Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו מחפשים לקנות רכב מיד שנייה (לצערי אין לנו מספיק כסף לחדש). אני נוסע הרבה כל יום בערך 120 ק"מ ולכן אנחנו מחפש רכב אוטומטי עם צריכת דלק של לפחות 1 ליטר ל 15 ק"מ מחוץ לעיר (זה מה שעושה הפורד פיאסטה הידנית שנת 2000 שלנו כיום).

בנוסף אנו רוצים רכב בעל תא מטען שיכול להכיל עגלת תינוק. דרישה אחרונה קשורה לשנת הרכב: אנו לא רוצים רכב מאד ישן כלומר מודל החל משנת 2008.

בתחילה חשבנו שנמצא הרבה אופציות לרכבים אולם מסתבר שבעיקר יש טויוטה קורולה שנת 2008 מליסינג (רובוטית) או פיאט פונטו גרנדה (רובוטית ואני לא בטוח האם עגלת תינוק נכנסת בתא מטען שלה) אולם אולי אנו טועים ופשוט מפספסים משהו בחיפוש שלנו. אנחנו יותר בכיוון של הפונטו בגלל שהיא חמש דלתות וגם קיבלנו פידבק שהטויוטה קורולה הרובוטית ממש בעייתית.

נשמח לקבל המלצה על רכבים שכדאי לקחת בחשבון ואינפורמציה גם לגבי הרכבים שרשמנו למעלה?

תודה מראש,

אמיר

פורסם
שלום,

אנחנו מחפשים לקנות רכב מיד שנייה (לצערי אין לנו מספיק כסף לחדש). אני נוסע הרבה כל יום בערך 120 ק"מ ולכן אנחנו מחפש רכב אוטומטי עם צריכת דלק של לפחות 1 ליטר ל 15 ק"מ מחוץ לעיר (זה מה שעושה הפורד פיאסטה הידנית שנת 2000 שלנו כיום).

אמיר

אוטו משפחתי עם גיר אוטומטי ,יצרוך הרבה יותר דלק מפיאסטה ידנית .

פורסם
תנסה למצוא אוקטביה/ג'טה TDI מידיים פרטיות.

מה הקשר לתקציב שלו כשמדובר על מודל 2008?

הפיאט - כבר מכין אותך, הרבה יחלקו עליי אבל אני פיאט לא לוקח. מבחינתי עדין לא הוכיחו את עצמם. למרות שהתגובות מהשנים האחרונות ממש ממש טובות. אבל שוב, דעה אישית שלי.

קורולה - שלא תבין לא נכון, גיר רובוט זה דבר נפלא אבל שילוב של גיר לא מוצלח + הציפייה שהרכב יתנהג בדיוק כמו אוטומט רגיל, פשוט הרסו לגמרי את המוניטין של הקורולה הרובוטית. לדעתי, בצדק. אני הייתי מוותר.

מבחינת המלצה לרכב, מה הכוונה "נכנסת עגלה של תינוק"? רק היא או עוד משהו? קניות למשל? קצת יותר ספציפיות תעזור.

ובכל זאת:

פאביה סטיישן - מתאים לדרישותיך בול. המון מקום, צריכת דלק של בערך 12 ק"מ לליטר. מאובזרת ומאוד מהנה. על הנייר חלשה מהאקסנט, השאלה אם ההבדל מורגש בנהיגה.

יונדאי אקסנט - גם כן מתאים לך מאוד. צריכת דלק של בערך 12 ק"מ לליטר. מה שכן, יונדאי זה רכב משעמם (לא נראה לי שזה ישנה לך). שים לב למחיר שיורד פלאים אם אתה קונה רק שנה אחת פחות (2007).

כנס לאתר להשוואת צריכת הדלק בין 2 הדגמים שהצעתי לך. שים לב כי האתר הזה מאוד מוצלח כי הוא מתבסס על סטטיסטיקה של בעלי רכבים לחישוב צריכת הדלק שהם מציגים. לא הכי מדויק, אבל הכי קרוב שיש חוץ מלשאול מכר שיש לו את הרכב.

אשמח אם תעדכן אותנו בתהליך, הדרישות שלך מזכירות את שלי והייתי רוצה לדעת מה תבחר בסוף. בהצלחה :-)

Bimmer

פורסם

אני מציע ל"עלות" למשפחתית קומפקטית אפילו אם תרדו שנה-שנתיים בשנתון מ-2008 שציינת.

צפה כמה שנים קדימה : הפעוט/ה יגדלו ואז צריך מושב בטיחות, יתכן שמהשפחה תתרחב... ואז הסופר מיני כבר תהיה ממש קטנה. רכב 5 דלתות/סטיישן הוא לדעתי הכי טוב והכי שימושי

יש הרבה דגמים שיתאימו: הפביה שהוזכרה, C4, פוקוס, קורולה (עם העדפות/הסתייגויות שתקרא עליהן הרבה בשרשורים קודמים בפורום) ועוד.

צריכת דלק של 1:15 מותנית בנהיגה רגועה ומושכלת.

מנסיוני עם סניק (8 שנים בשני דגמים) - די קל להגיע לצריכה כזו ואפילו קצת יותר טובה. הרכב שימושי מאווווד, ניהוג ואחיזה טובים מאוד (יחסית לדגם, מפנק, בטיחות מעבר לכל - ואצלי זה היה השיקול הראשון.

אני מציע להתמקד ב-2 דגמים מההצעות שיש, לחפש דגם שמור ומאובזר מיד פרטית, לא ליסינג. לפחות בשבועיים-שלושה הראשונים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
מה הקשר לתקציב שלו כשמדובר על מודל 2008?

הפיאט - כבר מכין אותך, הרבה יחלקו עליי אבל אני פיאט לא לוקח. מבחינתי עדין לא הוכיחו את עצמם. למרות שהתגובות מהשנים האחרונות ממש ממש טובות. אבל שוב, דעה אישית שלי.

קורולה - שלא תבין לא נכון, גיר רובוט זה דבר נפלא אבל שילוב של גיר לא מוצלח + הציפייה שהרכב יתנהג בדיוק כמו אוטומט רגיל, פשוט הרסו לגמרי את המוניטין של הקורולה הרובוטית. לדעתי, בצדק. אני הייתי מוותר.

מבחינת המלצה לרכב, מה הכוונה "נכנסת עגלה של תינוק"? רק היא או עוד משהו? קניות למשל? קצת יותר ספציפיות תעזור.

ובכל זאת:

פאביה סטיישן - מתאים לדרישותיך בול. המון מקום, צריכת דלק של בערך 12 ק"מ לליטר. מאובזרת ומאוד מהנה. על הנייר חלשה מהאקסנט, השאלה אם ההבדל מורגש בנהיגה.

יונדאי אקסנט - גם כן מתאים לך מאוד. צריכת דלק של בערך 12 ק"מ לליטר. מה שכן, יונדאי זה רכב משעמם (לא נראה לי שזה ישנה לך). שים לב למחיר שיורד פלאים אם אתה קונה רק שנה אחת פחות (2007).

כנס לאתר להשוואת צריכת הדלק בין 2 הדגמים שהצעתי לך. שים לב כי האתר הזה מאוד מוצלח כי הוא מתבסס על סטטיסטיקה של בעלי רכבים לחישוב צריכת הדלק שהם מציגים. לא הכי מדויק, אבל הכי קרוב שיש חוץ מלשאול מכר שיש לו את הרכב.

אשמח אם תעדכן אותנו בתהליך, הדרישות שלך מזכירות את שלי והייתי רוצה לדעת מה תבחר בסוף. בהצלחה :-)

תודה על העזרה.

בנוגע לפביה, אני חושב שהיא אופציה טובה מאד כך שבהחלט אני שוקל אותה. הסיבה שהגענו לפיאט היא בגלל הזדמנות שנקראה בדרכנו לקנות רכב מסוף 2009 אם היסטוריה ידועה במחיר של פחות מ 70K אבל אני ממש לא סגור על זה מאחר ושוב (אולי לא בצדק) זאת פיאט. חשבתי שבסכום כזה אפשר לקבל אחלה מציאות אבל מסתבר שרכב עם מודל חדש וצריכת דלק טובה קשה למצוא בימינו מאחר והרוב נע סביב ה 1 ל 12 במקרה הטוב עבור אוטומטי.

פורסם

צריכת הדלק שציינתם היא רף גבוה לעמוד בו, ורוב המשפחתיות שיש היום בשוק (למעט ההיברידיות, היקרות יותר) אינן עומדות בו. לא הייתי קורא לקורולה הרובוטית "בעייתית" אלא יותר "מיוחדת".

אני נהגתי בה, ולאחר יומיים שלושה של הסתגלות לתיבת ההילוכים - הכל היה שגרתי, הרכב מרווח, חזק וחסכוני יחסית בדלק. נהניתי. אבל לא כל אחד אוהב את תיבת ההילוכים הזו (טויוטה יכלו לייצר משהו מוצלח יותר...).

פיאט גרנדה פונטו קטנה יותר באופן משמעותי (מבחינת מרווח הפנים, תא המטען) וחלשה יותר.

אם אלה שתי הברירות - לכו על הקורולה.

אופציה מעניינת אחרת, מבחינת צריכת דלק נמוכה, היא רנו מגאן.

אתם יכולים למצוא כזו משנת 2008 באזור ה- 45,000 ש"ח (מליסינג). היא מרווחת מאד, חסכונית בדלק (בעיקר בנסיעות בין עירוניות), קצת "עצלנית" ברמזורים אבל אני מניח שזה לא אחד הפרמטרים המרכזיים בהחלטת הרכישה שלכם. למגאן יצא מוניטין רע מבחינת האמינות, לרוב בצדק. המכוניות משנת מודל 2008 ואילך אמינות יותר בצורה משמעותית, ומתקרבות לרמת האמינות של היפניות.

אם יש לכם עוד שאלות, אשמח לעזור,

סופה"ש נעים,

גיל מאוויס

פורסם
המכוניות משנת מודל 2008 ואילך אמינות יותר בצורה משמעותית, ומתקרבות לרמת האמינות של היפניות.

סלח לי אבל הסיבה היחידה שמודל 2008 ואילך מתקרב לאמינות של היפניות היא העובדה שהיא מודל 2008.

חכה קצת :wink:

Bimmer

פורסם

מכיוון שאני לא מכיר רכבים אחרים אני יכול לתת המלצה על הגרנדה פונטו רובוטית בתור בעלים מאושר.

הרכב מאוד מומלץ לדעתי ומציעה במחיר שלו רכב כמעט חדש, בטוח (5 כוכבים , 6 כריות אוויר, וESP (מדגמי 08 ומעלה)

חסכוני בדלק (אצלי במחשב הרכב ממוצע ל1600 ק"מ אני צורך ליטר לכל 13.4 ק"מ עם מזגן בנסיעה רגילה בתוך ומחוץ לעיר שהמהירות הממוצעת לפי המחשב היא 34 קמ"ש (מדינה פקוקה ) בכביש מהיר הרכב צורך ליטר לכל ל18.5 ק"מ במהירות של 100 קמש!

הוא מאוד מרווח מבפנים ולא סתם זכה לשם גרנדה. הוא יושב היטב על הכביש ובעל בידוד רעשים טוב ולא מרגישים את מהירות הנסיעה)

מבחינת תא המטען אני ממליץ ליבדוק את זה עם העגלה הספציפית שלכם אם ניכנס(אני מאמין שכן כי הרכב שלי ניקנה ככל הניראה מאמא צעירה שהייתה מכניסה לבגאז' את העגלה ויש שיפשוף בפסלטיק שלדלת תא המטען כניראה מהעגלה :-) )

בנוסף ראיתי שבמושב האחורי יש עיגונים ממתכת שמתאימים לעיגון של מושבי בטיחות של ילדים (סה"כ לשתי מושבי בטיחות)

ולגבי האמינות והשם פיאט ביכלל: עם כל הכבוד למה שחושבים בארץ על פיאט שזה לדעתי בדיחה גרועה של אנשים שלא מבינים הרבה וכולם הולכים לפי שיטת העדר אם הרכב היה באמת גרועה כמו שחושבים בארץ אץ איך מסבירים שהוא אחד מהרכבים הכי נימכרים באירופה? הרכב מצויין למחיר שלו והבעיה התחילה עם טיפול לקוי של מוסכים ושירות גרוע של היבואן עם מחירים מופרזים שגרמו להרבה אנשים לינטוש את המותג(כיום תודה לאל המצב הישתפר מאוד! )

אם הרכב הוא 2009 מטופל אז לא אני לא מבין כמה גרועה כבר יכול ליהיות רכב שנת 2009 מול רכב ישן יותר כמו 2006~2007 שקרעו אותו בנסיעות עם קילומטראז בשמיים מעל 100K?

היתרון היחיד שיש לאפקט העדר בארץ הוא שביגלל שאנשים סתם יורדים על פיאט אנחנו זוכים ליקנות רכב כמעט חדשים של שנת 2008~2009 במחירי שחיטה :-)

אז במידה והרכב מתאים לעגלה ולדרישות שלכם אני ממליץ לישקול ברצינות מלאה כי הרכב נותן תמורה מלאה לכסף ! ואצלי הביטחון הוא במקום הראשון!

במידה ויש שאלות נוספות בנוגע לרכב אשמח לענות!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...