Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להתקין פילטר פתוח ואין לי אפשרות להתקין אותו רחוק מהמנוע (כך שהאוויר שהוא ייקח יהיה חם בהשפעת המנוע) ובנוסף ראם אייר נראה לי השקעה מוגזמת ולכן חשבתי פשוט לעשות כונס אוויר קטן במכסה המנוע מעל מיקום הפילטר הפתוח כך שהאוויר (ברובו) שיגיע אליו יהיה מבחוץ.

האם הכונס אכן יעזור לי או שהוא עלול להזיק??

בתודה מראש

וואלאק אתה!!

פורסם

הסיכון הכי גדול שתיקח הוא שיעצור אותך אחד מ"כחולי המדים" ויתעניין מה זה הכונס ויפתח את המיכסה מנוע --> יראה פילטר לא של "הונדה אורגינל" --> שינוי לא חוקי או איזה שטות מפגרת אחרת --> דו"ח והורדה מהכביש במיקרה הגרוע ביזבוז זמן יקר במיקרה הטוב...

אז למה?! חוץ מזה שזה שכונס זה ממש מכוער ו"פרחי", אבל לשיקולך....

אם אני לא טועה, יש בסיוויק מקום ליד הכנף, אתה יכול למתוח צינור שרשורי גמיש (עמיד בחום - כזה עם בידוד) עד לאיפה שיש חלל פנוי...

דובר על זה בפורום הרבה... תעשה חיפוש...

תהנה,

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

במקום כונס שיבלוט לך מעל מכסה המנוע, בתכלס אני לא נותן לזה יותר משבוע ימים על מכסה המנוע....עד שאיזו חבורה של ילדים או ערסים קטנים יתלשו לך אותו, אני מציע לך לשים צינור מקידמת הרכב או מתחת לרכב לכיוון הפרונט של הרכב, האפקט הוא אותו אפקט, במקום כונס למעלה,תשים כונס למטה(צינור שיכניס אויר לכיוון הפילטר), ככה אתה מקבל את אותו האפקט רק שאף אחד לא יכול לדעת שיש לך אותו וגם זה חוקי לחלוטין(צינור שמכניס אויר קר למנוע)וזה גם עובר טסט(מניסיון) וגם בחורף אין לך את הפחד שיכנס לך מים למנוע.

רק תנסה לשים צינור בקוטר כמה שיותר גדול ותשים גם חתיכת רשת גדר או משהו בסיגנון שלא יכנסו לך חתולים.... :)

פורסם

מה פתאום!! זה יהיה מרותח ואף אחד לא יתעסק עם זה (אלא אם כן הוא אוהב איברים שבורים).

מה שאתה(משה) מציע זה בעצם מעין ראם אייר וכבר כתבתי שבשביל ראם אייר אין לי מקום כי אין לי איפה להעביר את הצינור.

עכשיו שאלתי היא האם כונס על המכסה מנוע מעל הפילטר יעשה את העבודה (יכניס אוויר קר לפילטר) והאם לא יהיו בעיות???

וואלאק אתה!!

פורסם
יעשה את העבודה ,בוודאי , אתה תרגיש בשיפור בכל מצב ובמיוחד בגבוהות...

גבוהות זה הכיטוב! אפשר לשים את הראש על הציצי שלהן כשרוקדים סלואו.

או במילים אחרות - אהבתי את תשובתך המנומקת והמפורטת.

מה שיורגש הוא עליה ברעש, שיפור מזערי בכח המנוע (גם בגמדות וגם בטאוויליות), ואולי תגובת דוושה זריזה מעט יותר.

אם תחשב את העלות של עבודה מקצועית על כונס, ומקצועית זה כונס שהתפר בינו לבין מכסה המנוע לא נסדק אחרי חצי שנה כמו ברוב המכוניות שהוסף להן כונס, מקצועית זה כונס עם תיעול לתיבת אויר בה יושב הפילטר ולא סתם לתא המנוע, עם תכנון נבון של לכידת רסס וניקוז מים בנסיעה בגשם - אז לא נראה לי שהשיפור בביצועים משתלם במיוחד.

פורסם

בקשר לעלויות אתה צודק, אבל תלוי מי עושה את העבודה,איפה ובאיזה חומרים?

לגבי השיפור, אני יכול לומר לך מניסיון , גם צינור ראם אייר מוסיף וזה מורגש....לגבי כונס, הכמות אויר שהוא יכניס, במידה והוא יישב על הפילטר הפתוח - תהיה יותר חזקה מאשר ראם אייר ולכן השיפור יהיה יותר מורגש ובמיוחד כשנוסעים מהר ובעיקר בקיץ.

לגבי המים שזאת יכנסו בגשם, אתה יכול לעשות כונס ועם קצת מחשבה גם לחורף, כלומר לעשות משהו או לבנות מין חלק שיכול לסגור אותו כך שבחורף לא ייכנס לך מיים.

אם ברצונך לחסוך את כל זה - ניתן לחבר צינור מתחתית הרכב או מקידמת הרכב(תלוי בכל רכב), והשיפור מורגש...

אם אתה עדיין בספקות-אני ממליץ לך להיכנס לגוגל ולעשות חיפוש על "עשה בעצמך כונס למנוע" תכתוב את המשפט באנגלית כמובן, ותראה כמה מאמרים תמצא בנושא.

DIY AIR SCOOP

http://www.google.co.il/search?q=DIY+AIR+SCOOP&ie=UTF-8&hl=iw&meta=

• תוכן חדש...