Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

אני הולך ביום יומיים הקרובים לקנות רכב , האופציות הן סובארו XV 2.0 או הונדה סיוויק הצ'בק 1.8. שתיהן חדשות מודל 2011.

שתיהן בהנחה משמעותית של 10-11 אלף ש"ח והמחיר שלהן כיום זהה ועומד על 132,900 ש"ח.

בשתי המכוניות הייתי בפנים, הסובארו כוללת כמה סוכריות כמו סאנרוף ובלותות' כמו גם חיישני חניה. הסיוויק פחות מאובזרת אבל העיצוב שלה מדהים מבפנים ומבחוץ והיא גם יותר חסכנית בדלק. שתיהן מרווחות.

אשמח לשמוע המלצות מה לקחת וחוויות ממי שנוהג על אחד הרכבים. חשוב לי מאוד נושא העיצוב, הבטיחות וכמובן נושא נוחות הנסיעה והביצועים של הרכב.

פורסם

הסובארו דיי מיושנת, אמנם תפאורת הדמוי שטח מסנוורת אבל בבסיס מדובר עדיין ברכב ותיק ומיושן. תא הנוסעים שלה אפלולי וצפוף משל ההונדה, הביצועים למרות המנוע הגדול יותר לא עדיפים וצריכת הדלק בטח לא תצא נשכרת מההנעה הכפולה. נוחות הנסיעה טובה אבל הרכב לא ממש שקט.

הסיויק חדשנית יותר וזכתה ל-5 כוכבי בטיחות לעומת 4 בלבד לסובארו. תא הנוסעים מרווח וגם תא המטען גדול בצורה יוצאת דופן בגירסאות האצ'בק. הביצועים טובים וגיר 5 ההילוכים שבהונדה עושה עבודה טובה אל מול גיר ארבעת ההילוכים המיושן של הסובארו, צריכת הדלק של הרכב ידועה כחסכונית יחסית בקבוצת המשפחתיות. נוחות הנסיעה מכוילת לכיוון מרוסן יותר אך הרכב עדיין נוח ומבודד מרעשי חוץ. על העיצוב חבל להגיד הרבה ותא הנוסעים נאה ואיכותי הרבה יותר. הכנף שמשולבת בחלון האחורי מעט מרגיזה אבל מוסיפה לעיצוב החיצוני המיוחד.

אני הייתי הולך על ההונדה במיוחד במחיר המבצע הנוכחי.

בהצלחה ותתחדש.

פורסם
הסובארו דיי מיושנת, אמנם תפאורת הדמוי שטח מסנוורת אבל בבסיס מדובר עדיין ברכב ותיק ומיושן. תא הנוסעים שלה אפלולי וצפוף משל ההונדה, הביצועים למרות המנוע הגדול יותר לא עדיפים וצריכת הדלק בטח לא תצא נשכרת מההנעה הכפולה. נוחות הנסיעה טובה אבל הרכב לא ממש שקט.

הסיויק חדשנית יותר וזכתה ל-5 כוכבי בטיחות לעומת 4 בלבד לסובארו. תא הנוסעים מרווח וגם תא המטען גדול בצורה יוצאת דופן בגירסאות האצ'בק. הביצועים טובים וגיר 5 ההילוכים שבהונדה עושה עבודה טובה אל מול גיר ארבעת ההילוכים המיושן של הסובארו, צריכת הדלק של הרכב ידועה כחסכונית יחסית בקבוצת המשפחתיות. נוחות הנסיעה מכוילת לכיוון מרוסן יותר אך הרכב עדיין נוח ומבודד מרעשי חוץ. על העיצוב חבל להגיד הרבה ותא הנוסעים נאה ואיכותי הרבה יותר. הכנף שמשולבת בחלון האחורי מעט מרגיזה אבל מוסיפה לעיצוב החיצוני המיוחד.

בהצלחה ותתחדש.

אני נראה לי אשמור את המשפט הזה כחתימה, זו פעם ראשונה שאתה מצודד בהונדה

אני מרגיש גאה מייק :-D

Confidence In Motion

פורסם

אני יכול לענות רק לגבי היתרונות של סובארו- לסובארו יתרון טכנולוגי בדמות מנוע בוקסר בעל מרכז כובד נמוך וסימטרי.

בנוסף, המנוע מפיק 150 כ"ס והינו בנפח 2.0 סמ"ק (נתונים חזקים מההונדה)

לסובארו מערכת מתלים מתקדמת יותר (מתלים נפרדים מסוג עצמות עצה כפולות) מה שתורם ליכולת נוחות גבוהה יותר.

וההנעה הכפולה תורמת לאחיזת כביש עדיפה.

בנוסף הסובארו מאובזרת יותר וכוללת כסטנדרט גג נפתח חשמלי, בקרת שיוט, שליטה על הרדיו מגלגל ההגה ומושבי ספורט.

אשמח לעזור בשאלות נוספות,

אייל מסובארו

פורסם
אני נראה לי אשמור את המשפט הזה כחתימה, זו פעם ראשונה שאתה מצודד בהונדה

אני מרגיש גאה מייק :-D

בהלצותיי אני לא לוקח בחשבון רק את טיב הרכב. לא היה לי ספק שהרכב טוב (רק מאז שויתרו שם בהונדה על הגיר הרובוטי הנוראי) אבל התמחור שלו קצת הזוי לעומת המתחרות הלא פחות טובות שלו. במחיר הנוכחי הוא אופציה טובה.

אייל מסובארו, אפשר שתסביר במה עוזר לי מנוע הבוקסר בעל מרכז הכובד הנמוך בנסיעה יומיומית,עירונית ברובה?

המנוע, למרות הנתונים העדיפים עדיין מציע ביצועים פחות טובים משל ההונדה, אמנם בהפרש שולי (6 מאיות השניה) אבל גם לא מציג יתרון מעבר לנתונים יבשים (גם המהירות הסופית המוצהרת בהונדה עדיפה), שלא נדבר על צריכת הדלק שסובלת מהגיר המיושן.

בנוגע לאיבזור ולנוחות אין לי ויכוח, מה שנכון נכון.

סוף-שבוע נעים.

פורסם
בהלצותיי אני לא לוקח בחשבון רק את טיב הרכב. לא היה לי ספק שהרכב טוב (רק מאז שויתרו שם בהונדה על הגיר הרובוטי הנוראי) אבל התמחור שלו קצת הזוי לעומת המתחרות הלא פחות טובות שלו. במחיר הנוכחי הוא אופציה טובה.

אייל מסובארו, אפשר שתסביר במה עוזר לי מנוע הבוקסר בעל מרכז הכובד הנמוך בנסיעה יומיומית,עירונית ברובה?

המנוע, למרות הנתונים העדיפים עדיין מציע ביצועים פחות טובים משל ההונדה, אמנם בהפרש שולי (6 מאיות השניה) אבל גם לא מציג יתרון מעבר לנתונים יבשים (גם המהירות הסופית המוצהרת בהונדה עדיפה), שלא נדבר על צריכת הדלק שסובלת מהגיר המיושן.

בנוגע לאיבזור ולנוחות אין לי ויכוח, מה שנכון נכון.

סוף-שבוע נעים.

למנוע הבוקסר יתרון תכנוני בולט בדמות מרכז כובד נמוך המשפר משמעותית את האחיזה בכביש של הרכב,

ככל שמרכז הכובד נמוך יותר כך הרכב יציב יותר.

יתרון נוסף של מנוע הבוקסר מצוי במבנה הסימטרי שלו (המנוע ממוקם בדיוק במרכז הרוחבי של הרכב) מבנה זה תורם למבנה מרכב מאוזן יותר וכתוצאה מכך היכולת הדינאמית משתפרת.

לגבי הביצועים, היתרון הבולט של הסובארו מצוי דווקא בהאצות הביניים, המומנט הגבוה המתקבל בסל"ד נמוך יחסית מאפשר יכולת עקיפה עדיפה ומהירה יותר.

יש לשים לב למספר נתונים בולטים למנוע של סובארו בהשוואה למתחרה:

1. הספק גבוה יותר

2. מומנט חזק יותר

3. שיא מומנט המתקבל בטווח סל"ד נמוך יותר

4. מנוע בעל 2 גלי זיזים.

אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור,

אייל מסובארו

פורסם

רועי,

מנוע הבוקסר 2.0 עומד בתקן יורו 5 המחמיר.

תצרוכת הדלק בתנאי מעבדה עומדת על 11.9 ק"מ לליטר בתנאי נהיגה משולבים.

צריכת הדלק משתנה בהתאם לאופי הנהיגה,

אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור,

אייל מסובארו

פורסם

בסופו של דבר קניתי הונדה סיוויק 5 דלתות בצבע לבן פנינה. השבוע אשלם עליה את התשלום המלא ואני מניח שתוך שבועיים לערך אקבל את הרכב. תודה לכולם על העזרה :-D

שאלה - האם ניתן במסגרת של רכישת הרכב מהיבואן להזמין בסיוויק תוספת אבזור של חלונות כהים מאחורה, ואם כן מה המחיר של תוספת כזו .

פורסם

לא יותר קל להרים טלפון לסוכנות בה רכשת ולשאול את השאלה?

הם אמורים לדעת האם אפשר וכמה זה יעלה במדוייק ולא בהערכות כמו פה בפורום.

בהצלחה ותתחדש.

פורסם
בסופו של דבר קניתי הונדה סיוויק 5 דלתות בצבע לבן פנינה. השבוע אשלם עליה את התשלום המלא ואני מניח שתוך שבועיים לערך אקבל את הרכב. תודה לכולם על העזרה :-D

שאלה - האם ניתן במסגרת של רכישת הרכב מהיבואן להזמין בסיוויק תוספת אבזור של חלונות כהים מאחורה, ואם כן מה המחיר של תוספת כזו .

תתחדש! ללא ספק הרכישה העדיפה:-D.

פורסם

ללא ספק? חרצת גורלות? לי אישית אין ספק שהסובארו הייתה הבחירה שלי. נו אז?

העיקר שאתה נחרץ בדעתך המלומדת.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

בהצלחה ותתחדש.

ללא ספק? חרצת גורלות? לי אישית אין ספק שהסובארו הייתה הבחירה שלי. נו אז?

העיקר שאתה נחרץ בדעתך המלומדת.

dedicool24 קראת מה Mike808 רשם? העיקר שהוספת עיניין לשרשור:mm_nah:.

• תוכן חדש...