Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זיהוי תקלה

orinoko
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או שנכנס אוויר חם דרך תושבת הקרבורטור מהסעפת ומדלל משמעותית את יחס האוויר והדלק.

ממליץ לבצע כיוון co מדוייק, לבדוק ואקום ונצילות אוויר ואם כל זה לא עוזר

חיזוק פשוט של האום קונטרה של בורג הסל''ד ובורג יחס האוויר ואם זה לא עוזר

ממליץ על ניקוי יסודיבדיקת משאבת ואקום והחלפת אטמים

בהצלחה

פורסם
במשאבת הדלק לא רק לחץ חשוב כאם גם הספק כלומר מספיק דלק.

אבל הוא מסביר לכם שהרכב נכבה דווקא בעצירות ובסרק, ושבמהיריות שיוט אין לו שום בעייה, אז איך אפשר להגיד שההספק שלה לא מספיק?

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

הרי תרגום מתוך automobile truble shooting בהוצאת motor מהדורה תשיעית, 1970. בעיקרו הוא מסכם את רוב מה שנכתב למעלה:

מנוע כבה.

צרות רבות המונעות פעולה חלקה בהילוך סרק יגרמו גם לכיבוי המנוע. הרשימה כוללת כמעט כל מה שגורם להתנעה קשה או לזיופים במנוע. אחדות מהסיבות היותר שכיחות:

1. סיבובי סרק נמוכים מדי.
  2. דליפת אויר בסעפת היניקה הנגרמת למשל על ידי חיבור רופף במערכת מגבים המונעת על ידי ואקום וכו'. *
  3. מגעי הצתה (פלטינות) שרופים.
  4. סתימת אדים.
  5. הצפה (עודף דלק בקרבורטור).
  6. מרווח שסתומים נמוך מדי.

אם הקרבורטור מצוייד בזיז הילוך סרק מהיר, המגדיל את סיבובי הסרק כשהמשנק (צ'וק) בפעולה במשך תקופת חימום המנוע, המנוע עלול לכבות אם רכיב סיבובי הסרק המהירים לא מצליח להיפתח כי נדבק למקומו, או כי הוא זקוק לכיוונון.

במכוניות אחדות המצוידות במצמד הידראולי, אם המצערת נסגרת מהר מדי יכבה המנוע. כדי להמנע מהצרה הזאת, לרוב המכוניות יש מנגנון השהיה לסגירת המצערת; הוא נקרא "בודק חזרת מצערת" או דשפוט ובדרך כלל הוא מורכב על הקרבורטור. הוא עשוי מבוכנה או דיפרגמה ושסתום סגירה מגובה קפיץ. אם החיבור אליו אינו מכוון נכון, המנוע יכבה."

*אני משתמש במד וואקום המורכב קבוע על סעפת היניקה ברובר שלי, עם תצוגה על לוח המחוונים.

מכשיר זה מזהה מידית את רוב הצרות הקשורות בדליפת ואקום או כוונון לא נכון של מערכת ההצתה, הילוך הסרק או כיוון שסתומים.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

שמע בגדול זה קרב דיי בעייתי והוא יודוע בזה

אבל יכול להיות שפתרת את הבעייה

רשמת שאחרי ספרי קרב היה שיפור

בתור התחלה הייתי מתחיל בהזמנת סט שיפוץ מלא כולל הוואקום סקנדרי

ועושה לו שיפוץ ומשם מתקדם

כמובן רק אחרי בדיקה של לחץ דלק שאתה מקבל לחץ תקין ועברת כיוונים ושאר דברים פשוטים .

אישית הייתי עובר ל 4150 מכני בלי לחשוב פעמים בכלל

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
אבל הוא מסביר לכם שהרכב נכבה דווקא בעצירות ובסרק, ושבמהיריות שיוט אין לו שום בעייה, אז איך אפשר להגיד שההספק שלה לא מספיק?

צריכת הדלק במהירות נמוכה גדולה יותר. אני לא אמרתי שזה הפתרון רק ציינתי כי צריך לבדוק הספק ולחץ. אחד לא מספיק.

האם הרכב פועל באופן תקין במאמץ כמו האצה חזקה או עליה קשה?

שלמה דן גדרון

פורסם

אבל הוא מדבר שוב על מצב סרק שבו הרכב נכבה, אם במאמץ אין את הבעייה אז ההספק של המשאבה בסדר גמור ובכלל אם התופעה באה והולכת אז לא נראה לי שהכיוון הוא ההספק של המשאבת דלק.

חוץ מזה שבהולי למיטב ידיעתי המעגלים מופרדים(3 מעגלים אם אני זוכר נכון), יש מעגל לסרק שהוא מופרד מהמעגל של המשאבת תאוצה.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

פורסם
הרי תרגום מתוך automobile truble shooting בהוצאת motor מהדורה תשיעית, 1970. בעיקרו הוא מסכם את רוב מה שנכתב למעלה:

מנוע כבה.

צרות רבות המונעות פעולה חלקה בהילוך סרק יגרמו גם לכיבוי המנוע. הרשימה כוללת כמעט כל מה שגורם להתנעה קשה או לזיופים במנוע. אחדות מהסיבות היותר שכיחות:

1. סיבובי סרק נמוכים מדי.
  2. דליפת אויר בסעפת היניקה הנגרמת למשל על ידי חיבור רופף במערכת מגבים המונעת על ידי ואקום וכו'. *
  3. מגעי הצתה (פלטינות) שרופים.
  4. סתימת אדים.
  5. הצפה (עודף דלק בקרבורטור).
  6. מרווח שסתומים נמוך מדי.

אם הקרבורטור מצוייד בזיז הילוך סרק מהיר, המגדיל את סיבובי הסרק כשהמשנק (צ'וק) בפעולה במשך תקופת חימום המנוע, המנוע עלול לכבות אם רכיב סיבובי הסרק המהירים לא מצליח להיפתח כי נדבק למקומו, או כי הוא זקוק לכיוונון.

במכוניות אחדות המצוידות במצמד הידראולי, אם המצערת נסגרת מהר מדי יכבה המנוע. כדי להמנע מהצרה הזאת, לרוב המכוניות יש מנגנון השהיה לסגירת המצערת; הוא נקרא "בודק חזרת מצערת" או דשפוט ובדרך כלל הוא מורכב על הקרבורטור. הוא עשוי מבוכנה או דיפרגמה ושסתום סגירה מגובה קפיץ. אם החיבור אליו אינו מכוון נכון, המנוע יכבה."

*אני משתמש במד וואקום המורכב קבוע על סעפת היניקה ברובר שלי, עם תצוגה על לוח המחוונים.

מכשיר זה מזהה מידית את רוב הצרות הקשורות בדליפת ואקום או כוונון לא נכון של מערכת ההצתה, הילוך הסרק או כיוון שסתומים.

תודה על ההשקעה.אני אבדוק לפי הסדר.

צביקה הר-נוי

14119

"החיים הם כמו נסיעה על אופניים - אם קל לך מידיי,סימן שאתה בירידה,,," :mm_wink:

פורסם
צריכת הדלק במהירות נמוכה גדולה יותר. אני לא אמרתי שזה הפתרון רק ציינתי כי צריך לבדוק הספק ולחץ. אחד לא מספיק.

האם הרכב פועל באופן תקין במאמץ כמו האצה חזקה או עליה קשה?

היי

בנסיעה ,בטורים רגילים וגבוהים,הוא מגיב כמו סוס פוני צעיר :lol:.מאיץ נהדר ביציאה מעמידה,במישור מאיץ יפה,ובעלייה מושך מצוין.

ושוב, הבעייה היא בטורים סרק (ולא תמיד),ולאחר נסיעה,של חצי שעה ומעלה,או נסיעה בתנועה צפופה.

צביקה הר-נוי

14119

פורסם

אחרי שזה קורה תפתח את אחד הפלגים ותראה את הצבע שלו. דבר נוסף, אחרי שזה קורה ואתה מנסה להניע אותו כמה נסיונות, יוצא ענן שחור?

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

פורסם
אחרי שזה קורה תפתח את אחד הפלגים ותראה את הצבע שלו. דבר נוסף, אחרי שזה קורה ואתה מנסה להניע אותו כמה נסיונות, יוצא ענן שחור?

לא ראיתי עשן מאחורה.

צביקה הר-נוי

14119

• תוכן חדש...