Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי מחברת ליסינג פיג׳ו 207, ואני רוצה לעשות ישור קו. הרכב עלה על הכביש ביולי 2008, כך שיש עדיין אחריות יצרן, ואני צריך לפנות למורשה יבואן.

בחיפוש בפורום מצאתי כמה הודעות ישנות ולא מחמיאות, אבל לא חד משמעיות, על שרודר בב״ב. צריך להזהר, או שהם בסדר בדר״כ?

קראתי גם המלצות טובות על מוסך ליטל, הן עדיין בתוקף?

ושאלה חסכנית: יש בכלל טעם ליישור קו?

הבדיקה מהמכון (שאני סומך עליו) מצויינת, עד עכשיו לפי הרישום הטיפולים היו בזמן, ויש עוד 10,000 ק"מ בערך לטיפול הקרוב (ב־90K. הרכב נטחן בקילומטרים, אבל שילמתי על כך בהתאם).

אפשר לחסוך קצת כסף ולישון בשקט 10K עד הטיפול הבא, או שמומלץ להחליף שמנים + פילטרים בכ"ז?

צמיגים אני מתכוון להחליף בכל מקרה.

פורסם

אם יש רישום טיפולים מסודר במוסך מורשה, אין שום טעם לדעתי להקדים טיפול סתם כי קנית את האוטו. חכה לטיפול הקרוב, ואז תעשה כבר את ישור הקו (אם בכלל צריך - אני בספק אם רכב כל כך חדש צריך איזשהו ישור קו מעבר לטיפול סטאנדרטי).

לגבי שרודר ב"ב: מדובר במפעל לטיפולים ברכב - עשיתי שם טיפול אחד, כך שההתרשמות שלי מוגבלת, אבל מעבר לאולם המתנה מפואר לא נתקלתי בשום יחס אישי או איזושהי הבנה לשמירה על מכוניות כמו שחובבי רכב רוצים. מהתרשמותי הטיפולים שם הם בשיטת ה"מאסה", כלומר כמה שיותר טיפולים, כמה שיותר סטאנדרטיים. טיק-טאק.

לגבי ליטל: טיפלתי שם הרבה שנים, ובתקופה האחרונה הרמה של המוסך התדרדרה ביחס הפוך לגודל שלהם. הפסקתי לטפל שם כשהרגשתי שבקרת האיכות על הטיפולים שלהם יורדת וכל פעם הייתי צריך לחזור להשלמות. במקרה אחד אפילו הכנסתי את הרכב עם 3/4 מיכל דלק, וקיבלתי אותו בחזרה עם רבע, בלי הסבר לאיך זה קרה ועם רמז דק בעובי של פיל שאני לא זוכר טוב כמה דלק היה באוטו. כשהראיתי להם שגם בניירת הקבלה למוסך היה כתוב 3/4 מיכל, הם פתרו את זה ב"הפקידה רשמה מה שאמרת לה" - בסוף, אחרי ויכוח, הם נתנו לי שובר הנחה של 200 ש"ח לטיפול הבא. לא חוזר אליהם ולא ממליץ עליהם.

כיום אני מטפל בפוספלד בכפ"ס, סתם כי זה קרוב לי הביתה. הם פרווה: נחמדים, מטפלים לפי הספר, אבל זהו.

פורסם

האם הטיפולים התבצעו על ידי חברת הליסינג או במוסך מורשה היבואן?

לחברות ליסינג יש נטייה ל"חסכנות" בביצוע הטיפולים.

שרודר עובדים לפי הספר, והמחירים במוסכים מורשים גבוהים מאלו של מוסכים לא מורשים.

אם אינני טועה אין כיום חובה לבצע טיפולים במוסך היבואן כדי לשמור על האחריות.

פורסם
האם הטיפולים התבצעו על ידי חברת הליסינג או במוסך מורשה היבואן?

לחברות ליסינג יש נטייה ל"חסכנות" בביצוע הטיפולים.

שרודר עובדים לפי הספר, והמחירים במוסכים מורשים גבוהים מאלו של מוסכים לא מורשים.

אם אינני טועה אין כיום חובה לבצע טיפולים במוסך היבואן כדי לשמור על האחריות.

חברת הליסינג ביצעה את הטיפולים בשרודר. אם כי נראה שחסכו מסביב: מגבים לא הוחלפו, הצמיגים סיניים... (אותם אחליף עוד השבוע, אני מקווה).

גם אני שמעתי שאין חובה, אבל אז חובת ההוכחה שאכן התקלה באחריות עליך. בהנחה שבמילא יש לי רק עוד טיפול אחד במוסך מורשה (ואח"כ כנראה אפנה לשאפט), אני מעדיף לשלם קצת יותר הפעם, כדי לא להסתכן אפילו בסיכוי לכאבי ראש אחר כך.

נ.ב. איך מוסך הדקל בהרצליה? (גם לשם נוח לי להגיע...)

• תוכן חדש...