Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים,

אני מתלבט המון זמן אם לקנות את המיני החדשות למינהם אבל למרות המחיר הנמוך שלהם עדיין מדובר מבחינתי בהוצאה משמעותית שמלווה בהלוואה על רוב הסכום ולכן בדקתי גם את שוק המשומשות הזולות.

רציתי לבדוק איתכם ולראות אם יש כאן כיוון ברור שעליי ללכת, בין רכב חדש לרכב משומש.

הדרישות הם:

1. אמינות ("שלא תראה מוסך")

2. חסכון בדלק

3. נסועה של כ 1200 ק"מ בחודש (85% נסיעות עירוניות)

4. בעיקר 2 אנשים ברכב רוב הזמן (95%)

מכאן היוצא פועל הוא שאני הולך בכל מקרה על גיר ידני הן מבחינת צריכת הדלק ומבחינת הטיפולים השוטפים בעתיד.

רכב חדש:

כבר עשיתי נסיעת מבחן על היונדאי אי10 וגם על הסוזוקי אלטו והחלטתי שאם אני קונה רכב חדש אז זה האי10

שעולה כ 65000 ש"ח על הכביש.

רכב ישן:

כנראה שאלך על אחד מהרכבים האלה:

1. פיאט פונטו ספייס 2001-2003 דגם ידני

2. דיהטסו סיריון 99-2001

3. דיהטסו שרייד 99-2001

שכולם בגזרת מחיר ה 15 אלף (פלוס מינוס 2000 שח למעלה או למטה) עם לפחות 170kק"מ ויד 3 כבר.

מבחינת כדאיות, האם יש כיוון ברור שכדאי ללכת עליו?

כלומר, אפשר להגיד שעל הרכב החדש יש ירידת ערך משמעותית אבל מצד שני בואו נהיה ריאלים ונניח שאני לא

אמצא רכב "מציאה" אז בטח צריך להשקיע איזה 5-6 אלף רק כדי ליישר קו (כבר הגענו ל 20 ומשהו אלף) ורכב

כזה ישן נוטה "להתקלקל" יותר ולעשות טיפולים יותר וכו'... מה שאפשר להגיד שכמעט ואין (תקנו אותי אם אני טועה)

ברכב חדש מלבד הטיפולים השוטפים שאמורים להיות זולים משמעותית.

באמת זקוק לעזרתכם, עדיין לא קניתי רכב ואני לא מכיר כל כך.

תודה!

פורסם

סיכמת הכל יפה.

או שתוציא 20K ותקבל רכב ישן שידרוש תשומת לב והתעסקות.

או שתישם פי 3 ותקבל ראש שקט וביטוחים יקרים יותר.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אישית הייתי הולך על משומש ,מוותר על המקיף ושם את היתרה בבנק שיעשה לי 5% בשנה . (יאללה סחורות ..8) )

מעטים המשומשים שתצטרך לשים עליהם סכומים כמו שאתה מציין ביישור קו , מה גם שיש רכבים אמינים ( עם היסטוריית טיפולים נאותה ).

אל תשכח גם שבמשומש הירידת ערך פחות מורגשת , התאיינות הביטוח והרגישות למכות פח הופכת את העסקה לכדאית יותר .

זה לא שאתה מדבר על חווית נהיגה , אתה רק צריך רכב שיעביר אותך מנקודה א לנקודה ב ,

ובזה אני לא רואה יתרון כלשהו לרכב החדש יותר .

אבל זה אני ..

חכה לעוד תגובות ..(אני מקווה שזה לא יעורר וויכוח)

שימו לב : (המחיר יורד ! )

למכירה נעלי (ריצה ) מיזונו wave rider 14 !

פורסם

אישית, אני באמת לא מבין איך אפשר לעזור לך. אם היית בא ושואל על תקציב מסויים (נניח 65K) מה עדיף לעשות - לקנות רכב מיני חדש או סופר מיני משומש, היה כל אחד יכול לבוא ולתת לך את דעתו (כמובן בהתאם לצרכים ולדרישות הספציפיים שלך). ברגע שאתה מציע שני תרחישים שאין ביניהם שום קשר - מיני חדש ב65K או סופר מיני משומשת ב20K השיקול נעשה כלכלי לחלוטין, שכן היתרונות של כל אחת מהאופציות כבר ברורים לכל אחד. מכיוון שאף אחד כאן לא יכול להכנס לך לכיס אתה צריך קודם כל להחליט על תקציב. כמה אתה רוצה להוציא על רכב? אחרי שתחליט כל אחד יוכל להגיד את דעתו, האם עדיף רכב חדש (כמובן אם התקציב שתחליט להוציא יאפשר את זה) או שעדיף לקנות משומש שייתן יתרונות על פני החדש בתחומים מסויימים.

פורסם
אישית הייתי הולך על משומש ,מוותר על המקיף ושם את היתרה בבנק שיעשה לי 5% בשנה . (יאללה סחורות ..8) )

מעטים המשומשים שתצטרך לשים עליהם סכומים כמו שאתה מציין ביישור קו , מה גם שיש רכבים אמינים ( עם היסטוריית טיפולים נאותה ).

אל תשכח גם שבמשומש הירידת ערך פחות מורגשת , התאיינות הביטוח והרגישות למכות פח הופכת את העסקה לכדאית יותר .

זה לא שאתה מדבר על חווית נהיגה , אתה רק צריך רכב שיעביר אותך מנקודה א לנקודה ב ,

ובזה אני לא רואה יתרון כלשהו לרכב החדש יותר .

אבל זה אני ..

חכה לעוד תגובות ..(אני מקווה שזה לא יעורר וויכוח)

+1

לא משנה מה תקציבך, רכישה של רכב משומש בגיל 2-4 שנים (כמובן מטופל כיאות) תמיד תהיה כלכלית יותר.

פורסם

אני לא מבין מה ההתלבטות שלך

אין קשר בין הדברים.

בכל אופן אני ממליץ לך ללכת על האמצע שזה אומר רכב עד 35K אולי 40K

יד לא גבוהה וגם ק"מ לא מטורף

פורסם

הייתי בדיוק בהתלבטות שלך. למעשה כבר הייתי בסוכנות וקיבלתי הצעת מחיר. בסוף החלטתי ללכת על סופרמיני בת 3-4 שכבר עברה את נפילת הערך הרצינית.

אם תחפש מספיק אתה יכול למצוא אחלה רכבים. מ65 אלף לרדת ל20 אלף זה דרסטי מדי.

אם אתה חושב על מימון תבדוק טוב טוב שתוכל להחזיר את ההלוואה ובאיזה ריבית, אני הגעתי למסקנה שאוכל להחזיר את ההלוואה אבל זה יהיה על חשבון דברים אחרים ולכן ירדתי מזה.

פורסם

אני לא מסכים עם זה שאי אפשר לעזור בגלל שהתקציב לא מוגדר.

כי אם חושבים על זה יותר לעומק אז למשל ניקח את הרכב ב 65אלף החדש, נניח שהטיפולים שלו זניחים מאוד במהלך 3 שנים. בסוף ה 3 שנים הרכב איבד 20 אלף מהערך לערך.

מצד שני, ניקח עכשיו רכב שעלה 15 אלף, עשיתי יישור קו נגיד ב 5 אלף. בוא נאמר שבתוך 3 שנים חוץ מהטיפולים השוטפים (שנניח בהגזמה שגם הם שווי ערך לטיפולים שוטפים ברכב חדש) יש סבירות גבוהה מאוד שיהיו הרבה תקלות ומכלולים להחליף ברכב כזה. אם הסכום הזה מגיע לכ 15 אלף שח לכל ה 3 שנים - הרי שאולי היה כבר כדאי לקחת את הרכב ב 65 אלף החדש.

אני דווקא *כן* מסתכל על זה הכי כלכלי שאפשר ובראיה כללית על הכל, לאורך זמן.

אני לא בטוח אם ללכת על האמצע זה נכון גם, כי משקיעים כבר 30-40 אלף ברכב, במידה ובתוך 3 שנים יש תיקונים, אפילו הכי קטנים בלי בעיה מגיעים לסכום של 65 אלף ואז כבר היה שווה לקחת רכב חדש מלכתחילה.

נכון לעכשיו אני עדיין לא יודע להחליט ואני מניח שפשוט אנסה להתסכל על עוד רכבים מהסוג שציינתי.

אשמח אם מישהו ישתף המלצות...

פורסם

אני הלכתי על האמצע, קניתי ספייס שעלתה אחרי טיימינג וכו' בסביבות 36K.

במהלך השנה האחרונה נסעתי 20 אלף ק"מ, ובמסגרת טיפולים שוטפים החלפתי גומיות לציריות בעלות של 300 ש"ח ותושבת גיר אחורית בעלות של 350 ש"ח.

יכלתי לקנות גם סוזוקי אלטו חדשה אבל אני מוצא את האוטו נחות לעומת הפונטו ספייס שלי בכל פרמטר למעט העובדה כי הוא חדש ובאחריות, ועל זה אני לא מוכן לשלם עוד 24 אלף ש"ח, בעיקר כי זה יבוא על חשבון יותר מדי דברים.

בעוד 3 שנים יבוא הזמן למכור את הרכב כשיתקרב ל-200 אלף ק"מ, אני יודע שאקבל עליו X כסף ואקנה במקומו שוב פעם מכונית משומשת שספגה את רוב ירידת הערך ועדיין יכולה לשמש אותי בצורה נאותה בלי לקרוע את הכיס.

פורסם

החלטה לא פשוטה, אבל תלויה מאוד במצבך הכלכלי.

כדאי לך לפנות לבנק ולקבל אומדן לתשלום החודשי להלוואה בסדר הגודל שאתה מתכוון לקחת, וכיצד היא מתיישבת עם הכנסותיך ושאר ההוצאות הצפויות לך במשך זמן החזר ההלוואה. נכון שקשה לחשב לטווח של 5 שנים, במיוחד אם אתה בחור צעיר, אבל בכל זאת עליך לודא שהחזר ההלואה נמצא בהישג ידך ושלא צפויות הוצאות אחרות אשר יגרמו לך להציע את רכבך למכירה בעוד חצי שנה.

עניין נוסף לגבי הלוואה הוא הריבית - יש צפי לעליה הדרגתית של הריבית, וכיון שהלואות לרכישת רכב בד"כ צמודות לפריים התשלום החודשי בהחלט עלול להתייקר במידה משמעותית. עליך לבקש בבנק הערכת החזר חודשי במקרה של עלית הריבית בקצב כז או אחר.

לדעתי, לאור מגבלות התקציב, ובהנחה שהחזר הלוואה יגזול חלק משמעותי מהכנסתך הפנויה, הייתי בוון שוב את חשיבות רכישת הרכב כעת.

אם אתה מגיע למסקנה שהרכב חיוני - בחן שוב את העיתוי. יתכן שדחיה של כמה חודשים תאפשר לך לחסוך עוד כמה אלפי שקלים, וכניסה לשוק עם 25K ביד שונה לחלוטין מכניסה עם 15K. להערכתי, אם יכולת ההחזר שלך מתאימה לרכישת רכב בהלוואה של 50K למשך 5 שנים הרי שחסכון חודשי בסכום דומה להחזר החודשי של הלוואה כזו יביא אותך למצב הרבה יותר טוב תוך חודשים בודדים. עליך רק להקפיד "לשים בצד" סכום מתאים מדי חודש.

וכמובן - ההצעה לחפש רכב בסכום שבידך ובתוספת מימון לא גדול (כלומר - במחיר סביב 35-40Kף עם הלוואה לטווח קצר) נראית פשרה לא רעה. הבעיה שאני רואה היא בעית המשכון - לא בטוח שהבנק יסכים למשכן רכב ישן, ואז יהיה עליך למשכן רכוש אחר (כגון השקעות בבנק) שלא בטוח שמצוי בידך. לכן גם זו נקודה שעליך לברר בבנק (או בחברת המימון).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...