבחינת מימון הרכב הבא.

אני לא מצליח להבין מי הפראייר שרוכש רכב חדש בשוק של היום. אין שום בעיית אמינות ברכב בן שנתיים-שלוש וניתן לחסוך 50% מהעלות. פשוט מטורף. לדעתי באיזשוהי נקודת זמן לא יהיו כמעט רוכשים פרטיים לרכבים חדשים והמחירים יירדו משמעותית.

פה אנחנו חלוקים, אבל זה לא משנה. ענו לך כבר בנושא זה.

פורסם
חולק עליך לחלוטין:

1. מאוד קל למצוא היום רכב בן 2-4 שנים במצב טוב ובחצי מחיר של רכב חדש. לא צריך להתאמץ בכלל כדי למצוא רכב כזה, מה עוד שחברות הליסניג והטרייד אין נותנות 1-2 שנות אחריות.

2. ליבואנים יש קושי רב למכור כיום רכבים לרוכשים פרטיים, ולראיה כל מבצעי המכירות ששומעים עליהם כל שני וחמישי. כפי שציין זה שמעלי, מבצעי המכירות הם שיטת ישראבלוף לשמור על המחירון הגבוה והפיקטיבי של פרטיות כיום. מתישהו זה יתרסק.

מסכים איתך !

• תוכן חדש...