Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יצא לי היום לעשות סשן כוונים נוסף במערכת אחרי שחשבתי על כמה דברים שנחשפתי אליהם לאחרונה - פחות או יותר בשניים שלושה מפגשים האחרונים.

1. העובדה שמערכת שני חלקים פשוטה סה"כ נותנת תוצאה נהדרת שמספקת אותי גיליתי ש -

מידבאסים פשוטים של HAT מסוגלים לנגן יפה מאוד עד אזור ה6K וגם שומעים מהם מספיק סאונד באזור ה10K

סט שני חלקים שנקודת החיתוך שלו היא 5K מוציא מיד נהדר

2. משהו ששמעתי מכמה אנשים שונים שהם לחלוטין אודיופילים או לפחות אוהבי התחום -

רצוי לבחור לאלמנטים את נקודות החיתוך הגבוהות ביותר בהן הם נשמעים טוב.

ואז התחלתי לחשוב על זה שיש לי

אלמנט 7 אינטש - עד כמה גבוה הוא יכול לנגן ולתת תוצאה מרבית?

אלמנט 4 אינטש - מאיזה גובה רצוי לתת לו להתחיל לנגן בכדי שהוא ישמע במיטבו ועד איזה גובה רצוי שהוא ינגן בכדי שהוא ישמע במיטבו.

טוויטר רינג רדיאטור - מן הסתם - הוא יתחיל לנגן מהנקודה בה המיד ריינג' נחתך מלמעלה

אז - היות ואני כבר יודע שהL4 נשמע לי הכי טוב כשאני לא עובר איתו את ה4.2K ובפועל הוא נשמע לי הכי טוב על 3.75K השארתי את נקודת החיתוך הזו בינו לבין הטוויטר.

אבל - נקודת החיתוך הנוכחית שלי היא 650 הרץ בין הוופרים למידים

אז יצרתי את הסט אפ הבא

נקודת חיתוך 1K בין הוופרים למידים

נקודת חיתוך 2K בין הוופרים למידים

בנקודת חיתוך 1K המערכת נשמעה ממש טוב באופן שמאוד הפתיע אותי, בשביל מה יש לי מידריינג'ים אם הם מתחילים לנגן רק ב1K :shock: ?

ואז עליתי לנקודת חיתוך 2K ושם דווקא המערכת נשמע שטוחה יותר ופחות אהבתי

אז...

ירדתי קצת לנקודת חיתוך 1.5K ושם התוצאה שקיבלתי השאירה אותי ככה :shock2:

גיליתי לתדהמתי (שתבינו, מדובר בשינויים מאוד מינוריים אבל ברגע ששמים להם לב זה פשוט מדהים) שלמערכת פתאום יש עומק פשוט תהומי - זה מדהים!

הכל נהיה עדין ורגוע יותר אבל הוופרים פשוט מנגנים טוב יותר עד 1.5K מאשר המידריינג'ים...

יש יותר עומק, יותר חום, יותר באס, יותר מיד ואם זאת יש פחות צרימות, פחות צלילים שמהדהים בתוך הרכב ובתוך הראש - אין מה לאמר פשוט פנטסטי!!!

עכשיו רק נשאר לי לתקן קצת את הגיינים - הגיע הזמן לפתוח אותם קצת יותר ואז אם צריך לתקן קצת עם האקולייזר עודפי הגברה.

אבל נראה שהטענה שצריך לתת לכל אלמנט לנגן את טווח התדרים המירבי שהוא מסוגל לנגן טוב יותר משאר האלמנטים הוא פשוט - ונכון.

כנראה שיש תחומי תדרים מאוד מטעים לעומת גודל הרמקול שמנגן אותם.

תענוג!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תגיד, שאלת תם:

מאיפה אתה מכוון?

הרי יש לך כל כך הרבה משתנים בדרך.

יש את הקרוס.

אחר כך חיתוכים במגבר.

הביט-1.

ואחרי זה הרדיו-דיסק או המחשב במקרה שלך.

איך אתה עושה שחוליה אחת לא תגביל את השנייה?

פורסם

בכלל בכלל לא שאלת תם ידידי - דווקא שאלה טובה שחייבת להלקח בחשבון.

שרשרת החיול היא כזאת -

הHU הוא CARPC - הוא לא עושה שום חיתוך ושום עיבוד אות למעט שליטה בווליום דיגיטלי

הוא מוציא אות אופטית בPWM אבל למעט שליטה בווליום המידע עובר AS IS - הנחתה היא פעולת העיבוד היחידה שמתבצעת אצלי.

אין אקולייזר של WINAMP אין אקולייזר של כרטיס הקול - הכל בFLAT.

משם אני נכנס לביט1 ושם קורה כמעט כל הקסם

הביט 1 מעביר את האות את כל שרשרת הDSP

TC

XOVER

EQ ועוד אקולייזר 31 ערוצים לכל ערוץ הגברה

ATT (הנחתה)

בקרת קליפינג

ומשם אני יוצא למגברים

הלוויתן שהוא המגבר של הסט הקדמי עובד במצב BYPASS מוחלט לכל הערוצים שלו - בקיצור אין קרוס, זה מגבר חוט בפועל - הכוונה היא שהאות נכנסת, מוגברת, יוצאת.

אין, המגבר הזה לא עושה שום כלום למעט הגברה.

המגבר היחידי שהוא קצת בעייתי הוא הסאן דאון היות והקרוס שלו לא ניתן לעקיפה והוא חותך בסלופ 24 באופן קבוע - וכאן אני צריך פשוט לעשות משחקים של ניסוי ותהיה עד שאני פוגע בעיבוד האות המתאים ביותר.

אבל סה"כ בסאב קל מאוד לטפל ואין שם בעיה אמיתית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נקודת החיתוך שלי עם המיד היא 470 ובין המיד לטוויטר 3.8KHZ

אתה ממליץ להעלות את נקודת החיתוך בין הוופר למיד? :shock: אני חייב לנסות!!

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

ליאור

הJBL - אתה זה שקובע לו את נקודות החיתוך - הוא זה שקובע את כל השאר - אז לא עשית בזה כלום :-D

BIOS

כן - חד משמעית

תנסה למצוא אם יש נקודת חיתוך גבוהה יותר בין הוופרים למידים שלך שגורמת למערכת שלך להשמע טוב יותר... אתה עלול לאהוב את התוצאות לדעתי.

תדווח בבקשה אחרי שתנסה :-P

אל תשנה את הסלופים - רק נקודות חיתוך. אתה רק מעלה את נקודות החיתוך ולא מוריד לכן הסלופ יכול גם להשאר כפי שהיה.

Pioneer TS-X150

פורסם

מחר לקראת ערב (לאחר שאני יעשה ווקס) אני אכנס לאוטו לסשן כיוונים, מעניין מה תיהיה התוצאה :-o

אני רק צריך למצוא את השלט של הJBL ואז הכל יהיה בסדר :roll:

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

תנסה לעלות ל700 הרץ

תנסה אחרי זה לעלות ל900 הרץ

ואז ל1.2K

ול1.5K

בגלל שיש לך מיד קטן יותר משלי - 3 אינטש - הייתי גם מנסה להרחיק לכת ל2K ול2.5 קילו רק מתוך סקרנות - השאלה היא מתי הוופר יתחיל להשמע פחות טוב... שם אתה צריך להפסיק.

ותראה מה קורה בכל פעם - תשמע כל פעם בדיוק את אותו השיר ותראה מה קורה

אני שמעתי את new york city של נורה ג'ונס כשבדקתי את זה וההבדלים הם מאוד קטנים בהתחלה אבל אז כשאתה עובר מסט אפ אחד לשני אתה מגלה עד כמה ההבדלים הם בהחלט שמיעים...

Pioneer TS-X150

פורסם

אני חושב שאת הכיוונים אני יעשה עם אלישיה קיז.

יכול להיות מעניין להעלות את הוופר ל1.2K ואת המיד ל4.5KHZ ואולי אפילו 4.8KHZ

פורסם

תתחיל רק עם שינוי אחד, שני שינויים בו זמנית אתה תאבד את נקודת היחוס ויהיה לך קשה לעמוד על ההבדלים.

תתחיל בלהעלות בהדרגה את נקודת החיתוך בין הוופרים למידים.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי , הפיוניר שלי שותף לניסיונות שלך בכיוון האוטומאטי שלו בסיגנון של הMS-8 יש אפשרות שהמכשיר יקבע לך את הנק' חיתוך. וזה מה שהוא נתן לי:

נק' חיתוך בין מידבאס בדלת לבין L4 בקיק - 1.6K

L4 לבין L1V2 ( טוויטר בקורה ) - 4KHZ

לא נתתי לזה ניסיון בכלל כי זה היה נראה לי הזוי באותו רגע אז החזרתי לנק' חיתוך שלי.

זה אולי יעבוד שכל הרכיבים בקיק אבל עם מיד וטוויטר בקורה אני לא רואה איך זה יכול להישמע טוב.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

אחרי שנוכחתי לדעת שבגדול את רוב רובה של התמונה המוח שלך בכלל מרכיב...

הבנתי שגם אפשר לזרוק את הרמקולים לרצפת הרכב בגלל יתרון המרחק.

אבל זה ידוע שככל שנקודות החיתוך גבוהות יותר מיקומי הרמקולים מטשטשים גם ככה

הודות לתהליכים שקוראים בתוך האזניים שלנו וביניהן שבסופו של דבר המוח מתרגם לתמונה כוללת.

אני חושב שהפיוניר שלך כנראה יודע מה הוא עושה, לפחות מי שתכנת אותו ככל הנראה.

תשים לב עד כמה אני הגעתי קרוב למה שמכשיר כמו שלך הגיע באופן אוטומטי

מעניין לא ? :)

Pioneer TS-X150

פורסם

נתתי בו מבט של זלזול רציני כשראיתי את נק' החיתוך שהוא קבע לי , אני אנסה מחר לעשות כיול אוטומטי כשהמכשיר קובע את הנקודות חיתוך מעניין אותי לדעת איך הוא יעשה את זה בשתי חלקים.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

חם מידי לעשות יותר מידי כיוונים אבל נעשה שינוי וביקשת שאני אדווח.

העלתי את נקודת החיתוך בין הוופר למיד, מ470 ל850 (אם אני לא טועה, אולי אפילו טיפה יותר).

את התגובה שלי לשינוי אני אתאר בסמיילי:

:shock2:

זה כל מה שיש לי להגיד.

פורסם

אדי, הופתעתי מאוד מאוד.

אגב יש לי שם, אלון.

כשירד קצת החום אני אצא לסשן נוסף, אנסה לחתוך בכמה נקודות, אולי דווקא נמוך יותר ישמע יותר טוב ואולי גבוהה יותר מזה ישמע יותר טוב, זה רק ניסוי וטעיה.

• תוכן חדש...