Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

סיפרתי בחודש שעבר על הפולו הידנית החדשה שקניתי, וגם על צריכת הדלק המדהימה בין 16 ל-18 קילומטר לליטר (אני נוסעת כמעט ורק בין עירוני, ללא פקקים בדר"כ, נסיעות ארוכות).

אך היום קרה משהו מאוד מוזר.

נכנסתי לתדלק בתחנה שתדלקתי בה כבר כמה פעמים בעבר עם הפולו. הייתי אחרי 500 ק"מ נסיעה, המד דלק הראה שיש עוד לפחות שליש מיכל, וחישבתי שאני אמורה למלא בערך 30 ליטר, מקסימום 33 ליטר. ביקשתי מהמתדלק למלא רק עד האוטומט ולא מעבר.

הפלא ופלא המשאבה המשיכה למלא דלק ומילאה בסה"כ 44 ליטר! לפי נתוני היצרן גודל המיכל הוא 45 ליטר. אין מצב שנסעתי על הליטר האחרון, היה לי לפחות עוד שליש מיכל בוודאות, הנורה לא נדלקה ולא שום דבר.

מן הסתם זה היה נראה תמוה, בדקתי שלא נזל דלק מחוץ לרכב או משהו, אך לא ולא.

המתדלק טען שיש בפולו כפתור לשחרור אוויר שמאפשר להכניס לפחות עוד 10 ליטר מעבר למכסת היצרן, ולטענתו זה פועל אוטומטית בכל תדלוק.

זה מאוד לא ברור לי.

התדלוק היום מביא אותי לצריכת דלק קטלנית של 11 קילומטר לליטר, זה פשוט לא הגיוני.

מישהו נתקל בתופעה?

תודה

ענת

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ערב/לילה טוב.

תסתכלי למטה בתחתית העמוד, יש שם קטגוריה של "נושאים דומים", והשירשור הראשון שם מדבר על אותו מקרה בדיוק,

מישהוא תידלק 52 ליטר באיביזה, שיש לה לפי מפרט היצרן טנק בנפח 45 ליטר כמו אצלך.

לא צריך להתרגש.

פורסם

אוקי תודה אני בדיוק קוראת

אבל לפי אותו שרשור זה המתדלק שלוחץ על הכפתור לשחרור האוויר,

ואם כך זו די חוצפה לעשות זאת מבלי שהלקוח מבקש,

אני בפירוש הדגשתי בפניו למלא "רק עד האוטומט"!!!

וכשהוא הראה לי את הכפתור אז שאלתי מה פתאום לחצת עליו אם כך, הרי ביקשתי רק אוטומט,

אז הוא ענה שהוא לא לחץ זה אוטומטית נלחץ,

לכן זה היה נשמע לי תמוה, כי בתדלוקים קודמים זה לא קרה

בקיצור זו חוצפה לדעתי אבל ממש

ואם זה היה רכב שכור נניח שאני צריכה להחזיר טנק מלא והוא דוחף לי בכוח עוד 10 ליטר?

מה גם שעכשיו הוא שיבש לי את כל החישוב של קילומטר לליטר

אין אנשים הגונים במדינה הזאת? כולם רמאים? בנאדם מבקש למלא רק עוד אוטומט אז המתדלק דוחף לו עוד 10 ליטר?

לא יאומן!

עריכה: ועכשיו אחרי שקראתי את כל השרשור ההוא אני עוד יותר כועסת כי אנשים כתבו שם דברים מאוד לא סימפטיים שיכולים לקרות כתוצאה ממשחק של מתדלקים מטומטמים בכפתור של האוויר!!!

איך אני מוודאת שזה לא יקרה לי יותר?

אחרי התדלוק נסעתי בערך 60 קילומטר בלבד,

עכשיו מחר אני חייבת ליסוע עוד 100 קילומטר כדי לרוקן קצת דלק מהמיכל שלא יעמוד כולו מפוצץ בדלק??

תחנת התדלוק אני לא אתקרב אליה בחיים יותר - דור אלון ביקום על כביש החוף

פורסם

תדלקי לבד בשרות עצמי, וכך תחסכי מעצמך את כל הסיפור הזה וגם קצת כסף.

פורסם

כן אני חייבת ללמוד לתדלק לבד כבר.

אבל מישהו פה מכיר את הכפתור הזה? אם אני אזהיר בכל תדלוק את המתדלק לבל יעיז לגעת בכפתור - האם זה יעזור? או שלהפך זה רק יכניס להם רעיונות לראש?

כרגע לדעתי יש לי איזה 60 ליטר ליטר, בחיי בלי להגזים, במיכל של 45 ליטר!!!!!!!!

עריכה: אני הולכת מחר לבדוק מול חברת האשראי אם אני יכולה לבטל את החיוב על כל התדלוק. שיחפשו אותי בסיבוב. אני רגילה לתדלק ב-200 שקל, ביקשתי רק אוטומט המתדלק החוצפן גבה ממני 350 שקל על דלק, ועכשיו תקע אותי עם מיכל מפוצץ בצורה פשוט מסוכנת.

זה מכעיס אותי אפילו יותר מכל עלילות הקלאץ שהיו לי בעבר. אנחנו פשוט חיים במדינה של נוכלים ורמאים!

פורסם

ענת - עם כל הצער שבדבר, מרגע יציאתך מהתחנה אין לך מה לעשות בנדון.

(בין אם ה"אקסטרה" דלק נכנס לך בתום לב או לא)

כל ביטול אשראי נבדק ע"י חוקרי מקרה, הרי אם יבואו לתחנה ויקבלו תצלומים (ותאמיני לי שלא חסר מצלמות אבטחה בתחנות דלק) יראו בוודאות מוחלטת שזאת את. אין לך שום סיכוי לבטל את החיוב הזה. ומעבר לזה - על הטירחה לחברת האשראי גם יגבו ממך עמלה.

תכלס זה לא שה10 ליטר דלק האלה הלכו לצדקה. הם במיכל, פשוט זה שיבש לך קצת את הטבלה של צריכת הדלק.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תודה, אבל אני ממש לא מתכוונת לטעון שזו לא אני תדלקתי שם.

אני לא שקרנית.

אני מתכוונת לבטל את החיוב ולהסביר שאני ביקשתי רק אוטומט!

המתדלק החוצפן הזה פשוט צפצף עלי!ודחף לי בכוח עוד 12-15 ליטר!

אם זה סתם 60 ליטר שתקועים לי במיכל אז באמת לא אסון אני פשוט לא אצטרך לתדלק יותר זמן מכרגיל,

אבל מהשרשור השני שקראתי זה עלול לגרום לנזקים ויש לי אוטו חדש!

בנוסף אני לא כל יום נוסעת בין עירוני, והנסיעה הבאה שלי מתוכננת רק ליום שלישי. כלומר מהיום עד יום שלישי האוטו תקוע עם 60 ליטר, ובחוץ חם ויש את ההסבר שם בשרשור למה זה עלול לדפוק משאבת דלק.

מזהירה שוב - לא להתקרב לדור אלון ביקום על כביש החוף. עד עכשיו בפולו החדשה ניסיתי תמיד לתדלק רק אצלם. לא יראו אותי יותר בחיים.

פורסם

חברת האשראי היא לא הבורר, לא אכפת להם מה ביקשת ומה קיבלת, זה לא עניינם.

הם מבטלים חיובים על בסיס "לא הייתי, גנבו לי". סה-טו.

מעבר לזה כל עניין של "קיבלתי שירות גרוע כזה או אחר" לא מטופל דרכם אלה רק דרך השירות של אותה חברה.

את אומרת שבד"כ במצב שאת מגיעה לתחנה, נכנסים כ33 ליטרים. הפעם נכנסו 44.

סגרת את המכסה ונסעת 60 קמ הביתה; כבר שתית כ5 ליטרים מה"אקסטרה 11" האלה.

שישה ליטרים במיכל לא יעשו לך שום נזק לאוטו, את יכולה לישון בשקט, באמת :-)

עבדתי בעבר בדלק, גם בדור אלון (לא ביקום אבל לא משנה) ואנשים לפעמים היו ממלאים את הרכבים שלהם עד הטיפה האחרונה ככה שהדלק היה יושב במפלס בצינור. (בערך עוד 8 ליטר מעבר למה שאת מילאת)

ואיכשהו שרדו עד עצם היום ההוא בלי שום בעיה..

אין לך ממה להתרגש.

לפעם הבאה פשוט תלמדי לתדלק עצמאית, גם תחסכי כמה שקלים על הדרך וגם תתדלקי בדיוק כמה שאת רוצה.

(למרות שאני בטוח שגם עצמאית את מדי פעם תגעי בכפתור הזה בטעות..)

אגב, היה לי אותו מקרה עם ההונדה, רק שלי דחפו את כל האלמנט.

תחנה די פופולרית בחדרה. מי יגיד הכי פופולרית, שישי בלילה, המשאבה היחידה שיש להם של 98.

סחבק מגיע לתדלק. הפילטר של המאשבה סתום (משהו שהמתדלקים שם לא ידעו לסדר, אני כמעט התנדבתי)

זה אומר שאת ה45 ליטר שאני הייתי צריך לקח לה כ20 דקות לשאוב לתוך המיכל. טוב נו. חיכיתי.

המתדלקת הנחמדה פיצתה אותי בכוס קפה על חשבונם בגלל שאני מחכה כל כך בסובלנות.

הלכתי איתה, המונה היה באזור ה40 ליטר (כאשר נכנסתי עם כ10 במיכל), חשבתי עוד מעט יקפוץ.

עד שסיימתי עם הקפה וחזרתי לרכב - היו כ6 ליטרים על הרצפה, ואף אחד מהאנשים מסביב לא שם לב

לריח החריף של הדלק..

מעבר לזה שסבלתי מתדלוק איטי להחריד, מעבר לזה שבגלל הלחץ המאוד נמוך במשאבה - זה מילא לי

ממש עד הטיפה האחרונה ולא קפץ, ועוד הוריד 6 ליטר על הרצפה, החיוב היה מעל 420 שקלים.

כמובן שב2 בלילה אני לא אפול על המתדלקת שתנסה לתפוס את המנהל שלה.. לקחתי את מספר הטלפון

שלה, חזרתי למחרת והחזירו לי 100 שקלים במזומן, התנצלו ובזה זה נגמר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

נראה לי שאת נלחצת יותר מדי..

תנשמי אוויר לא קרה כלום. ולא יקרה כלום לרכב שלך.

תלמדי להבא לתדלק כמוני וכמו רבים פה(שירות עצמי)הכי טוב

את תקבעי בדיוק כמה יכנס!

:)
פורסם

אגב, היה לי אותו מקרה עם ההונדה, רק שלי דחפו את כל האלמנט.

.

לפחות הם היו הגונים להחזיר כסף, אבל איך אתה יכול לדעת שבאמת 6 ליטר בלבד נשפכו על הרצפה ולא הרבה יותר?

אגב הייתי אמורה לתדלק גג 31 ליטר (לפי 1 ל-16), והנסיעה הביתה "בזבזה" לי בטח סביב ה-4 ליטר, כלומר יש לי כ-9 ליטר מיותרים כרגע במיכל בוודאות.

נראה לי שאת נלחצת יותר מדי..

תנשמי אוויר לא קרה כלום. ולא יקרה כלום לרכב שלך.

תלמדי להבא לתדלק כמוני וכמו רבים פה(שירות עצמי)הכי טוב

את תקבעי בדיוק כמה יכנס!

אני נלחצתי רק אחרי שקראתי את השרשור השני שהופניתי אליו, שהסביר שלהעמיס עודף דלק ברכב, בעיקר כשחם בחוץ ובעיקר כשהרכב יעמוד ככה כמה ימים זה לא טוב.

בכל מקרה מחר ליתר ביטחון אני אעשה איזה 50 ק"מ עם הרכב כדי לבזבז קצת דלק.

למדתי את הלקח, מעכשיו ועד שאלמד לתדלק לבד אני אדקלם למתדלקים "רק עד האוטומט ולא לרוקן אוויר" ואצא לבדוק מה הם עושים בדיוק.

תודה לכולם ולילה טוב!

פורסם

ענת, תרגעי. לא קרה שום דבר, חוץ משיבוש קל בחישוב צריכת הדלק שלך. לא גנבו ממך כלום, ואת הדלק שקיבלת תשרפי, המילוי הבא יהיה בעוד 600 ק"מ במקום 500.

ואולי באמת הפעם צרכת יותר דלק? אולי עמדת יותר בפקקים או נסעת יותר בעיר?

בקיצור - קחי את הבעסה בסבבה כיון שחוץ משיבוש בחישוב שלך לא קרה דבר. את ה-150 ש"ח תחסכי בתדלוק הבא, הם באמת לא התאדו.

לגבי חישוב צריכת דלק - פעם גם אני הייתי קפדן עד כדי הכנת טבלת אקסל (טוב, עוד לא היה אקסל, זה היה ב-Framework II) שבה החישוב היה מתבצע על 10 התדלוקים האחרונים, מה שמחליק כל מיני פלוקטואציות. עם השנים נגמלתי מהמנהג המגונה, מה גם שבעצם חוץ מאשר להיות מרוצה או מעוצבן מהתוצאה לא הייתי עושה שום דבר משמעותי עם המידע.

ודבר אחרון - קחי ברצינות את העצה שקיבלת לגבי תדלוק עצמי. אני ארחיב אותה ואמליץ לך לעשות סקר של תחנות הדלק הזולות לאורך צירי הנסיעות שלך, ולבחור בכרטיס אשראי שנותן בהן הנחות (רק שימי לב שמדובר בהנחה אמיתית, ההנחה המוכרזת היא יחסית למחיר המוצהר בתדלוק מלא וכבר נתקלתי בתחנות שבהן הנחה הבסיסית יותר גדולה מזו של הכרטיס, כך שבעצם הכרטיס מגדיל את ההוצאות). עם נסועה גבוהה כשלך מדובר במאות ש"ח בשנה ואולי יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ענת, תרגעי. לא קרה שום דבר, חוץ משיבוש קל בחישוב צריכת הדלק שלך. לא גנבו ממך כלום, ואת הדלק שקיבלת תשרפי, המילוי הבא יהיה בעוד 600 ק"מ במקום 500.

ואולי באמת הפעם צרכת יותר דלק? אולי עמדת יותר בפקקים או נסעת יותר בעיר?

בקיצור - קחי את הבעסה בסבבה כיון שחוץ משיבוש בחישוב שלך לא קרה דבר. את ה-150 ש"ח תחסכי בתדלוק הבא, הם באמת לא התאדו.

לגבי חישוב צריכת דלק - פעם גם אני הייתי קפדן עד כדי הכנת טבלת אקסל (טוב, עוד לא היה אקסל, זה היה ב-Framework II) שבה החישוב היה מתבצע על 10 התדלוקים האחרונים, מה שמחליק כל מיני פלוקטואציות. עם השנים נגמלתי מהמנהג המגונה, מה גם שבעצם חוץ מאשר להיות מרוצה או מעוצבן מהתוצאה לא הייתי עושה שום דבר משמעותי עם המידע.

ודבר אחרון - קחי ברצינות את העצה שקיבלת לגבי תדלוק עצמי. אני ארחיב אותה ואמליץ לך לעשות סקר של תחנות הדלק הזולות לאורך צירי הנסיעות שלך, ולבחור בכרטיס אשראי שנותן בהן הנחות (רק שימי לב שמדובר בהנחה אמיתית, ההנחה המוכרזת היא יחסית למחיר המוצהר בתדלוק מלא וכבר נתקלתי בתחנות שבהן הנחה הבסיסית יותר גדולה מזו של הכרטיס, כך שבעצם הכרטיס מגדיל את ההוצאות). עם נסועה גבוהה כשלך מדובר במאות ש"ח בשנה ואולי יותר. נסי לחשב: את נוהגת למלא 30 ליטר בכל תדלוק. הנחת תדלוק עצמי בתחנות היקרות עומדת על 13 אג' לליטר - כבר מדובר ב-4 ש"ח. אם מדובר בתחנה הנותנת הנחה של 30 אג' לליטר מדובר ב-9 ש"ח (יחסית לתדלוק בשירות מלא). תדלוק אחד בשבוע מביא אותך לחסכון של 40 ש"ח בחודש, או קרוב ל-500 ש"ח בשנה. בהחלט שווה את הטרחה לצאת מהמכונית ולתדלק לבד. יש תחנות שבהן ההנחה עוד יותר גדולה כך שהחסכון עוד יותר משמעותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כן אני חייבת ללמוד לתדלק לבד כבר.

אבל מישהו פה מכיר את הכפתור הזה? אם אני אזהיר בכל תדלוק את המתדלק לבל יעיז לגעת בכפתור - האם זה יעזור? או שלהפך זה רק יכניס להם רעיונות לראש?

כרגע לדעתי יש לי איזה 60 ליטר ליטר, בחיי בלי להגזים, במיכל של 45 ליטר!!!!!!!!

עריכה: אני הולכת מחר לבדוק מול חברת האשראי אם אני יכולה לבטל את החיוב על כל התדלוק. שיחפשו אותי בסיבוב. אני רגילה לתדלק ב-200 שקל, ביקשתי רק אוטומט המתדלק החוצפן גבה ממני 350 שקל על דלק, ועכשיו תקע אותי עם מיכל מפוצץ בצורה פשוט מסוכנת.

זה מכעיס אותי אפילו יותר מכל עלילות הקלאץ שהיו לי בעבר. אנחנו פשוט חיים במדינה של נוכלים ורמאים!

אנחנו חיים במדינה נהדרת , שיש בה גם נוכלים ורמאים כמו בכל מדינה אחרת ויש בה גם טפשים גדולים שכל היום חושבים רק איך גונבים אותם.

שילמת עבור מה שקיבלת, אז לא גנבו אותך לכן בפעם הבאה תבקשי למלא בסכום שאליו את רגילה 200 ש"ח וימלאו בדיוק ב 200 ש"ח.

הכפתור לא היה שם אם הוא היה יכול לגרום לנזק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בגלל זה בתחנת דלק או בכל מקום אחר אני לא מרשה לאף אחד לגעת לי באוטו ,

תתדלקי בשירות עצמי, אם אבא שלי עושה את זה כל אחד יכול !

פורסם

ענת, תירגעי לא קרה שום דבר.

מה יש ללמוד בתדלוק עצמי? מעבירים כרטיס אשראי ומכניסים את הפיה למיכל.

זה גם יעלה לך יותר זול...

אני מתדלק בתחנה ההיא לעתים רחוקות , בדרך כלל דווקא בדור אלון שמעברו השני של הכביש בנסיעה לכיוון דרום. בכל המקרים בתדלוק עצמי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...