Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איטליה - מה עושים, מה רואים...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת שלא חובה לבקר בסטלביו. אני הייתי שם באוקטובר שעבר וזה היה הכביש הכי פחות מעניין באותו היום. אולי זה היה קשור לעובדה שהיה ערפל כבד וטמפרטורה שקרובה לאפס (כך שבכלל לא זכיתי לראות את הנוף), אבל אני לא בטוח שהייתי נהנה גם ביום קיצי. שילוב של פניות היירפין וכביש צר מאוד ובאיכות סלילה נמוכה הם לא מתכון מושלם להנאה. יכול להיות שאם הייתי שם עם 500 אבארת' או עם אופנוע הייתי מדבר אחרת. בכל אופן, הייתי באותו הטיול גם בגרוסגלוקנר (אאל"ט בהמלצתך ;)) ואין מה להשוות. הגרוסגלוקנר הוא כביש הרבה יותר מהנה ושווה כל אירו בכניסה אליו. כמובן שאני מבין את הרצון שלך להיות שם רק בשביל ה-V (אני לא אכחיש שזה היה חלק מהאינטרס שלי), אבל אני רק מכין אותך שלא תתאכזב.

בכל מקרה, אם אתה נוסע לסטלביו אז אתה באמת מתקרב מאוד לאיזור הדולומיטים, ואז חבל לפספס את היופי של האיזור ואת הכיף של הכבישים שלו - מה גם שאתה נוסע בספטמבר, בערך החודש הכי טוב לטיולים באיזור. מזג האוויר עדיין יציב לרוב ועונת התיירות נגמרה זה מכבר. היופי באיזור הזה שאפשר להקדיש לו שבוע שלם ואפשר גם "לסיים" אותו ביום אחד. אילוצי זמן חייבו אותי לבחור באופציה השניה. כאן תוכל למצוא את המפה שאני הכנתי בזמנו - ואני יכול להגיד לך בפה מלא, שבשבוע הנהיגה עם הרכב הזה באלפים האוסטרים, האיטלקים והשוויצרים - ביום הזה נהנתי הכי הרבה. ברוב הפאסים שבמסלול הזה עוברים רק רוכבי אופנוע אקראיים (שנהנים לא פחות ממך :lol:), כך שההנאה מובטחת.

הנה כמה צילומים מהטיול שלי באיזור כדי לשכנע אותך :-P

IMG_4462.JPG

IMG_4491.JPG

IMG_2321.jpg

IMG_2323.jpg

פורסם

היי היי, זה לא פייר - גם אני רוצה RS5 בכבישים אלה... :cry:

בהחלט עושה תאבון. אני אשב על המפה עוד מעט, זה נשמע יותר מידי מעניין :twisted:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ראיתי שהרבה לפני כתבו לך אבל אני חייב לציין גם, קומו והאגמים מסביב.

בנוסף אם אתה במילאנו וחובב כדורגל, ממליץ לך לבקר באיצטדיון סאן סירו ובמוזיאון שלו, לצערי לא יצא לי לראות את המוזיאון ואני עוד אוהד אינטר מילאנו.

מוזר לי שלא ציינו את פיזה פה, הנסיעה אמנם יחסית ארוכה אבל הדרך ממילאנו לפיזה עוברת דרך המון מנהרות, ים והרים

אני לא חושב שכדאי לך לנסוע לרומא בטיול הזה, רומא דורשת הרבה זמן ואתה סתם תהיה לחוץ, עדיף לך להגיע לרומא בטיול יעודי או רומא + דרום איטליה כדי שתהנה כמו שצריך גם מצפון איטליה וגם מדרום איטליה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

מה עושים באיטליה? מה לא עושים!

תאמין או לא - הייתי עד עכשיו 3 או 4 פעמים באיטליה ועדיין לא הספקתי לראות אפילו חצי מהארץ המדהימה הזאת. לא הייתי בונציה, לא הייתי ברומא. בעצם לא הייתי בכל החלק הדרומי...

בכל מקרה, אם הבסיס הוא מילאנו (עיר די משעממת) אז כמו שאמרו לך - יש מספיק דברים לראות בסביבה בשביל שבועיים לפחות.

מוזיאון פרארי באמת לא משהו. המפעל אמור להיות כן (לצערי לא ביקרתי, אבל עשיתי משהו יותר מעניין במקום). צריך להזמין מקום מראש. בלמבורגיני אותו דבר.

מצטרף לעידן בנוגע לפאגאני - הייתי שם בפעם השנייה בשבוע שעבר ועדיין לא נרגעתי. אם כי זו מכונית החלום שלי וזכיתי לעשות יותר מלבהות בה... המקום עצמו פצפון ואין יותר מדי מה לעשות שם בסופו של דבר, אבל זו חוויה מיוחדת.

בכל מקרה, טוסקנה - יש ה-מ-ו-ן דברים לעשות. חפש שרשור שלי בנושא מלפני כמה שנים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מוזר לי שלא ציינו את פיזה פה, הנסיעה אמנם יחסית ארוכה אבל הדרך ממילאנו לפיזה עוברת דרך המון מנהרות, ים והרים

מפירנצה תתן גיחה לפיזה, יש שם באיזור מסעדות וכל מיני חנויות ואפילו טיול רגלי בין הסמטאות יכול להיות נחמד.

למה ללכלך ?....

:wink:

אני שוב ממליץ- לא לבזבז זמן על מילאנו, זו העיר הכי פחות מעניינת באיטליה.

לגבי ונציה, לא הייתי, אבל הדעות לגביה מאוד חלוקות, חלק אומרים שעיר מדהימה וחובה לבקר בה, חלק אומרים שזו עיר מסריחה ועדיף כבר לבקר במלון שנושא את שמה.....

מפעל פרארי אכן מאכזב ולו רק מהסיבה שהוא יותר מתמקד בקבוצת הפורמולה 1 של היצרן ופחות ברכבים האחרים- את הטסטרוסה לא תמצא שם, גם את ה-355 ועוד כל מיני דגמים (רק איזה 6 מכוניות "עממיות", כל היתר פורמולה או מירוצים מכל מיני תקופות).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

חבר'ה, רב תודות!

במילאנו ידוע לי שאין יותר מידי מה לעשות. מאמין שניתן גיחת התרשמות קצרצרה, אולי כמה תמונות ו... זהו.

רומא ושאר האיזורים הדרומיים יאלצו להמתין לטיול הבא (אי שם בשנה הבאה...). הפעם אתמקד באיזור הצפון ובדברים המעניינים שבו :wink:

בינתיים רשמתי לעצמי את המסלול ש-Clutch בנה, כולל ה-Stelvio Pass, האגמים שבסביבה, שלל המפעלים / מוזיאונים, כולל דוקאטי (מת על היצירות שלהם) וביקור ב-Monza (יש F1) :-)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוראל,

בין נקודה D ל-E, הייתי ממליץ לעלות קצת למעלה ולעשות את ה-Passo di Giovo, או Jaufenpass בשמו הגרמני.

אני לא חסיד של "לסמן V" על מקומות ופסים הרריים, אבל אם כבר אתה שם, אז שווה לבקר.

בלאגו די גרדה זה רעיון טוב להגיע ממערב, אבל קח בחשבון שהדרך שם היא נתיב אחד בכל כיוון ותהיה מלאה בגרמנים

ואוסטרים בחופשה, אז יהיו פקקים. נצל את שעות האור ע"מ לטפס למעלה בכבישים של Tignale ו-Tremosine, הם

חינמיים לחלוטין ועושים בי"ס לכל הסטלביו, הגרוסקלוקנרים ושאר אתרי התיירות שכולם כותבים עליהם. קח בחשבון שיש

שם מספר מוגבל של תחנות דלק, לכן לא כדאי להתחיל את הטיפוס עם פחות מחצי מיכל (כי אתה בזווית חדה, והאוטו

עלול לחשוב שנגמר לו הדלק תו"כ). מאידך, הדלק באיזור האגמים די יקר, ואם תעצור למלא 40-50 ק"מ לפני היעד,

תוכל לשלם פחות ולא להצטופף עם התיירים. כנ"ל לגבי קניות, מסעדות וכל דבר אחר שמצריך חניה.

באזור מילאן וברגמו, הייתי ממליץ להתאחסן ב-Sesto San Giovanni, Rho או Lainate, יש שם אחלה מלונות *4

במחירי אכסניה ועם קישור מהיר לכביש. אני מאמין שאפילו לסטנדרטים הגבוהים של המשפחה שלך זה יהיה מספיק.

אל תעשה יותר מדי תכניות עם כבישים הרריים - זה מעייף פיזית ומנטלית, ומונע ממך לראות את היופי האמיתי של האזור.

לנסוע בכבישים אקראיים ולהתסכל לצדדים זה חלק מהקסם באיטליה, ויהיה חבל להעביר את כל החופשה ב"תקתוק" פסים.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה.

אני שוב ממליץ- לא לבזבז זמן על מילאנו, זו העיר הכי פחות מעניינת באיטליה.

תלוי מה מעניין אותך.

פורסם

ואדים, רב תודות על עזרתך.

ואם זה לא הובן - יש לי משפחה שמתגוררת במילאנו, ואני אשהה איתם בביתם.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

קודם כל, המסלול נראה מצויין ואני בטוח שאתה תהנה מאוד :)

עכשיו כשאני רואה את המסלול שלך, הרשה לי להציע לך הצעה נועזת: במקום לנסוע דרך כביש 42 (אותו אני לא מכיר, אבל אני יכול להניח שמדובר בדרך בינעירונית די משמימה) לעבר סטלביו, עלה מאגם קומו ישירות דרך כביש 2 ו-13 לכיוון העיירה מסוצ'ו בשוויץ, והמשך לעבר סטלביו על כביש 27 המדהים (סרטון מהחוויות שלי שם תוכל למצוא למטה). שיניתי את המפה שלך קצת כדי שתוכל לראות למה אני מתכוון. זה מאריך לך את המסלול בקצת (אבל ממש קצת) ומכריח אותך לעבור דרך שוויץ היקרה (במחירים, כמובן), אבל יהיה מהנה בהרבה. גם כי הכבישים השוויצריים בדרך כלל טובים יותר ממקביליהם האיטלקיים, ובעיקר כי הגישה לסטלביו בנתיב הזה מובילה אותך בכבישים מדהימים - למעשה, נהנתי יותר בדרך לסטלביו מאשר בסטלביו עצמו ;)

עוד אופציה מעניינת בשבילך אם אתה יכול להרחיב עוד קצת את מסלול הטיול (אבל פחות מומלצת לטעמי), היא להמשיך עוד צפונה ולנסוע דרך כביש 28 (שאולי זכור לך מאותו פרק של טופ גיר בו בחרו את סטלביו ככביש הנהיגה האולטימטיבי) המקשר בין העיר דאבוס שבשוויץ לסטלביו שבאיטליה. הכביש אכן מעולה, אבל הוא די עמוס. כאן המקום להסתייג ולהגיד כי יכול בהחלט להיות שהחוויה שלי לא מייצגת כי אני הייתי שם בסוף השבוע.

עוד עצה: אם אתם מרגישים שאתם לא מספיקים או חייבים לקצר את המסלול מסיבה כלשהי, אתם יכולים לוותר על הזנב הקטן שנמצא בין העיר Cortina d'Ampezzo (עיר די קטנה וחביבה, אבל כדאי להתרחק בכל מחיר מקפה קורנליוס) ל-Passo di Tri Croci, אבל בשום פנים ואופן לא על Passo di Giau והמקטע בינו לבין העיר עצמה. זהו אחד מהמקטעים הכיפיים ביותר (שני הצילומים האחרונים בפוסט הראשון שלי באשכול הזה הם משם).

כביש 27:

T2HwFY2WpEs דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

כביש 13 (מעט צפונה מאיפה שתהיה, אבל עדיין):

IMG_4304.JPG

כביש 28:

IMG_4379.JPG

וזה מה שקורה כשטועים בדרך, פונים לכביש 27 ונאלצים לעקוב אחרי פורשה 911 ופרארי F430 :lol:

IMG_4359.JPG

פורסם

טל, נעבור בדאבוס בדרך חזרה לגרמניה - אנחנו נתחיל מהיער השחור (אי הפרחים, נהר קונסטנץ, נהר טיטיסי וכדומה), ואז נמשיך לכיוון פרנקפורט.

היינו אמורים לעשות את הקטע מפרנקפורט למילאנו בטיסה - והוחלט שלא. ניקח רכב מפרנקפורט ונרד דרומה, כך נוכל להנות מהדרך הרבה יותר (וגם לצלם...) :wink:

Renault Catpur 155 2021 

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

זהו...

הלילה זה קורה, הלילה אנחנו יוצאים למסע ה-גדול... :-)

תודה לכל מי שסייע, בעיקר ל-Clutch, על עזרתו ה-ר-ב-ה מאוד.

נשתמע בעוד כשבועיים :wink:

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...