Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט קרוז - המשך תלאותי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שסיפרתי בעבר יש ברשותי שברולט קרוז החל מנובמבר 2009 ולה בעיות קשות בתיבת ההילוכים.

הרכב לא יודע לשמור על ההילוך כמו שצריך, לכן לא סוחב בין 80-100 קמ"ש ועושה רעש של טרקטור.

גם בין הילוכים נמוכים לפעמים יש מעברים לא חלקים ועוד לא דיברתי על הצורך להמתנה עבור חימום הרכב כל בוקר לפני הנסיעה...

אתמול נפגשתי עם מנהל שירות אזורי של UMI כדי שיבדוק את הרכב בנסיעה.

לא ציפיתי להרבה שכן נאמר לי בשמו על ידי מוקדנית שירות "לא לצפות להרבה שכן זוהי התנהגות הרכב".

בבדיקה אתמול ניסה להוכיח לי המנהל שירות שאני בעצם לא יודע לנהוג ברכב, שכן כשהוא נהג בעליה הרכב התנהג מצויין לדעתו.

אלא שאני הראתי לו שהוא לוחץ כ"כ חזק ל הגז באופן קבוע כך שאנחנו נוסעים על 4000 סל"ד זמן ארוך.

בנוסף הוא הסכים איתי לפחות שבמידה והיה איזה צורך להנמיך מהירות בנסיעה (כמו שקורה לרוב בעליות עם תנועה ערה) אז לרכב ישנה בעיה בלחזור למהירות הקודמת תוך התנהגות נורמלית.

הטענה העיקרית שלו היתה ואני מצטט "אתה לא יכול להשוות לימון לרימון" ז"א אתה לא יכול להשוות את התנהגות הקרוז לזו של מאזדה או טויוטה או כל 1600 משפחתית רגילה, אלא רק לקרוז אחרת.

הטענה הזאת מגוכחת בעיני! האם אני צריך להשוות רכ לא טוב לרכב לא טוב אחר? או שמא הגיוני להשוות לכל רכב מקביל בנסיון לראות תוצאה דומה בצורה סבירה?

מעניינת אותי מאוד לשמוע את דעתכם. למרות שאני די בטוח שהתנהגות הרכב לא נורמלית, ואפילו קצת מסוכנת בעקיפות, אשמח לשמוע מהאתם אומרים.

אני כרגע בתחילת הליכים משפטיים כנגד היבואן ויש לי רשימה של בעלי קרוז עם תלונות זהות שפגשתי במוסכים ועוד. נראה שגם מספר כתבי צרכנות מתעניינים בפרשה.

דבר אחרון: מדהים לראות ששברולט מפרסמים עכשיו שדגמי 2011 הם עם תיבת הילוכים שונה לחלוטין. האם החלפה זריזה שכזאת אופיינית ושכיחה?

פורסם

1. לא אמרת שום דבר שמרמז על "הבעיות הקשות בתיבת ההילוכים". יכול מאוד להיות שזו התנהגות רגילה של תיבת ההילוכים הזו.

2. מה זה "לא יודע לשמור על ההילוך כמו שצריך"?

3. מה זה "רעש של טרקטור"? האם זה רעש רגיל של מנוע ב-4000+ סל"ד, או רעש אחר?

4. מעברים לא חלקים בין הילוכים נמוכים - שוב, ככל הנראה מאפיין של תיבת ההילוכים, אלא רק אם המעברים הם ב"מכה" ואז אולי שווה לבדוק (הרכב באחריות).

5. המתנה עבור חימום הרכב כל בוקר - למה? אין שום צורך ברכבים מודרניים.

6. בעלייה, ברכב חלש כמו הקרוז, רוב הסיכויים שתצטרך לשמור על המנוע מעל 4000 סל"ד - זה המחיר של רכב עם מנוע חלש - שהוא לא סוחב כמו רכב עם מנוע חזק יותר. וזה נורמלי לגמרי.

7. ברור שבעלייה אם תאט לרכב יהיה קשה להאיץ מחדש. זה ככה כמעט בכל המשפחתומטיות 1.6 ליטר. פחות בזריזות שבהן (מאזדה 3, קורולה), יותר בעצלות (פוקוס, C4).

8. ברור שאי אפשר להשוות התנהגות של קרוז לזו של קורולה - אלו שתי מכוניות שונות. אם הקרוז שלך מתנהגת כמו כל קרוז אחרת - אז הכל תקין. אתה צריך להשוות אותה רק לקרוז אחרת מבחינת ביצועים והתנהגות תיבת הילוכים. אם כולן אותו דבר - אז זה תקין. תקין, אבל לא טוב. מה לעשות שלא לכל מכונית אותם ביצועים. עם כל הצער שבדבר, היית צריך לבדוק את זה בנסיעת המבחן ברכב לפני הקנייה.

9. החלפה זריזה כזו של מנוע ותיבת הילוכים היא די נדירה, ולדעתי היא נעשתה גם עקב התלונות על איטיות המנוע הקודם ופעולה לא רהוטה של תיבת ההילוכים. רק שים לב (וזה כנראה מה שאתה מתעקש לא להבין) - ביצועי המנוע ותיבת ההילוכים אצלך, על אף שאינם טובים, הם ככל הנראה תקינים!

10. אולי פשוט תמכור את האוטו ותקנה אוטו אחר, אם אתה לא נהנה ממנו?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
1. 8. ברור שאי אפשר להשוות התנהגות של קרוז לזו של קורולה - אלו שתי מכוניות שונות. אם הקרוז שלך מתנהגת כמו כל קרוז אחרת - אז הכל תקין. אתה צריך להשוות אותה רק לקרוז אחרת מבחינת ביצועים והתנהגות תיבת הילוכים. אם כולן אותו דבר - אז זה תקין. תקין, אבל לא טוב. מה לעשות שלא לכל מכונית אותם ביצועים. עם כל הצער שבדבר, היית צריך לבדוק את זה בנסיעת המבחן ברכב לפני הקנייה.

9. החלפה זריזה כזו של מנוע ותיבת הילוכים היא די נדירה, ולדעתי היא נעשתה גם עקב התלונות על איטיות המנוע הקודם ופעולה לא רהוטה של תיבת ההילוכים. רק שים לב (וזה כנראה מה שאתה מתעקש לא להבין) - ביצועי המנוע ותיבת ההילוכים אצלך, על אף שאינם טובים, הם ככל הנראה תקינים!

10. אולי פשוט תמכור את האוטו ותקנה אוטו אחר, אם אתה לא נהנה ממנו?

רוני

ושהרכב הטוב יותר ינצח ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

זהו בדיוק.

אני משווה לעומת מאזדה וקורולה כי זה מה שהם ממליצים ג"כ...

אגב, תופתעו לשמוע שהרכב היחיד שהיה אז לבדיקה היה של 1.8?? עם הבטחה שאין הבדל משמעותי. (אין ספק שהייתי צעיר).

תום לב אין כאן לצערי.

לשאלות המגיב:

2. לא יודע לשמור על הילוך- אחרי שהעביר הילוך התנופה יורדת באופן משמעותי אלא אם נותנים שוב לחיצה קשה על הגז.

אי אפשר להימנע מלעלות כל הזמן בלחיצות גז חזקות (עם הפסקה של החלפת הילוך וחוזר חלילה). מקוה שהסברתי בצורה שהבנת.

3. רעש של טרקטור. כמשמעו.

5. כן- בזה הודה גם המנהל שירות "זה בא עם הרכב, לכל רכב התנהגות משלו".

7. הם טוענים שאפשר "שהרכב הטוב ינצח".

פורסם

לגבי שמירה על הילוך - מה שאתה מתאר זה פשוט בור בין הילוכים ומנוע חלש. לא נהגתי, אבל מרשמים של חבריי היא "עגלה". ככל הנראה זה באמת המצב.

לגבי רעש של טרקטור - שוב, תשווה את זה לקרוז אחרת. ההרגשה שלי היא שפשוט מדובר ברעש נורמלי של מנוע שלא בעל צליל מיוחד או נעים בסל"ד גבוה.

בקיצור - נראה שפשוט ככה זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה אמור להשוות את הרכב שלך לרכבים אחרים מאותו סוג ודגם.

ההשוואה למזדה/טויוטה/פורד או מה שזה לא יהיה, ממש לא רלוונטית.

אם זוהי התנהגות הרכב, וזה שילוב המנוע/תיבת הילוכים שלו, אתה יכול לבוא

בטענות בעיקר לעצמך, שרכשת רכב כזה.

לא מתאים לך, תמכור את הרכב, והחלף לרכב אחר.

אם הרכב שלך מתנהג אחרת מקרוזים אחרים, אז אתה יכול לבוא בדרישה

שהרכב לא תקין.

פורסם
זהו בדיוק.

אני משווה לעומת מאזדה וקורולה כי זה מה שהם ממליצים ג"כ...

אגב, תופתעו לשמוע שהרכב היחיד שהיה אז לבדיקה היה של 1.8?? עם הבטחה שאין הבדל משמעותי. (אין ספק שהייתי צעיר).

תום לב אין כאן לצערי.

לשאלות המגיב:

2. לא יודע לשמור על הילוך- אחרי שהעביר הילוך התנופה יורדת באופן משמעותי אלא אם נותנים שוב לחיצה קשה על הגז.

אי אפשר להימנע מלעלות כל הזמן בלחיצות גז חזקות (עם הפסקה של החלפת הילוך וחוזר חלילה). מקוה שהסברתי בצורה שהבנת.

3. רעש של טרקטור. כמשמעו.

5. כן- בזה הודה גם המנהל שירות "זה בא עם הרכב, לכל רכב התנהגות משלו".

7. הם טוענים שאפשר "שהרכב הטוב ינצח".

מה הקטע עם התום לב? מצד מי? סוכני המכירות של שברולט? מה חשבת שיגידו לך?

ובנוגע לתגובות שלך לשאלות שלי:

2. ברור שאחרי העברת הילוך התנופה יורדת - כי גם הסל"ד יורד, אז כוח המנוע יורד. המנוע עצמו גם חלש יחסית, ולכן כשההילוך עובר במצב נהיגה רגיל הוא עובר מתחת לסל"ד היעיל שלו. זו אחת התלונות כלפי הרכב (אך כאמור, לא מדובר בתקלה). בעלייה העניין מתחדד, כמו בכל רכב, ולכן מומלץ בעליות לעבוד עם מנגנון הטיפטרוניק או להכניס את הגיר למצב ספורט, אם קיים.

3. רעש של טרקטור - לא תקין. לך למוסך ובקש שיבדקו את העניין. אם יגידו לך במוסך שהרעש תקין, בדוק את עצמך - כנראה מעולם לא שמעת מנוע מעל 4000 סל"ד...

5. השאלה היא מדוע אתה "מחמם" את הרכב לפני הנהיגה? מה יקרה אם תניע וישר תסע?

7. תגיד לי, אתה מאמין לכל סלוגן? זה כולה פרסומת. ומה הקשר למה שאני כתבתי ב-7.?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מכרו לך רכב בינוני בעטיפה של רכב טוב. תתגבר - זו מטרת השיווק.

תחליף רכב ואל תמליץ לאף אחד אחר לרכוש את הקרוז או משהו אחר מבית מי שלדעתך לא היה הוגן איתך - זו נקמתך היחידה.

פורסם

לנו יש במשפחה קרוז 1.6 LS+ שנת 09 עם 22,500 ק"מ אנחנו קיבלנו את הרכב ביוני ממש מהמשלוחים הראשונים. תשמע גם אנחנו סבלנו מאותה תופעה אבל הרכב קיבל 3 פעמים עידכוני גרסה, בפעם הראשונה לא הורגש שינוי גדול בעדכון השני היה שיפור קטן. לפי דעתי בעדכון השלישי זה לא כמו בפעם הראשונה שקיבלנו אותה אבל אני לא אומר שהרכב מטוס או משהו אחר, פשוט את אותם חבטות ומשיכות ההילוכים שהיו מגיעות ל-6,000 סל"ד הפסיקו לאחר העדכון כנ"ל לגבי החלפת ההלוכים היא יותר מתונה, ושוב לא כמו בהתחלה שהיו ממש חבטות.

לגבי החימום לא נתקלנו פעם אחת בבעיה שהוא לא חימם, נהפוכו שהמנוע היה קר המחוג של החום מנוע עוד לא זז הוא הוציא חימום בלי שום בעיה.

אגב bar72 לפני שאתה מתחיל עם מסע ההשמצות שלך על שברולט, אצל הפולקסווגן "שלך" "כי חיים פעם אחת" להזכיר לך על הגולפים, ועל שירוקים שלהם הלך מנוע ועוד כמה בעיות שעד היום לא הגיעו לסיומם. בקרוז לפחות במודל הזה אין התאמה בין המנוע, והגיר חד וחלק!!!. אבל השיפור שעשו לקרוז המחודשת (2011) זה פשוט לא אותו אוטו, לא להאמין שלפני זה הרכב היה עצלן ברמות פתאום בחדשה (2011) הכוח זורם בלי שום פערים, וחורים בין ההילוכים שגרמו לה להתנהל בכבדות.

לפותח השרשור המשפחה שלי גם התאכזבה, אבל אנחנו מחכים למנוע ה-1.4T של הקרוז או לביואיק ריגל עדיין לא סגור כדי להחליף אותה.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

בוא ננסה לתקוף את הבעיה מכיוון שונה. מה אתה מצפה שיעשו עם הבעיה הזו? אם יחליפו לך מיליון חלקים באוטו ועדיין הוא ישאר אותו הדבר זה יספק אותך? אם יעשו לך טריידאין במחירון לקרוז חדשה אתה תסכים?

אני מניח שהתשובה ל-2 השאלות האלה היא לא ולכן הפתרון הפשוט הוא למכור את הרכב ולקנות אחד אחר. קח את ההפסד הכספי הזה כשכר לימוד לחיים (משהו שלא ילמדו אותך באף אוניברסיטה) ופעם הבאה אל תקנה רכב שלא עשית עליו נסיעת מבחן (וגם את הנסיעת מבחן הזו תקח בערבון מוגבל).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אגב bar72 לפני שאתה מתחיל עם מסע ההשמצות שלך על שברולט, אצל הפולקסווגן "שלך" "כי חיים פעם אחת" להזכיר לך על הגולפים, ועל שירוקים שלהם הלך מנוע ועוד כמה בעיות שעד היום לא הגיעו לסיומם. בקרוז לפחות במודל הזה אין התאמה בין המנוע, והגיר חד וחלק!!!. אבל השיפור שעשו לקרוז המחודשת (2011) זה פשוט לא אותו אוטו, לא להאמין שלפני זה הרכב היה עצלן ברמות פתאום בחדשה (2011) הכוח זורם בלי שום פערים, וחורים בין ההילוכים שגרמו לה להתנהל בכבדות.

אני לא יודע למה אתה חושב שזה קשור, אבל אם כבר נגעת בזה, ביחס לקרוז (לא משנה איזה) הרכב שלי הוא סוג של אלפא זריזה ומאובזרת: כשהוא נוסע - הוא נוסע ;-)

[נכתב כפרפרזה על דברי ג'רמי, אני לא באמת חושב את זה על אלפות מודרניות]

• תוכן חדש...