Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם כל הכבוד שאח שלך לא מבין במכוניות - הוא הלך לבדיקה בכדי

לבדוק האם האוטו אותו הוא רוצה לקנות תקין , בבדיקה התגלו פגיעות שלדה

בכל מיני מקומות - האוטו עבר הרבה בחיו ועדיין אח שלך החליט ללכת עליו?

אז למה לעשות בדיקה ?

מרכב כזה צריכים להתרחק כמו מאש , שיבטל את החוזה במהירות , ה 700 שקל

ישארו אצל המוכר ואח שלך ישאר בלי חתיכת הפח הזו שעונה לשם רכב.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עם כל הכבוד שאח שלך לא מבין במכוניות - הוא הלך לבדיקה בכדי

לבדוק האם האוטו אותו הוא רוצה לקנות תקין , בבדיקה התגלו פגיעות שלדה

בכל מיני מקומות - האוטו עבר הרבה בחיו ועדיין אח שלך החליט ללכת עליו?

אז למה לעשות בדיקה ?

מרכב כזה צריכים להתרחק כמו מאש , שיבטל את החוזה במהירות , ה 700 שקל

ישארו אצל המוכר ואח שלך ישאר בלי חתיכת הפח הזו שעונה לשם רכב.

הקטע הוא שהוא הסתמך יותר מדי על המכונאי (הכלב הזה) הוא ציפה שהוא יתן לו תשובה אמינה ונכונה - הבעיה היא שאין לו שום מושג במכוניות לכן הפירוט שהוא ראה כנראה היה כמו סינית עבורו ומה עוד שהמוסכניק אמר שהכל סבבה - זה שיחק את התפקיד המרכזי ברכישה...

כנראה שבאמת המוכר עשה איזה דיל עם המוסכניק כדי שהוא יעבוד עליו (הוא כנראה ראה שהוא בור בתחום והחליט לדפוק אותו כהוגן...)

פורסם
למה אתה מזלזל הנה עוד משהו שתקין

המערכת: 7. קפיצים

האבחנה: תקין

:D

תגיד לאחיך שלא יתייאש. עדיף לסבול עוד קצת ולמצוא רכב שמור מאשר כל יום להיות עם הרכב במוסך. תגיד לי משהו למה הוא רצה לקנות רכב עם 207 ק"מ???

207.000 ק''מ (שזה פלוס מינוס 20.000 ק''מ בשנה שזה בסדר גמור) לרכב משנת 94 זה דווקא לא רע, לא?

פורסם
עד כמה שידוע לי לפחות ככה חבר שלי טען במידה ואתה חותם על הסכם מכר בלי חותמת עורך דין החוזה שווה אתה יודע למה.

חבר שלך טועה.

חוזה הוא מחייב. גם ללא חתימת עו"ד.

תגיד לאחיך שיוותר על הרכב - ושישכח מה-700 ש"ח.

אם המוכר יתעקש וילך לבית משפט - הוא יזכה והחוזה יחייב את אחיך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא רע מה אתה גנוב???!!! מנוע בנזין מחזיק בערך 200 ק"מ, כפי שנראה מנוע זה באמת הגיע יומו:

נזילת שמן,דליפות לחץ בינוניות בצילינדרים, כבלאי מנוע/טבעות בוכנה, לחזור להמשך בדיקה לאחר תיקון, ראש מנוע לאחר תיקון
יש מציאות בשוק ראיתי רכבים משנת 92 שעשו סה"כ 125K שלי לדוגמא משנת 95 ועברה סה"כ 83K.

יש מציאות ושלא ילך לפי מה שמקובל כי אך אחד לא ילך לקנות רכב היום כאשר הוא עשה את ה 20K שלו בשנה (אם זה לא איזה טנדר גדול או משאית עבודה). שמע פעם הבאה פשוט שיכח איתו מכונאי שמבין עניין ושיתן חוות דעת מקצועית על הרכב.

עריכה:

איפה התצע הבדיקה באיזה מכון? תפרסם פה את הפרטים כדי שנוכל לשים על אותו עסק X גדול

פורסם
עד כמה שידוע לי לפחות ככה חבר שלי טען במידה ואתה חותם על הסכם מכר בלי חותמת עורך דין החוזה שווה אתה יודע למה.

חבר שלך טועה.

חוזה הוא מחייב. גם ללא חתימת עו"ד.

נכון מאוד. הסכם מכירה של מוצר מסויים לא מחייב חתימת עו"ד.

דוגמא יפה :

היה מקרה שהגיע לבית משפט שבו הצדדים חתמו על מפית נייר ללא עורך דין בבית קפה על פתיחת עסק משותף.

ומה אתה חושבים ? ההסכם שהיה כתוב על מפית הנייר היה הסכם תקף ובית המשפט הכיר בו. למעשה, מפית הנייר הוצגה בפניי אישית בקורס דיני חוזים באוניברסיטה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
למה אתה מזלזל הנה עוד משהו שתקין

המערכת: 7. קפיצים

האבחנה: תקין

:D

תגיד לאחיך שלא יתייאש. עדיף לסבול עוד קצת ולמצוא רכב שמור מאשר כל יום להיות עם הרכב במוסך. תגיד לי משהו למה הוא רצה לקנות רכב עם 207 ק"מ???

קפיצים אחרי 207 אלף ק"מ תקינים? אתה באמת חושב שהם בודקים את זה?

כמו שהרכב הזה נשמע, אף אחד לא טרח להחליף קפיצים מעולם.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

פאק אנשים, בדיוק כמו שאמרתם הכלב הזה לא רוצה לקחת את האוטו, הוא אומר שבינתיים הגיע אליו עוד בן אדם שרצה לקנות את המכונית והוא אמר לו שהאוטו כבר מכור, קיצר הוא בוכה עכשיו שהוא איבד לקוח ושהוא דיבר עם עורך דין שמציע לו לתבוע אותנו, אח שלי שלח אותו לעזאזל והזונ** הזה רוצה לבוא מחר לצלם את האוטו ולהגיש תביעה.....

האם יש לנו סיכוי כלשהו לנצח? האם כדאי לקחת גם כן עורך דין או שהפסדנו בטוח ועדיף לא לטרוח??

למישהו יש עצות מה כדאי לנו לעשות??

פורסם

תשמע זה לא אוטו מציאה זה בטוח, יש שם ליקויים שיש בהרבה מכוניות בנות 10 שנים, נזילות שמן וכו' נפוצות במכוניות ישנות, אולם יש ליקויים שדורשים תיקון מידי כמו מערכת ההגה, צמיגים ודברים שדורשים תיקון מידי בגלל שהם פוגעים גם באחרים בכביש ולא רק בנהג.

אני לא הייתי קונה אוטו כזה רק בגלל דבר אחד----- שאסי!!!!

אם הייתה הנחה גדולה הייתי מבין את הקנייה אבל במצב כזה שאין הנחה בכלל לא הייתי מסכים לקנות כזה רכב.

בכל אופן אני חושב שאחיך נדפק פה בקנייה ואם הוא יבטל את העסקה הוא יפסיד מיידית את ה700 שקל, ואם המוכר ירצה הוא יכול לתבוע את אחיך ואף לגרום לו לשלם את העו"ד ועוגמת נפש וגם את ערך הרכב נכון למחירון של חודש זה.

"נשים זה כמו חנייה,או שהן תפוסות או שהן שמורות לנכים"

"עדיף כלב חבר מחבר כלב"

KOBY

פורסם
פאק אנשים, בדיוק כמו שאמרתם הכלב הזה לא רוצה לקחת את האוטו, הוא אומר שבינתיים הגיע אליו עוד בן אדם שרצה לקנות את המכונית והוא אמר לו שהאוטו כבר מכור, קיצר הוא בוכה עכשיו שהוא איבד לקוח ושהוא דיבר עם עורך דין שמציע לו לתבוע אותנו, אח שלי שלח אותו לעזאזל והזונ** הזה רוצה לבוא מחר לצלם את האוטו ולהגיש תביעה.....

האם יש לנו סיכוי כלשהו לנצח? האם כדאי לקחת גם כן עורך דין או שהפסדנו בטוח ועדיף לא לטרוח??

למישהו יש עצות מה כדאי לנו לעשות??

כל זה קרה היום ביום שבת? נראה לי קצת מסריח. נראה לי שהוא חשב שמצא לעצמו פראייר וסוף סוף הוא יפתר מהגוש ברזל על הגלגלים הזה, ואכשיו משחק אותה קשוח עושה שרירים. לא נראה לי שהוא התקשר בכלל לעורך דין ועשה משהו בנידון.

במידה זאת האמת נראה לי שתמשיכו עם התביע תקחו עורך דין ואתם חייבם לשתף את המוסכניק שנן חוות דעת מוטעת.

בן כמה אחיך? אולי גילו הצעיר או חוסר ביטחון בקולו או בשפת גופו, המוכר חשב שהוא עלה על פראייר.

עריכה: יעוץ עם עוך דין דבר ראשון מחר בבוקר! בהצלחה...

לא לוותר לו

פורסם

אני מקווה שאני צודק (אני עדיין לומד את הקורס)

הסיכוי היחיד שלכם בבית משפט הוא אם תטענו לעילת ההטעיה (ס' 15 לחוק החוזים), חוסר תום לב במשא ומתן (ס' 12 לחוק החוזים) ועילת הטעות (ס' 14 א' לחוק החוזים).

ס' 15 אומר :

"מי שהתקשר בחוזה עקב טעות שהיא תוצאת הטעיה שהטעהו הצד השני או אחר מטעמו, ראשי לבטל את החוזה; לעניין זה, " הטעיה" - לרבות אי-גילוין של עובדות אשר לפי דין, לפי נוהג או לפי הנסיבות על הצד השני לגלותן"

ס' 12 אומר :

"במשא ומתן לקראת כריתתו של חוזה חייב אדם לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב."

ס' 14 א' אומר :

"מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני ידע או היה עליו לדעת על כך, ראשיי לבטל את החוזה"

קח את דבריי בהסתייגות.

* עריכה * גם סעיפים 17 ו - 18 שמדברים על כפייה ועושק יכולים לעזור.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

כל זה קרה היום ביום שבת? נראה לי קצת מסריח. נראה לי שהוא חשב שמצא לעצמו פראייר וסוף סוף הוא יפתר מהגוש ברזל על הגלגלים הזה, ואכשיו משחק אותה קשוח עושה שרירים. לא נראה לי שהוא התקשר בכלל לעורך דין ועשה משהו בנידון.

במידה זאת האמת נראה לי שתמשיכו עם התביע תקחו עורך דין ואתם חייבם לשתף את המוסכניק שנן חוות דעת מוטעת.

בן כמה אחיך? אולי גילו הצעיר או חוסר ביטחון בקולו או בשפת גופו, המוכר חשב שהוא עלה על פראייר.

לא לוותר לו

כן, כל זה קרה תוך רבע שעה (אחי התקשר אליו אמר שברצונו לבטל את העיסקה, הבחור ניסה לשכנע אותו 5 דקות שזה שטויות, שהאוטו בסדר, שהנה המכונאי אמר לו שהכל טוב, אח שלי עמד על שלו אמר שהוא רוצה לבטל - הוא הסכים ואמר שב 9 בערב הוא יבוא לקחת את האוטו. ב 20:45 יש צלצול, הוא אומר שהוא התייעץ עם חבר או קרוב משפחה שהוא עורך דין והוא כנראה אמר לו את אותם הדברים שכתבתם לי - שאם יש חוזה אז הוא ניצח - בקיצור המוכר אמר שהוא נותן לאח שלי 15 דקות לחשוב על זה שוב פעם ושאם הוא עדיין רוצה לבטל אז הוא מגיש תביעה... אח שלי שלח אותו ל**** הבחור הגיע, לקח את המכונית, אמר שהחוזה נשאר אצלו ושהוא הולך לבית משפט.)

גם אני חשבתי שיש מצב שהוא סתם מנסה להפחיד אותו, אבל הוא בא עם עוד מכונית (שהיא שלו), כך שמבחינתו כנראה אין לו לחץ לקבל את הכסף (אם שיערת שהוא צריך את הכסף לקנות מכונית חדשה), כלומר אין לו בעיה להתעסק עם המשפט כי הוא לא צריך בדחיפות את הכסף...

השאלה היא, האם באמת כדאי לנו להתעסק עם זה ולקחת עורך דין?? יש לנו קייס לנצח בכלל? כי אם ניקח עורך דין ונפסיד אז בכלל נצא עוד יותר מופסדים...

פשוט אם אין שום (אבל שום) מצב לצאת מהמצב הזה, ברגע שתגיע תביעה כנראה נסכים לקחת את המכונית (כדי לא להוציא עוד כסף על העורך דין אם הוא ינצח)

איך אני יכול לערב את המכונאי? מה ניתן לעשות במקרה הזה?

ואח שלי בן 27, יש לו ביטחון, הוא לא נראה מפגר, פשוט הוא לא מבין בגרוש במכוניות והמוכר בטח ראה את זה.....

איזה באסה שלא נסעתי איתו למוסך - אם הייתי רואה את הפירוט הזה שם, ישר הייתי אומר לו לרדת מעניין (כי באמת לא צריך להיות מכונאי כדי לראות איזה בעיות יש באוטו - פשוט המזל הרע היה שהמוסכניק דפק אותו ככה...)

פורסם

שמוליק, תודה רבה לך על התגובה, זה קצת מעודד - אולי ניגש מחר לעורך דין ונתייעץ איתו גם כן...

רק שיש עכשיו התפתחות קטנה - הרגע הוא התקשר אליו ואמר שהוא מוכן להוריד את המחיר ל 15 אלף שקל, האם כדאי להסכים??? כי אם אמרתם שהתיקון יעלה 8 אלף אז הוא לא ייצא מופסד מהעיסקה כי בכל מקרה הוא התכוון להוציא על האוטו 22.500 ש''ח.... מה אתם חושבים??

פורסם
שמוליק, תודה רבה לך על התגובה, זה קצת מעודד - אולי ניגש מחר לעורך דין ונתייעץ איתו גם כן...

רק שיש עכשיו התפתחות קטנה - הרגע הוא התקשר אליו ואמר שהוא מוכן להוריד את המחיר ל 15 אלף שקל, האם כדאי להסכים??? כי אם אמרתם שהתיקון יעלה 8 אלף אז הוא לא ייצא מופסד מהעיסקה כי בכל מקרה הוא התכוון להוציא על האוטו 22.500 ש''ח.... מה אתם חושבים??

אל תסכימו. לרכב יש בעיות. לא כדאי להתעסק איתו אפילו אם הוא מוריד את המחיר.

הוא נואש! ואני מתערב שאפילו הוא לא יילך לעורך דין. כי הוא אפס.

שמוליק

פורסם

אל תוותר בשום אופן.

אל תתקרב אל הרכב הזה. נראה שנפלת על איש, שמנסה לדפוק אותך חזק. זה, שהוא אמר לך, שמישהו רצה לקנות את הרכב והוא אמר שהוא מכור, היה צפוי מאוד והיה ברור, שהוא יגיד את זה. די בטוח, שאף אחד לא בא.

שאח שלך ימציא איזה תירוץ כמו "אבא שלי אינו מרשה לי", או "אבא שלי עשה לי הפתעה והביא לי אוטו מתנה" ויצא מזה, גם אם תפסיד 700 ש"ח.

• תוכן חדש...