Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שניהם בסביבות ב63000שח

אני מחפש אוטו אמין, חסכוני, בטיחותי ושלפעמים שאוכל להכניס 2 ילדים (כיסא וסלקל). לרוב נוסע לבד.

אני נוסע כ18000-20000 לשנה.

יש לנו אוטו אחר גדול יותר.

חשבתי על הפיקנטו ידנית בגלל החיסכון בדלק, האחריות והטיפולים הזולים.

בפוקוס 2008 גרסה חדשה, אני מקבל שנה או שנתיים (תלוי במקום הקניה) אחריות למנוע, גיר ושלדה.

מה אתם חושבים?

תודה

דודי

פורסם

אם פיקנטו מספיקה לך - אז זו בהחלט אפשרות הגיונית.

 

קח בחשבון שהמחיר הוא לא בהכרח הפרמטר היחיד שקובע, ואני מעריך שחלק גדול מהחסכון בעלויות השוטפות יתקזז עם ירידת הערך.

 

יונדאי גטס מ-2007/8 ו/או גרנדה פונטו מהשנים הנ"ל תהיה גם היא די חסכונית ותשאיר בחשבון הבנק עוד כ-20000 ש"ח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היי דודי,

 

בהתאם לצרכים שלך, הייתי ממליץ לך על הפוקוס משום הנוחות בנסיעה, המרחב במושב האחורי (מרווח דיו לכסא לסלקל), והמקום בתא המטען.

הפוקוס לא הכי חזקה בביצועים, יש טובות ממנה, אך היא אמינה, יציבה ובטיחותית ואתה תהנה לנהוג בה.

 

באשר לאופציית הליסינג, אתה מקבל אחריות של שנה – שנתיים וגם התחייבות לרכוש את הרכב ממך בעתיד, זה יתרון.

לפני כן, בקש פירוט של הסטוריית הרכב, וקח את הרכב לבדיקה עצמאית, בשביל השקט שלך.

 

כל טוב,

גיל מאוויס

פורסם

מחזק ZVIT אם אתה לא צריך משפחתית אז חבל, אם רוב הזמן אתה נוסע לבד ורק מידי פעם עם הילדים אז מיני או סופר מיני יספיקו

 

אבל בין משפחתית קומפקטית למיני עוברת גם הסופר מיני אותה הייתי שוקל אתה יכול למצוא 2008 מיד ראשונה עם ק"מ נמוך לא ליסינג בתקציב שלך (סקודה פאביה, סיאט איביזה, פולו, גטס, פונטו).

החיסרון הוא חוסר באחריות ושקט לעומת רכב חדש (אם פיקנטו אז 7 שנות שקט).

היתרון הוא כמובן שרכב בן 3 ספג כבר את ירידות הערך הקיצוניות אותן תספוג עם קניית רכב חדש.

 

אני הייתי הולך על פיקנטו חדשה אבל זה בגלל שאני אוהב לקנות חדש ולא בגלל שזה הכי כלכלי.

  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אוקיי, אני שומע הרבה דיבורים לגבי מה "עדיף" ומה "אם"... בואו נדבר במספרים.

 

מישהו אמר "ירידת ערך"

לאחר הרבה מחקר תבדקו מחירונים בעצמיכם אבל אני רק אצוטט את השורה התחתונה

 

לאחר קניית הרכבים הנ"ל במחיר מחירון פרטי ושימוש נורמאלי לאורך 3 שנים ואז מוכרים במחיר מחירון:

פורד פוקוס קניה- 78,000ש"ח ב-2008 ומכירה- 40,000ש"ח ב-2004 -מאבדת 51% מערכה- ולא חסכונית כ"כ

יונדאי גטס (מישהו הציע)... קניה ב-56,000ש"ח מכירה ב- 35,000ש"ח - מאבדת 36% מהערך- לא חסכונית

 

כיוון שהפקנטו היא חדשה לקחתי קיה יותר טובה שיש לה עוד יותר ירידת ערך בשנה הראשונה, ואין לקיה מוצר כמו שמרכיבים היום והיה לה ירידת ערך של...תופים... 38%

לכן:

פיקנטו חדשה- קניה 63,142ש"ח (ידני, כולל אגרה,2 שלטים,מרימי שמשות,קודן) ומכירה- 39,000ש"ח -מאבדת 38% חדשדשה וחסכנית לעלה ואתה מוכר עם אחריות לעוד 4 שנים!

אגב בדקתי כל רכב, והרבה אומרים לי שהשברולט ספארק היה מתחרה טובה- אז לאחר מחקר, מחירון, ומחשבון, יוצא יותר כסף, ירידת ערך של 56% (וזה DAEWOO תכל'ס) מחיר ההלוואה עולה בריביות, ורק 3 שנים אחריות, ולא חסכונית כמו הפיקנטו (לגבי מראה חיצוני אני לא אומר כלום).

 

אני יודע שקשה לישראלי הממוצע להיכנס לסוכנות רכב, אבל זה בסדר- קיה שברה קופות, אפשר להיכנס לסוכנות עם 12000ש"ח מקדמה שם את שאר הכסף בבנק (שתכ'לס תודה, אין לך), אל תכנס למינוס, ותשלם 1200ש"ח לחודש בלי ריבית בלי הצמדה ל36 חודש... ולא להוציא שקל על כל מיני חלקי פלסטיקים למיניהם וראשי תיבות לועזיות שהמוסכניקים כ"כ אוהבים למכור לכם.

 

אגב זוכרים כתבתי "מוכרים במחירון" -- היה לי פונטו 2008 שקניתי יד שניה מסוכנות ידועה ואמרו שמתחייבים לקנות ממני וקיבלתי עליו 25000ש"ח (25% מתחת למחירון) לקחתי ובכיתי כל הדרך אל הבנק-הוא היה ביד2 ארבעה חודשים, שילמתי לידיעות על מודעה לשבוע היה USB ו-SD ברדיו דיסק, שלטים נעילה, צמיגים חדשים... לומדים לקח... קניתי פיקנטו.

 

הבנתם ?!

פורסם

את ההתלבטות שלך עושים רבים בימים אלה ושלא יהיה לך ספק - מגרשי חברות הליסינג מתחילים להתרוקן מאנשים.

 

אם אין לך בעיה עם גיר ידני, ברור שהפיקנטו היא הבחירה עבורך.

 

אל תחשוב בכלל על ירידת ערך - היא אסטרונומית גם אם תקנה פורד פוקוס שעולה אותו דבר.

 

אתה כן יכול לחשוב על החיסכון האסטרונומי בדלק, שיקזז די הרבה ממחיר הרכישה - סתם לדוגמא, אם הפיקנטו הידנית מצליחה להשיג בעיר צריכת דלק של 1:15, במקום 1:10 של הפוקוס - במידה ואתה נוסע 15 אלף ק"מ בשנה תוכל לחסוך 3650 ש"ח (לפי מחיר של 7.3 ש"ח לליטר דלק).

 

 

אחרי 5 שנים, זה הפרש של 18,250 ש"ח!!!

 

עוד שיקול: הקיה באחריות מלאה למשך שנתיים, וגם אח"כ לא צפויים תיקונים רציניים. סה"כ 5 שנים שקטות.

הפוקוס תידרש לטיפולים יקרים יחסית, כמו החלפת תושבות, גומיות מתכלות, רדיאטור, מחזירי שמן וכו'. סה"כ 1500 ש"ח בשנה באומדן סופר אופטימי לאורך 5 שנים - 7,500 ש"ח לרעת הפוקוס.

 

תוסיף לזה עוד שיקול - יום המכירה העתידי:

בעוד 5 שנים אתה יכול לבוא לשוק עם פוקוס בת 8, עם 175 אלף ק"מ, או עם קיה פיקנטו בת 5 עם 75 אלף ק"מ ועוד שנתיים אחריות על גיר ומנוע.

 

שתיהן יהיו שוות בסביבות 20 אלף ש"ח, אבל אתה בהחלט יכול לצרף את הנתונים הטובים של הקיה למשוואה ולקחת בחשבון שהיא תימכר בקלות יתרה.

 

אז מה היה לנו:

 

פוקוס בת 8 - מכירה ב-20 אלף ש"ח שמתקזזת עם 7,500 ש"ח שהוצאו על אחזקה במשך 5 שנים - סה"כ 12,500 ש"ח בכיס.

קיה בת 5 - מכירה ב-20 אלף ש"ח עם תוספת של 18,250 ש"ח שנחסכו לעומת הפוקוס - סה"כ 38,250 ש"ח בכיס.

 

נו, אז מה יותר משתלם, קיה פיקנטו או פורד פוקוס?

 

נראה לי שכמות מכוניות המיני שאנחנו רואים על הכבישים, מוכיחה שעם ישראל מתחיל לעשות את החשבון שעשיתי עכשיו.

פורסם

אחת ולתמיד אעשה סדר בנוגע לאחריות של הפיקנטו.

 

7 שנים אחריות - השם השיווקי.

מאחורי הפרסום יש לנו אחריות של 3 שנים מלאות, מטמבון עד טמבון, כאשר התנאי היחידי בדרך הוא שיהיה על מד האוץ פחות מ 100k קילומטר.

 

נותרו 4 שנים בהם מקבלים אחריות מלאה על מנוע, גיר וציריות, כאשר גם כאן יש מכשול והוא עד 150k קילומטר.

 

אחריות שכזאת עוד לא נראת במחוזותינו, אם זכרוני אינו מטעה אותי.

 

האחריות בשילוב החבילה הכוללת שהפיקנטו מציעה, קנו אותי, גם אני מחכה לפיקנטו שלי.

מחשבה בוראת מציאות.

×
×
  • תוכן חדש...