Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה במציאת קבל (capacitor)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני מחפש קבל (capacitor). מסוג 0.47 microfarad 50 volt tantalum

חיפשתי כבר בכול הר ציון,ובשאר החנויות.ולאף אחד אין.

אני מבקש את עזרת הפורום.

נ.ב

1)אני צריך את זה לתיקון בקרת האקלים ב bmw e36 לפי המדריך הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=105272

2)חיפשתי גם בחו"ל אך המשלוח והכמות מינימום גבוהים.

תודה רבה.:oops:

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם ניסית אצל סימנטוב בת"א ?

לשם בדיקה אין שום בעיה להלחים קבל אלקטרוליטי של 0.47 מיקרופאראד למתח של 50 וולט או 63 וולט.

גם קבל טנטלום בעל ערך שונה כגון 0.56 או 0.68 מיקרופאראד יעשה את העבודה.

הסיבה שלפעמים בוחרים להשתמש בקבל טנטלום בגלל ההתנגדות האקוולנטית ESR הנמוכה שלהם ולא תמיד זה קריטי.

איפה ראית שצריך קבל של 0.47 מיקרו ולא 47 מיקרופאראד ? האם המקורי היה קבל טנטלום או קבל פוליאסטר הנקרא גם MKT.

חזור עם תשובות ברורות.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק תודה רבה לך.

כן בדקתי אצל סימנטוב.

אני לא מבין גדול באלקטורניקה, ויכול להיות שאתה צודק.

ברשותך, אני יפנה אותך למדריך המקורי.

http://www.macadamizer.com/bmwfix.html

יש שם תמונות של הקבל המקורי +תמונה של הלוח עצמו.

כמובן מיותר לציין שלא החלטתי על דעת עצמי על הקבל הזה,לקחתי מהמדריך ששלומי פירסם.

מרק, אני אשמח לדעת האם אני יכול להשתמש בקבל אחר.

תודה רבה ויום טוב.:wink:

פורסם

מרק, לפי הטקסט בהפניה זה אכן קבל של 0.47 מיקרופאראד. לפי התמונה הקבל המקורי הוא לא אלקטרוליטי לפני ההחלפה. הוא הוחלף בקבל טנטלום אלקטרוליטי. בנוסף, למיטב ידיעתי קבל פוליאסטר MKT יהיה גדול מידיי פיזית.

ניתן להשתמש בשני קבלים קרמיים (לא אלקטרוליטים) של 0.22 מיקרופאראד 63 וולט במקביל, או שני קבלים קרמיים או אלקטרוליטים 1 מיקרופאראד 25 וולט בטור. קבלים אלה קלים יחסית להשגה.

אם אתה נמצא באיזור המרכז אז שלח ה"פ, נראה לי כי יש לי אותם.

פורסם

חיים תודה רבה.

אני מעדיף להתשתמש בקבל בדיוק כמו במדריך,מהסיבה הפשוטה שאני יודע שזה עובד .100%

ובנוסף, אני לא רוצה להסתבך. ולהתחיל לחבר שני קבלים בטור.פשוט אין לי ידע כזה.

נ.ב

כול המילים, שאתם זורקים באוויר. לא אומרים לי הרבה.

אני צריך לשמוע שורה תחתונה.שם מלא של קבל אחר שמתאים ב ,100% למה שאני צריך.או לחילפוין

מקום לקנות 0.47 microfarad 50 volt tantalum

או שיש למישהו מחברי הפורום אחד.

אני מודה לכם מכול הלב.

:-D

פורסם
מרק, לפי הטקסט בהפניה זה אכן קבל של 0.47 מיקרופאראד. לפי התמונה הקבל המקורי הוא לא אלקטרוליטי לפני ההחלפה. הוא הוחלף בקבל טנטלום אלקטרוליטי. בנוסף, למיטב ידיעתי קבל פוליאסטר MKT יהיה גדול מידיי פיזית.

ניתן להשתמש בשני קבלים קרמיים (לא אלקטרוליטים) של 0.22 מיקרופאראד 63 וולט במקביל, או שני קבלים קרמיים או אלקטרוליטים 1 מיקרופאראד 25 וולט בטור. קבלים אלה קלים יחסית להשגה.

אם אתה נמצא באיזור המרכז אז שלח ה"פ, נראה לי כי יש לי אותם.

חיים, עזוב מה שהוא כתב מכיוון שהוא הצליח לבלבל לי את הביצים והפסקתי לקרוא את מה שהוא כתב אחרי 5 שורות מכיוון שהוא ממש לא מבין או מבדיל בין קבל טנטלום/אלקטרוליטי/קרמי או פוליאסטר.

קבל מסוג MKT הגודל שלו עשוי להיות קטן או גדול תלוי בקיבול ומתח העבודה של הקבל והייצרן.

בתמונה הבחור מצביע על קבל בצבע כחול שזה קבל MKT או MMK ממשפחת הקבלים העשויים מפוליאסטר.

מחירם של קבלים מפוליאסטר הינו זול לכן אתה יכול לרכוש קבל בעל ערך של 0.47 מיקרופאראד וגם 47 מיקרופאראד ולאחר שתפרק את המעגל אצלך תדע במדוייק מהו הערך של הקבל המותקן אצלך לפי הקוד הרשום עליו.

אין בעיה להשיג קבל מפוליאסטר או MKT בעל פסיעה של 5 מילימטר או 7.5 מילימטר.

אם אתה מתעקש על קבל מסוג טנטלום אזי כפי שרשמתי קודם לכן את יכול להלחים קבל בעל ערך שונה מכיוון שהטלורנס של הקבלים הינו בדרך כלל כ-20 אחוז.

0.33/0.68 מיקרופאראד למתח עבודה של 35 וולט ללא שום בעיה או קבל אלקטרוליטי שווה ערך (בקש קבלים מינאטורים מסימנטוב).

פורסם

שוב תודה.

מרק-חבר הפורום אושרי,נתן לי קבל,שהוא השתמש לתיקון בקרת האקלים שלו.

הוא בצבע אדום.וכתוב עלו 63b wima a-4 0.47

אני רק רוצה לוודא שהוא מתאים ב 100%

פורסם

קבל פוליאסטר או פוליפרופילן (לא טנטלום ולא מקוטב).

0.47 מיקרופאראד 63 וולט.

אם המקורי היה קבל של 0.47 מיקרופאראד אז אין שום בעיה להלחים את הקבל הזה.

אני מקווה שמרחק בין רגלי הקבל יתאימו לך בול למעגל (במקרה הגרוע מכופפים קצת את הרגלים פנימה או החוצה).

פורסם

*עידכון*

לאחר שהחלפתי את הקבל,וחיברתי חזרה. התצוגה בבקרת אקלים לא עובדת.אך המזגן עובד ללא הפסקה.

גם כשהבקרת אקלים מנותקת.

על היחידה עצמה, יש מאוורר והוא עובד.

אשמח לקבל עזרה לפיתרון הבעיה.

פורסם

1. צלם את הקבל שפירקת מקרוב בכדי שנוכל לדעת בוודאות שהערך שלו 0.47 מיקרו'.

2. אם יש לאחד החברים שלך מד-קיבוליות או מכשיר הנקרא מד ESR ניתן לבדוק את הקבל שפירקת והאם הוא גרם לבעיה.

3. ייתכן מאוד שהבעיה לאוו דווקא בקבל.

4. המאורר סונק אוויר לכיוון חיישן טמפ'. נסה לנקות את המאוורר וגם את החיישן עם אוויר דחוס או מברשת קטנה.

פורסם

1)הקבל 100% מתאים,Oshri מהפורום השתמש באותו הקבל בדיוק.ואצלו זה עובד.

2)לא רלוונטי

3)יכול להיות

4)נקיתי

תודה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...