Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני מרגיש את זה כשאני נוהג מדי פעם על האוטו של אבא שלי (האוטו שלי ידני). אני מרגיש בהתחלה סוג של חוסר שליטה ברכב - בעיקר כדי לצאת מהרחובות הקטנים באיזור של הבית, איפה שעם הידני כ"כ נוח לגלוש ולשלוט בדיוק על הגלישה, האוטומט גולש במהירות די רצינית (יחסית) איך שמורידים את הרגל מהברקס.

לא לדאוג, אני מתרגל אחרי כמה דקות...

• תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מאוד אוהב נהיגה ולנהוג . אבל אישית היום אני מעדיף אוטומט . אני עובר 60000 בשנה ברכב עבודה שהוא אוטומטי . יש לי רכב פרטי ידני ואני נהנה מדי פעם מהגיר הידני אבל מוכן לוותר עליו מחר .

עם כל הפקקים ירד לי מהידני , לפני 10 שנים לא הייתי מוציא את זה מהפה שלי .

רכב הבאה רק אוטומטי .

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
WTF?!?!

:loco:

זה דווקא יכול לקרות כשאתה נוהג על גיר ידני טוב ופתאום עובר לתיבה איומה שלא יודעת מה לעשות ומתי להעביר הילוכים כמו שצריך.

אני ממש יכול להבין ותומך בדעה של יוסי. אפילו אתן דוגמא מנסיון אישי.

כשרק הוצאתי רישיון נהגתי על הרכב של אמא - קורולה (תצורה קודמת עד 2007) והתיבה פשוט חלום. אני לא חושב שנהגתי על תיבה אוטומטית כ"כ נוחה וממושמעת.

אחרי שקניתי את הגולף שלי והתרגלתי לידני, יום אחד, חזרתי לקורולה בלי יותר מדי בעיות. האמת שהיה אפילו כיף.

לעומת זאת, אחי קיבל פלואנס לא מזמן... ההרגשה כאילו יושב גמד קטן תחת מוט ההילוכים ועושה דווקא. פשוט נוראי. אני לא מצליח לחשוב אפילו על היבט אחד טוב בתיבה הזאת.

Bimmer

פורסם

אוטו בלי גיר ידני זה סוג של מונית, הוא רק לוקח אותך ממקום למקום כמעט בלי שום הנאה..! (הרבה אנשים יבואו ויגידו שלעמוד בפקק עם גיר ידני זה סיוט, ושנגמר הפקק? שיעמום.)

אחחח גיר ידני!!

(למרות שמונית הכסף זה נחמד)

יהיה טוב וטוב שיהיה טוב.

פורסם

לא הייתי מגזים עד כדי כך. אני מאוד בעד תיבות הילוכים ידניות, אבל אפשר בהחלט להנות גם מתיבת הילוכים אוטומטית - במיוחד כשהיא מצויינת כמעט בכל פרמטר, כמו למשל ה-DSG.

פורסם

כמו שזה נראה, הגיר הידני חוזר לתחיה (והגיע הזמן).

הלוואי והשוק הישראלי יתחיל להבין, כמו באירופה, שרכב קונים לפי צרכים (וכך גם חוסכים דלק, כי שני אנשים ממוצעים לא זקוקים למאזדה 3, אלא יכולים להסתפק בi10 או משהו קטן ונוח אחר) ושאפשר להסתדר מצוין גם עם ידני בפקקים. בביקוריי השונים באירופה נתקענו בפקקים הרבה יותר גדולים מהפקקים באיילון, שנמשכו גם שעה ושעה וחצי, ורוב האנשים נהגו על ידני - הכיצד? פשוט בארץ מפונקים.

עד לפניי כ9 חודשים נהגתי על גיר ידני בשיעורי הנהיגה, מאז עברתי לגיר הרובוטי שהיה בקורולה של הוריי ומאז שהוריי החליפו לi30CW, אני נוהג על אוטומט רוב הזמן (וכמובן הגטס שהצטרפה למשפחה לאחרונה, וגם היא אוטומטית... בעע.) אבל יצא לי לנהוג על ידני.

יש בי סוג של געגוע עז לנהוג על ידני (וכולה לא נהגתי משהו כמו 4 חודשים על ידני), משהו לא מוסבר. אני נהנה הרבה יותר מהנסיעה והרבה יותר שולט על הרכב.

האוטומט נוח, האוטומט עוזר בזינוקים בעלייה וכדומה, אבל הוא עדיין ממש משעמם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אתם צריכים להשלים עם העובדה שגיר ידני יעלם כמעט לחלוטין עד סוף העשור.

הוא לא יעלם לגמרי , אבל ישאר במיעוט מדוכא.

התופעה של הזמן האחרון נראית לי זמנית, כל עוד המטרה עלות זולה ככל האפשר במכוניות המיני. לא זה יתפס בצורה משמעותית בדגמים אחרים.

יש מקום לקיומו של גיר ידני לצד האוטומטי שהו דומיננטי. האוטומטי הולך ומשתפר עם השנים ויש לו ביקוש שרק גדל, ככה שכל היצרנים מציעים אותו בדגמים שלהם. גם בכלי רכב כבדים וגם במהירים. הרוב קובע. ומשלם. ככה זה.

אמממה - מה? נותנים לנו צ'ופר של שליטה ידנית בגיר אוטומטי - וזה נראה השילוב הכי טוב והכי נוח.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
אוטו בלי גיר ידני זה סוג של מונית, הוא רק לוקח אותך ממקום למקום כמעט בלי שום הנאה..!

איזה כיף זה גיר ידני בעלייה בפקק כאשר הרכבים זזים כל כמה דקות חצי מטר. במיוחד בקיץ כאשר בחוץ +45.

כדי לנהוג נורמאלי עם גיר הידני צריך להיות מיומן ובעל קורדינצייה טובה, אחרת הנהיגה היא סיוט:

האוטו עוצר בכל מעבר הילוך, הנוסעים כימעט דופקים עם הראש במושב הקדמי או בשמשה הקדמית, הרכבים שמאחוריך צריכים כל פעם לתת ברקס כאשר אתה עובר הילוך.

אני מכיר מאט מאוד נהגים שמעבירים את ההילוכים חלק. מידי יום מסעים אותי נהגים שעברו כמה מיליוני קילומטר, לרובם גיר ידני. רק בודדים יודעים להעביר את ההילוכים חלק.

צריך להבין משהו: יחסית לנהג ממוצע גיר אוטומטי יותר טוב בהכל חוץ מהחיסכון (נכון בעיקר לגיר הידרו מכאני, ככל שנפח מנוע עולה כך הפרש צריכת הדלק נעשה זניח יותר, גירים רובוטיים גם בחיסכון טובים יותר או לפחות משתווים): הוא מזנק יותר טוב בעלייה (לפחות ההידרו מכאני שאני בעיקר מתיחס אליו, אותו גיר שקיים כבר יותר מ-50 שנה), מעביר את ההילוכים חלק מהר (באוטומט הידרו מכאני ההילוכים לא באמת משתלבים, אלא כל הזמן משולבים, יש בנדים שעוצרים גלגלים שונים בגיר וכך מתקבלים יחסי העברה השונים ואני עוד לא הזכרתי את היתרונות של ממיר מומנט שנותן טווח יחסי העברה של 1~2.5 ויותר בתלוי מדגם - שום קלאץ' לא חולם על זה, חוץ מקלאץ' מחליק, ברוב הגירים יש נעילה לכן ממיר מומנט הופך לקלאץ' רגיל בשיוט). ואני עוד לא הזכרתי את היתרונות של האוטומט בנהיגת שטח (וסכנת הקלאץ' להשרף בתנאים קשים).

נהג טוב ומיומן יודע להעביר הילוכים מהר וחלק. הבעייה שיצא לי לפגוש מאט מאוד אנשים שיודעים להעביר את ההילוכים בצורה מיומנת.

איך אני יודע שאני נוסע אחרי רכב ידני בעלייה? בכל פעם שהוא מעביר הילוך הרכב שלו עוצר ואני נאלץ לפחות להוריד את הרגל מהגז, בזינוק מתדרדר.

העתיד הוא של אוטומט באחת מצורותיו (אולי רובוטי כפול מצמדים, אולי משהו אחר, אבל גיר שמעביר את ההילוכים לבד).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לגיר ידני יש יתרונות לא מעטים גם במשפחתיות. אתה מקבל צריכת דלק עדיפה (מול אוטו' קונבנציונאלי. לא רובוטי שלדעתי עדיין לא מספיק בשל), אמינות ועמידות.

לגבי הפקקים אין העייה מיוחדת. אתה מוצא את המהירות הממוצעת של הפקק ופשוט גולש בלי לגעת בקלאץ' (צריך להשלים עם העובדה שזה לא אסון גדול אם לא תהיה צמוד לתחת של הרכב לפניך).

אני בעלים של מגאן ידנית ומחליף אותה בקרוב רק בגלל אילוץ לעבור לאוטומט. אם זה היה תלוי בי הייתי נשאר עם ידנית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם אני דיברתי כמוך, עד שעברתי לאוטומט ומאז אני נגעל מידני(שוב, רק במשפחתיות, ברכבי ספורט זה חובה)

בקשר לחיסכון בדלק בין אוטומט לידני, אם מאזדה3 אוטומטית למשל צורכת 1-10בעיר ו1-12מחוץ לעיר, מה לדעתכם צריכת הדלק של אותה מאזדה תהיה רק עם גיר ידני? זה יהיה כלכך משמעותי?

אני חושב שרוב האנשים(אם לא כולם), יעדיפו אוטומט על פני ידני. אם למשל תשימו רכב כמו אלטו והגיר הידני יעלה בדיוק כמו הגיר האוטומטי, אני מאמין שהרוב יעדיף אוטומטי.

פורסם
גם אני דיברתי כמוך, עד שעברתי לאוטומט ומאז אני נגעל מידני(שוב, רק במשפחתיות, ברכבי ספורט זה חובה)

מה עם מרצדס SLR722, דגמי AMG ועוד? לאט לאט גם ברכב ספורט זה יהיה אוטומטי מסוג כלשהו, למשל EVO עם גיר כפול מצמדים.

עריכה:

גיר אוטומט זה צורך פרקטי בימינו אם לא קיומי על הכבישים. למה צורך קיומי?

מכיוון שבכבישים שלנו יש הרבה מאוד אירועים שקוראים בו זמנית (מישהו שחוצה כביש במקום הלא נכון ובאותו הזמן מישהו על קטנוע נדחף לך מהצד, הרכב לפניך מאיט כי רוצה להגיד שלום, מישהו אחר החליט לתת ברקס חירום כי ראה משהו בצד השני של הכביש והוא רוצה להסתכל). מוח של בן אדם יכול להתמודד עם מספר מוגבל של אירועים בזו זמנית. ללחוץ על קלאץ' ולהעביר הילוך זה עוד אירועים שגוזלים את המשאבים של המוח.

גיר האוטומטי מאפשר לקבל ולהגיב ליותר אירועי כביש בו זמנית.

אין היום שום הצדקה חוץ ממחיר קנייה או רכב ספורט לגיר ידני וגם אלה הן הצדקות בעירבון מוגבל, לפחות לא בארצינו.

יחסית ליתרונות של גיר האוטומטי (בטיחות בתנאים קשים), חיסכון בדלק ואמינות הם דברים שוליים.

על הכבישים שלנו התנאים קשים וכאשר התנאים קשים גיר אוטומטי הופך לחובה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני חושב שרוב האנשים(אם לא כולם), יעדיפו אוטומט על פני ידני. אם למשל תשימו רכב כמו אלטו והגיר הידני יעלה בדיוק כמו הגיר האוטומטי, אני מאמין שהרוב יעדיף אוטומטי.

אין ויכוח. בנוסף, נתוני יצרן אשר מציגים צריכת דלק נמוכה יותר של גיר ידני מושגים בעיקר בזכות החלפת הילוכים אופטימלית ע"י נהג מקצועי.

• תוכן חדש...