Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כזכור, אני הבחור ההזוי עם ה- IPAD. התקנה נפלאה, צעצוע חמוד. אממה, עד שאכנס בעובי הקורה ואפתור את הנושא המעצבן של הכניסה הדיגיטלית ל- HU שלי מה- IPAD, אני משתמש ב- HX-D2 כנגן היחידי. האיכות שלו כ"כ יותר טובה מה- IPAD שזה פשוט חטא לא לנגן רק דרך הקלריון.

בקיצור, כולם מהללים כאן השכם וערב את יוסה'לה כפרה על הבניות, פרספקטים, תפירות, חפירות ופסלים. לא ראיתי התייחסות אחת ליכולות שלו להתאים רכיבי מערכת, לכוון אותה וכו'.

בתור אודיופיל קשה מבית טוב ואיכות סאונד בבית שלא רואה אף רכב ממטר, ניסיתי להגיע לאיכות הכי טובה שיכולתי לחיות איתה. וברכב, בנוסף לכל הכיוונים המעצבנים שצריך לעשות כל הזמן, יש את בעיית התאמת הרכיבים.

הלכתי עם יוסה'לה על עיוור. המליץ לי על מורל סופרימו (2 WAY) + מגבר 5 ערוצים של GENESIS + סאב פוקל. על הכבלים עוד היו לי מריבות איתו. הוצאתי איזה 1000 ש"ח יותר ממה שהוא חשב שצריך.

וכל הזמן אני שואל אותו: "יוסף, ברחל ביתך הקטנה - למרות שאתה לא נשוי עדין - השילוב של המורל עם הג'נסיס עובד? אני סומך עליך פה באוזניים עצומות. אל תאכזב אותי. אני לא קונה רק עבודה יפה. אני קודם כל קונה סאונד".

"אל תדאג", "שמעתי את זה", "זה עובד טוב ביחד" וכו'. לא יכול להגיד שזה הרגיע אותי. אבל לא היתה לי ברירה.

FAST FORWARD ארבעה חודשים קדימה לשבוע האחרון - אחרי שכיוונתי בעצמי את הסט, אחרי שביקשתי מיוסה'לה להפוך לי חזרה את ההתקנה מאקטיבית (איכסה) לפסיבית, אחרי שרכנתי מעל המגבר כמו איזה מסכן שעות והלך לי הגב כדי לכוון גיינים, אני יכול לאמר שהסאונד במערכת עכשיו פשוט מ-ע-ו-ל-ה.

בקיצור - יוסה'לה עזר לי לעשות התאמת רכיבים שנשמעת נהדר. אולי קצת הסאב נשמע לי תלוש אבל זה בגלל שאני בא מבית והפרזנטציה של באס שם היא שונה לגמרי בדר"כ. שורה תחתונה - גם לקנות רכיבים בלבד הייתי קונה אצלו. אחלה מחירים (נו בטח, אחרי כאלה קאסטומים לא יעשה לי מחיר?!?!) אבל הכי חשוב - אחלה סבלנות לכל הבלבולי מוח שלי.

הנסיעות מחיפה לת"א ב- 10 בלילה מעולם לא היו מהנות יותר.

מורל - רמקולים סופניים. גאווה ישראלית.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני המום :shock: יוסי אלפיין מבין במערכות סטריאו לרכב.

יש גם שמועה שמייקל שומאכר מבין במכוניות פורמולה 1 :-)

תשמע,

אני מבין מאד בטניס שולחן אבל אני עדין שחקן חרא. :)

פורסם

מתנוש אני לא מבין על מה הפליאה

קודם כל יוסי מביא איתו נסיון של מעל 15 שנה בתחום כאשר הוא מתמחה בהתקנות אקסקלוסיביות.

בנוסף לכך השילוב של מגברי ג'נסיס עם סטים של מוראל הוא ידוע כמשובח ומוצלח ביותר כמו גם השילוב של סטים של מוראל על הגברה של DLS - פשוט תענוג!

כוונים כוונים ושוב כוונים הינה גולת הכותרת להשגת מערכת טובה.

מנסיון אישי עם יוסי - יש לו אוזן טובה מאוד והוא יודע לתת חוות דעת נהדרת על הניואנסינים הקטנים ביותר של סאונד כאשר הוא מאזין למערכת.

אני יודע שבקרוב אני גם צריך לעשות סבב סידורים קטן אצל יוסי כולל תוספת קטנה מאוד (שלא קשורה לסאונד) לביג-אס-ביצ' ואני כמובן אשמח על הדרך לקבל ממנו חוות דעת למערכת אחרי שהיא עברה סדרת כוונים ארוכה ביותר - היות שרק אחרי ארבעה חודשים בערך אחרי ההתקנה אצלו הגעתי למצב שהמערכת מספקת אותי מבחינת הכוונים שלה - ליוסי מן הסתם, עדיין לא יצא לשמוע עד כמה טוב נשמעת מערכת שאת הרכיבים שלה - הוא התקין. (אני מדבר על המערכת שלי בלבד)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בטוח שנשמע טוב :)

מברוק

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

לא מביע פליאה כלל. זה נראה לי אפילו מובן מאליו. פשוט לא זוכר שבכל שירשורי ההלל של עבודות מישהו התייחס לאיכות הסאונד הסופית שבוצעה בחסותו של יוסף.

פורסם

עברתה מאקטיבי לפאסיבי ובפאסיבי נשמע יותר טוב עם אותם רכיבים?

אז מהשהו פה לא קשורה או שאין לך מושג איך לעבודה אקטיבית, כי אין כמו אקטיבית.

פורסם

אין שום סיכוי שבעולם שבהגברה פאסיבית הסאונד יותר טוב.

הבעיה הייתה אך ורק בכיוונים ואני מוכן להמר על הסופרימו שלי!

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

לא צריך ליפול עליו, תלוי בסט ובמקרה זה הסט לא זול בלשון המעטה, כמובן שהבעיה היא בכוונים, אבל השאלה איפה בדיוק.

אפשר לבזבז זמן רב מאוד על נסיונות כוונים שונים ומשונים ולא להגיע לתוצאה שנותן קרוס פסיבי מהונדס היטב.

צריך להכיר את האלמנטים באופן אינטימי :lol: כדי להגיע לכוונים טובים באקטיבי וכך גם את המעבד עצמו (הקלאריון במקרה זה).

פורסם
אין שום סיכוי שבעולם שבהגברה פאסיבית הסאונד יותר טוב.

הבעיה הייתה אך ורק בכיוונים ואני מוכן להמר על הסופרימו שלי!

אל תהמר כלכך מהיר על הסופרימו שלך, חבל שתפסיד אותם בשביל שטויות.

והשטויות הכי גדולות, זה המשפט שכתבת, כי הרי כל תוצאה שתקבל בהגברה אקטיבית, אפשר להעתיק אותה במלואה להגברה פסיבית.

והרי זה ידוע כשמש ביום בהיר, שבהנתן קרוס פסיבי כהלכה, זה קשה בצורה בלתי רגילה לשחזר את אותה תוצאה בדיוק בהגברה אקטיבית, ללא ידיעה מה תוכנן בקרוס ומאיזה רכיבים הוא מורכב, וגם אז זה די בלתי אפשרי.

בנוסף, ניתן לתכנן קרוס פסיבי עם שיטות חיתוך שלא תוכל למצוא בעבודה אקטיבית כגון מעגלי ז'ובל וכו'.

וסתם אנקדוטה קטנה, מתי לאחרונה ראיתי רמקולים ביתיים עם הגברה אקטיבית?

ולסיום, לגבי הנושא המקורי.

ממש הפתעת המאה? יוסי אלפיין מצליח לכוון מערכות בהצלחה יתרה? ועוד לשלב בין רכיבים?

כמות הרכיבים הנדירים והמיוחדים וכמות המערכות שיוסי התקין וכיוון בחייו היא אסטרונומית, והיא אלפי מונים יותר מכל אחד אחר כאן בפורום הקט שלנו.

זה כולל את כ-ו-ל-נ-ו.

under construction..

פורסם

בוקר טוב אליהו 8)

וברצינות, אני מקווה שזה באמת לא מפתיע אותך שיוסי יודע לבחור ולשדך בין רכיבים איכותיים.

לא, אני לא משוחד כי הוא עובד בימים אלה גם על הרכב שלי - האלמנטים אצלי נבחרו על ידי לאחר ששמעתי אותם ברכב אחר.

אי אפשר לרמות שנים של נסיון, אולי כל כמה חודשים יכול לצאת פרוצצור חדש או הייפ של מחשבים ברכב (בלי לזלזל) אבל

יש דברים שלא משתנים כמו מגבר איכותי וסט שהוכיח את עצמו , בידיים הכי מנוסות של יוסי.

לגבי אקטיבי מול פסיבי, זה כל כך לא חד משמעי;

האיכות אצלי השתפרה פלאים ביום שהוספתי את הקרוס בין המידים לטוייטרים ובכך שהם עברו שניהם לאותו אופי הגברה,למשל.

פורסם

בשבילי הקרוס של הסופרימו היה מכשול.

אומנם הקרוס עצמו יכול להיות מעולה ומדהים אבל הצלחתי להגיע לתוצאה הרבה יותר טובה באקטיבי.

וגם זה אחרי הרבה מאוד ניסיונות, שינויים, ניסויים.

עבודה לא קלה בכלל ומצריך המון ידע תכנון והיכרות טובה של הרכיבים.

רק בשביל לנצל את ה 9887 במלואו לקח לי לפחות חודש.

הכיוונים לקחו לי לפחות עוד חודשיים ברמה שהייתי מתעסק איתם כמעט על בסיס יומי.

הגברה אקטיבית זה רק למי שמבין ויודע וכבר מכיר את הרכיבים שלו בצורה מעמיקה.

או לאיש מקצוע עם ניסיון רב!

בקיצור הגברה אקטיבית זה כמו קורס נהיגה מתקדמת.

אין טעם לעשות עד שלא התרגלת לרכב והכרת אותו בצורה מעמיקה.

ושום מעבד סאונד לא יכול לפתור לך את הבעיה הזאת כי זה גם לשחק עם החיתוכים של התדרים.

פורסם
אל תהמר כלכך מהיר על הסופרימו שלך, חבל שתפסיד אותם בשביל שטויות.

והשטויות הכי גדולות, זה המשפט שכתבת, כי הרי כל תוצאה שתקבל בהגברה אקטיבית, אפשר להעתיק אותה במלואה להגברה פסיבית.

והרי זה ידוע כשמש ביום בהיר, שבהנתן קרוס פסיבי כהלכה, זה קשה בצורה בלתי רגילה לשחזר את אותה תוצאה בדיוק בהגברה אקטיבית, ללא ידיעה מה תוכנן בקרוס ומאיזה רכיבים הוא מורכב, וגם אז זה די בלתי אפשרי.

בנוסף, ניתן לתכנן קרוס פסיבי עם שיטות חיתוך שלא תוכל למצוא בעבודה אקטיבית כגון מעגלי ז'ובל וכו'.

וסתם אנקדוטה קטנה, מתי לאחרונה ראיתי רמקולים ביתיים עם הגברה אקטיבית?

ולסיום, לגבי הנושא המקורי.

ממש הפתעת המאה? יוסי אלפיין מצליח לכוון מערכות בהצלחה יתרה? ועוד לשלב בין רכיבים?

כמות הרכיבים הנדירים והמיוחדים וכמות המערכות שיוסי התקין וכיוון בחייו היא אסטרונומית, והיא אלפי מונים יותר מכל אחד אחר כאן בפורום הקט שלנו.

זה כולל את כ-ו-ל-נ-ו.

+1 עצבני ביותר!

ועוד כשאני בתקופה האחרונה מתחיל סוף סוף להתנסות עם עבודה עם קרוסים פסיביים בבניה אישית - השגתי דווקא תוצאה שלא דמיינתי שאוכל להשיג מסט פשוט.

ואני הולך בקרוב להפתיע שוב עם שכלול של הקרוס שבניתי - אבל יש זמן לזה, ממתין לרכיבים ובונה תקציב לשדרוגון.

עריכה - עוד משהו קטן לגבי מה שאוהד רשם.

אוהד מצטער - אבל אחרי יותר מעשור של נסיון עם כוון מערכות אני יכול לאמר לך שלכוון ולבנות מערכת אקטיבית לעומת לבנות ולכוון מערכת פסיבית זה כמו לנסוע על אפניים עם גלגלי עזר.

למען האמת - זה כמו לטוס במטוס קרב בלי מכשירים - רק על פי אינטואיציה

תחשוב שבכוונים אקטיביים יש לך בקרה ויזואלית של כ-ל האספקטים של המערכת שלך.

לעומת זאת במערכת פסיבית - אתה טס על עיוור ועדיין מנסה להוריד את הפצצה במטרה.

רק בגלל שזה קשה לך - זה לא אומר שזה לא טוב, הסיבה שאתה עברת להגברה אקטיבית ואתה יודע את זה - היא שאתה יודע שאין לך סיכוי עם הידע הנוכחי להשיג תוצאות כאלו בעבודה פסיבית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא מסכים איתכם, להגיע לתוצאה ממש טובה בעבודה פאסיבית צריך ולתת מיקומים לא סטנדרטים להאלמנטים כדי שהטוויטר יקבל פאזה טובה עם הוופר.

דבר שני אנחנו מוגבלים מאוד במירכוז הבמה וביכולת לתת רוחב בין הטוויטר לוופר.

דבר שלישי כל אלמנט מקבל הגברה בנפרד מה שמאפשר לנו לקבל יותר כוח, מהירות, ודיוק יותר טוב.

green מה קשור ההשוואה של רמקולים של בית לרכב? טוויטר ווופר ביתים מנגנים בתוח תיבות מתאימות, באותו זווית, באותו רוחב פיזור הסאונד, בבית יש לך יותר חלל, אתה גם יושב רחוק, זה לא בר השוואה לרכב.

לכן רק בעבודה אקטיבית ניתן להגיע יותר בקלות לתוצאת שמיעה ברמה גבוה כמו במערכת ביתית, ואצלי ברכב שומעים כך, רק חסר לי עוד כמה פינישים קטנים למשל כמו אודיוקונטרול.:-D

אני מסכים שבאקטיבי הכיוונים של איזון הסאונד באלמנטים הרבה יותר קשים, מאשר מה שמקבלים בחיבור פאסיבי.

פורסם
+1 עצבני ביותר!

ועוד כשאני בתקופה האחרונה מתחיל סוף סוף להתנסות עם עבודה עם קרוסים פסיביים בבניה אישית - השגתי דווקא תוצאה שלא דמיינתי שאוכל להשיג מסט פשוט.

ואני הולך בקרוב להפתיע שוב עם שכלול של הקרוס שבניתי - אבל יש זמן לזה, ממתין לרכיבים ובונה תקציב לשדרוגון.

עריכה - עוד משהו קטן לגבי מה שאוהד רשם.

אוהד מצטער - אבל אחרי יותר מעשור של נסיון עם כוון מערכות אני יכול לאמר לך שלכוון ולבנות מערכת אקטיבית לעומת לבנות ולכוון מערכת פסיבית זה כמו לנסוע על אפניים עם גלגלי עזר.

למען האמת - זה כמו לטוס במטוס קרב בלי מכשירים - רק על פי אינטואיציה

תחשוב שבכוונים אקטיביים יש לך בקרה ויזואלית של כ-ל האספקטים של המערכת שלך.

לעומת זאת במערכת פסיבית - אתה טס על עיוור ועדיין מנסה להוריד את הפצצה במטרה.

רק בגלל שזה קשה לך - זה לא אומר שזה לא טוב, הסיבה שאתה עברת להגברה אקטיבית ואתה יודע את זה - היא שאתה יודע שאין לך סיכוי עם הידע הנוכחי להשיג תוצאות כאלו בעבודה פסיבית.

למה שאני ירצה לשבור את הראש איך לבנות קרוס מתאים או איזה רכיב שדורם המון חישובים?

כשאני יכול לקבל תוצאה טובה מאוד אפילו מצויינת בהגברה אקטיבית.

בנוסף הצליל שמגיע לרמקול הרבה יותר נקי.

כל היתרון פה זה במגבר שמעלה את האיכות והעוצמה.

זה כמו לשדרג מגבר.

וכל עוד שאין לך תזיז וונטי הגברה אקטיבית היא חיסרון משמעותי!

גם תשים לב שהמערכות הכי איכותיות עובדות רק בצורה פאסיבית!

והרי אנחנו כאן כי אנחנו שואפים לשלמות! (במידה ונזכה בלוטו גם נצליח להגיע לזה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...