Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העלאת רכב מיושן לכביש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין להעלות את הרכב שלי לכביש אחרי שהוא עמד 6 שנים, הרכב שנת 83.

ביולי אני מעוניין להעלות אותו לכביש ,אני יודע שאני צריך לעשות בדיקת מעבדה.(לפי מה שהבנתי תקן 309)

מה כולל הבדיקה ואיזה אישורים אני צריך להביא לבדיקה ולטס(כמו אישור ברקסים).

אם אפשר לתאר את כול התהליך והפרוצדורה.

תודה רבה מתן

פורסם
שלום לכולם

ביולי אני מעוניין להעלות אותו לכביש ,אני יודע שאני צריך לעשות בדיקת מעבדה.(לפי מה שהבנתי תקן 309)

תודה רבה מתן

לדעתי עדיף להמתין עוד שנה ,ואז להפוך אותו לרכב אספנות ,כך לא תצטרך לשלם אחורה ולא בדיקת מעבדה .

יוסי

פורסם

שנה וחצי.

רק ב1.1.2013 יהיה ניתן לרשום את הרכב כאספנות. (ואז באמת פטור מכל הבירוקרטיה, רק לעבור טסט רגיל וזהו)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
שלום לכולם

תודה רבה מתן

לא כדאי ,עדיף להמתין .

רקבונות שומן בבלמים ,או בבולמים ,חופשים בהיגוי מכניסים אותך למערבולת .

תמתין אם לרכב יש פונקציונליות והוא מושך שמור ונדיר .

אם אתה בטוח ב100 אחוז שהכל תקין לך על זה .

מהו הרכב ?

פורסם
לא כדאי ,עדיף להמתין .

רקבונות שומן בבלמים ,או בבולמים ,חופשים בהיגוי מכניסים אותך למערבולת .

תמתין אם לרכב יש פונקציונליות והוא מושך שמור ונדיר .

אם אתה בטוח ב100 אחוז שהכל תקין לך על זה .

מהו הרכב ?

הרכב זה סובארו האצבק 83 מנוע 1300 הרכב שמור מאוד הוא במצב מצויין אני משפץ אותו כבר חצי שנה השקעתי עליו מעל ל 6500שח אז אני ממש לא מעוניין לחכות.!

החלפתי המון דברים לחדשים. אני יעלה שהיה לי זמן את הפרויקט (צריך הרבה זמן יש תמונות גם).

אז אם משהו יכול לעזור לי לשאלה שלי מה כולל הבדיקה ואיזה אישורים אני צריך להביא לבדיקה ולטס?(כמו אישור ברקסים).

אם אפשר לתאר את כול התהליך והפרוצדורה

תודה לעוזרים

פורסם

שלב א, לך לבנק ושלם 7 טסטים (ששה אחורה ואחד שוטף) כך תשקיע במכה עוד 6000 שקל לפחות.

להמשיך?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
שלב א, לך לבנק ושלם 7 טסטים (ששה אחורה ואחד שוטף) כך תשקיע במכה עוד 6000 שקל לפחות.

להמשיך?

הרישיונות של הרכב הופקדווו!!!! לא צריך לשלם עוד שקל על הטסטים, ואפילו יותר מזה יש לי זיכוי שלי 3 חודשי טסט שאני לא משלם.!

כן אתה רשאי להמשיך.

פורסם

להמשיך?

בכוונת מכוון לא הערתי לבחור מאחר ואין בדבריו נתון שמרמז שזה מצבו .

אבל גם אם כך המצב ...והוא חייב אז אתה לא צודק , יש פרוצדרה אחרת בנושא .

פורסם
בכוונת מכוון לא הערתי לבחור מאחר ואין בדבריו נתון שמרמז שזה מצבו .

אבל גם אם כך המצב ...והוא חייב אז אתה לא צודק , יש פרוצדרה אחרת בנושא .

זה לא משנה ברגע שמקפיאים או מפקידים את הרישיות של הרכב לא צריך לשלם על הטסטים זה הרעיון של ההפקדה.

ועכשיו לשאלה שאף אחד עדיין לא ענה לי עליה

ואיזה תקנה אני צריך לעשות תודה והפעם תענו לי על השאלה אם אפשר

פורסם

מתוך התקנות

"המבקש חידוש רשיון לרכב מיושן, למונית בתום עשר שנים משנת ייצורה יציג לפני הבדיקה תעודה מאת מוסך מורשה בנוסח שקבעה הרשות, כי הרכב נבדק תוך שלושה חודשים לפני מועד הבדיקה ונמצא במצב מכני תקין"

"רכב מיושן שרשיונו אינו בתוקף שנתיים ומעלה והוא רכב נוסעים פרטי, רכב פרטי דו שימושי, אופנוע או רכב מסחרי שמשקלו הכולל לא עולה על 6000 ק"ג, ניתן לחדש את רשיונו רק לאחר בדיקה ואישור של מעבדה מוסמכת (בנוסף לאישורים הרגילים לרכב מיושן)"

אז אם נחבר אחד ועוד אחד:

1. לך למשרד הרישוי והוצא מהם טופס רשיון רכב לתשלום השנה השוטפת (בעצם לחצי שנה) וכן רשיון תנועה זמני לשלושה ימים (כמה עשרות שקלים ביום)

2. שאל אותם האם ואיזה טפסים אתה צריך להצטייד לקראת המפגש המלבב עם מעבדה מוסמכת (וכן כתובות של מעבדה כזאת)

3. במידה ואכן המשפט "בנוסף לאישורים הרגילים לרכב מיושן" הוא בתוקף, עליך לגשת למוסך מורשה ולהצטייד בטופס.

4. אל תשכח את הביטוח.

או חכה שנה וחצי...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
זה לא משנה ברגע שמקפיאים או מפקידים את הרישיות של הרכב לא צריך לשלם על הטסטים זה הרעיון של ההפקדה.

ועכשיו לשאלה שאף אחד עדיין לא ענה לי עליה

ואיזה תקנה אני צריך לעשות תודה והפעם תענו לי על השאלה אם אפשר

אתה צודק . אבל...גם אם לא הקפאת ומלאו תנאים מסויימים חובותיך הכספיים אם היו בטלים ותקבל לשלם חצי שנה קדימה .

לזה התייחסתי מבלי לגעת לבדיקת מעבדה בכלל ,כל הנאמר כאן על מעבדה נכון ,מה שנאמר על חובות כספיים ,6000 וכול' אינו נכון בתנאים מסויימים.

פורסם
מתוך התקנות

"המבקש חידוש רשיון לרכב מיושן, למונית בתום עשר שנים משנת ייצורה יציג לפני הבדיקה תעודה מאת מוסך מורשה בנוסח שקבעה הרשות, כי הרכב נבדק תוך שלושה חודשים לפני מועד הבדיקה ונמצא במצב מכני תקין"

"רכב מיושן שרשיונו אינו בתוקף שנתיים ומעלה והוא רכב נוסעים פרטי, רכב פרטי דו שימושי, אופנוע או רכב מסחרי שמשקלו הכולל לא עולה על 6000 ק"ג, ניתן לחדש את רשיונו רק לאחר בדיקה ואישור של מעבדה מוסמכת (בנוסף לאישורים הרגילים לרכב מיושן)"

אז אם נחבר אחד ועוד אחד:

1. לך למשרד הרישוי והוצא מהם טופס רשיון רכב לתשלום השנה השוטפת (בעצם לחצי שנה) וכן רשיון תנועה זמני לשלושה ימים (כמה עשרות שקלים ביום)

2. שאל אותם האם ואיזה טפסים אתה צריך להצטייד לקראת המפגש המלבב עם מעבדה מוסמכת (וכן כתובות של מעבדה כזאת)

3. במידה ואכן המשפט "בנוסף לאישורים הרגילים לרכב מיושן" הוא בתוקף, עליך לגשת למוסך מורשה ולהצטייד בטופס.

4. אל תשכח את הביטוח.

או חכה שנה וחצי...

תודה

האם זה תקנה 309 או שצריך ללכת למכון התקנים של התכניון?

פורסם
אתה צודק . אבל...גם אם לא הקפאת ומלאו תנאים מסויימים חובותיך הכספיים אם היו בטלים ותקבל לשלם חצי שנה קדימה .

מה שנאמר על חובות כספיים ,6000 וכול' אינו נכון בתנאים מסויימים.

תאיר את עיננו. מהם התנאים המסויימים שיכולים לבטל אגרות רישוי שלא שולמו (ללא הפקדת "ניירות" ) ברכב מיושן??

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...