Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, חברים

אתמול היה לי ויכוח מעצבן אם חבר ואני חושב שהויכוח ראוי לדיון בפורום הזה.

חבר שלי נשוי + תינוקת מתוקה, ואין כרגע כוונות להרחבה. בשנה שעברה הוא קנה סיטרואן קסנטיה דיזל אוטומט (משנת 2000 בערך). הנסיעות הרגילות שלו הן בתוך חיפה עם קצת יציאות החוצה - משהו כמו 10000-12000קמ'. הרכב ללא בעיות, מטופל היטב על ידי חברי. לדבריו הוצאה שבועית על דלק - באזור 100-120 שקלים, בחישוב לא ממש מדויק ~ 11קמ''ל.

לדבריו של החבר הוא מרגיש שהרכב גדול בשבילו, הוא רוצה להשקיע 20-30K שקלים בנוסף לסכום שיקבל עבור מכירה של הקסנטיה (כמה זה כבר יהיה בערך? אני מניח פחות מ9K) ולקנות רכב מיני ידני (רק ידני!) משנתון 2005-2007.

לשאלתי "למה?" התשובה הראשונה היתה: "רוצה לחסוך בהוצאה על דלק", ו"הרכב קצת גדול בשבילנו". לא רוצה להתייחס לטענה השנייה כי פה אני לא מבין אותו בכלל (כי הוא בחור ממש גבוה, אבל נוחות זה עניין פרטי), אלא דווקא בראשונה "חסכון בדלק".

אפילו אם יצליח לקבל 20% ירידה בהוצאות (נגזים ונגיד 30 שקלים בשבוע) - חסכון של 1500 שקלים בשנה. כלומר "החסכון" לא ישתלם לעולם אם להתחשב באורך חיי המכונית.

כפי שאמרתי, הרכב הנוכחי לא בעיתי, דורש רק תחזוקה שוטפת - גם כאן לא יבוא החסכון.

מבחינת ביטוח - יהיה לו רכב יותר יקר, כנראה יצטרך לעשות מקיף בנוסף לצד ג' הנוכחי. הלך החסכון...

שידרוג נוחות - ממש לא, לדעתי.

שידרוג בבטיחות - יכול להיות, אבל די קטן.

אז המלצה שלי - לחכות עוד שנתיים, ובינתיים לעשות חסכון אמיתי - בבנק.

מה אתם חושבים?

נ.ב. - מה אפשר לקנות ב35-38K ידני קטן מ2005-2007? רק פונטו עולה לדעתי, יש עוד דעות? יש איזה דיזל ידני?

סליחה על המיקום - טעות, טעות, איך אני יכול להעביר את זה לפורום מתאים?

פורסם

לפי החישוב מדובר בטנק אחד בלבד בחודש.

אם המטרה היא חיסכון בדלק - מיותר לגמרי, החיסכון יתקזז עם התשלום של הביטוח המקיף.

פורסם

בוקר טוב,

ידני קטן מהמודלים האלו יכול גם להיות פיאט פנדה. היא קטנה וחסכונית מהפונטו, ולמרות שהיא קצת פחות נפוצה במודלים האלו אפשר למצוא מידי פעם כאלו טובות ובמחיר משתלם.

בסך הכל, החבר שלך נמצא לדעתי במצב בו הוא לא יכול להרוויח יותר מידי. הנסיעה החודשית שלו נמוכה, הוא מחזיק ברכב דיזל ישן והתקציב שלו לא מאוד גדול. לדעתי, איך שלא יסתכל על זה ומה שלא יבחר, חיסכון גדול לא יהיה לו כאן. הדבר היחיד שיכול להכריע כאן הוא רצונו של הבחור להתקדם בשנתון לרכב חדש ומודרני יותר מהקסארה.

לקבלת ייעוץ, הכוונה והצעות אטרקטיביות לרכישת רכב משומש הכנסו או התקשרו עכשיו ל- 052-6898689

• תוכן חדש...