Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום היקרים,

כן כן, גם הגיע הזמן של הבן שלי הבינוני לעלות על הכביש, בשעה טובה, ואני מחפש לו רכב ראשון !

אני רוצה שהוא יתחיל לנהוג ויתרגל לרכב שלו, כי האמתי [האמת היא] שאני מעדיף לקנות לו אוטו פרטי מאשר לעשות ביטוח על הרכב שלי (קנאי לרכב בצורה בלתי רגילה בין אנשים נורמטיבים, לא חברי הפורום).

התקציב בגדול הוא עד 6K. הנסועה שלו היא סביב ה1000 קליומטר לחודש. הרכב נקנה [יהיה בשימוש] עד יולי 2012 (שנה ורבע מהיום).

הדרישות:

*אוטו חסכוני בדלק. (1 ל13 ממוצע)

*טיפולים זולים.

*שהרכב לא יהיה בלתי אמין שבסופו של יום אני אשלם עליו ביוקר.

*שהחבר החדש במשפחה יהיה בן 14-15.

*נפח מנוע עד 1.4 מבלי לעבור.

*שהרכב לא ימכר אח"כ לגריטה מפני שאני מחזיק אותו פחות משנה וחצי

הדרישות מהאקזמפלר:

*טסט לשנה

*מראה צעיר

*ק"מ סביב ה160.

אז עכשיו אני בדקתי והגעתי למסקנה שפיאט פונטו אולי הוא הרכב בשבילו. שמתי את העין על פיאט פונטו S75.

ישנם מספר רב של פיאט פונטו בתקציב הדרוש משנים 96/7. הם בעלי מראה צעיר שבני אישר, האוטו עושה 1 ל14.5 (לפי KML), ביטוח זול וטיפולים זולים.

עכשיו יש כמה בעיות עם הרכב ששמעתי עליהם:

1. אין הגה כוח וחלונות חשמליים. רמת איבזור מבין הדלות שראיתי !

2. אין מזגן (?)

3. מתחמם בקלות.

4. בעיות במשאבות דלק.

אז, מה שעולה זול יעלה לי יקר ? יש המלצות על דגמים אחרים בנתונים הנ''ל ? אולי אוטו טיפה יותר מאובזר ? ומה דעתכם על הנת' פה בכללי ? אשמח לתגובות..

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

יש מזגן, יש ח"ח יש ה"כ, רק לא בכל הדגמים, יש דגמים מפוארים יותר ויש דלים יותר, כמובן שהמפואר יעלה קצת יותר, אבל לדעתי ברכב בן 14-15 כמה שפחות איבזור חשמלי ככה יש פחות מה שיתקלקל, אתה לא חייב להסכים איתי אבל שמתקלקל משהו כמו ה"כ ברכב כזה ישן ההשקעה פשוט לא שווה.

הרכב תפור לצעירים, הביטוח זול, צריכת הדלק מפתיעה לטובה, נראה חמוד, פשוט וקל לתיקון ושפע של חלקים בפירוקיות מה שמוזיל את העלויות במקרה של חיפוש חלק.

אחרי הקנייה תעבירו את הרכב יישור קו וככה לא תסבלו מכל הסטיגמות של רכב שמתחמם וכו', זה לא קשור לרכב זה קשור להזנחה.

הפונטו רגישה למי קירור לא איכותיים ואת זה אני ממליץ לבדוק ולא לוותר.

פורסם

אוטו לא מומלץ, בדר"כ הולך לו הסרן האחורי .ברגע שמתחילה בעיה כל הבעיות באות יחד.

פורד מונדיאו בורח מהטראומה של הפונטו הקסם שבמכוניות!!!

פורד פוקוס מנוע 2.0 אוטו מצויין חלום של אוטו!!!

אני החלטתי פורד זה הרכב שילוו אותי כל החיים!!!

פורסם

הפונטו היא בחירה מצויינת למטרה לשמה אתה קונה את הרכב.

קח בחשבון מעבר למחיר הקנייה עוד 2000-3000 ש"ח ליישור קו.

כל המכוניות נמכרו עם מזגן כחדשות ואצל רובן המזגן עדיין עובדות.

העדר מערכות חשמליות ברכב בגיל הזה הוא יתרון גדול.

קח בחשבון שצריכת הדלק של הרכב תהיה גבוהה מהכתוב בספר כי למנוע יש כבר בלאי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי היישור קו מיותר בגלל שהרכב יוחזק למעט זמן, סדרו רק את הדברים הקריטים הקשורים לבטיחות כמו צמיגים וכו' במידת הצורך, וסעו לשלום.

פורסם

צריך לראות מה עושים לגבי זה.. טוב תודה לכולכם

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

לגבי התחממות,גם אם היו כאלה דגמים,מדובר אולי בדגמים שכבר מזמן מזמן לא איתנו.

אני ממליץ לעשות ניקוי רדיאטור,לא מלא,כי יכול להיות שיתגלו חורים,פשוט לשפוך את מה שיש,ולשים פאפרלו שזה נוזל יעודי לפיאט.

כך שהסטיגמה שפיאט מתחמם נכונה רק לאנשים שחיים עדיין בעבר.

אצלי יש מסחרית של פיאט עם 305K,והמחוג מראה חצי,כשקר,כשחם וכשלוהט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אל תשווה פיאט מודרנית ועוד דיזל לפיאט ישנה אין קשר בכלל, ובקשר תשטיפת מנוע כבר דובר על כך רבות בפורום, רצוי למצוא אחת שהשתמשו בה קבוע בפראפלו, אבל עם היא כבר שנים עם מי ברז אז להשאיר כך, לא ניכנס לזה אבל זה מה שהמומחים אומרים.

הפונטו נורא מומלצת, בין היתר אם אתה מוכן להתפשר על כל האיבזור החשמלי הייתי ממליץ גם על סוזוקי סוויפט הידועה באמינותה, וכאחד שהיה בעלים של אחת כזו אני נורא ממליץ, שלי הייתה מודל 90׳ ועדיין כל החשמל (המועט יש לציין) ברכב פעל, כל הכפתורים כל המתגים, המזגן הוא נקודה מאוד חזקה ברכב הזה, מקרר מצויין ולא מכביד מידי על הרכב, והרכב זריז מאוד בעיר וגם לא מתקשה בביעירוני, והייתי עושה נסועה של 2000 ק״מ בחודש, והוא עדיין נשאר אמין, פשוט סירב למות. 

פורסם

גם אם הרכב ישן אבל מערכת קירור תקינה לא יתחמם.

הבעיה שהרבה אנשים לא יודעים מה זה פארפלו,וחמור מכך יש כאלה שלא מבין שאסור לשים מים.

לכן אני העדפתי לעשות ניקוי לרדיאטור ולשים פאפרלו.

אני בכול זאת הייתי הולך על הפונטו בגלל שיש אותה הרבה בפרוקיות,כך שאם הולך איזה חלק,והאוטו יהיה לתקופה של 1.5 שנים אפשר יהיה לפרק מרכב בפרוקיה במקום להשקיע בחלק חדש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
יש מזגן, יש ח"ח יש ה"כ, רק לא בכל הדגמים, יש דגמים מפוארים יותר ויש דלים יותר, כמובן שהמפואר יעלה קצת יותר, אבל לדעתי ברכב בן 14-15 כמה שפחות איבזור חשמלי ככה יש פחות מה שיתקלקל, אתה לא חייב להסכים איתי אבל שמתקלקל משהו כמו ה"כ ברכב כזה ישן ההשקעה פשוט לא שווה.

הרכב תפור לצעירים, הביטוח זול, צריכת הדלק מפתיעה לטובה, נראה חמוד, פשוט וקל לתיקון ושפע של חלקים בפירוקיות מה שמוזיל את העלויות במקרה של חיפוש חלק.

אחרי הקנייה תעבירו את הרכב יישור קו וככה לא תסבלו מכל הסטיגמות של רכב שמתחמם וכו', זה לא קשור לרכב זה קשור להזנחה.

הפונטו רגישה למי קירור לא איכותיים ואת זה אני ממליץ לבדוק ולא לוותר.

תגיד מה זה ח"ח ו ה"כ?

פורסם
לדעתי היישור קו מיותר בגלל שהרכב יוחזק למעט זמן, סדרו רק את הדברים הקריטים הקשורים לבטיחות כמו צמיגים וכו' במידת הצורך, וסעו לשלום.

לא ברורה תגובתך: למעט קוסמטיקה אין משהו שאפשר לוותר עליו - לא מערכת קירור, לא מערכת הדלק ולא מערכות בטיחותיות.

אשמח אם תסביר למה כוונתך.

לא הייתי נוגע במערכת הקירור אם הרכב לא מתחמם - אך אם יש נזילות בהחלט הייתי פןעל לביטולן.

אין צורך לנקות רדיאטור אם אין סימנים לכן שהוא סתום.

ח"ח = חלונות חשמליים

ה"כ = הגה כח

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לא ברורה תגובתך: למעט קוסמטיקה אין משהו שאפשר לוותר עליו - לא מערכת קירור, לא מערכת הדלק ולא מערכות בטיחותיות.

אשמח אם תסביר למה כוונתך.

אפשר לוותר על דברים מסוימים, אין כיוון מוגדר, אבל ישנם דברים לפעמים שאפשר לפסוח עליהם, קוסמטיקה, איזה מתג לא חיוני שלא מגיב, גם אפשר לדחות טיפה טיפול 10 אלף ולעשות ב15, זה רכב לשנה וחצי חבל להשקיע עליו המון, כל עוד הוא נוסע ותקין מבחינה בטיחותית לא לגעת פשוט, תהיה בטוח שלא לוי יצחק ובטח לא הקונה הפוטנציאלי ממודעת המכירה שלך יעריכו את זה בשקלים.

פורסם

היום נלך לראות את האוטו, מקווה שלא יצוצו בעיות.

• תוכן חדש...