Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

0-100 - אוקטביה 1.6TSI VS 1.2TSI

xtract1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניוטון לא לבד, ז'אן פיאז'ה מתהפך בקברו עכשיו. (אולי בגלל השרשור על הדלק במוצ"ש).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ שרשור ישן, כי מדובר באותו מנוע (דיזל 1.6 CR) ויצרן (סקודה, אבל לא אוקטביה אלא פביה גיר ידני).

רכב עבר 2000 ק״מ (הרצה הסתיימה), מנוע 90 כ״ס, 23 קג״מ מומנט מירבי (נשמע טוב). אכן הרכב מאיץ לא רע מהמקום או בהילוך שני. אבל ההמשך - רע מאוד. בפרט, אני רוצה להתייחס לתאוצת ביניים 80-120.

ז״א למה שאמור להיות תאוצת ביניים, כי עוד לא מצאתי כזאת חיה ברכב הנ״ל.

אם ההילוך הוא רביעי או חמישי, סל״ד נמוך מאוד, בסביבות 2000, לכאורה אמור להתקבל מומנט מירבי, אך לחיצה על גז לא מורגשת כלל ! כאילו מדובר בעגלה, לוקח אולי 10 שניות להגיע ל-100 ! ( אולי בגלל השהיית טורבו ?)

כלומר עקיפה שכרוכה ביציאה לנתיב נגדי הופכת להיות פשוט מסוכנת לבריאות.

אם מורידים הילוך, נגיד לשלישי, אז כמובן הסל״ד עולה חזק, לאזור 3500, ותאוצה או מה שאמור להיות תאוצה, מורגשת קצת יותר טוב (למרות שזה לא ברצועה של מומנט מירבי המתקבל בין 1500 ל-2800 !) אבל עדיין, איפה המומנט החזק של המנוע ? ברור שזה לא רכב מרוצים, אבל עד כדי כך עגלה ? אפילו קורולה עם מומנט חצי מהפביה וגיר אוטומטי של 4 הילוכים הצליחה להגיע מ-80 ל-120 בכ-15 שניות לדעתי.

דרך אגב, תופעה דומה הרגשתי בלנדקרוזר דיזל, אבל שם לפחות מדובר בחתיכת ברזל עם משקל של 2 טון ומנוע 173 כ״ס בלבד (מומנט מירבי 41 קג״מ).

פורסם
אהלן חברים.

אחסוך מכם - ידוע לי כי 0-100 ממש ממש לא נמדד ע"פ כ"ס בלבד ויש גם מתי מתקבלים, כמה מומנט יש ומתי מתקבל, תיבת ההילוכים וכו'.

בכל אופן, מאחר והיתה לי 1.2TSI וראיתי שעל הנייר מאיצה ב-10.8 שניות למאה, חשבתי שה-1.6TDI CR החדש אמור להאיץ יותר מהר. טעיתי. נכנסתי להשוואה בין שנתי המכוניות ועברתי נתון נתון וראיתי בעיקר את הדברים הללו :

הספק:

לדיזל 105 כ"ס וגם לבנזין

בדיזל מלוא ההספק מתקשר ב-4400 סל"ד ובבנזין בכ-5000 סל"ד. ז"א שפה יש יתרון לדיזל.

מבחינת מומנט אין מה להשוות. 25.5 לדיזל ורק 17.8 לבנזין. לא רשום מתי מתקבל אבל אני מניח שהנתונים דומים ואולי אף גם פה יש יתרון לדיזל.

מעבר לכל זה - משקל הרכב. הבנזין שוקל סה"כ 70 ק"ג פחות מהאוקטביה. אותה תיבת הילוכים, אותו מספר הילוכים (DSG7) וכו'.

האם הגיוני שעם הספק שמגיע מוקדם יותר, ועם קרוב ל-50% יותר מומנט (כ-45 למתעקשים) - הבנזין כאמור בכ-10.8 מגיע למאה ואילו הדיזל שניה וחצי אחרי עם 12 שניות בלבד. אולי אתבדה, אבל נשמע לי מאוד לא הגיוני שעם כל הנתונים הללו ה-70 ק"ג האלו הם האשמים. אשמח לכמה הסברים ותובנות.

קח בחשבון מנוע 1.2 קטנטן עם בלוק אלומיניום מול מנוע 1.6 עם בלוק מנוע מברזל ותקבל פרונט כבד יותר בדיזל.

פורסם
מקפיץ שרשור ישן, כי מדובר באותו מנוע (דיזל 1.6 CR) ויצרן (סקודה, אבל לא אוקטביה אלא פביה גיר ידני).

רכב עבר 2000 ק״מ (הרצה הסתיימה), מנוע 90 כ״ס, 23 קג״מ מומנט מירבי (נשמע טוב). אכן הרכב מאיץ לא רע מהמקום או בהילוך שני. אבל ההמשך - רע מאוד. בפרט, אני רוצה להתייחס לתאוצת ביניים 80-120.

ז״א למה שאמור להיות תאוצת ביניים, כי עוד לא מצאתי כזאת חיה ברכב הנ״ל.

אם ההילוך הוא רביעי או חמישי, סל״ד נמוך מאוד, בסביבות 2000, לכאורה אמור להתקבל מומנט מירבי, אך לחיצה על גז לא מורגשת כלל ! כאילו מדובר בעגלה, לוקח אולי 10 שניות להגיע ל-100 ! ( אולי בגלל השהיית טורבו ?)

כלומר עקיפה שכרוכה ביציאה לנתיב נגדי הופכת להיות פשוט מסוכנת לבריאות.

אם מורידים הילוך, נגיד לשלישי, אז כמובן הסל״ד עולה חזק, לאזור 3500, ותאוצה או מה שאמור להיות תאוצה, מורגשת קצת יותר טוב (למרות שזה לא ברצועה של מומנט מירבי המתקבל בין 1500 ל-2800 !) אבל עדיין, איפה המומנט החזק של המנוע ? ברור שזה לא רכב מרוצים, אבל עד כדי כך עגלה ? אפילו קורולה עם מומנט חצי מהפביה וגיר אוטומטי של 4 הילוכים הצליחה להגיע מ-80 ל-120 בכ-15 שניות לדעתי.

דרך אגב, תופעה דומה הרגשתי בלנדקרוזר דיזל, אבל שם לפחות מדובר בחתיכת ברזל עם משקל של 2 טון ומנוע 173 כ״ס בלבד (מומנט מירבי 41 קג״מ).

מומנט רלוונטי רק כשגוררים משהו, לתאוצות ההספק הוא מה שקובע.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

יש לי טורבו דיזל, ואני יכול להגיד שהרכב מאיץ יפה מאוד על חשבון המומנט על הילוך רבעי או אפילו חמישי. בלי בעייה מבצע על חמישי עקיפות בעליות מתונות כאשר הכל מתנהל על 1800~2200סל"ד. הסיבה שאני חושב שלeddy25 הרכב מאיץ לאט זה תוכנית ניהול בגלל תקנות זיהום האויר. כי למיטב ידיעתי גם דיזל ישן של אוקטביה 1.9 בעל 90 סוסים בלי מבעייה מבצע עקיפות ללא הורדת הילוך והטורבו במנוע הזה אפילו לא VGT.

B.D.B., מומנט רלוונטי תמיד, במיוחד בהאצות ביניים ועקיפות על טורים נמוכים. כוח סוס מוכר רכבים ומומנט מנצח מירוצים.

טיפ לביצוע עקיפה ברכב טורבו: לא עוזבים גז לפני העקיפה כי אז לחץ גדישה יורד. שומרים מרחק ולא נדבקים לרכב ממול כמו זבוב לישבן של פרה, מתכננים עקיפה מראש ועוקפים בלי לעזוב את הגז. עזבת גז לפני עקיפה? המתן להזדמנות עקיפה הבאה או תוריד כמה הילוכים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

B.D.B., מומנט רלוונטי תמיד, במיוחד בהאצות ביניים ועקיפות על טורים נמוכים. כוח סוס מוכר רכבים ומומנט מנצח מירוצים.

תקרא עמודים קודמים, אלו מספרים שנגזרים אחד מהשני, אבל אם אין מספיק מומנט בשביל להתגבר על ההתנגדות גלגול הרכב לא יזוז מהמקום, גם אם יש לו מליון כ"ס.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

דווקא מה שאתה אומר לא לגמרי נכון לדעתי, כי ייתכן מצב תאורטי בו המומנט המירבי של הרכב לא יספיק בכדי להזיז אותו, אבל במכפלת הסל״ד בהילוכים נמוכים שבעצם ׳מגבירים׳ את כוח המנוע - נוע ינוע.

פורסם

הכוונה היתה למומנט בגלגל.

אם בהילוך מסויים ההתנגדות גדולה מהמומנט בגלגל הרכב יאט בהילוך הזה. ואם מדובר בהילוך ראשון הוא לא יזוז מהמקום.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

ל eddy25, נשמע לי מוזר המצב אותו אתה מתאר.

גם בSDI שלי הרכב לא מתקשה לצאת לעקיפות במעל 80 בזכות עקומת המומנט שלו. וכל מי שנוהג על קורולה ושות' ונהג על שלי ויצא לעקיפה מציין שהרכב מאיץ טוב יותר בתאוצת הביניים.

לגבי נסיוני עם גרסאות הTDI- ה1.9 מאיץ טוב בהרבה מהרכב שלי. אך כמו שציין צביפר- צריך לשים לב לצורת הנהיגה בזמן העקיפה. אם המנוע יורד מהתחום היעיל- זה מאוד פוגע בו ולוקח לו "זמן להתאושש". אך אצלי זה מעולם, כמעט, לא קרה. ואילו אצל אבי זה קורה המון בגלל סגנון נהיגה לא נכון שלו (הילוכים לא מתאימים למהירות נתונה).

אציין שבאחת הדיזליות הSDI שלנו הלך לה הממיר הקטליטי. האוטו מתנהג אחרת לגמרי, כאילו הוסיפו לו טורבו קטן (בהרגשה). אז השארנו את המצב כך. גם חזק בהרגשה וגם חסכוני יותר. והצלחנו להעבירו טסט ללא ממיר קטליטי, רק אל תשאלו איך. אז כנראה שבתקנות הזיהום נמצאת האשמה, אני יכול לבדוק לך את העניין בג'טה 1.6TDI של השכן לגבי האם גם אצלו יש את התחושה אותה תיארת (אם כי ההספק אצלו הוא 105 כ"ס) והאם ישנו הבדל ביחס לTDI 1.9 ואעדכן פה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
ל eddy25, נשמע לי מוזר המצב אותו אתה מתאר.

גם בSDI שלי הרכב לא מתקשה לצאת לעקיפות במעל 80 בזכות עקומת המומנט שלו.

...

אז כנראה שבתקנות הזיהום נמצאת האשמה, אני יכול לבדוק לך את העניין בג'טה 1.6TDI של השכן לגבי האם גם אצלו יש את התחושה אותה תיארת (אם כי ההספק אצלו הוא 105 כ"ס) והאם ישנו הבדל ביחס לTDI 1.9 ואעדכן פה.

כן, אם תוכל לשאול את השכן, זה יכול להיות מועיל מאוד, תודה רבה. זה אותו מנוע בדיוק, רק שבג׳טה ובאוקטביה הוא לא מוגבל ב90 כ״ס אלא ב-105. למרות ש15% זה בסה״כ לא מעט הבדל.

לגבי קורולה, גם לי קשה להבין, אבל זאת עובדה. רכב בן 6 שעבר 110 אלף ק״מ, עם מומנט עלוב של 15.3 קג״מ, עם 110 כ״ס שבפועל יש אולי 100 (בכ״ז רכב 6 שנים על הכביש), בעל משקל דומה מאוד, אבל מרגיש זריז הרבה יותר מהפביה, פשוט לא בר השוואה !

http://www.icar.co.il/compare?compare-version%5B%5D=1845&compare-version%5B%5D=5752

פורסם

לא מבין מה לא ברור לך. לקורולה יש הספק מקסימלי יותר גבוה ולכן תאיץ יותר מהר. הסל"ד הגבוה יותר ממפצה על המומנט הנמוך כי שאתה יכול לראות מנתוני ההספק המקסימלי.

לעומת זאת אם בשני המכוניות תשאר בטווח של עד 3000 סל"ד, הפאביה תאיץ יותר מהר, כי יש לה יותר הספק בסל"ד נמוך שנובע מהמומנט הגבוה יותר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
לא מבין מה לא ברור לך. לקורולה יש הספק מקסימלי יותר גבוה ולכן תאיץ יותר מהר. הסל"ד הגבוה יותר ממפצה על המומנט הנמוך כי שאתה יכול לראות מנתוני ההספק המקסימלי.

לעומת זאת אם בשני המכוניות תשאר בטווח של עד 3000 סל"ד, הפאביה תאיץ יותר מהר, כי יש לה יותר הספק בסל"ד נמוך שנובע מהמומנט הגבוה יותר.

אני לא יודע מה כן ברור לך :-) מה שלי ברור, הוא שבפביה אין תאוצה בכלל ! אין. נאדה. כלום. אתה לוחץ פול גז, עד הרצפה, והאוטו מתחיל להתקדם לאט לאט. מהירות עולה בצורה ליניארית, יש לאוטו הרבה זמן.בקורולה אתה מרגיש דחיפה מסויימת, פה שום דבר, כאשר הבדל בהספק הוא 10 % בלבד, ובמומנט 50% יתרון.

האם 10 כ"ס עושים את כל ההבדל ?

פורסם

צאו מזה שכוח סוס הוא זה שמחשק תפקיד בהאצה. כוח סוס זה הספק ועבור תאוצה זה תוצר לוואי, הוא משחק תפקיד במהירות מירבית. מומנט זה מה שמזיז את הרכב שלך, זה הכוח האמיתי וזמינות כוח, זה קובע את קצב העלאת הסל"ד (כמובן כאן משחק תפקיד גם מבנה המנוע, אבל כאשר שאר תנאים שווים מומנט הוא זה שקובע) - כלומר תאוצה.

eddy25, אתה יכול להסביר שלב שלב מה אתה עושה כדי להאיץ? האם בדרך אתה עוזב דוושת גז?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...