Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

בצורה היפוטתית בלבד (כרגע...אילוצים וזה..) על אילו מגברים הייתם ממליצים יותר?

כמובן למטרות SQ, מדובר על השוואה על כל הסדרות שלהם.

האם הורנים מחליפים טוויטרים, או שניתן להרכיב גם וגם, תוך כדי חיתוך תדרים נכון?

הבנתי שהורנים לוקים בחוסר כלשהוא אל מול טוויטרים קונבנציונלים.

האם קיים דגם כלשהוא של הורנים הקטן מספיק כדי לאפשר הטמאתו בתוך הקורות הקדמיות?

או שהאם ניתן לקחת דגם קטן במימדיו, ולחתוך חלקים ממנו מבלי לפגוע בצלילים שהוא מפיק?

בגדול, האם יש פה מישהו ששמע את הסט 3 חלקים של סינפוני?

אני מתלבט בינו לבין הסיז לוטוס (שהוא 2 חלקים).

כרגע מדובר בתוכניות בלבד, שנרקמות להם לאיטם עד אשר אוכל לממשם.

COMP: ARC AUDIO Black 6.2

AMP: GENESIS Series III Four Channel

SUB: ARC AUDIO Black 12V2 D2

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוויטר בתצורת HORN הוא בדכ' טוויטר חד עם עוצמה גבוהה, לא זכור לי ב 20 שנה האחרונות שעובדים איתו בסאונד ביתי/רכב ,

הוא מקובל בעיקר במערכות PA היכן שצריך להרים עוצמה ולכסות שטחים רחבים.

אם תסתכל סביבך תראה שמרבית היצרנים באופן גורף עברו לטוויטרים בתצורת כיפה - מאיזה חומרים ? כבר עניין של טעם , אלומיניום , טינטניום , בד , משי ושאר ירקות .

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

עד כמה שידוע לי, כל הפואנטה בעצם בגודל של השופר, שמפזר את הצליל, ומכאן שמו.

ההתקנה היחידה של שופרים ברכב שראיתי בארץ היתה מתחת לדש בורד, נראה לי בפולו של אחד הותיקים.

מתחדשת*

פורסם
אהלן!

בצורה היפוטתית בלבד (כרגע...אילוצים וזה..) על אילו מגברים הייתם ממליצים יותר?

כמובן למטרות SQ, מדובר על השוואה על כל הסדרות שלהם.

האם הורנים מחליפים טוויטרים, או שניתן להרכיב גם וגם, תוך כדי חיתוך תדרים נכון?

הבנתי שהורנים לוקים בחוסר כלשהוא אל מול טוויטרים קונבנציונלים.

האם קיים דגם כלשהוא של הורנים הקטן מספיק כדי לאפשר הטמאתו בתוך הקורות הקדמיות?

או שהאם ניתן לקחת דגם קטן במימדיו, ולחתוך חלקים ממנו מבלי לפגוע בצלילים שהוא מפיק?

בגדול, האם יש פה מישהו ששמע את הסט 3 חלקים של סינפוני?

אני מתלבט בינו לבין הסיז לוטוס (שהוא 2 חלקים).

כרגע מדובר בתוכניות בלבד, שנרקמות להם לאיטם עד אשר אוכל לממשם.

קודם כל לגבי סינפוני - תיקח בחשבון שהמגברים שלהם עובדים בזרם גבוה מה שאומר - אלטרנטור\מצבר - תעשה שיעורי בית לגבי מה תהיה צריכת הזרם המשעורת למערכת שלך.

מעבר לזה מגברים פשוט מעולים - פשוטים, מעולים.

לגבי סט שלושה חלקים של סינפוני - היה מותקן בזמנו אצל צביקה ברכב (שורלאק) סט שלושה חלקים - אני מאוד מאוד אהבתי, הטוויטר בעיניי היה קצת אגרסיבי - הוא לא היה צורם והוא דווקא היה בעל אופי חם אבל מאוד דומיננטי בסט, יתכן והוגבר יתר על המידה.

אבל אתה עושה כאן השוואה בין סט שלושה חלקים לסט שני חלקים והדבר היחידי שיכול לקבוע כאן לטובת השני חלקים זה רק אופי הצליל שלו, הגוון שלו - אם אתה תתחבר יותר לתוצאה של הסיז, לא יעזור אם תשים גם 4 חלקים בסינפוני.

שני הסטים האלה לדעתי הם בכוון של הסאונד החם, הרגוע, העמוק והנעים - הסינפוני לפי כל מה ששמעתי עד היום קצת יותר דינמי ובועט מהסיז בעוד הסיז משקף תחושה של מציאות רגועה יותר.

ואני שוב חוזר - הכל יכול להיות תוצאה של כוונים.

אתה צריך לשמוע בכדי להחליט.

לגביי הורנים - החסרון בהתקנה שלהם הוא באמת הגודל שלהם, היתרון - הסאונד, סט שני חלקים שיש לו הורנים נשמע בעיניי מדהים וחזק וחי ובועט לא פחות מסט שלושה חלקים "סטנדרטי" להורן יש יכולת לשחזר בצורה יציבה מאוד תחום תדר רחב מאוד, מה שאני שמעתי בפולו האדומה שהיתה לעופר דותן עד היום היא אחת המערכות היותר טובות שאני זוכר. ועוד משהו קטן - הורנים ממש לא צריך להתקין על הקורות, ממש ממש לא - הוא התקין אותם מתחת לדשבורד בכלל והצליל היה בגובה יוצא מן הכלל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני יודע שמתקינים הורנים מתחת לדש, השאלה מתוך אילו שיקולים?

מתוך נקודת מבט של אסטטיות נטו, לפי טעמי, יותר יפה להטמיא את ההורנים בקורות (בהתחשב בגודל הפיזי)

אם איזה גריל שישתלב יפה בקורות. לכן שאלתי, האם ניתן לחתוך מגוף השופר כך ולא לגרוע בצורה דרסטית מביצועיו.

פורסם

"קודם כל לגבי סינפוני - תיקח בחשבון שהמגברים שלהם עובדים בזרם גבוה מה שאומר - אלטרנטור\מצבר - תעשה שיעורי בית לגבי מה תהיה צריכת הזרם המשעורת למערכת שלך. "

לא מדויק, מסידרת האמפליטוד ה150.2 הוא HIGH CURRENT

המגברים הנוספים שהם HIGH CURRENT אלה שני השאדוו וסידרת הלה פרימה (פרסטיג'יו,פרודיג'יו,דסידריו).

שדרוג אלטרנטור/מצבר צריך להתאים לסטאפ שלך, אם תיקח לדוגמא 2 פרסטיג'יו ואחד שאדוו אז סביר להניח שצריך,

אם תבחר במגברים מסדרת האמפליטוד שהם לא ה150.2 אז זה לא חובה.

הייתה תקופה שנסעתי עם שאדוו 150.2 ולא היו בעיות חשמל כלשהן.

לגבי הסט סינפוני S- אני נוסע איתו בתצורת 2 חלקים (מידוופר וטוויטר) חותך בינהם ב2.5KHZ. שמעתי את הסט הזה הן בתצורה של 2 חלקים והן ב3, לדעתי סט מדהים ובגלל זה גם בחרתי בו. שידכתי את הסט לאמפליטוד 90.2 (מידוופרים) ואמפליטוד 45.2 (טוויטרים)

בנוגע לסלסטרה וסיז- מדובר כמובן בציוד טוב, אולם אין לי ניסיון איתו ולכן לא אוכל להביע את דעתי.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

לגבי הורנים, אף פעם לא התעמקתי באופ העבודה שלהם, אבל לזכורני יש להם שני יתרונות:

1. טווח עבודה רחב, אני חושב שאפשר לחתוך אותם כבר מ 600 ומעלה.

2. התקנה מתחת לדשבורד - פחות מושך את העין וגוף ההורן למעשה "מסלסל" את הסאונד שיוצא מהם, מעלה אותו לשמשה ומשם הוא מתפזר בחלל הרכב. מערכת ההורנים היחידה ששמעתי בחיי הייתה בפולו של עופר, ולא היה שום סיכוי לנחש שזה בא מלמטה.

לגבי חסרונות, להורנים אין את יכולת הפירוט שיש לטוויטרים קונבקציונאליים. יש להם ROLL OFF די דרסטי באיזור ה 16K (נדמה לי, לפחות להורנים של ID) והם נעדרי חדות ובהירות של טוויטרים רגילים. עדיין, זה פשוט נשמע מצויין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לגבי חסרונות, להורנים אין את יכולת הפירוט שיש לטוויטרים קונבקציונאליים. יש להם ROLL OFF די דרסטי באיזור ה 16K (נדמה לי, לפחות להורנים של ID) והם נעדרי חדות ובהירות של טוויטרים רגילים. עדיין, זה פשוט נשמע מצויין.

איתמר.

איתמר, לא הייתי אומר רול-אוף דרסטי כלל.

פשוט, ביחס לטוויטר רגיל ההורן מאוד נציל עד 16K משם עוצמתו יורדת לרמה נורמאלית של כל טוויטר קונביציונאלי.

לחלק זה נשמע מדהים לחלק פחות.

החדות נהרסת אצל אלו שלא אוהבים לשמוע חזק עד טווח ה-16K, הם בעצם מנחיתים את העוצמה של כל הרכיב וכך פוגעים בתחום שמעל 16K ואז אתה מקבל "עמימות" בכל הטווח הגבוה.

בקיצור זה לא מתאים לכל אחד.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

אוקי, תודה רבה על ההתייחסות. אצתרך לשרדג גם חשמל.

הרעיון הבא שעולה לי לראש, איך לדעתכם הורנים ישתלבו בסט אפ 3 חלקים? אפשרי בכלל?

פורסם

זה יהיה בזבוז מוחלט לדעתי לשים הורן במערכת שלושה חלקים - כל הפואנטה בהורן זה תחום התדר הרחב שהוא מסוגל לנגן והעובדה שהוא בעצם זורק אוויר בניגוד לטוויטר שעובד בצורה אחרת לגמרי.

לכלי נשיפה למשל יש נטיה להשמע אמיתיים יותר כשהם יוצאים מתוך הורן.

אם אתה הולך לכוון של שלושה חלקים אפשר גם לנסות טוויטר ריבון - גם אותם אפשר בקלות להתקין בחלק הנמוך של הרכב היות והם יורים את הצליל שלהם לצדדים וגם כן נוטים "לסלסל" אותו רק מה, ריבונים לרוב נוטים להיות חדים בקצה העליון שלהם.

ואפרופו - ממה שאני רואה עד עכשיו - ב16K גם טוויטרים רגילים כבר מגיעים לרול אוף שלהם

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקי כמו שחששתי. תודה רבה על המידע.

אני מכוון יותר ל3 חלקים אקטיבי.

ואוו כמה שאלות אני שואל...

ברשותכם - מישהו שמע במקרה טוויטר ריבון ברכב? או אפילו לא ברכב, לפחות לדעת

אילו הבדלים יש בינו לבין טוויטר קונבנציונלי. (מבחינת אופי הצליל).

נשמע (נראה) מעניין האמת.

פורסם

הרבה שאלות ואין תכלית ,מה התקציב שלך,איזה סוג מוזיקה אתה שומע לאיזה סגנון סאונד אתה מתחבר.

איזה רכיבים יש לך כעת {אם יש?}.

סתם לשאול שאלות לא יוביל אותך לשום מקום.

פורסם

אפשר לאמר שאני אתחיל מ-0. כרגע יש מערכת בסיסית ביותר.

כמו שרשמתי בהודעה הראשונה, לא מדובר בפרויקט שיבוצע עכשיו.

וגם מתוכננת רכישת רכב אחר, שעליו פרויקט האודיו יתחיל.

אני משאיר בערך 25K לתקציב המערכת.

פורסם

אודיו, דוקא הפעם (בניגוד לבד"כ) אני לא מסכים איתך.

הבנאדם רוצה לקבל קצת חוות דעות ומידע מוקדם, האם כיוון מסוים בכלל רלונטי לגביו בצורה אבסולוטית, כלומר ללא השוואה למשהו אחר, טוב או לא.

ספידי, ממליץ לך לחפש קצת ביקורות בפורומים בחו"ל, איפה שיש יותר נסיון עם רכיבים כמו שאתה מתעניין בהם, שאין איתם (כמעט) נסיון בארץ.

אגב, אם תהיה לך אפשרות להתקין הורנים, אל תשלול אותם על הסף רק בגלל שלא שווה לכלול אותם כחלק מסט של שלושה חלקים.

מתחדשת*

• תוכן חדש...