Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חבריי הפורום,

זו הפעם הראשונה שלי שבה אני כותב בפורום זה.

אני חייב לציין כי הפורום מקצועי מקיף וענייני..

ובכן לבעייתי או לשאלתי ליתר דיוק,

הבעיה אותה אעלה הפכה בעיניי פשוט למסתורין אחד גדול שאין לה פיתרון עד לרגע כתיבת מילים אלו..

ובכן,

ברשותי סיטרואן C5 משנת 2005 ,רכב מעולה נח ללא תקלות וללא תלונות עד לתקלה הנוכחית שפשוט אין לה כנראה פתרון הנראה לאופק.

הרכב מניע, ואז מתקבלת הודעה שגיאה בצג " engine mamagment faulty" ודוושת הגז פשוט אינה מגיבה והטורים אינם עולים כאילו ומשהו תקוע ולא מאפשר למערכת הגז להגיב, אני לוחץ על דוושת הגז אך אין שום תגובה בטורים.

הייתי אצל חשמלאי רכב מוסמך, הנ"ל הביא מחשב מיוחד ואף התייעץ והביא אדם מיוחד מהמוסך המורשה אותו הוא מכיר, בדק כל רכיב אפשרי איפס את המחשב וכלום, שום כיוון ושום פיתרון, אין לי בעיה להשקיע במה שצריך רק שלא עולים על הבעיה המוזרה הזו, עניין המצערת נפסל, עניין המתחים והמצבר נפסל, עניין חיישן הדלק נפסל, מה יכולה להיות הבעיה? אודה לכם חבריי הפורום באם תתנו תשובות על סמך ידע ולא ניחוש כי אני באמת רוצה לפתור את המסתורין הנ"ל, האם זו בעיה מכנית בכלל? האם יש המלצות למוסכים טובים באיזור חיפה לסיטרואן ולא מורשים!! כי איני מאמין בהם!! אודה לקבל תשובות.. תודה ואעדכן גם בהמשך מה קורה עם הרכב.

פורסם
שלום רב לכל חבריי הפורום,

זו הפעם הראשונה שלי שבה אני כותב בפורום זה.

אני חייב לציין כי הפורום מקצועי מקיף וענייני..

ובכן לבעייתי או לשאלתי ליתר דיוק,

הבעיה אותה אעלה הפכה בעיניי פשוט למסתורין אחד גדול שאין לה פיתרון עד לרגע כתיבת מילים אלו..

ובכן,

ברשותי סיטרואן C5 משנת 2005 ,רכב מעולה נח ללא תקלות וללא תלונות עד לתקלה הנוכחית שפשוט אין לה כנראה פתרון הנראה לאופק.

הרכב מניע, ואז מתקבלת הודעה שגיאה בצג " engine mamagment faulty" ודוושת הגז פשוט אינה מגיבה והטורים אינם עולים כאילו ומשהו תקוע ולא מאפשר למערכת הגז להגיב, אני לוחץ על דוושת הגז אך אין שום תגובה בטורים.

הייתי אצל חשמלאי רכב מוסמך, הנ"ל הביא מחשב מיוחד ואף התייעץ והביא אדם מיוחד מהמוסך המורשה אותו הוא מכיר, בדק כל רכיב אפשרי איפס את המחשב וכלום, שום כיוון ושום פיתרון, אין לי בעיה להשקיע במה שצריך רק שלא עולים על הבעיה המוזרה הזו, עניין המצערת נפסל, עניין המתחים והמצבר נפסל, עניין חיישן הדלק נפסל, מה יכולה להיות הבעיה? אודה לכם חבריי הפורום באם תתנו תשובות על סמך ידע ולא ניחוש כי אני באמת רוצה לפתור את המסתורין הנ"ל, האם זו בעיה מכנית בכלל? האם יש המלצות למוסכים טובים באיזור חיפה לסיטרואן ולא מורשים!! כי איני מאמין בהם!! אודה לקבל תשובות.. תודה ואעדכן גם בהמשך מה קורה עם הרכב.

בוקר טוב

המצערת בc5 מופעלת על ידי מחשב ניהול המנוע , שמקבל נתונים על מצב דושת הגז מחיישן מצב הדושה.

על פניו לפי מה שכתבת החיישן הזה לא תקין, אבל יכולות להיות סיבות נוספות, כמו נתק בדרך או אפילו תקלה במחשב אם כמובן זה בטוח שבית המצערת אכן תקין.

יום טוב

פורסם

ראשית כל תודה על התגובה ולהלן עדכון המצב...

הבאתי את הרכב במוסך הוא חובר למחשב שזיהה כמובן מספר שגיאות מה גם שעשינו כיבוי והנעה כיבוי והנעה ולאחר מספר נסיונות הרכב הניע רגיל והיה גז תקין ושוב אחריי כמה פעמים חזרה

התקלה, הבאתי דוושת גז חלופית מפירוק עם החיישן ועדיין אותה תקלה מה עוד יכול להיות הבעיה אני על סף איוש??

פורסם

האם זה RFJ? מדובר במצערת חשמלית

שתי שאלות

הראשונה:

האם ביצעתה כיול לדוושה (מצערת חשמלית) עם ה LEXIA ו INITALZATION למחשב ניהול מנוע ?(זה RFJ?)

השניה:

מה הופיע לך בתקלות? האם נבדק עם LEXIA ??

צריך לבדוק את הרכב עם LEXIA, לבצע INITALZATION למחשב, ללמד דוושה - ולבדוק

פורסם

אם הc5 זהה בנושא הזה לאחיותיה המבוגרות יותר לבית סיטרואן, אז חיישן שוושת מצערת אמור להיות על הקיר אש, בצורת גלגלת שאליה מתחבר הכבל גז.

החיישן הזה נוטה להתאבד בשלב מסויים ויש צורך להחליף.

אצלי בקסרה לא היה צריך לבצע לימוד, הנעה וכיבוי והלימוד התבצע אוטומטית והכל עבד כשורה.

גם אצלי היתה תופעה זהה לחלוטין, אם אכן זה אותו חיישן תוכל למצוא אותו בפירוקיות בגרושים, הוא נמצא בקסרה בכל הדגמים (דור שני בלבד).

בכל אופן, אם תרצה להגיע לאיזור המרכז, אני יכול להמליץ לך על מוסך גבע בת"א, מתמחה בצרפתיות ובתקלות מוזרות (:.

בהצלחה

פורסם

מה שאני כבר למדתי מרכב זהה בפרטים ובשים על תתרגש ממנו.

כך את הרכב למוסך ראשי ואני מבטיח לך שהעניין יסתיים. אולי יהיה מעט יקר אבל לא תשרוף זמן יקר מיותר ועצבים אצל כל מיני חאפרים שקורעים וקוראים לעצמם מומחים לסיטרואן.

C5 רכב עדין בעל יותר מידי חיישנים חבל להסתבך.

בהצלחה

פורסם

רובי, אני לא חושב שאתה צריך להתייאש.

כנראה מדובר בחיישן תקול או נתק איפשהו.

מוסכים מורשים באיזור שלך אני לא מכיר, אבל בירושלים יש מוסך מורשה "אופיר ארמוזה" שהוא סה"כ בסדר גמור.

אם תראה שזה רלוונטי אוכל להדריך אותך איך לגשת לשם.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
ראשית כל תודה על התגובה ולהלן עדכון המצב...

הבאתי את הרכב במוסך הוא חובר למחשב שזיהה כמובן מספר שגיאות מה גם שעשינו כיבוי והנעה כיבוי והנעה ולאחר מספר נסיונות הרכב הניע רגיל והיה גז תקין ושוב אחריי כמה פעמים חזרה

התקלה, הבאתי דוושת גז חלופית מפירוק עם החיישן ועדיין אותה תקלה מה עוד יכול להיות הבעיה אני על סף איוש??

יש לנו כאן כמה מומחים רצינים לסיטרואן, רשום את הקודי התקלה שהתגלו ותקבל כוון.

פורסם

חברים יקרים,

להלן העדכונים האחרונים,

הבעיה נפתרה,

מדובר היה במצערת,

החלפתי מצערת חדששה ומיד הרכב חזר לעבוד כמו שצריך,

בכל מקרה נאמר פה בפורום משהו על " ללמד" עם המחשב,

מה הכוונה? האם אחריי שהרכבתי מצערת חדשה צריך ללמד אותה משהו או לעשות דבר מה נוסף? כי הכל מניע ומצויין,

לגביי דבר נוסף שהתייחסו פה , אכן בדקו את המערכת עם תוכנת לקסיה שמיועדת לרכביי סיטרואן, ואכן הייתה שגיאה שכיוונה למצערת, ניסינו קודם דוושת גז עם חיישן גז אך הבעיה לא נפתרה ובנסיון האחרון עם המצערת הבעיה חלפה והמחשב גם לא זיהה את התקלה יותר..

אז לסיום אשמח לקבל אינפורמציה במה הכוונה " ללמד" בעזרת המחשב..

פורסם

השלב הראשון בפתרון תקלות מסוג זה הוא החלפת התקע למצערת וניקיון יסודי של המצערת - וכמובן, איפוס ואיתחול של המערכת ע"י מחשב דיאגנוסטיקה.

חיישני דוושת האצה הם חיישנים סופר-אמינים ואין להם נטיה להתקלקל כלל, במיוחד אלו שנמצאים בדגמים שמעל 2003 (שם מדובר בדוושת+חיישן כמכלול אחד, מה שלא היה בשנת 2002 ב 307\קסארה\C5, שם היה חיישן על קיר האש או במקום אחר בתא המנוע והוא היה מחובר על כבל לדוושת ההאצה - וגם הוא לא ממש מתקלקל, בלשון המעטה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נו, כל כך מהר מתייאשים? :-)

אני שמח שפתרת את הבעיה.

סע בבטחה ושבת שלום.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...