Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה לרכוש רכב, כנראה לא חדש, מכיוון שהתקציב שלי בסביבות ה-80,000. הקריטריון הכי חשוב הוא הבטיחות ואני לא צריך רכב גדול. ביצועים לא מאוד מעניינים אותי. אני רק רוצה לדעת שהרכב בטיחותי ושלא אצטרך להשקיע יותר מדי זמן בתיקונים. לפי מה שאני רואה ב-NCAP הרכב הכי בטיחותי הוא פולקסווגן גולף. אמנם קצת יקר יחסית לאחרות אבל ייתכן ששווה את זה בגלל הדירוג.

מה דעתכם? כדאי או עדיף לשקול דגם אחר (אם כן אז איזה)? עדיף אוטומטיֿ/ידני?

ועוד שאלה אחת, אני שם לב שיש הפרש רציני בין המחירון של יד2 לבין המחירים בהם מפורסמים הרכבים. זה יורד בזמן המשא ומתן או שהמחירון לא מדויק?

תודה מראש לעונים!

פורסם

אני מסכים שכיום מומלץ לרכוש רכב חמישה כוכבים בלבד, וכדאי לשים לב גם שם לציונים, כי יש הבדל בין חמישה כוכבים 96% לבין חמישה כוכבים 81%...

סוג הרכב עצמו באמת תלוי בצרכים שלך - וכמובן כדאי לזכור, שתוצאות מבחן הריסוק מעידות על דבר אחר (חשוב) - אבל לא על הכל, ושהן לפי קטגוריה, כי על פי רוב לרכב כבד וגדול יותר יהיה סיכוי טוב יותר לשרוד (אם כל שאר הנתונים זהים).

שים לב שגם הפוקוס הוציאה ציון טוב מאוד אם אינני טועה, ושגם לרנו מסורת בתחום.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אם אתה לא צריך רכב גדול, רנו קליאו מודל 2008-2009 תיתן לך את מה שאתה מבקש - בטיחות טובה וגם נוחות מצוינת.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=43&SubModelID=1298&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=

מבחן ריסוק:

http://www.euroncap.com/tests/renault_clio_2005/220.aspx

גם מזדה 2 קיבלה 5 כוכבים במבחן הריסוק:

http://www.euroncap.com/tests/mazda_2_2007/306.aspx

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מה הצרכים שלך מהרכב ? כמה אנשים יסעו בו בד"כ ?

מה סביבת הנסיעות שלך עירוניות בעיקר ? בין עירוניות ?

בדרך כלל רק אני, מקסימום עם עוד בן אדם. אני נוסע בעיקר נסיעות בין עירוניות (ת"א-נתניה).

פורסם

כאשר אתה בודק ציוני NCAP עליך לבדוק איה דגם נבדק במבחן - הרבה פעמים הדגם שונה מהדגם שנמכר בארץ - לטוב ולרע. ב-EuroNCAP נבדקים הדגמים באבזור הבטיחות המינימלי הנמכר באירופה, בד"כ בארץ האבזור עדיף (יותר כריות אויר, ESP כחובה וכו', אם כי יש גם מקרים הפוכים) וגם מבנה הרכב שונה במקרים רבים (באירופה בד"כ מקובלים דגמי האצ'בק ובארץ סדאן) - מה שעשוי להשפיע על עמידות הרכב בהתנגשות.

דברים נוספים שעליך להביא בחשבון:

1. ה-NCAP בוחן רק בטיחות פאסיבית, לא אקטיבית.

2. לעתים תמצא מבחנים של דגמים משנים קודמות, אשר בינתיים נערכו בהם שינויים שלא תמיד נראים לעין.

3. עליך לבדוק על מה ירדו נקודות - למשל, יש הורדה של נקודות על דברים שאינם משמעותיים לגביך, כגון בטיחות ילדים, ואפילו דברים די שוליים כגון מיקום מדבקות אזהרה.

לאור זאת לא הייתי מסתמך על כוכבי הבטיחות של מבחני ה-NCAP אלא בוחן את הדוחות יותר לעומק ומתרכז במרכיבים החשובים לי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם לגרנדה פונטו 5 כוכבי ריסוק, ו6 כ"א כסטנדרט (נוסף לבקרת יציבות החל מ2008). לדעתי זו יופי של אופצייה לתקציב מצומצם (שיקנה לכם רכב את הרכב המדובר משנתון מתקדם מאוד עם עודף), 2 אנשים, וחוסר התעניינות בביצועים (למרות שהם סבירים בהחלט בעיקר בדגם ה1400 סמ"ק).

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

כשאתה אומר שאתה לא צריך רכב גדול, הכוונה שלך שאתה לא צריך מיניוואן או שאתה לא צריך פזו' 206? לפי הדוגמא של הפוקלקסווגן גולף אני מניח שרכב משפחתי הוא נחשב בגודל סביר בשבילך.

בגדול אם כסף לא מהווה שיקול משמעותי, הייתי הולך על שברולט קרוז 2009, לא ראיתי רכב בטווח המחיר הזה עם בטיחות יותר טובה.

ואם לא, קראתי פה בפורום על המבצע החדש של קרסו על אחריות 3 שנים לרנו מגאן 2008. אם זה באמת כמו שזה נשמע, אתה יכול לקבל רכב טוב, בטיחותי מאוד, בסכום נמוך הרבה יותר, ועם אחריות ל-3 שנים. זה נשמע לפי דעתי ממש טוב

• תוכן חדש...