Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה בזמן האחרון התחלתי לשים לב שהאוטו צורך דלק יותר מידי , זה מגיע למצב שבסיום כל נסיעה אני צריך למלא דלק.

יש לציין שאני נוסע רגוע מאוד עם הרכב אבל הרכב מראה לי צריכת דלק ממוצעת של 15.5 ליטר ל-100 ק"מ שזה יוצא באזור 6.5 ק"מ לליטר.

ניסתי גם למדוד בעצמי את צריכת הדלק ויצא 7.5 ק"מ לליטר וזה במדידה שבוצעה ברובה בנסיעות בתוך העיר.

הצריכת דלק נראת לי לא הגיונית , ניסתי לעבור ל-98 אוקטן ותידלקתי כבר כמה פעמיים אבל הצריכת דלק עדיין גרועה , הרכב עבר כבר 6500 קילומטר , מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה ?

האמת היא שאני חושש להכניס את הרכב לצ'מפיון שלא יעשו לי יותר נזק ברכב :?

פורסם

1/6.5? :shock: אתה בטוח שזה לא 6.5 ליטר ל100 ק"מ?

יכול להיות שמחשב הרכב לא מחשב נכון את הצריכה מסיבה כלשהי. נסה לבדוק בעצמך מה הצריכה האמיתית של הרכב ע"י מלוי מיכל מלא, איפוס מד המרחק וחישוב צריכה ממוצעת עד לתדלוק הבא.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אתה בטוח שזה מה שהמחשב דרך מראה לך? ייתכן והוא רושם 6.5L\100 שזה אומר 6.5 ליטר ל-100 ק"מ, משמע 1ל-15. נשמע מאוד מאוד מוזר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

TheOne, שומאכר - הבחור כבר ציין פעמיים שביצע מדידות באופן ידני - וקיבל 1:7.5

נשמע קיצוני משהו, עד כמה רגוע אתה עם דוושת הדלק? מהם תנאי הדרך שאתה נוסע בהם בדר"כ?

פורסם

לדעתי קודם כל תיגש למוסך ותחבר את הרכב לסורק תקלות.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

yakird, אתה מסתכל על Consumption 1 או 2?

1 זה לאותו "טיול" (עד שעתיים הפסקה).

2 זאת הצריכה הכללית.

אם ב1 וזה נבדק בנסיעה של 3-5 דקות כשהרכב קר אז עוד זה יכול להיות הגיוני כי הוא רץ עשיר בהתחלה - מה שגורם לממוצע צריכה גבוה יותר לאותה נסיעה.

אם ב2 אז תוריד כבר את ה"אמברקייס"! :) (השגיאה מכוונת)

זה היה בצחוק, אם ב2 אז הצריכה ממש לא הגיונית מכיוון שכתבת שאתה נוסע רגוע. (הדבר הראשון שהייתי בודק הוא אם אתה סוגר את המכסה דלק כמו שצריך, הדבר השני זה לוגים עם VAGCOM והשלישי זה מוסך מורשה שאתה סומך עליו שלא יעשו בלגן)

לצורך העניין, בשביל להגיע לממוצע כללי כזה בGTI הייתי צריך להתאמץ - בנסיעה ממש לא רגועה.

פורסם

אז לא אני לא מתבלבל וזו אכן הצריכה הכללית בצג מופיע סביבות 15 ליטר ל-100 קילומטר !! ולא אני לא מתבלבל .

האמת שהלכתי למוסך והם אמרו לי שאין להם זמן לטפל בי ושאני אמשיך לנהוג עוד עם הרכב והצריכה תשתפר עם הזמן ( הם אפילו לא הסתכלו על הרכב).

בכל מקרה עם יחס כזה אין מה ללכת לצ'מפיון ירושלים ( כל השאר דיי רחוק לי כרגע ואין לי זמן מיותר).

האמת שהיה מסמר בצמיג שגרם לאויר לצאת מאחד הגלגלים וזה השפיע קצת על הסיחבה של הרכב , בכל מקרה הצריכה השתפרה במעט אבל עדיין גבוהה מדי לדעתי ( משולבת בין 10-12 ל-100 קילומטר).

פורסם

הצריכה עם הזמן אכן משתפרת לטובה אבל ההתחלה היא בטוח לא מערכים כמו שלך - ממש לא תקין אלא אם אתה לוחץ כל הזמן.

אני לא רוצה להלחיץ אותך אבל במקומך הייתי לוקח את הנושא הזה ברצינות ורץ לבדוק בהקדם האפשרי.

בנוסף הייתי מחליף תחנת דלק בדחיפות - לחברה אחרת במיקום שונה. :)

נסה גם לאפס את הצריכת הדלק הכללית (צלם אותה קודם כדי שיהיו לך הוכחות מול המוסך) ו"להתחיל מחדש".

אני ממש השתדלתי להיות עם אצבע על הדופק בנושא הצריכת דלק שהרי אם יש דפקט בדלק או ברכב אז הוא עלול לבוא לידי ביטוי שם.

בעניין בדיקה, לא ממליץ לך על המרכזי. (שמעתי רק סיפוריי אימה משם) :)

• תוכן חדש...