Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורטה או קרוז החדשים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש קשה להחליט בין שניהם. מאוד דומים ברב הפרמטרים. גם הביקורות עליהם חיוביות.

בגלל הדמיון הרב בינהם, החלטתי לבחור על סמך הביצועים וההרגשה בזמן נסיעה.

עדיין לא בחנתי את הרכבים, ואני מתכוון לעשות את זה בקרוב. הבעיה שמסיעת מבחן לא תתן תמונה מלאה. אבל מקריאה על שניהם, הבנתי שהפורטה יותר חזק ומהיר, יותר ספורטיבי. הקרוז יותר רך במתלים, ואת ההבדל במתלים מרגישים בעיר. שם יותר נעים לנסוע על קרוז. בכבישים מהירים דווקא פורטה עדיף בגלל המתלים הקשיחים יותר.

האם יש באמת הבדלים גדולים במה שציינתי? או שזה ממש לא קריטי? מאוד יעזור לי אם מישהו באמת נסע על שניהם ויכול לאמת את מה שציינתי. פשוט אין לי כמעט על מה להסתמך בבחירה בין שניהם. הכל מאוד דומה.

תודה.

פורסם

דווקא מנסיעת מבחן אתה כן יכול לענות לעצמך על השאלות האלה ודווקא רק! אתה יכול לענות על השאלות האלה כי מה שנוח לך לא בהכרח נוח לאדם אחר (יש כאלה "מפונקים" יותר ו"מפונקים" פחות)

וגם פתחת כבר שרשור על ההשוואה הזאת, אם לא תעשה נסיעת מבחן אתה תמשיך להיות מבולבל.

בהצלחה!

אם שכחת אז בבקשה (:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=357273&highlight=%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%94

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

האמת שחיפשתי את השרשור הזה ולא מצאתי. תודה שהעלת.

אבל עדיין רציתי לקבל תגובות מאנשים שנסעו ברכבים האלה. ממה שהבנתי, נסיעת מבחן אורכת 10-15 דקות שבהם קשה להספיק לבדוק את הכל. לכן אני פונה למי שכבר התנסה ברכבים אלה.

פורסם

נסיעת מבחן אורכת כחצי שעה שאתה יכול לבחור באיזור גם לנסוע בכביש בין עירוני גם בתוך העיר, אם אתה מכיר מקום עם כביש טיפה משובש זה גם טוב כדי לבחון את האוטו.

כל מה שיגידו לך פה (מעבר למה שנכתב) לא יעזור לך בלי לעשות נסיעת מבחן

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

את האמת שהייתי שוקל את הפורטה, רק בגלל ה7 שנות אחריות, לטעמי זה די חשוב ודי מצדיק את רכישת הרכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא מתכוון להחזיק את הרכב יותר מ-3 שנים, לכן אורך האחריות לא חשוב לי. חשובים לי הביצועים, אמינות ואיכות לאורך הזמן שאני מתכוון להחזיק את הרכב.

פורסם

הביצועים והנוחות יותר טובה בפורטה ממה שקראתי, ובכללי לקיה יש שם טוב בעניין של רכבים אמינים ככה שלא צריכה להיות לך בעיה ובנוסף על כך אתה מתכוון למכור את הרכב אחרי 3 שנים אז בכלל אין פה בעייה

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

קיה בכלל השתפרו מאוד ומציעים רכבים מצויינים,הפורטה רכב מצויין אבל גם הקרוז החדשה נראת כמו עיסקה טובה,ככה שניסעת מיבחן + תוספות איבזור מצד אחד היבואנים :wink: יעזרו לך לפתור את הדילמה.

פורסם

לקרוז יש קרוז קונטרול, וגיר שונה לגמרי. פורטה עם 7 שנות אחריות. אבל אמרת שזה לא חשוב לך שנות האחריות.

לעומת זאת ! הקרוז באלפיים ש"ח יותר יקרה.

כולם כאן צודקים. הדבר היחיד שיעזור לך זה נסיעת מבחן אחד אחרי השני של שני הרכבים, או לפחות כמה שיותר קרוב

פורסם

במה הגיר שונה? שניהם שישה הילוכים. של איזה רכב יותר טוב?

לגבי המחיר: המחיר של פורטה עלה ועכשיו זה 119500 לדגם EX. ההבדל רק שבפורטה זה דגם מפואר ובקרוז דגם בסיסי, למרות שיש ממש מעט הבדלים גם בגרסאות האלה. לכן מה שיקבע עבורי זה ביצועים והתנהגות הרכב.

חוץ מכל זה, קראתי די הרבה פעמים שלקרוז היו בעיות חשמל רבות. יש אמת בדבר? ואם זה אכן נכון, אז זה גם מה שנשאר, כי מה ששופר לאחרונה זה רק המנוע ותיבת הילוכים.

פורסם

לגבי הגיר, אני מאמין שאתה טועה, הגיר של הפורטה הוא 4 הילוכים. כך המפרט אומר לפחות, הקרוז 6 הילוכים חדשה, לא כמו הקודם שעשה בעיות.

ניראה לי שהייתי הולך על הקרוז בכל זאת.

למרות שהפורטה אכן מאובזרת יותר באותה המחיר של הקרוז הבסיסית. אבל לקרוז יש גם יתרונות על הפורטה. כמו הקרוז קונטרול ועוד דברים קטנים שמוצאים אחרי שיושבים בהם קצת.

לך לאולם תצוגה אחד אחרי השני, תעבור קצת בין האולמות במשך איזה כמה שעות, תבחן, תרשום לך אולי בהערות קטנות יתרונות שאתה אוהב שתיהם, ותעשה החלטה כמובן אחרי נסיעת מבחן.

פורסם
superomeriko

פורטה של 2011 מגיעה עם שישה הילוכים. הם פשוט עוד לא שינו את זה באתר.

נכון,הפורטה מגיעה עם גיר חדש שישה הילוכים,שני הרכבים מציעים תמורה טובה,כמו שציינו פה נסיעת מבחן והוזלה מסויימת או איבזור מסויים מתנה כנראה תעזור לך להחליט.

:fadein:
פורסם
לקרוז יש קרוז קונטרול, וגיר שונה לגמרי. פורטה עם 7 שנות אחריות. אבל אמרת שזה לא חשוב לך שנות האחריות.

לעומת זאת ! הקרוז באלפיים ש"ח יותר יקרה.

כולם כאן צודקים. הדבר היחיד שיעזור לך זה נסיעת מבחן אחד אחרי השני של שני הרכבים, או לפחות כמה שיותר קרוב

כאשר בנאדם או טרייד אין יקנה את רכב היד השניה שלו, ה4 שנות אחריות שישארו לרכב יהיו די משמעותיות, מה שבקרוז לא יהיה לו.

קאיה הוא היצרן היחיד בארץ שבאמת הציע 7 שנות אחריות על רכב. לטעמי, בתור אחד שגם רואה ומוכר וקונה בשוק היד השניה (לא בתחום הרכב), אני תמיד אעדיף לרכוש ציוד עם אחריות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...