Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בזמנו, אצלנו בשכונה, לקורטינות דור 2, היו קוראים "קורטינה 70' " , גם אם היו מודל 69' או 71'...

זה השם שהשתרש. רכב מדהים בכל אופן.

מה גרם לך להרגיש שזה רכב מדהים ?

או בוא נשאל במה הוא מדהים ?

אנא פרט.

פורסם

תשמע, אני מדבר על 35 שנה אחורה. היצע המכוניות לא היה כ"כ גדול.

בעיניי הקורטינה היתה (ונשארה) רכב מדהים - נראה יפה, קלאסי אפילו, ספסל קדמי ארוך שהיה ניתן לשבת בו שלושה אנשים...

(לא מבין את השאלות שלך. קבל את מה שאמרתי או לא. זכותך, גם בלי הסברים).

שאל גם את החבר'ה כאן בפורום. אני בטוח שיוכלו להסביר לך יותר טוב (למרות שזה מיותר).

alfa 156 2.5.

פורסם

גם לי היתה אחת כזו, תוצרת...

"איירפיקס"!

מישהו זוכר?

אכן מכונית יפה, העיצוב דומה לעיצוב של פורד אמריקאית מאותה תקופה, לא מכיר מספיק, אבל בטח יהיה מי שיקפוץ ויגיד...

תיבת ההגה הבעייתית היתה גם בסוסיתות עם מנועי פורד. מכה שאין כמותה. ברגי המכסה, שגם מיקם את החילזון, נכנסו "דוך" לתוך התיבה, זאת אומרת שקיבלו שימון תמידי. הם היו משתחררים כל הזמן, לא עזרו שום אבטחות (הייתי בונה בלוק אפוקסי סביב כל בורג, ולא עזר. הכנסתי "הליקוייל", ולא עזר, נתתי לשיפוץ באחד המכונים הידועים, הדגשתי מה הבעיה... ולא עזר). הברגים היו חוזרים ומשתחררים כמעט כל נסיעה.

ואם היה קצת חופש - בתיבה, בתפוחים וכאלה, כשהייתי עובר על מהמורות או פסי רכבת, הגלגלים הקדמיים היו מתחילים להשתולל... זה היה ממש מפחיד.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
"הייתה" לי כזו לשבוע. הילוכים ידניים בהגה, ספסל קדמי, מנוע 1200 או 1500 סמ"ק, "שלי" הייתה לבנה עם פס אדום.

רכב חמוד מאוד, דיי מיוחד וקלאסי. קשה להגיד מה השווי שלו מכיוון שברכבים כאלה המחיר נקבע ע"י המוכר והקונה.

איפה את היום???

נראה לי הסתובב בקריות לפני כ-4-5-6 שנים?

משכנתא זה קל

פורסם

"איירפיקס"!

מישהו זוכר?

אכן מכונית יפה, העיצוב דומה לעיצוב של פורד אמריקאית מאותה תקופה, לא מכיר מספיק, אבל בטח יהיה מי שיקפוץ ויגיד...

תיבת ההגה הבעייתית היתה גם בסוסיתות עם מנועי פורד. מכה שאין כמותה. ברגי המכסה, שגם מיקם את החילזון, נכנסו "דוך" לתוך התיבה, זאת אומרת שקיבלו שימון תמידי. הם היו משתחררים כל הזמן, לא עזרו שום אבטחות (הייתי בונה בלוק אפוקסי סביב כל בורג, ולא עזר. הכנסתי "הליקוייל", ולא עזר, נתתי לשיפוץ באחד המכונים הידועים, הדגשתי מה הבעיה... ולא עזר). הברגים היו חוזרים ומשתחררים כמעט כל נסיעה.

ואם היה קצת חופש - בתיבה, בתפוחים וכאלה, כשהייתי עובר על מהמורות או פסי רכבת, הגלגלים הקדמיים היו מתחילים להשתולל... זה היה ממש מפחיד.

מרגישים אצלך את התאור האותנטי , אמיתי , אכן זה היה המצב ,אבל נסענו ,בלי שאלות סבתא , הוא יעלה את העליות ,הוא יתחמם ? פשוט נכנסנו ונסענו כשהרכב מלא בנוסעים ומטען כבד על הגג .

אנשים וזמני בומבה .

פורסם
לזה קוראים זמני בומבה ! על קצה המזלג .

עם תיאורים כאלה אני מוכן לשמוע את כל הסכו"ם...אל תעצור! :-)

תמיד סקרן אותי לדעת איך התאפיין שוק הרכב של ישראל בשנות ה60...

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם
עם תיאורים כאלה אני מוכן לשמוע את כל הסכו"ם...אל תעצור! :-)

תמיד סקרן אותי לדעת איך התאפיין שוק הרכב של ישראל בשנות ה60...

הוא קודם כל התאפיין בציבור נורמלי עם מעט שיכורים ועם מעט ביקורות משטרה , למה ? כי לא היה צורך , היו חריגים אבל לא בכמות כמו כעת .

היגיעו אז למקומות קשים ומרוחקים מאשר היום בכמחצית המהירות ושליש הספק ,בטח לא שאלו שאלות סבתא לגבי רכב עם 100 כס.

גם הכבישים נראו גרוע מאוד , לא היו מערכות מיתלים כמו היום , אבל תמיד היגיעו שמחים לכל מקום , גם בלי מזגן .

את הצרות והרדיפות של אכיפת החוק הביאו רק האזרחים עצמם ,הם האשמים .

כשאתה מתנהג לא נכון התגובה מגיעה ,לכן אל לנו להלין ,אנחנו הזמנו זאת וקיבלנו .

לגבי שוק הרכב , אין לי משהו חד משמעי , או אולי תסביר למה כוונתך בשוק הרכב ?

אל תשכח ,לא היו הרבה רכבים בשנים האלו ,היתה פריחה אחרי ששת הימים ,אבל הבום הגדול בא לאחר עלייתו של בגין זל לשלטון , יחד עם הסובארו והידועות האחרות מאותם שנים.

לדעתי האישית ,אין כייף היום לשבת בפקקים , מכונית באיזה שהוא מקום הפכה לנטל .

פורסם

"איירפיקס"!

מישהו זוכר?

אני החזקתי בזפיר וקונסול , אין פינה שלא הגענו אליה .

פורסם
איזה מזל יש לי, אנשים מוצאים קורטינות 66' ואני לא מוצא אחת משנות השמונים...

יש לי אחת מ82 צור קשר בפרטי .

פורסם
תשמע, אני מדבר על 35 שנה אחורה. היצע המכוניות לא היה כ"כ גדול.

בעיניי הקורטינה היתה (ונשארה) רכב מדהים - נראה יפה, קלאסי אפילו, ספסל קדמי ארוך שהיה ניתן לשבת בו שלושה אנשים...

(לא מבין את השאלות שלך. קבל את מה שאמרתי או לא. זכותך, גם בלי הסברים).

שאל גם את החבר'ה כאן בפורום. אני בטוח שיוכלו להסביר לך יותר טוב (למרות שזה מיותר).

אני בכוונה לא שואל אחרים בפורום אלא אותך ,איך אתה יודע שהוא מדהים ,ענית לי שנראה לך ,זו לא התשובה אליה ציפיתי , שאלתי כי אני מרגיש שאתה סתם אומר שהוא מדהים ,לעומתך דב קרדו מתאר באותנטיות מה שאתה לא חשת מעולם ,לכן שאלתי .

אי לכך איני יכול לומר שאלפא סוד הוא רכב מדהים , כי לא היה לי ולא חוויתי , קאפיש ?

פורסם
נראה לי הסתובב בקריות לפני כ-4-5-6 שנים?

התמונות האלה מלפני 10 שנים, הרכב היה של סוחר ואין לי מושג למי הוא נמכר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
גם הכבישים נראו גרוע מאוד , לא היו מערכות מיתלים כמו היום , אבל תמיד היגיעו שמחים לכל מקום , גם בלי מזגן .

quote=franz0987;2776277]מכונית באיזה שהוא מקום הפכה לנטל

כמה שאתה צודק...

אני עובד בתור מתדלק, וסתם פעם בתור "ספורט" אמרתי ל"קולגה" שלי: "שים לב, תסתכל על מכוניות חדשות, ועל מכוניות טיפה יותר ישנות (שנת 95 ומטה כבר נחשב ישן...) - בוא נראה באיזה רכב אנשים נראים שמחים ובאיזה הם נראים סובלים"

כמובן שהכוונה סובלים לא לסבל פיזי, אבל מראה שהראש של האנשים במקום אחר.

ואכן, למעט כמה קשישות בטויוטה קורולה, כמעט ללא יוצא דופן - בעלי הרכבים החדשים שנסעו בהרכב של למעלה משתי נוסעים הוכחתי את צדקתי.

אנשים עסוקים באיי-פון, החלון סגור ונפתח רק לצורך שיחה עם המתדלק, המזגן/חימום פועל בפול כוח, והראשים מופנים כלפי חוץ. אבות שצועקים על ילדהם הקטנים שסה"כ מצביעים על המתדלק שנראה כמו דרדס... מזעזע. אנשים שיושבים הכי קרוב אחד לשני (גם משפחות) מתנתקים אחד מהשני בזמן שהם יכולים להיות הכי קרובים שיש.

ברכבים הטיפה יותר ישנים, החלונות פתוחים, יש מוזיקה, האמאות / אבות מסבירים לילדים על המתדלק (שנראה כמו דרדס) שהוא ממלא דלק ואסור להפריע לו, כמובן שגם לעיתים קרובות משאירים "טיפים" על ניגוב שמשות או בדיקת שמן-מים. אנשים מנהלים שיחה אחד עם השני. ושהם אומרים לך: "תודה" - אתה מרגיש שזו תודה ולא תודה שנאמרת מתוך נימוס באי-רצון.

יש יוצאים מן הכלל אבל ב95% מן המקרים התיאור קולע ומדוייק.

והיה שם הכל:

סובארו DL של משפחה ממוצעת מרחובות, טויוטה קורולה של אפלייד מטריאלס, מיצובישי לאנסר של אמא-חד הורית, ניסאן טיידה של מפעל בטון ליד פלמחים, הונדה סיוויק חדשה ודייהטסו שרייד של סטונדטית.

איך אמרת? המכונית הפכה לנטל.

יש אנשים שבשבילם זה נכון.

תודה רבה לך.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

הקורטינה דור I נחשבה פורצת דרך כי לעומת מה שהחליפה היתה הקורטינה דור I מכונית אמינה ומהירה עם התנהגות כביש שמכוניות אנגליות בסיסיות כמעט לא הכירו עד אז.

אני זוכר שב 67 עשיתי טיול עם קורטינה כזו מחיפה לירושלים לים המלח לבאר שבע וחזרה לחיפה ביום אחד. הרכב עם מנוע 1500 סמ"ק וגיר ידני עלה את העליות מים המלח עם שלושה אנשים במהירות של 80-90 קמ"ש ללא מאמץ וללא התחממות. כן הנוחיות לא היתה צרפתית ורוב המכוניות היום הם נוחות יותר. אבל יחסית למה שהיה אז זה היה "קרם דה לה קרם". היה גם דגם עם מנוע לוטוס.

בסך הכל היה רכב מדהים לאותה תקופה. אני בטוח כי אם תרכוש אותה תהנה.

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...