Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

רכשנו קיה פורטה במבצע של "חבר" ונאמר לנו שהרכב מגיע עם תיבה חדשה בעלת שישה הילוכים.

האם מישהו שמע / יכול לשפוך קצת אור על התיבה הזו? מי פיתח אותה? האם היא כבר נמכרת ברכבים אחרים? קשורה איכשהו לתיבה החדשה בשברולט קרוז?

פורסם

אין קשר לתיבה האוטומטית החדשה של הקרוז.

התיבה החדשה קיימת גם ברכבים אחרים של יונדאי-קיה (למשל IX35). היא אמורה להגיע לשוק בתחילת השנה הבאה, בהתחלה בדגמים המאובזרים יותר ואחר כך תזלוג גם לגרסת ציי הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אין קשר לתיבה האוטומטית החדשה של הקרוז.

התיבה החדשה קיימת גם ברכבים אחרים של יונדאי-קיה (למשל IX35). היא אמורה להגיע לשוק בתחילת השנה הבאה, בהתחלה בדגמים המאובזרים יותר ואחר כך תזלוג גם לגרסת ציי הרכב.

לפי מה שנאמר לי היא כבר קיימת ברכב שהזמנתי (האונייה כבר הגיעה לארץ).

הדגם שהזמנו הינו המאובזר יותר (1000 ש"ח יותר) ושינויים נוספים בדגם המחודש הם: חישוקים מדגם חדש ומנורת האיתות במראה שונתה קמעה...

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
לפי מה שנאמר לי היא כבר קיימת ברכב שהזמנתי (האונייה כבר הגיעה לארץ).

הדגם שהזמנו הינו המאובזר יותר (1000 ש"ח יותר) ושינויים נוספים בדגם המחודש הם: חישוקים מדגם חדש ומנורת האיתות במראה שונתה קמעה...

מה אתה יכול לספר לנו על הפורטה בעלת השיה הילוכים ?

פורסם

תתחדש,רכשת רכב מצויין,,הגיר החדש נמצע בכל הדגמים היקרים של קונצרן יונדאי והוא אמור לתת צריכת דלק משופרת! אחלה תמורה למחיר.

פורסם

מנסיעה קצרה על הפורטה החדשה אני יכול לספר שמדובר ברכב הרבה יותר טוב מהפורטה ה"ישנה".

התיבה החדשה מעבירה הילוכים בצורה כול כך זריזה וכול כך חלקה עד כי הדרך היחידה לדעת שהרכב באמת העביר הילוך היא לתת מבט למד הסלד.

עושה רושם שגם שינו את או החליפו את ההגה החשמלי, בעוד שבפורטה ה"ישנה" ההגה הרגיש קל מדי ועם שינוי משקל מוזרים ואפילו היו שהשוו אותו להגה (ממש זול) של מחשב. בחדשה הוא בעל מישקל כבד יותר ומרגיש הרבה יותר אכותי.

מבחינת מראה חיצוני השוני היחידי הוא האיתותים במראה שהפכו לפסי לדים.

תתחדש ואני בטוח שתהנה עם הרכב :-)

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם
מנסיעה קצרה על הפורטה החדשה אני יכול לספר שמדובר ברכב הרבה יותר טוב מהפורטה ה"ישנה".

התיבה החדשה מעבירה הילוכים בצורה כול כך זריזה וכול כך חלקה עד כי הדרך היחידה לדעת שהרכב באמת העביר הילוך היא לתת מבט למד הסלד.

עושה רושם שגם שינו את או החליפו את ההגה החשמלי, בעוד שבפורטה ה"ישנה" ההגה הרגיש קל מדי ועם שינוי משקל מוזרים ואפילו היו שהשוו אותו להגה (ממש זול) של מחשב. בחדשה הוא בעל מישקל כבד יותר ומרגיש הרבה יותר אכותי.

מבחינת מראה חיצוני השוני היחידי הוא האיתותים במראה שהפכו לפסי לדים.

תתחדש ואני בטוח שתהנה עם הרכב :-)

מעניין מאוד מה שאתה כותב....

כשהייתי בסוכנות, הנציג לא ציין כי שינו משהו בהיגוי/הגה, אולי התחושה נבעה מסיבה אחרת ( כגון לחץ צמיגים שונה...)

אלא ציין כי ההבדל בין 2010 ל2011 זה איתות במראות, פס ניקל במוט ההילוכים וגיר 6 הילוכים

הממצא שהצגת יכול ממש לשנות את החלטתי לגבי הרכישה.

פורסם
אני לא קניתי, דווקא רציתי לשמוע מזה שקנה כיצד הוא מתאר את הגיר החדיש.

אני אישית מתלבט בין הפורטה לסיד

יניב בירכתי את פותח השרשור,אולי גם אותך בקרוב:wink:.

פורסם
מעניין מאוד מה שאתה כותב....

כשהייתי בסוכנות, הנציג לא ציין כי שינו משהו בהיגוי/הגה, אולי התחושה נבעה מסיבה אחרת ( כגון לחץ צמיגים שונה...)

אלא ציין כי ההבדל בין 2010 ל2011 זה איתות במראות, פס ניקל במוט ההילוכים וגיר 6 הילוכים

הממצא שהצגת יכול ממש לשנות את החלטתי לגבי הרכישה.

אני בספק שמדובר בהרגשה בגלל לחץ אוויר שונה בצמיגים, מדובר ברכב עם 6 ק"מ על השעון שעבר בדיקה שלי (שאחת מהבדיקות היא שלחץ אוויר בגלגלים נכון,הרי ידוע שרכבים חדשים מגיעים תמיד עם לחץ גבוה יותר מהמומלץ) לפני מסירה ללקוח (אני עובד של אחת מחברות ההשכרה ולא של קיה)

היית ממליץ לך בחום לבצע נסיעת מבחן ברכב ולא להקשיב לנציג השירות. רק תדאג שיהיה מדובר בפורטה המחודשת עם התיבה החדשה.

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם
אני בספק שמדובר בהרגשה בגלל לחץ אוויר שונה בצמיגים, מדובר ברכב עם 6 ק"מ על השעון שעבר בדיקה שלי (שאחת מהבדיקות היא שלחץ אוויר בגלגלים נכון,הרי ידוע שרכבים חדשים מגיעים תמיד עם לחץ גבוה יותר מהמומלץ) לפני מסירה ללקוח (אני עובד של אחת מחברות ההשכרה ולא של קיה)

היית ממליץ לך בחום לבצע נסיעת מבחן ברכב ולא להקשיב לנציג השירות. רק תדאג שיהיה מדובר בפורטה המחודשת עם התיבה החדשה.

ואת זה תוכל לראות לפי הצד שבו הידית הילוכים משלבת לטיפטרוניק.

אם צריך להזיז את הידית לכיוון הנוסע(צד ימין) בשביל לשלב לטיפטרוניק ,זו התיבה הישנה.

פורסם
מה אתה יכול לספר לנו על הפורטה בעלת השישה הילוכים ?

בוקר טוב,

מאז שהרכב הזה נקנה הוא שימש בעיקר את אשתי מכיוון שאני רכשתי לי צעצוע אחר :wink:

בנסיעות שכן ביצעתי - העברת הילוכים חלקה, הגה קליל (בעיקר בהשוואה מול הרכב השני, למרות שהם לא ממש ברי השוואה...) ובסך הכל רכב משפחתי שלוקח אותך מא' לב' בנוחות.

לגבי צריכת דלק - ת'אמת עד כה לא משהו (פחות מ-1 ל-10) אבל מדובר באלף ק"מ ראשונים וכמעט ללא נסיעות בין עירוניות :?

פורסם

guravi, האם הרגשת משהו לא נוח בהגה? האם הוא התקשה לפעמים? ז"א האם היה משהו משונה או מעצבן בהתנהגות ההגה? או שהוא כל הזמן פועל חלק ורגיל?

• תוכן חדש...