Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בעוד כחודש אני אמור לקבל ממשפחה, טויוטה קורולה סאן ,אוטומטית שנת 2007,יד 1.

הרכב שימש למטרות עבודה עם נסיעות בכבישי עפר. הרכב עבר 140,000 ק"מ.

טופל בזמן ורק במורשה. בגדול הרכב במצב טוב,אך דורש השקעה להתאמה בשבילי - מע' שמע+רמקולים ,

מגנזיום, ניקוי יסודי (הרכב נסע בשטח ויש צורך בניקוי יסודי מאבק בתא הנוסעים) ,תיקוני צבע ועוד מס' דברים קטנים....

אני שוקל להחליף למאזדה 3,עם שאיפה לדגם ספיריט (מנוע 2000), בשנתון 2006,2007.

השאלה היא איך מאזדה בייחס לטויוטה והאם לאור מה שרשמתי זה חכם לעשות?

תודה לעוזרים.

פורסם

לא כתבת מה הצרכים שלך מהרכב (מה חשוב לך)

כמה אנשים נוסעים ברכב ? כמה ק"מ שנתי ? חשובה צריכת הדלק ?

דרך אגב אם הטויוטה נסעה בשטח 140,000 ק"מ אז צריך להשקיע ביישור קו אולי הבולמים (קפיצים) שלה גמורים .

בעיקרון זה נשמע כמו רכב שלא עברו עליו חיים קלים.

פורסם

בעיקרון הרכב נסע את רוב הקילומיטראז' על האספלט,בנסיעות קצרות אך מרובות. אך גם הרגיש את מהמורות של כבישי יפר.

הרכב מיודע ליחיד, בממוצע לנסיעה ביום כ- 70 ק"מ --> +20K בשנה. רוב הנסיעות בכבישים בין עירוניים.

כמובן שאמינות,בטיחות,נוחות,חסכון בדלק ואחזקה זולה גם כן חשובים (כפי שקיים בטויוטה).

פורסם

המזדה נחותה מהקורולה מבחינת נוחות, ובעיקר מבחינת רעש כביש. הבידוד לא באותה רמה.

אם אתה נוסע הרבה על כבישים בין עירוניים, הלא כלכך חלקים בארצנו, ההבדל יכול לעצבן.

פורסם

כן,אני די מבין שטויוטה ברמה אחת מעל מזדה.

אבל הטויוטה שלי כבר עברה את ה 140K ,האיבזור שלה כמעט ולא קיים,המנוע די חלש

וגם מבחינה חיצונית מזדה לוקחת אותה ובהרבה.

ראיתי כמה דגמים של מזדה עם קילמטראז' נמוך ורמת איבזור עדיפה בהרבה על של טויוטה. אך לרובן יש צורך להוסיף בקנייה.

הבעיה שאני מפחד שאני אתאכזב ממזדה אחרי האמינות של טויוטה. :roll:

פורסם

אתה משווה בין קורולה 1.6 2007 למאזדה 3 2.0 משנתון דומה

לדעתי זו השוואה בין שתי קטגוריות שונות.

http://www.kml.co.il/Car/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94_3_2005_3495

המאזדה שאתה מדבר עליה היא עם 150 סוסים והיא מטוס קטן, אבל תיקח בחשבון שהיא תהיה פחות נוחה גם כי הכיול שלה קצת יותר ספורטיבי והצמיגים שלה שטוחים יותר - נדמה לי חתך נמוך ו17 אינטש של ג'אנט

הקורולה בכלל לא כל כך חלשה - היתה לי אותה קרוב ל4 שנים.

מבחינת צריכת הדלק - אני חושב שהמציאות תהיה טיפה יותר עגומה ממה שרואים בלינק המצורף.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי הנוחות של המאזדה ספיריט אני באופן אישי יכול להעיד, שלמרות שהחתך של הצמיגים שלה גדול (17 אינטש)

היא עדיין מרגישה יותר נוחה לי מהמאזדה 3 הרגילה בגירסת הקומפורט (חתך 16 אינטש), כמו כן הצמיגים יותר "דביקים"

לכביש מפאת רוחבם.

נקודות נוספות הן - הגה קל יותר מכיוון שהוא אלקטרוני ולא הידראולי שזה גם נחמד בחניות (הבנתי שכל המאזדות החדשות יש כזה),

ובהחלט כח לא חסר למנוע הזה לעומת הגירסה הפשוטה של הרכב.

לגבי צריכת דלק - הצלחתי להגיע איתה לממוצע של 1 ליטר ל-11 ק"מ בממוצע (אפילו כמעט 12).

מנוע גדול הוא לא בהכרח בזבזן יותר ממנוע קטן, תלוי מסגנון הנהיגה שלך.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

לפי מה שאמרת אתה נהג יחיד שנוסע הרבה אבל נסיעות קצרות וחשוב לך עלויות זולות.

במחיר של טיפה יותר מהרכבים האלה שהם משומשים, אתה יכול לרכוש מכונית מיני חדשה עם אחריות.

רכב כזה יצמצם מאוד את הוצאות התחזוקה בשנים הראשונות משום שתידרש רק לטיפולים. לא צמיגים ולא תיקונים. בנוסף הביטוח, אגרת הרישוי וכמובן צריכת הדלק יהיו נמוכים יותר.

ממליץ לך לחשוב ולבדוק את הכיוון הזה טרם הרכישה.

בהצלחה.

פורסם

אין מה להשוות בין מאזדה 3 2 ליטר לסופר מיני עם חצי מנפח המנוע וחצי מהגודל.

אמנם זה נשמע הגיוני - קטן פי שתיים יתן את אותם ביצועים אבל זה ממש רחוק מלהיות נכון.

מבחינת חסכון בדלק - אין ספק, כמעט 50 אחוז או אולי אפילו 50 אחוז חסכון בהוצאות על הדלק.

אבל הפרקטיקה של הרכבים הקטנים האלה היא מיועדת לנישה מאוד ספציפית - בקושי אפשר להכניס שם עגלת תינוק, אין מה לצפות לנוחות נהיגה מעבר לסביר מינוס ברכבים האלה, אחרי 90 קמ"ש הם כבר מתחילים להרעיש רובם ואחרי נסיעה ארוכה אתה יכול לצאת מהרכב שבר כלי.

מה שכיף ומרגש ברכבים הקטנים האלה הם תחושת הזריזות שאתה מקבל מהם בעקבות הגודל המזערי הזה שלהן למרות שבפועל אתה נוהג בתוך חילזון...

מת על הרכבים האלה שלא תבין אותי לא נכון אבל צריך לדעת איזו מטרה הם הולכים לשרת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא מסכים. הרכבים בקטגוריה הזאת הם מעל לרמת הסביר ואפילו סוזוקי אלטו שהיא הכי פשוטה מבצעת את כל מטלות הנהיגה בצורה סבירה בהחלט.

עגלת תינוק אפשר להכניס למושב האחורי ביחס עם חלק מהמטען ובמקרה הנ"ל מדובר באדם שנוסע לבד.

יונדאי I10 נוסעת יפה מאוד ב-90 קמ"ש וגם ב-100, בידוד הרעשים והנוחות סבירים בהחלט ובמקרה של המאזדה למשל אולי אפילו עדיפים.

לרווק, זוג צעיר, סטודנטים, רכב שני בבית הם מתאימים כמו כפפה וגם אם יש מעט חסרונות הרי שצריך להקריב עבור חיסכון מהותי בעלויות וגם נוחות שימוש בתוך ערים צפופות.

חג שמח.

פורסם

תשמע

נהגתי על הטויוטה איגו כמה ימים טובים.

והיא מקבילה ל107 ול C1

הרכב נוח ברמה סבירה בהחלט - אבל כשאני מנסה להשוות אותו לקורולה 07 שהיתה לי או לאוונסיס - שלושה עולמות אחרים לגמרי.

וזה לא שאני עושה כאן השוואה לC5 או מרצדס או מונטה קארלו או כל רכב אחר עם נוחות מירבית.

אתה צודק לגבי הפרקטיות ועוד בייחוד לגבי רכב שני אבל שתדע - הקטע של החסכון בדלק ברכבים האלה גם צריך להלקח בפרופורציות מתאימות כי בפקקים אתה תראה מהן תצרוכת דלק של 1:13 במקרה הכי טוב 1:14 ולא 1:18 כמו שהיצרן מצהיר ובכביש פתוח אתה תראה באמת בדגמים הידניים את ה1:20

אם רוב הנסיעות הן בפקקים - צריך לקחת בחשבון שההקרבה לרכב קטן יותר לא תקפיץ אותך הרבה מעבר למה שציפית.

כבר ראיתי כאן מישהו מגיב על ספארק שבפקקים היא עושה לו במקרה הכי טוב 1:11.5 - בשביל זה אני לא הייתי חושב לרגע אחד לוותר על רכב כמו הקורולה 07 שהיתה לי...

Pioneer TS-X150

פורסם

אנחנו מחזיקים מאזדה 626 והייתי מת לצריכה של 1:13. בפקקים ונסיעה עירונית על 1 ל-7 אני אומר תודה לאל.

אם הייתה היכולת לוותר על הגודל ולהסתפק ברכב קטן שכזה היינו עושים זאת.

העניין הוא שאם שנוסע לבד לא זקוק לגודל של אוונסיס או אפילו קורולה והוא יחסוך גם במקום החניה וגם בזיהום האויר בנוסף לכל מה שכבר ציינתי למעלה.

פורסם

אני מחזיק את האוונסיס ואני רואה בפקקים בהכי גרוע 1:9 אולי שווה לך לנסות להחליף לאחת.

אני מחזיק רכב בגודל כזה בגלל שאני צריך רכב שיחזיק את כל השגעונות שלי (מערכת סטריאו מפלצתית) + מקום לעגלת תינוק + לאביזרים הנלווים שתמיד ישנם בתא מטען ואני לא נוסע תמיד לבד (כמעט תמיד באמצע שבוע עם האשה לעבודה ולפעמים גם לוקחים טרמפיסטית ממקום העבודה)

הרכב השני - אני באמת שוקל לרכוש ברגע הראשון שיתאפשר לי רכב מהקטגוריה הזו בשביל האשה כרכב שני בבית אבל למען האמת גם אם מהקטגוריה הזו אז אוטומט ואז כבר ההבדל בדלק לעומת ההבדל בנוחות של משפחתית רגילה - אני כבר מתחיל לפזול לכוון של משפחתית רגילה או אולי אפילו עוד רכב הנאה בשביל האשה גם כן - אני רואה שזה לא משהו שיהרוג אותי אז אני לא מבין למה לכבול את עצמי לכזה דבר?

כמובן אני מדבר איתך עכשיו על השיקולים האישיים שלי אבל אולי זה משהו שפותח השרשיר כן מזדהה איתו כי תראה מה נושא הכותרת... אף אחד לא דיבר על אלטו...

Pioneer TS-X150

פורסם

אני רוצה להחליף למשפחתית חדשה מהיבואן וזה יקרה בחצי שנה הקרובה בלי נדר ובע"ה.

גם אתה לדעתי יכולת להסתפק במשפחתית מרווחת ולחסוך בהוצאות אבל אם אתה מוכן לשלם את האקסטרה עבור תמורה לא ממש ברורה זכותך ותהנה.

בנוגע להחלפת הרכב לאשתך, שוב אין צורך ברכב גדול אבל בגלל שלפי החישוב שלך זה יעלה קצת יותא אז תתאמץ אבל למה?

יהיה לה יותר נוח לחנות ולהשתחל ברחובות צרים, צריכת דלק נמוכה גם אם במעט, זיהום אויר פחות, ביטוח ואגרות זולים יותר אז למה בעצם? בטח אם כבר קיים בבית רכב אחד גדול לנסיעות ארוכות בהרכב מלא.

פותח השרשור אמנם לא הזכיר אפילו את הקטגוריה אבל אני מציע לו לפתוח את הראש קצת ולחשוב בכיוונים אחרים.

שוב חג שמח.

פורסם

יש לך כוח שכנוע אתה יודע

:-P

חג שמח!

ובעדינות עם העוגות :?

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...