Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר בועט בפיג'ו 307 1.6 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

לאחר נסיעה מאומצת, הגיר בועט ואני כבר אובד עצות לפני שבועיים החלפנו ממיר מומנט.

חבר חימושניק חושב שהגיר מתחמם?

מה אתם אומרים בעיה מוכרת?

תמיר.

פורסם

ברוך הבא לעולמו המופלא של הגיר AL4.

אני מציע שתחפש בפורום ותנסה לאפיין את התופעות שאתה מרגיש.

במקרים רבים "בעיטות" מראות שיש בעיה בויסות לחץ שמן בגיר, מדוע החלפתם ממיר מומנט?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אכן גיר AL4.

הרכב לא סחב, עשו ניקוי מזרקים זה לא עזר ולכן החליפו ממיר מומנט.

הרכב עבר 97000 ק"מ וכל הטיפולים בוצעו במוסך המרכזי.

תמיר.

פורסם

:shock: מניקוי מזרקים עברו להחלפת ממיר מומנט בגיר? באיזה מוסך טיפלת?

ממיר מומנט שלא ננעל זה נזק שמגיע הרבה אחרי שנוסעים תקופה ארוכה עם גיר תקול, אני לא מבין מדוע זה היה הצעד הראשון לטיפול בגיר.

האם בוצעו תיקונים בגיר בעבר? הוחלפו שסתומי לחץ שמן בגיר? אילו בדיקות עבר הגיר לפני ההחלטה על התיקון - ממוחשבות? בדקו שמן גיר? מה היו התוצאות?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לא נשמע שהמוסך ביצע דיאגנוזה ממוחשבת לרכב

ה-307 ניחן בגיר בועט והבעיה בדרך כלל שסתומים הידראוליים בגיר

החלפתם + שדרוג תוכנה פותרת את הבעיה כמעט לחלוטין

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם

לא יודע איזה בדיקות עשו. הרכב תוקן במוסך דניאל בראל בפ״ת.

בעבר ב76 אלף ק״מ הרכב לא העביר הילוכים ואז תיקנו את זה, אין לי מושג מה הוחלף.

מה כדאי לי לעשות לגשת שוב למוסך? הבעיה הזאת לא תמיד קיימת ואני לא יודע עם היא תצוץ בביקור במוסך.

תמיר.

פורסם

עדכון:

נראה לי שהגיר נכנס למצב חירום.

אחרי נסיעה קצרה הגיר בעט כמו מטורף, בצג של המערכת היה רשום משהו עם אוטומט לא שמתי לב כל כך.

ובצג של השעונים ראיתי מצב ספורט ושלג ביחד ועכשיו הרכב לא רושם באיזה הילוך הוא נמצא והתחושה כאילו הוא מתחיל מהילוך שלישי ולא סוחב.

סתם לידע כללי, נניח וצריך לשפץ גיר אני יכול לבוא בטענות למוסך שהחליף את הממיר מומנט לפני שבועיים בעלות של 3000 ש"ח?

תמיר.

פורסם

נתחיל בזה שללא התחברות לסקאנר מקורי לא תדע בדיוק מה הבעיה בגיר.

נמשיך בזה שמוסך בראל הוא מוסך עם מוניטין מעולה, אני אמנם לא טפלתי שם לעולם אבל שמעתי עליו רק דברים טובים. ונסיים בזה שאם הוחלף משהו באוטו שלא הועיל במאום לטיפול בבעיה זכותך המלאה לחזור למוסך שישא באחריות לטיפול שביצע.

לגבי הגיר שלך, כרגע הוא נמצא במצב חירום מה שאומר שהוא תקוע על הילוך שלישי וזה ישאר כך עד להתחברות לדיאגנוסטיקה ואיפוס התקלה, אגב, אם לא תתקן המצב יחזור למצב חירום.

התקלה יכולה להתחיל בשסתומים בגיר-כמו שגדעון כבר כתב לך ויכול להסתיים בשיפוץ מלא של הגיר שיכול להגיע לסביבות העשירייה.

אם תרצה המלצה למוסך ממליץ לך על גבע בת"א...

פורסם

בדוק את מצב השסתומים בגיר כמו שנאמר כבר, זה מחלה בגירים ברכב זה. במידה וחס וחלילה אלו לא השסתומים והלך הגיר אתה מוזמן לדבר איתי, לפני מספר חודשים אירגנתי למישהו אותו גיר כמו ברכב שלך גם עם פיז'ו 307 שנת 2004 1.6 ביחד עם עבודה יצא לו הכל 4000 ש"ח.

:)
פורסם

מצד אחד, כדאי לך להמשיך טיפול במוסך שביצע את החלפת הממיר מומנט כדי שיקחו אחריות על מה שנראה כמו טעות באבחון.

מצד שני, אני לא בטוח שאני סומך על יכולת הדיאגנוסטיקה שלהם אחרי שביצעו תיקון שנראה על פניו כלא מתאים לבעיה, ואני אומר את זה בכל הזהירות הנדרשת כי אני לא יודע מה עמד מאחורי השיקולים שלהם.

מה שבטוח הוא שהבעיה לא נפתרה, וכי נדרש טיפול. בדרך כלל החלפת שסתומים פותרת את הבעיה לזמן רב, אלא אם כבר נגרם נזק לתיבה. נזק כזה ניתן למשל לבדוק גם באמצעות בדיקת שמן הגיר. שמן גיר עם ריח שרוף ועם משקעים יעיד בדרך כלל על נזק שמצריך שיפוץ כללי של הגיר (סיפור של כ-8500 ש"ח כולל מע"מ במוסך מורשה אחרי מו"מ).

אני מציע שתתחיל אצלם, תבקש אבחון חוזר כולל בדיקה ממוחשבת ובדיקת שמן גיר, ותחזור לפה עם התוצאות.

שבת שלום ובהצלחה!

Winston S. Churchill -

פורסם

עדכון:

צלצלו אלי הבוקר מהמוסך וטוענים שצריך לשפץ את התיבה בעלות של 7K

הוא מוכנים להתקזז על הממיר מונמט ולהוריד 2200 שקלים.

הרכב באחריות אוטו דיל.

נראה מה יהיה

תמיר.

פורסם

יש כמה דברים שאני לא מבין, אם תרצה להרחיב - אם שילמת 3 על התיקון שלא היה מתאים לבעיה, מדוע אתה מזוכה על פחות? אם הרכב באחריות, מדוע אתה משלם על התיקון? האם שיפוץ הגיר יעשה במוסך מורשה יבואן (מומלץ, שכן, תהליך הרכבת הגיר המשופץ דורש עדכוני תוכנה ולימוד דוושה, ראה שרשורים בעניין).

חג שמח.

Winston S. Churchill -

פורסם

זכותך המלאה לקבל את התיקון בחינם במסגרת האחריות

בצע תחקון רק במוסך מורשה

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם

לגבי מחיר התיקון הראשון, טעיתי, המחיר היה 2200 ש"ח ותוקן במסגרת האחריות של אוטו דיל.

גם עכשיו, הרכב נמצא במוסך המרכזי ומחכה לאישור אוטו דיל לתיקון.

תמיר.

• תוכן חדש...