Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כבל AUDIOQUEST COLUMBIA HI-END

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן, בהחלפה של כבל ממש זול לכבל טוב יותר, יהיה הבדל.

אבל! בהחלפה של כבל טוב בכבל שעולה פי 10 ממנו, לא תשמע שום הבדל (אלא אם תצפה לשמוע הבדל - ראה פסיכולוגיה של השמיעה, אוטו-סוגסטיה וכו') .

לגבי טכנולוגיות עם הגיון בריא - בידוד שמאט את האות זה הגיון בריא?! (וזה כביכול מה שהפטנט הזה בא 'לתקן')

את החברות הגדולות לא מעניין אם יש הבדלים בסאונד או אין. הם מעוניינים בכסף שלכם.

אם הם היו רוצים, הם היו יכולים להוכיח את העניין בקלילות - אפשר להעביר אות דרך כבל ללא ה-DBS הזה ואת אותו אות, רק בפאזה הפוכה בכבל עם הטכנולוגיה שלהם.

במידה ואכן יש הבדלים בין הכבלים - בסיכום של שני האותות ניתן יהיה לכמת ממש את הבדלי הסאונד (מכיוון שכל השאר יתבטל). זה עניין מאד פשוט והוא תמיד מספק הוכחות חותכות!

עכשיו תנחשו למה החברות האלה לא מבצעות ניסויים פשוטים כאלה.

ואני באמת ממליץ בחום לכול 'אודיופיל' באשר הוא להכנס לאולפן הקלטות רציני. לא תמצאו שם כל מיני DBS וחוטי כסף.

כל מה שתמצאו שם זה כבלים מאוזנים (ורק בנקודות 'קריטיות' מבחינת רעש) שמטבעם דוחים רעשים לחלוטין, מחברות מוכרות (klotz,mogami וכו') שעולים במקרים הכי גרועים עשרות שקלים למטר (ובטח שלא מאות ואלפים) ומחברים של נויטריק (שדווקא כן מכילים לעתים מתכות יקרות כמו כסף - אבל שוב, נקודת חיבור היא נקודה בעייתית מבחינת רעש).

וסתם אנקדוטה - באולפנים גדולים, את כל החומר שהוקלט דיגיטאלית ב-0.0000001 אחוזי עיוות וכו' מסכמים בסופו של דבר על טייפ מגנטי.

למה זה? האוזן שלנו לא אוהבת צליל ללא שום עיוותים (וזו פסיכולוגיה שמיעתית שמשותפת לכל בני האדם באשר הם).

הטייפ מכניס עיוותים שנעימים לאוזן שלנו (מה שאנשים קוראים לו "חום").

תקראו בכתבה הזו את הפסקה האחרונה ("בזכות העיוות"), מפי אדם עם נסיון של יותר מכולנו יחד. (הנה אדי - הייתי חייב לך :roflmao:).

בחייאת :-). תפסיקו את המרדף הזה אחרי אחוזי עיוות אפסיים. אתם מנסים לעמוד בסטנדרטים שגם באולפנים הגדולים בעולם לא עומדים בהם, כך שתכל'ס מבחינתכם מה שפגום הוא המקור :shock:

ואתם בתוך רכב!! כמו שנימי אמר - רצפת הרעש בתוך רכב (גם אחד לא מונע - ומי מאיתנו מפעיל את המערכת בלי להניע?) גבוהה בצורה שהופכת את כל העניין לחסר כל משמעות (שלא לדבר על כך שהוויברציות של המנוע גורמות לרעידות ברמקולים, מה שמקפיץ את אחוז העיוות הסופי בכל מקרה).

האמת שאני לא יכול לומר לכם מה לקנות או לא לקנות, אבל הייתי שמח לקצת פחות מיסיונריות בעניין. ואני קורא לזה מסיונריות כי אלה אמונות שלא מבוססות על שום עובדה.

מי שרוצה פתרון אמיתי ופשוט למניעת רעשים ברכב - צריך להפוך את הקו שלו למאוזן. זה לא צריך להיות אפילו עניין של מאות שקלים (אני יכול למצוא תוך שניה סכמות של מעגליים פסיביים לקו לא-מאוזן/מאוזן וחזרה ויש כמובן גם פתרונות מדף כמו zapco symbilink).

ברמה פיזיקלית קשה לתת הסבר אומנם, אבל מנסיון של אנשים שעושים פרוייקטים רציניים בחול הכבלים נותנים את ה טאצ' הסופי הקטן הזה בסוף ההתקנה.
זה פשוט מסכם הכל :lol:

החברות האלה משתמשות בפסודו-מדע כדי לדחוף לנו מוצרים שאנחנו ממש לא צריכים.

הסיבה שיש אנשים שמעידים על הבדלים, היא פסיכולוגית! אם רוצים הוכחה אמיתית אפשר להשתמש בשיטה שהזכרתי קודם.

זה בדיוק כמו שמעשנים נשבעים שהם יכולים להרגיש בטעם בין סוגים שונים, אבל במבחן עיוור תמיד נופלים (ואני מדבר לצערי מהרבה נסיון :?). זה בדיוק כמו שבמבחן עיוור שעשו בארץ לפני כמה שנים, רוב המשתתפים הצהירו שהם מעדיפים קוקה-קולה, אבל במבחן ציונים עיוור - RC קולה נבחרה לטעימה ביותר!

ושוב לחזור כמו מנטרה - סוגסטיה סוגסטיה סוגסטיה.

יאללה אני מחכה למטח החוזר :wink:

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברים יקרים - זהירות - הכבלים האלה מכילים בתוכם גז מטאן דליק - סיגריה אחת ברכב והלך עליכם.

זה לא כבל שמעביר עליו RF - הוא לא סופח רעשים ממש כמו אנטנה - הוא הרבה הרבה פחות רגיש - מה שעובר על כבל RCA כזה זה תדר ביניים IF שהוא בעצם האות תרום ההגבר או קדם ההגבר שנכנסת למגבר - ספיחת הרעשים כאן וההתנגדות של הכבל הם הדברים שצריך לשים עליהם דגש.

אם קניתם כבל פשוט ב50 שקלים ואין רעשים וגם אין שום בעיה של ווליום נמוך מידי כתוצאה מהנחתה של הכבל (ואף פעם עוד לא נתקלתי במקרה שכזה) אז גם לא יהיה לכם הבדל מקבל שהפליץ אותו הגורו פיטקה.

לגבי כבלים של רמקולים שנושאים עליהם אות מוגברת - עובי הכבל הוא הדבר היחידי שחשוב היות וככל שהכבל עבה יותר ההתנגדות קטנה.

כבל מכסף לא עושה שום דבר לצליל, פשוט יש לו התנגדות קטנה יותר מכבל נחושת ולכן ניתן לקחת כבל דק יותר - זה הכל.

לכבלים האלה אין שום השפעה על הספקטרום של התדרים אלא רק על ההתנגדות בין המגבר לאלמנטים שמחוברים אחריו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לא יודע לגבי RCA אבל יש הבדל בכבלי הרמקולים, לא יודע להסביר את זה אבל יש הבדל ולפעמים הוא ממש בולט לעין כמו כבלי כסף שמחדדים את התדרים הגבוהים.

ברמה פיזיקלית קשה לתת הסבר אומנם, אבל מנסיון של אנשים שעושים פרוייקטים רציניים בחול הכבלים נותנים את ה טאצ' הסופי הקטן הזה בסוף ההתקנה.

למה קשה לתת הסבר, ההסבר הוא שוני בהתנגדות, זה הכול.

העניין הוא לא בקיום כבל "פרימיום" והתועלות שלו אלא בעלות שלו.

ישנו גבול מסויים שבו אלמנט הכבל כבר לא משפיע,כי הוא אינו מורגש יותר.

עוד פעם, יש השפעה, רק ההשפעה היא לא מורגשת באוזן רגיל למשל או בכלל לאוזן.

בנושא חיווט לרמקולים.

מהניסיון שלי אין שוני בין כבל נחושת לכבל כסף או לכול חומר אחר.

ישנם הבדלים בעובי הכבל ,או ברמת הסיכוך.

כמו שאדי אמר, יש הבדל בהתנגדות של חומר, אם זה כסף נחושת או זהב, וגם בעובי. הרמת הסיכוך היא רק מגן מפני רעשים וכו.(כאשר הרמקול סופג פחות רעשים ומעביר סיגנל נטו אז לרמקול יש פחות עומס מפני תדרים שהזרם מכתיב לו להפיק, לכן מהלך הרמקול יותר מדויק, לכן ציליל יותר מפורט, זה הכול)

וגם כאן הייתי מעמיד אומגה אודיו 2.5 ממ שעולה 10 שח למטר מול כול

כבל אחר שעולה פי 10 ממנו.

לגבי כבל אומגה אודיו, לאחר ארבע שנות ניסיון שלי עם כבל הזה אני יכול לומר שהוא טוב רק כאשר הוא חדש, עם הזמן הוא מקבל קורוזיה, הדבר מוסיף התנגדות ומפחית מגע בחיבורים. להימנע מזה רק דרך הלחמה של מגעים.

כבלים אחרים (אני אגיד שהם יותר איכותיים ולא יקרים כי אנו לא אוהבים ביטוי הזה) מיוצרים מחומרים שונים אחרים וחומרים יותר נקיים, אשר חומר זה לא מושפע מקורוזיה וכו. זה כל העניין.

פורסם

יש הבדל מאוד בולט בין חיווט לרמקול "רגיל" כמו אומגה אודיו או מונסטר XP לבין אודיסון סילבר!

במיוחד לתדרים גבוהיים.וכן אפשר לשמוע הבדל על אותו סט אפ.

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

אהה כן בטח

עשרות חברי פורום ישבו אצלי ברכב ואף אחד בכלל לא הרגיש

שהטוויטרים חסומים למעלה ב16 קילו

אני חושב גם שהראיתי לאיתמר ולאליקו שאין הבדל שמיע כמעט בין חיתוך ב20 לעומת 16

אתה חושב שאתה תוכל להבדיל בכלל שיש לך שינוי משימוש בחוט מחומר שונה?

בוא נאמר שזה פסיכולוגי כי אם מישהו היה בא בלילה ומחליף לך את החוטים לנחושת עבה אתה עדיין היית ממשיך להלל את חיווט הכסף המדהים שלך למרות שהוא מזמן כבר לא נמצא שם

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, יש לך אוזנים מיוחדים :wink:

אני חושב שפשוט לא כול אחד יכול להבדיל ולשמוע מעל 16K אבל יש כאלו שיכולים. יותר מזה, אם אתה מכיר ממש את כול צליל של מנגינה שלך, שאתה ערכתה והוספתה כל כלי וכלי, צליל וצליל, ופתאום אתה לא שומע את הצליל הזה אז כן אפשרי להבדיל.

בנוסף, לגבי כבל נחושת או כסף, אם מדובר בכבל עם אותו התנגדות בדיוק אלא רק חומר שונה (נחושת/זהב/כסף) אז לא תהיה שום שוני בצליל. אבל אם מדובר בקוטר ואורך זהה אבל חומרים שונים אז כן יהיה שוני בהתנגדות ולכן באופי הצליל.

לילה טוב

פורסם

מספיק עם השטויות

שינוי בהתנגדות יתבטא כהנחתה מינורית בהספק - זהו.

לדעתי זה אפילו לא מספיק בכדי להזיז נקודות חיתוך בתוך קרוס פסיבי באופן שזה יהיה מורגש.

אם הייתי רוצה סאונד קריספי יותר מהסטריאו שלי אני מניח שאם זה היה נכון - פיצה האט ודומינוס פיצה כבר היו מייצרים חיווט לאודיו!

Pioneer TS-X150

פורסם

מה שאתם עושים פה דומה לנסיון להסביר למה יש יותר אחיזה בצמיג רחב יותר עם ידע בפיסיקה תיכונית, רמז, לא צריך להיות הבדל כזה.

תנסו את הדברים שאתם מדברים עליהם, שומעים הבדל, יופי, לא שומעים, עוד יותר טוב.

פורסם

מה הקשר לנקודות חיתוך?

אני לא משעתי הבדל בין אומגה אודיו למונסטר,אבל את ההבדל שעשו אודיסון סילבר כן!

בתדרים גבוהים שומעים כל הסססססס וכל הששששש,(בלי להיכנס לכל התיאורים "בהירים" ו"קריספים").

אני בטוח שאין כאלו אנשים שיכולים להיכנס למישהו לרכב והשמעה ראשונה להגיד איזה חיווט יש או מה נודות חיתוך,

אבל אפשר לשמוע הבדלים על מערכות שאתה כן שמעת בעבר ומכיר אותם היטב!

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

לא שמעתי במו אוזניי אבל מה שכן את הסיפור הזה שיאן מתכוון שמעתי גם שמעתי משני "שפיצים" שאת דעתם אני מוקיר.

גם הם החזיקו בטענה שאין הבדל בצליל או כדומה אבל בעקבות מקרה שהיו צריכים להחליף חיווט לאחד הטויטרים במערכת-הם בהחלט שמעו הבדל משמעותי לטובה ושיתפו אותי בכך.אני לא זוכר מה החליפו-RCA או חיווט רמקול אבל החברים בהחלט שינו את דעתם בעקבות המקרה המעניין הזה.

פורסם

איך אומרים? הכל בסדר.

זה הכסף שלכם - אם אתם חושבים ששם צריך לשים אותו - תעשו את זה.

Pioneer TS-X150

פורסם
לא יודע לגבי RCA אבל יש הבדל בכבלי הרמקולים, לא יודע להסביר את זה אבל יש הבדל ולפעמים הוא ממש בולט לעין כמו כבלי כסף שמחדדים את התדרים הגבוהים.

:roll:

אני יודע להסביר את זה , קוראים לזה לא לצאת פרייר כשאתה קונה כבל מכסף .

וקוראים לזה אפקט הפלאסיבו .

אנשי החיווט וכל ה VOODOO האחר הם התוצר המושלם של כל מה שלא בסדר בתעשיית הסאונד בימינו , עם כל הבולשיט הזה ומה שהיא גורמת לאנשים לקנות.

מגוחך , אין שום הסבר מדעי ליכולת של כבל מכסף לשנות את האות הנשוא , אבל נמאס לי לחזור על זה כבר בערך 5 שנים .. תעשיית המוזיקה : ניצחתם !!! :)

לא לקח את התרופות שלו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...