Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע רכשתי את הרכב בכותרת. מנוע sdi.

בכיבוי הרכב ישנה רעידה חזקה. האם זה אופייני בגלל שזה מנוע דיזל?

נורת השמן מהבהבת לי בנסיעה. מידי פעם היא נכבית ולאחר מספר שניות ישנו צפצוף והמנורה מהבהבת.

היום החלפתי פילטר שמן של man ושמן 10\40 למנועי דיזל חצי סינטטי . לא עוזר. התופעה ממשיכה.

הנורה של הסליל הצהובה מהבהבת באופן קבוע.

אציין שההתנעה חלקה ומיידית (מצבר שנפ חדש 72AMP).

המנוע נשמע טוב.

באזור שמתחת לבית פילטר שמן ישנו מעין חיבור מוברג שנראה לי שזה יוניט שמן .ממנו יוצא חוט בודד.

ייתכן שהתקלה היא ביוניט או בחוט המוביל אליו?

פורסם

באזור שמתחת לבית פילטר שמן ישנו מעין חיבור מוברג שנראה לי שזה יוניט שמן .ממנו יוצא חוט בודד.

ייתכן שהתקלה היא ביוניט או בחוט המוביל אליו?

בעיגול הקטן מסומן החוט שיוצא מהיוניט. לידו , מתוך אותה הצמה יוצא חוט נוסף שאינו מחובר לכלום.מה תפקידו?

IMG_0002.JPG

פורסם

אם הנורה של השמן דלוקה תמיד אז יש לך בעית לחץ שמן, אל תיסע ברכב משום שאתה תגרום להריסת המנוע.

כנראה שיש בוצה במנוע, אך זה אינו שכיח במנועי דיזל(אלא אם כן לא הוחלף שמן מספר רב של קילומטרים).

קובי

פורסם

טוב . שיחקתי קצת בחוט שיוצא מהיוניט. הבעיה נפתרה לעת עתה. מקווה שלא תחזור.

בכל אופן המנוע נשמע טוב ולא נראה לי שמדובר בלחץ שמן אלא במשהו חשמלי.

פורסם

לצערי הבעיה חזרה שוב. שמתי לב שהנורה נדלקת במיוחד שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה. לעיתים הנורה מהבהבת באופן קבוע בנסיעה ולפתע המנורה כבה למספר דקות ולאחר מכן שוב ציפצוף והיבהוב. האם התופעה אופיינית לבעיה חשמלית או אכן מכנית הנובעת מלחץ שמן לא תקין או חיישן לא תקין?

ברכב הוחלף לפני יומיים שמן ןפילטר שמן. התופעה הייתה קיימת גם לפני ההחלפה.

• ספונסר פורום
פורסם

כדי להתחיל באיבחון של בעיה כזאת יש צורך דבר ראשון לבדוק לחץ

שמן ממשי באמצעות שעון מכני חיצוני ולראות האם קיימת בעיה אמיתית .

אם הלחץ יצא תקין בבדיקה אז כמובן שיתכן כי יש בעיה בחיישן הלחץ או בלוח השעונים .

לי נראה שהדיווח של הנורה הוא אזעקת אמת כי הוא מופיע כאשר השמן חם ונהיה דליל

ולכן הלחץ שלו מעט יורד .

ברכב שיש בו לחץ שמן נמוך שהוא גבולי בקריאה של החיישן שהוא 0.3 באר הידלקות הנורה

תתחיל כאשר השמן חם והרכב בטמפרטורת עבודה .

ברכב שלך מותקן מנוע מדגם AGP המנוע הזה ידוע כמנוע אמין ביותר שאין לו בעיות מכניות גם

אחרי 500 K אך יתכן שהרכב הספציפי שלך טופל באופן גרוע לאורך השנים

בכל מקרה יש להתחיל מבדיקה מכנית כפי שאמרתי לך .

החוט הנוסף שיוצא מהצמה נמצא בשמוש בדגמים אחרים אבל מגיע עם כל צמה של קורדובה

ולכן הוא חופשי ולא בשמוש ,זה בסדר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון. תודה על תשובותיך המקצועיות. ברגע שאתה פותח סניף בצפון, מבטיח להיות הלקוח הראשון.

האם במצב שאכן מדובר בתקלה בלחץ השמן, ניתן לעבור לשימוש בשמן בצמיגות גבוהה יותר כמו 20-50 במקום 10- 40 בו אני משתמש?

• ספונסר פורום
פורסם

לפני הקומבינות קודם תבדוק לחץ שמן באמצעות שעון במוסך ותראה איפה אתה עומד .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

עדכון קצר. היום לא היה לי מוסך לפנות אליו ובכל אופן נסעתי נסיעה קצרה בלבד בשביל הבדיקה .

היום בדקתי בדיוק מתי הנורה מתחילה לפעול.

עד טמפ' של 70 מעלות(לפי מד הטמפ' של הרכב) הנורה כלל לא מהבהבת.

ברגע שהטמפ' עולה מעל 70 הנורה מתחילה להבהב כל מספר שניות.

מה שמעניין הוא שדווקא בסל"ד סרק במצב עמידה הנורה לא נדלקת, למרות שהטמפ' מגיעה למקסימום של טמפ' עבודה( 90 מעלות).

לפי מה שקראתי בפורומים כאן ובפורומים באנגלית, המצב הוא שדווקא בסרק לחץ השמן אמור לרדת .

אצלי המצב הפוך, כשאני מעלה סל"ד בערך ל1500 ומעלה, הנורית מתחילה להבהב.

מחומר שקראתי, מצאתי שאמורים להיות שני יוניטים. אחד ללחץ נמוך והשני ללחץ גבוה.

הייתכן שאצלי ברכב מדובר בלחץ גבוה שמפעיל לי את נורת השמן?

היכן ממוקם היוניט הזה אם בכלל. והאם יכול להיגרם נזק ממצב של לחץ גבוה?

פורסם

טוב. עדכון עד כאן.

קודם כל , חייב לבקש ולהציע : ברגע שמתפרסמת שאלה/בעיה/צרה וכו... לעדכן מה קרה ואיך טופל .למען הדורות הבאים:wink:

בהתאם לעצתו של מוסך רון, אכן נכנסתי למוסך שלי וביקשתי מדידת לחץ.לדבריו, איבד את השעון . עברתי למוסך נוסף וגם לו לא היה המכשיר. נכנסתי אפילו למכון לבדיקות לפני קניה וגם לו אין מכשיר.

הגדיל לעשות מוסך אחד שאמר לי שאחזור אליו בעוד שעה כי הוא עמוס ואז יבצע את הבדיקה, אבל, כשחזרתי אליו הוא "נזכר" שיש לו שעון אך אין לו מתאם המתאים למנוע שלי.. כמובן, זה לא מנע ממנו להעלות את רכבי על הליפט לפני כן וזאת על מנת ש"אם אתה כבר למעלה.. אז בוא נתחיל". הטיפול מבחינתו בשיטת מצליח. קודם נחליף יוניט שמן ואם לא יעבוד נלך על ניקוי קרטר. כמובן שאינו מתחייב שהטיפול יביא לתיקון התקלה. אפשר להבין אותו. הולך מהקל לכבד אבל על חשבוני כמובן. ירדתי מהליפט ועזבתי .

למחרת חזרתי למוסך שלי.

התייאשתי מהאפשרות לבצע מדידת לחץ.

כבר לא היה לי מה להפסיד.

פתחתי את המחבר המתחבר ליוניט. כל החלק הפנימי היה מלא בשמן. כנראה שהיוניט נפרץ, למרות שלא ראיתי נזילה, אבל כל החלק של המחבר היה מלוכלך בשמן שחור.

ניקיתי את החיבורים. נתתי למנוע לעבוד והמנורה לא דלקה יותר.

בכל זאת, קניתי יוניט חדש (לא מקורי משהו איטלקי) תואם למנוע. והרכבתי אותו במוסך לאחר נקיון של המחבר.

נכון לעכשיו המצב תקין. אין צפצופים ואין נורה אדומה שנדלקת בכל סל"ד ובטמפ' עבודה.

דבר נוסף ששמתי לב אליו שעלול להיות בעייתי : כשמסובבים את הסוויץ' נדלקת נורת השמן למספר שניות ואז נכבית. למיטב הבנתי, היוניט עובד על מצב של normaly open במצב שיש לחץ תקין וסוגר מעגל כשהלחץ יורד. כלומר, גם במצב שהחוט יתנתק מהיוניט בעצם לא יהיה שום חיווי. הנוריות שנדלקות כשמסובבים את הסוויץ למצב ביניים תפקידן בעצם לחוות על תקינות הנורה בלבד ולא על החיישן אליו הן מחוברות? או שפיספסתי משהו?

עוד דבר. היום למדתי על בשרי משהו חדש. נסעתי ,הגה ישר. פתאום שמעתי רעש של גריסה. בפניות הרכב חזר להיות שקט.

בבדיקה יצא שהמיסב ממש נשבר! ממש היה אפשר להזיז את הגלגל בכמה ס"מ בכל כיון. הוחלף כמובן. ועכשיו בסדר.

זהו לבינתיים. בטח יהיה המשך מתיי שהו. מקווה שלא בקרוב.

תודה לכל העונים והתורמים ממקצועיותם.

• תוכן חדש...