Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טלבוט ספורט ? TALBOT MATRA !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה הגעתי לדף הזה... וגיליתי להפתעתי שהיה רכב כזה

אמנם אני מכיר את טלבוט אבל על הדגם הזה מעולם לא שמעתי.

יש אחת כזו בישראל ? נראה ממש רכב מגניב, בעיקר הגרסא של 2.2 ליטר.

קבלו תמונה

1.JPG

2.JPG

פורסם

הדגם נקרא טלבו-מאטרה מורנה, שהוא דור שני למכוניות המנוע המרכזי שנוצרו משיתוף הפעולה בין חברת טלבו לחברת מאטרה (אחרי המאטרה בגירה). המורנה הוצעה עם מנועי 1.6 ו 2.2 ואחד מהאספקטים המיוחדים שלה היה בכך שהיא (וגם הבאגירה) הציעה שלושה מושבים קדמיים לרוחב המכונית.

מאטרה בגירה

מאטרה מורנה

פורסם

למאטרה היה דגם נוסף שמספר יחידות ממנו הגיעו גם לארץ - הראנצ'ו, שהיה בן כלאיים של קומפקטית וקרוס אובר, שהתבסס על הסימקה 1100 והונע במנוע 1500 שנלקח מהסימקה\קרייזלר 1507.

מה שפחות ידוע הוא שהרנו אספאס שהוצגה ב 84' והתבססה על שלדת הרנו 18, פותחה בעצם ע"י מאטרה, שלא ממש ידעו מה לעשות עם הרעיון המבריק הזה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שימו לב איך התפיסה העיצובית שלו מזכירה את זו של הלנד-רובר דיסקברי.

אם היתה לרנצ'ו מערכת הנעה כפולה, סביר להניח שהוא היה נזכר כמייסד קטגוריית רכבי הפנאי-שטח.

פורסם

בחיפה הסתובבה רנצ'ו כזו במשך שנים רבות ואח"כ נעלמה... עד כמה שזכור לי היא יובאה ביבוא אישי בשעתו.

ההנעה היתה קדמית בלבד.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
היא עמדה ליד בית חולים פלימן בחיפה .רציתי לקנות אותה אבל המכונאי שלי הפחיד אותי

לא יודע מה היה לפחד, מכלולי סימקה רגילים, הבעיה היתה יותר עם חלקים חיצוניים. הרנצ'ו המדובר בצבע טורקיז היה שייך (שנים רבות) לבעל חנות ביגוד ידועה בהדר.

פורסם

יש אחת למכירה ביד 2. (הדגם הדומה באגירה).

הבעלים גם גולש כאן בפורום.

אני לא מכיר אותו בכלל ואין לי קשר אליו :lol:

אני יודע שהכינוי שלו por1 הוא רוצה 18 אלף אבל גם ב 19 אלף הוא ימכור אותה.

הרכב עבר שיפוץ אבל לא עד הסוף, נשאר קצת עבודה על הרכב אבל הוא מדהים.

פורסם

הרנצ'ו החיפאית היתה בצבע חום מיטלי. היא היתה מודל 84', ביבוא אישי כמובן - ובעליה התגורר בהדר, מאחורי קולנוע 'ארמון' ז"ל(קולנוע עם גג טארגה, למי שזוכר).

לא מכבר נתקלתי במורנה 2.2 שחורה במפגש נוקיה(מודל 83'). היה מרענן לראות את הרכב הזה שם, אם כי מבחינה עיצובית, העדפתי את הבאגרה.

ואם כבר מדברים על דגמי טלבו נדירים, מישהו נתקל בארץ בטאגורה(מכונית הדגל של היצרן, הנעה אחורית, מנועי 2.2 ו-2.6)?

5bf5b23d05.jpg

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

עד לא מזמן נסעה טלבו טאגורה 2.2 שנת 83', לבנה, במצב טוב מאד.

לפי מה שהבנתי מבעליה, היא הועמדה לשנתיים עד שתועבר לסטטוס אספנות.

הטלבו טאגורה יוצרה במיספרים קטנים מאד, ומבחינה מכאנית היא היתה דומה מאד לפיג'ו 604, למעט מנוע ה 2.2 שהיה הגדלה של מנוע הקרייזלר 180\200.

אותו מנוע, עם מגדש טורבו שימש את הפיג'ו 505 טורבו.

פורסם

נראה רכב מעניין ! חבל שלא הגיע לרכב!

ואם מדברים על טלבוט האם מישהו ראה לאחורנה טלבוט הורייזן נוסעת??? בשנות ה90 היו כאלה לא מעט ולאן פתאום כולם נעלמו??

dsc02125qg9.jpg

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
נראה רכב מעניין ! חבל שלא הגיע לרכב!

ואם מדברים על טלבוט האם מישהו ראה לאחורנה טלבוט הורייזן נוסעת??? בשנות ה90 היו כאלה לא מעט ולאן פתאום כולם נעלמו??

בנצרת עילית יש הורייזן מודל 1979 בשימוש יומי. אני רואה אות כמעט כל יום ליד מקום העבודה שלי, והוא צבוע בצבע סגול מטאלי.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...