Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב רועד בעמידה ולפעמים ללא קשר לכלום האוטו נחנק לא נותן גז ונדלק מנורת אזהרה CHECK ENGINE

חשבתי שיש לכלוך בדלק ובמעברים

באותו הזמן לא יצא לי לבקר במוסך אז שמתי תוסף גולד לייבל והכל נהיה תקין

זה הוכיח לי שהבעיה היתה בגלל לכלוך

שבוע אחרי זה נסעתי למוסך עשיתי טיפול 10K ולהפתעתי הבעיה חזרה ויותר מקודם

אז כבר התבלבלתי ולא היה לי מושג מה קורה, חשבתי אולי בגלל שלא החלפתי מסנן דלק אולי

ביקרתי שוב במוסך, חיברו מחשב וסידר את זה דרך המחשב

שאלתי אם רק כיבו את המנורה אבל הבעיה קיימת? ענו שהבעיה היתה בגלל הבלגן במחשב ועכשיו זמ תקין ואין בעיה.

עד עכשיו נכון כמו פלא נעלמו הבעיות.

פורסם

לא ידוע לי שאפשר לכבות את המנורה לבד בלי למחוק את התקלה (שאם היא קיימת היא תחזור).

יכול אבל להיות שעלו על הבעיה והיא היתה פשוטה (כמו חיבור חיישן רופף), תשאל מה היה קוד התקלה.

פורסם
רכב רועד בעמידה ולפעמים ללא קשר לכלום האוטו נחנק לא נותן גז ונדלק מנורת אזהרה CHECK ENGINE

חשבתי שיש לכלוך בדלק ובמעברים

באותו הזמן לא יצא לי לבקר במוסך אז שמתי תוסף גולד לייבל והכל נהיה תקין

זה הוכיח לי שהבעיה היתה בגלל לכלוך

שבוע אחרי זה נסעתי למוסך עשיתי טיפול 10K ולהפתעתי הבעיה חזרה ויותר מקודם

אז כבר התבלבלתי ולא היה לי מושג מה קורה, חשבתי אולי בגלל שלא החלפתי מסנן דלק אולי

ביקרתי שוב במוסך, חיברו מחשב וסידר את זה דרך המחשב

שאלתי אם רק כיבו את המנורה אבל הבעיה קיימת? ענו שהבעיה היתה בגלל הבלגן במחשב ועכשיו זמ תקין ואין בעיה.

עד עכשיו נכון כמו פלא נעלמו הבעיות.

שום דבר לא סודר. בעוד מספר קילומטרים או/גם מספר התנעות הבעיה בדרך כלל תחזור ומנורת בדוק מנוע תאיר לך את הדרך בחשכה.

איזה כייף לי :)

פורסם

חחח מרק הרגת אותי.

אגב זה גם מה שעשו אצלי במוסך, פשוט ניתק את המצבר לכמה דק' והחזיר ונעלמה הבעיה, חזרה לפני 4 ימים כמעט אחרי חודש שלא. ואחרי מספר מאות קילומטרים (פחות מאלף), כמובן מקווה שהמנורה שוב לא תדלק לך.

אגב מה שכן מעצבן בבעיה הזו, שברגע שהיא עולה המנוע מרגיש חלש פתאום, כאילו המחשב עוצר את המנוע מלזרום כמו שצריך.

Opel Adam S 2017

פורסם

אגב מה שכן מעצבן בבעיה הזו, שברגע שהיא עולה המנוע מרגיש חלש פתאום, כאילו המחשב עוצר את המנוע מלזרום כמו שצריך.

ישנן תקלות שהמחשב מכניס את המערכת שבתוכה החיישן התקול למגננה. המטרה היא לשמור על המערכת עד לתיקון. לכן לא מומלץ לאפס תקלות שגורמות לשינוי בהתנהגות הרכב מבלי לתקן אותן. לדעתי זו רשלנות לאפס תקלה כזו ולהחזיר את המערכת לפעולה רגילה עד ל"גילוי" מחדש של התקלה שפוגעת במערכת.

בכ"א אצל פותח השרשור יכול להיות שהבעיה היתה כמו שאמרתי לעיל חוט רופף או משהו דומה שנפתר ונשאר רק לאפס. נקווה שכך.

פורסם
ישנן תקלות שהמחשב מכניס את המערכת שבתוכה החיישן התקול למגננה. המטרה היא לשמור על המערכת עד לתיקון. לכן לא מומלץ לאפס תקלות שגורמות לשינוי בהתנהגות הרכב מבלי לתקן אותן. לדעתי זו רשלנות לאפס תקלה כזו ולהחזיר את המערכת לפעולה רגילה עד ל"גילוי" מחדש של התקלה שפוגעת במערכת.

בכ"א אצל פותח השרשור יכול להיות שהבעיה היתה כמו שאמרתי לעיל חוט רופף או משהו דומה שנפתר ונשאר רק לאפס. נקווה שכך.

מה פירוש "מגננה"? אם יש משהו תקול שהיה תקול והסתדר מעצמו בדרך כלשהי אז המערכת תעבוד תקין לאחר האיפוס ואין צורך ב"מגננה" עד שהבעיה תצוץ שוב.

אם התקלה נמשכת התקלה תצוץ מייד וה"מגננה" תיכנס לפעולה.

כמובן שרצוי לטפל בתקלה ולא סתם לאפס אותה כי היא עלולה לשוב אלא שלעיתים יש תקלות שאם נרצה לתקן אותם לפי הספר נצטרך לפרק חצי מנוע או גיר או להחליף חלקים שעולים אלפי שקלים אך הן מופיעות באופן חד פעמי מסיבה כזו או אחרת ולא יחזרו אחרי האיפוס גם לא אחרי שנה.

לחילופין, ראיתי גם תקלות שלפי הספר הן אמורות להיות תוצאה של X אך בפועל מה שגרם להן היה בכלל Y.

זה כמובן תלוי באופי התקלה אך יש לא מעט מקרים שרצוי קודם לאפס את התקלה ולראות אם,מתי ובכלל היא חוזרת מאשר לפרק את הגיר.

לאחר האיפוס, מהעיתוי שבו היא חוזרת גם ניתן ללמוד הרבה, אם התקלה חזרה ביום קר/חם במנוע קר/חם בזמן מאמץ או בעמידה, בנסיעה מהירה או איטית וכיוצא בזה.

בקיצור, כל מקרה לגופו. צריך לראות מה התקלה ואז לחשוב מה עושים.

פורסם

ממוצע נסיעה שלי ליום הוא 30 ק"ם

פעם ראשונה שזה קרה דאגתי ועצרתי בצד עד שזה חלף כי תמיד ידעתי שמנורת מנוע מסוכן

אחרי זה התרגלתי והמשכתי בנסיעות אבל בנתיב ימני ורגל חלשה על הגז

פורסם
מה פירוש "מגננה"? אם יש משהו תקול שהיה תקול והסתדר מעצמו בדרך כלשהי אז המערכת תעבוד תקין לאחר האיפוס ואין צורך ב"מגננה" עד שהבעיה תצוץ שוב.

אם התקלה נמשכת התקלה תצוץ מייד וה"מגננה" תיכנס לפעולה.

כמובן שרצוי לטפל בתקלה ולא סתם לאפס אותה כי היא עלולה לשוב אלא שלעיתים יש תקלות שאם נרצה לתקן אותם לפי הספר נצטרך לפרק חצי מנוע או גיר או להחליף חלקים שעולים אלפי שקלים אך הן מופיעות באופן חד פעמי מסיבה כזו או אחרת ולא יחזרו אחרי האיפוס גם לא אחרי שנה.

לחילופין, ראיתי גם תקלות שלפי הספר הן אמורות להיות תוצאה של X אך בפועל מה שגרם להן היה בכלל Y.

זה כמובן תלוי באופי התקלה אך יש לא מעט מקרים שרצוי קודם לאפס את התקלה ולראות אם,מתי ובכלל היא חוזרת מאשר לפרק את הגיר.

לאחר האיפוס, מהעיתוי שבו היא חוזרת גם ניתן ללמוד הרבה, אם התקלה חזרה ביום קר/חם במנוע קר/חם בזמן מאמץ או בעמידה, בנסיעה מהירה או איטית וכיוצא בזה.

בקיצור, כל מקרה לגופו. צריך לראות מה התקלה ואז לחשוב מה עושים.

מגננה זה אומר שהמערכת עובדת במצב חירום. תקלה כזו לדוגמא: ברכבים מסויימים של שברולט ישנו גיר אוטומט ובתוכו סולנואיד לחץ שמן, אם הוא מזייף המערכת נכנסת למצב חירום והגיר יחליף הילוכים בצורה מאד אגרסיבית בכדי לשמור על הגיר. במצב הזה המנוע לא סוחב כזה טוב ויכולה להיות בעיה בשילוב הילוכים ראשון ורוורס. בסופו של דבר יכולה להידלק מנורת בדוק מנוע, אם תאפס אותה ה"בעיה" של החלפת ההילוכים האגרסיבית תחלוף. לאחר מספר תקלות חוזרות (שיכולות לחזור לפרקים בין שבוע לשבועיים) היא תופיע שוב. לחילופין אפשר לכבות את הרכב ולהניע שוב אם עוד לא נרשם קוד מסויים ואז לא צריך מחשב לאפס. בכ"א זה פחות או יותר דוגמא של מערכת שנכנסת למצב חירום.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מדובר בבעיה של מנורת CHECK ENGINE ורעידות בזמן עצירה בהילוך D

טורים יורדים, הרכב רועד כלילו בא להכבות אך הטורים עולים שוב.

ואם מזגן דולק הרעידות יותר חזקות.

אמרו שזה בגלל נזילת שמן שבגללה מתלכלכים הפלגים, כרגע לפי התקציב הוחלפו פלגים וזה עבר.

המלצת המוסך לטפל בבעית הנזילה ולסגור טוב עם סיליקון או דבק.

• תוכן חדש...