Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ויכוחים עד השמים, "הרכב לא עבר שום תאונה , המכונית שלי יד ראשונה ואין עליה שריטה , סתם כיסוי תחת" , כך טוען בעל המכונית שרצה למכור את רכבו ולא צלח לו לעשות זאת , נבדק במכון ונמצאו תיקוני פח וצבע במעטפת החיצונית של הרכב בכל צד ימין.

הבודק מראה לו לבעל הרכב את המידות שנותן מכשיר המדידה של עובי הצבע, והוא לא מאמין.

להל"ן סרטון של תהליך בדיקת עובי צבע שצולם מחוץ למכון הבדיקה המראה קריאות של מדידת עובי צבע בכלי רכב שונים(במקרה נכנסתי למוסך טויוטה סמוך שם צולט הסרטון)

אני מבקש מהנהלת הפורום רשות לאשר לי לרשום לינק לסרטון הנ"ל.

תודה.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

תודה על ההסבר, מגניב.

יש לי כמה שאלות בבקשה:

* האם במכוני בדיקה למינהם מבצעים בדיקה גם עם מכשיר דומה או רק בעין?

* סתם לידע כללי, מנסיונך - באיזה עובי צבע מגיעים הרכבים מהיצרנים השונים (VW, Audi, Renault וכו'...)? האם יצא לך לראות רכב שהגיע מהיצרן עם שכבת צבע עבה במיוחד ביחס לאחרים? (סתם דוגמא, שמעתי מדיטיילרים שרכבי-על למשל עוברים יותר שכבות של צבע)

תודה,

--רן.

פורסם

כבר היו דברים מעולם (על יבואנים שהסתירו תיקוני פח/צבע במכוניות חדשות).

רן - ממה שראיתי, בדינמומטר ת"א השתמשו במכשיר בדיקה. איני יודע מה קורה במכונים אחרים.

alfa 156 2.5.

פורסם

בדרך כלל זה המכשיר שמשתמשים בכל מצבעה למדידת עובי צבע.

המכשיר עולה כמה אלפי שקלים (עד 5) . כעיקרון כל שנה אמור לעבור כיול מחדש במעבדה מוסמכת.

יש כמה דברים שהבודק מטיוטה טעה ולא ידע.

* כעיקרון יד אדם יכולה לשים 10 מיקרון (שכבה אחת ע"י אקדח בערך 10-20 מיקרון )

חוץ רכב אמור להיות עמיד יותר מפנים הרכב וזאת הסיבה להבדל במיקרונים כמו כן ככה חוסכים בצבע מקומות פנימיים צובעים חפיף (אין רטיבות אין הרבה שמש והצבע אמור להיות פחות עמיד לסביבה.

מאיפה מגיע 140 מקרון : שכבה ראשונה של הרכב (חוץ) מקבל צבע יסוד מיוחד למתכת הוא נותן 40 מיקרון בערך אם מייושם נכון לאחר שמים עוד 2 - 3 שכבות צבע רגיל לאוטו שכל שיכבה נעה בין 10-20 מיקרון ובאותה השיטה שמים לקה 3 שכבות .

פורסם
ברזילי' date=' איך אתם מתגברים על רכבים עם חלקי פלסטיק כמו המגאן למשל? האלקומטר הרי צריך בסיס מתכתי (יש גם דגמים למתכות אל ברזליות אבל לא פלסטיק).[/quote']

אין שום אפשרות לבדוק פלסטיק , באור טוב ובעין מקצועית אפשר לדעת לא תמיד האם הפלסטיק צבוע מחדש

פורסם
בדרך כלל זה המכשיר שמשתמשים בכל מצבעה למדידת עובי צבע.

המכשיר עולה כמה אלפי שקלים (עד 5) . כעיקרון כל שנה אמור לעבור כיול מחדש במעבדה מוסמכת.

יש כמה דברים שהבודק מטיוטה טעה ולא ידע.

* כעיקרון יד אדם יכולה לשים 10 מיקרון (שכבה אחת ע"י אקדח בערך 10-20 מיקרון )

חוץ רכב אמור להיות עמיד יותר מפנים הרכב וזאת הסיבה להבדל במיקרונים כמו כן ככה חוסכים בצבע מקומות פנימיים צובעים חפיף (אין רטיבות אין הרבה שמש והצבע אמור להיות פחות עמיד לסביבה.

מאיפה מגיע 140 מקרון : שכבה ראשונה של הרכב (חוץ) מקבל צבע יסוד מיוחד למתכת הוא נותן 40 מיקרון בערך אם מייושם נכון לאחר שמים עוד 2 - 3 שכבות צבע רגיל לאוטו שכל שיכבה נעה בין 10-20 מיקרון ובאותה השיטה שמים לקה 3 שכבות .

המכשירים עוברים כיול עצמי באמצעות הפולדרים שמגיעים איתם. את הפולדרים רצוי לבדוק אחת לכמה שנים (אישית בודק עצמאית עם מקרומטר. דיוק המכשיר יותר נמוך מדיוק המיקרומטר).

צביעה רטובה ביד מגיעה לכ 60-70 מיקרון לשכבה (צביעה אבקתית אלקטרסטטית יכולה לעבור גם את ה 300 מיקרון בלי בעייה).

לגבי הפלסטיק זה גם מה שידוע לי ולכן שאלתי אולי קיימת שיטה שאני לא מכיר (תמיד שמח ללמוד דברים חדשים).

פורסם

תודה רבה על העלאת הסרטון!

אני מעוניין בכזה מכשיר, האם יש דרך להשיג אותו במחיר סביר?

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם
המכשירים עוברים כיול עצמי באמצעות הפולדרים שמגיעים איתם. את הפולדרים רצוי לבדוק אחת לכמה שנים (אישית בודק עצמאית עם מקרומטר. דיוק המכשיר יותר נמוך מדיוק המיקרומטר).

צביעה רטובה ביד מגיעה לכ 60-70 מיקרון לשכבה (צביעה אבקתית אלקטרסטטית יכולה לעבור גם את ה 300 מיקרון בלי בעייה).

לגבי הפלסטיק זה גם מה שידוע לי ולכן שאלתי אולי קיימת שיטה שאני לא מכיר (תמיד שמח ללמוד דברים חדשים).

למה אתה קורא שיכבה ?

משטח שנצבע מביא כ 20 מקרון כך למשל צבע תעשייתי

http://www.tambour.co.il/UserFiles/File/Catalog/%D7%98%D7%95%D7%A4%D7%93%D7%95%D7%A8.pdf

פלסטיק רק העין לצערי זה השיטה שאני מכיר

לגבי הפדים זה נכון יש אך לצערי כיול מדיוק צריך להביא ממעבדה שבודקת את המכשיר (לפחות אצלי זה הדרישות)

פורסם
למה אתה קורא שיכבה ?

משטח שנצבע מביא כ 20 מקרון כך למשל צבע תעשייתי

http://www.tambour.co.il/UserFiles/File/Catalog/%D7%98%D7%95%D7%A4%D7%93%D7%95%D7%A8.pdf

פלסטיק רק העין לצערי זה השיטה שאני מכיר

לגבי הפדים זה נכון יש אך לצערי כיול מדיוק צריך להביא ממעבדה שבודקת את המכשיר (לפחות אצלי זה הדרישות)

כמובן שזה תלוי גם בסוג הצבע אבל אפוקסים למיניהם מגיעים ל 60-70 מיקרון בשכבה בהתזה בלי בעייה.

למזלי אצלי מסתפקים בכיול העצמי

• תוכן חדש...