Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחר הטיפול האחרון במוסך מורשה של סיטרואן התחלתי להרגיש שהבולמים לא מתפקדים כבעבר.

הטיפול היה להחלפת קליפר לגלגל קדמי צד שמאל (נהג)

האם יתכן שיש קשר בין החלפת קליפר לתיפקוד בולמים

ואם לא מה יכול לגרום לשינוי דרמתי שכזה ( כשיורדים מפס האטה מרגישים היטלטלות של הרכב)

חזרתי למוסך לשאול מה קורה ואמרו לי שצריך להחליף בולמים קדמיים, אחרי בדיקה בעזרת לחיצות על פינות הרכב.

אחרי חמש דקות ונסיעה קצרה ההבחנה היתה להחליף בולמים אחוריים.

היות והבוחן היה כל כך החלטי - הבנתי שהוא לא מבין מי יודע מה והחלטתי לא להחליף בינתיים.

יש למישהו רעיון ממה זה יכול להיות?

ואיך לבדוק את זה?

תודה!

אלי

פורסם

קאליפר הוא חלק ממערכת הבלמים ואין קשר לבולמים ככה שלפחות באופן ישיר לא אמור להיות קשר בין הדברים.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

בתור התחלה הייתי מחפש מוסך אמין שמכיר סיטרואן, ולא מוסך מורשה שתפקידו לשחרר אותך מכמה שיותר מצלצלין.

תגיד מאיפה אתה וננסה לכוון אותך למוסך הגון ומקצועי.

לא נראה לי שיש קשר בין התיקון שעשית לתפקוד הבולמים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
קאליפר הוא חלק ממערכת הבלמים ואין קשר לבולמים ככה שלפחות באופן ישיר לא אמור להיות קשר בין הדברים.

יתכן ולצורך התיקון הרימו את הרכב בצורה לא טובה ושיבשו משהו בחיישן הגובה.

ברוב המקרים כאשר ה C5 מקפץ על מהמורות בכביש זה כתוצאה מגובה לא נכון.

פורסם

עודד, למה אתה מתכוון בזה שהרכב מקפץ אחרי מהמורה? הרי הרכב לא עובר על באמפר כמו מגהץ, בלי לעלות ולרדת...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תודה על העצות,

אני גר בנס ציונה - אשמח לשמוע על מוסך קרוב שמבין בסיטרואן

כמו כן אבדוק גובה ואת חיישן הגובהה

מה שהדהים אותי זה הקלות שמבמוסך המורשה שינו את דעתם בין הבולמים הקדמיים לאחוריים בשיטת השלוף והמצליח

קודם תשלם ואוליי יצליח

אחרי שהתיקון יושלם אעדכן על תוצאות

מחכה להמלצות על מוסך מוצלח

תודה

פורסם

שוחחתי עם המחלקה הטכנית בלובינסקי עם בחור בשם דרור

יאמר לשבחו שהיה לו הסבלנות להקשיב ולענות לכל שאלותי ברמת פירוט גבוהה ביותר

ברצוני להודות לו על במה זו ושכולם ידעו שיש למי לפנות בשאלות בלובינסקי.

בגדול הוא אומר שזה נדיר מאוד שהבומבות מתקלקלות

כמו כן הוא אמר שאין שום בעייה להחליף בומבה בודדת שהתקלקלה ברכב - מוסכניקים דוחפים בזוגות כי למכוניות נורמליות הבולמים נשחקים בזוגות.

הבעייה שקשה מאוד לאבחן מי התקלקל והוא לא רצה לתת לי המלצה על מוסך- מטעמים מובנים של אטיקה

ברכב מהדגם שלי יש 6 בומבות ארבע מהצדדים ועוד שניים באמצע בין הבומבות הצדדיות למצב ספורט שקיים בחלק מהדגמים

אם יש ברכב מצב ספורט זה אומר שיש 6 בומבות

פורסם

אלי, אתה גר במרכז ויש כמה מוסכים טובים שיוכלו לעזור לך.

אני אישת מטפל ב"שאפט" בדרך בגין בת"א, יש גם המלצות על "אמ הדרך" במסגר ועל אורן שירותי רכב.

מציע שתתקשר ותתייעץ איתם.

בהצלחה

Winston S. Churchill -

פורסם

כמו כן הוא אמר שאין שום בעייה להחליף בומבה בודדת שהתקלקלה ברכב - מוסכניקים דוחפים בזוגות כי למכוניות נורמליות הבולמים נשחקים בזוגות.

הבעייה שקשה מאוד לאבחן מי התקלקל והוא לא רצה לתת לי המלצה על מוסך- מטעמים מובנים של אטיקה

ברכב מהדגם שלי יש 6 בומבות ארבע מהצדדים ועוד שניים באמצע בין הבומבות הצדדיות למצב ספורט שקיים בחלק מהדגמים

בדוק שהגלגל הקדמי ברכב במצב נסיעה רגיל במישור נימצא בערך בגובה הזה בין הכנף לגלגל.

תבדוק גלגל ימני ושמאלי.

זה לא הפרמטר המדויק לבדיקה אבל זה יתן לך אומדן.

אם המרחק שונה בהרבה אז זה לא הבובמבות אלא חיישן הגובה

ducv.JPG

פורסם
עודד, למה אתה מתכוון בזה שהרכב מקפץ אחרי מהמורה? הרי הרכב לא עובר על באמפר כמו מגהץ, בלי לעלות ולרדת...

תרים את הרכב לגובה הכי גבוה ותיסע אפילו לאט על כביש משובש, אתה תרגיש מיד למה אני מתכוון.

אל תיסע הרבה ככה כי זה יהרוס את הבולמים.

פורסם

נחמד לשמוע גם דברים טובים על יבואן. ובמיוחד על לובינסקי.

לענייננו בומבות זה המרכיב שהחלפתי הכי הרבה במכוניות הסיטרואן לדורותיהן שהיו ברשותי.

גם בחוות הדעת המקצועיות של המוסכניקים וגם בהחלפות של הבומבות יש הבדל משמעותי בתפקוד בולמי הזעזועים כאשר מחליפים אחת בודדת ,או צמד או את כל הבומבות. יש גם הסבר הגיוני לנושא לאחר שמבינים איך מערכת הבולמים במכונית הסטרואן פועלת, והקשר שקיים בין כל מערך הבלימה.

בסופו שלדבר המרכיב המשמעותי להנאה ברכבי הסיטרואן הן תפקוד נכון ויעיל של מערכת בולמי הזעזועים.

בכל מקרי איש מקצוע טוב יכול לפתור את הנושא .

בהצלחה!

סופ"ש נעים!

צ'צ'יק

פורסם

נער הייתי וגם זקנתי וכמה סיטרואנים עברו תחת ידי ואכן בומבות הוחלפו גם הוחלפו.

אבל ב C5 זה סיפור אחר, מערכת המיתלים שם עברה שיפורים מקצה אל קצה ובלי להכנס לפרטים היא הפכה להיות אמינה באופן יוצא דופן.

החלפת הבובמבות שם הפכה להיות עניין נדיר ועל פי רוב נסיעה קופצנית היא תוצאה של תקלה בחיישן הגובה האלקטרוני.

• תוכן חדש...