Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי היום את התוסף דלק 44K, הלכתי לפי ההוראות ושמתי את התוסף כמעט על מיכל מלא. כתוב בהוראות שצריך לנסוע 300-400 קילומטר בלי תדלוק ולשים על מיכל מלא. קראתי באיזה מקום שחייבים להחליף את השמן מנוע אחרי התוסף דלק, כי כל הפיח שהוא מנקה יעבור למערכות ברכב ויגרום לו לצרוך יותר שמן? מדובר על רכב שנת 2000 עם הזרקת דלק. האם זה נכון וצריך להחליף שמן? למרות שהשמן אצלי הוחלף לפני כמה חודשים? האם התוסף הזה יכול לעשות נזק למערכות ברכב וכדומה? לאיפה בעצם כל הפיח שהתוסף ינקה ירד?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

יש אמת בדברייך.

ישנו אחוז מסויים של פיח שנשאב אל תוך השמן.

רצוי להוסיף תוסף דלק תקופה קצרה לפניי טיפול והחלפת השמן.

אבל - זה לא קריטי.

פורסם

קניתי באוטו דיפו ב80 שקלים.

לא יודע קראתי שזה יכול לדפוק את הקרבורטור או לגרום לפיח לדפוק מערכות ברכב.

אבל רק ברכבים ישנים בלי הזרקת דלק? בכל מקרה זה פעם ראשונה שאני שם, נקווה לטוב.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

על מיכל מלא?

דווקא אני שמעתי כמה שפחות יותר טוב.

אמרו לי בסביבות החצי טנק לבין רבע טנק, ככה שיהיה ריכוז יחסית גדול של התוסף ואז הוא יותר פעיל למנוע.

:o

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
על מיכל מלא?

דווקא אני שמעתי כמה שפחות יותר טוב.

אמרו לי בסביבות החצי טנק לבין רבע טנק, ככה שיהיה ריכוז יחסית גדול של התוסף ואז הוא יותר פעיל למנוע.

:o

לא יודע הלכתי לפי ההוראות זה מה שכתוב לשים על מיכל מלא. אני שמתי על מיכל מלא שנסעתי רק 20 ק"מ

כנראה המטרה לטחון את התוסף תוך כדי נסיעה לא יודע אין לי מושג. אני לא מאמין שזה יחסוך דלק, אבל זה טיפה מחייה את המנוע? אז למה לא לנסות.

פורסם

טוב היום נסעתי 30 קמ בכביש מהיר אחרי הוספת התוסף..הרשמים, אני מקווה שלא רק פסיכולוגיים:

1. מרגישים שהרכב סוחב קצת יותר טוב וקצת יותר זריז, הרכב הוא באלנו שגם ככה זריז אבל מרגישים טיפה יותר האצה ורעש קצת יותר חלק. אני בדרך כלל נוסע על 100-110 בכביש מהיר, היום הגעתי בקלות ל130-135 בלי לשים לב עד שהורדתי רגל מהגז.

2. אבל מה שהכי חשוב זה הטורים וסיבובי מנוע - מישהו יכול לומר לי מה תקין? נכון יש את השעון של הטורים מ1 עד8? בצד שמאל? בדרך כלל שהייתי נוסע על מהירות 100- הטורים בערך היו על 2 - 2 ורבע יציב, וכשאני נוסע על 110 זה בערך 2 וחצי רבע לפני 3 בערך. אחרי התוסף שאני נסעתי על 120 כבר הגעתי ל3 יציב, ועל 110 גם כמעט 3..טיפה לפני 3. אז מה יכול להיות שהתוסף גורם לרכב להתאמץ יותר למרות שהוא נוסע יותר חלק?

ובכלל מה אמור להיות תקין במנוע שהמצב שלו טוב? מהירות 100 טור 2, מהירות 120 הטור השלישי כבר? וצריכת דלק הכי טובה היא על 90-100 בטור השני? אם מישהו יכול לתת הסבר אני אשמח כי אין לי מושג.

פורסם
טוב היום נסעתי 30 קמ בכביש מהיר אחרי הוספת התוסף..הרשמים, אני מקווה שלא רק פסיכולוגיים:

1. מרגישים שהרכב סוחב קצת יותר טוב וקצת יותר זריז, הרכב הוא באלנו שגם ככה זריז אבל מרגישים טיפה יותר האצה ורעש קצת יותר חלק. אני בדרך כלל נוסע על 100-110 בכביש מהיר, היום הגעתי בקלות ל130-135 בלי לשים לב עד שהורדתי רגל מהגז.

2. אבל מה שהכי חשוב זה הטורים וסיבובי מנוע - מישהו יכול לומר לי מה תקין? נכון יש את השעון של הטורים מ1 עד8? בצד שמאל? בדרך כלל שהייתי נוסע על מהירות 100- הטורים בערך היו על 2 - 2 ורבע יציב, וכשאני נוסע על 110 זה בערך 2 וחצי רבע לפני 3 בערך. אחרי התוסף שאני נסעתי על 120 כבר הגעתי ל3 יציב, ועל 110 גם כמעט 3..טיפה לפני 3. אז מה יכול להיות שהתוסף גורם לרכב להתאמץ יותר למרות שהוא נוסע יותר חלק?

ובכלל מה אמור להיות תקין במנוע שהמצב שלו טוב? מהירות 100 טור 2, מהירות 120 הטור השלישי כבר? וצריכת דלק הכי טובה היא על 90-100 בטור השני? אם מישהו יכול לתת הסבר אני אשמח כי אין לי מושג.

עשית בלבול שלם. אתה מדבר על מד הסל"ד, הוא מודד את כמות סיבובי המנוע לדקה ברגע נתון.

במכוניות 1.6 ליטר כמו שלך, לרוב המחט תהיה בין 2.5 ל-3 אלף סל"ד במהירות 100 קמ"ש.

כמובן שבמהירות יותר גבוהה, הסל"ד יעלה במקביל (הגיוני שב-120 קמ"ש תהיה על 3 ואפילו מעל).

אם ב-100 קמ"ש אתה עומד על פחות מ-2500 סל"ד, זה מכובד!

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
עשית בלבול שלם. אתה מדבר על מד הסל"ד, הוא מודד את כמות סיבובי המנוע לדקה ברגע נתון.

במכוניות 1.6 ליטר כמו שלך, לרוב המחט תהיה בין 2.5 ל-3 אלף סל"ד במהירות 100 קמ"ש.

כמובן שבמהירות יותר גבוהה, הסל"ד יעלה במקביל (הגיוני שב-120 קמ"ש תהיה על 3 ואפילו מעל).

אם ב-100 קמ"ש אתה עומד על פחות מ-2500 סל"ד, זה מכובד!

תסלח לי על הבורות אבל מה ההבדל בין סיבובי סל"ד לטורים? ואיך בעצם יודעים מה הטורים שנמצאים עליהם?

יכול להיות שלתוסף לוקח 200-300 ק"מ להשפיע? מה אפילו ברכב חדש מהירות 120 היא על סל"ד 3?

כן לפני התוסף ב100 קמ"ש היית עומד על 2 יציב הרבה פחות מ2 וחצי אולי 2 ורבע גג.

ובמהירות 110 זה על 2 וחצי אולי 2 ושלוש רבעים וב120 זה כבר על 3 יציב. בכל מקרה מרגישים שהרכב סוחב יותר טוב, אני רק מקווה שהסל"ד יחזור למה שהוא היה שבמהירות 110 זה היה על 2 וחצי קצת טיפה יותר. ומה זה אומר מכובד זה אומר שהמצב של המנוע שלי טוב?

פורסם

כלומר אתה טוען שבגלל התוסף סיבובי המנוע גבוהים יותר באותם קטעי דרך שנסעת בהם לפני התוסף.

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם
כלומר אתה טוען שבגלל התוסף סיבובי המנוע גבוהים יותר באותם קטעי דרך שנסעת בהם לפני התוסף.

כן מה שאני אומר זה שבגלל התוסף אני מרגיש שהרכב סוחב יותר חזק ונותן יותר קיק ויותר חלק אבל הסיבובי מנוע טיפה יותר גבוהים באחוזים נמוכים ממש. לכן אני שואל למי יש נסיון עם התוסף הזה והאם זה נורמלי? כאמור מילאתי אותו על מיכל כמעט מלא ונסעתי רק 30 ק"מ בנתיים.

פורסם

תוספי דלק עובדים אבל מרגישים שיפור רק אם באמת היה מה לנקות בתא בשריפה ובמזרקים....אין צורך להחליף שמן רק תעקוב אחרי התצרוכת דלק שלך ותבדוק האם יש שיפור.

• תוכן חדש...