Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Ducati 900 S2

orenuchx
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עברתי בעיקרון על כל הליין שלהם :lol:

אתה מסתכל בזה הרגע על האידיוט המדופלם שלקח S2 במצב מדהים והחליף אותה בגרוטאה מקרטעת בצורת MHR !!!

על ה MHR רכבתי מעט מאוד זמן עד שביצעתי מעשה חמורות נוסף ומכרתי גם אותה, פשוט כי לא היה לי כסף לשפץ אותה.

הבחור שמכרתי לו אותה כבר החזיר אותה למצב מעולה וצבע אותה באדום/לבן/ ירוק הקלאסי.

לפני ה S2 היה לי גם דרמה ופנטה ואפילו הספקתי לרכב תקופת מה על תועבה מוטורית של דוקאטי שנקראה TL (שלא היה שלי, אם אני זוכר נכון, הוא היה של איזה צלם במגזין מוטורי).

בנוסף להכל, בילדותי הייתי כבר חולה בחיידק המכונאות אז אבא סידר לי מאיזה חבר דוקאטי דו שימושי, צילינדר בודד שהיה מושא הפירוקים וההרכבות שלי.

לצערי הרב, יום אחד הוא נעלם מחצר הבית :x

עד היום אין לי מושג איזה כלי זה היה כי לא מצאתי שום דוקומנטציה לדוקאטי דו"ש, צילינדר בודד ולפי הזיכרון שלי, לא מדובר בסקרמבלר.

אולי מדובר בתעתועי דמיון של ילדות ויכול להיות גם שהכלי לא היה 100% מקורי? :?

אתה יודע איך שייקה אומר, "35 שנה אחורה, לך תזכור..."

הזכרון שלך בסדר הייתה תקופה שהיו בצה"ל (לא טעות אכן צבא הגנה לישראל) דוקאטי בנפח 90 סמ"ק. חבר שלי התמחה אז בקניה ושיפוץ שלהם :)

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז חבר שלך גנב לי אותו מהחצר? :lol:

בכל מקרה, יש לי זכרון ילדות אחד מעולה ממנו, רציתי לבדוק אם יש ניצוץ אז פרקתי את הפלאג מהצלינדר, חיברתי חזרה לחוט ההצתה ובתמימות מוחלטת ביקשתי מחבר שיחזיק את הפלאג ויבדוק אם יש ניצוץ כשאני קופץ על הקיק-סטארט.

אוי, איזה צחוק היה שם, זה היה הרבה מעבר ללבכות מצחוק, זה כבר היה קרוב ללהקיא מרוב צחוק!

:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הווו..... תראו מי התעורר... 8)

אני עסוק עד מעל לראש בענייני טוסטוס אקזוטי...8):lol:

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
היי אורן,

ראשית, ראה בקישור הזה קישורים ללא מעט ספרות טכנית שאולי תתאים גם לך: http://www.ducatimeccanica.com/#manuals

שנית, יש לי מספר ארגזים מלאים בחלקים ל-900SS אך רובם מתאימים גם לשלך יכול להיות שיש לי מספר חלקים ספייר (חלקי מנוע, צילינדרים, אטמים, קליפרים של ברמבו ועוד כל מיני) דבר איתי, נקבע ונבדוק את העניין

יש חלקים שכנראה גם אני אצטרך להזמין לשלי כך שאולי נוכל לאחד ולייעל את המאמצים...

ליאור

הי ליאור

תודה על ההזמנה כבוד הוא לי - אשמח להפגש ולשתף פעולה. עכשיו אני נזכר שהיה איזה שרשור ישן שלך לגבי חיפוש של SS וקניה של אחד כזה... אגב מה מצבו ומה נהיה ממנו?

האם ישנה סיבה להחליף את הטלטלים? בדר"כ זהו חלק עם בלאי מועט עד אפסי.

אם אין סיבה אמיתית יספיקו בהחלט החלפה של מיסבים ופין.

הי Bagira

המנוע הגיע אלינו מפורק (פורק לצורך שיפוץ ונשאר מפורק) ועם מיסבי טלטל מפורקים. מן הסתם הם הגיעו לקיצם. ספר הדוקאטי מציין כי בכל מקרה של פירוק הקראנק חייבים להחליף מיסבים פין וטלטלים. חמור מכך- במידה וקדח הפין שווה או גדול מ37.93 צריך החלפה מלאה של כל הקראנק...:cry: עדייו לא נבדק מקווה שלא נגיע לזה. הייתי שמח להשאר עם הטלטלים הישנים אבל לא נראה לי נכון להתפשר דווקא כאן. זהו לב המנוע. זהו בדיוק אחד הדברים שהייתי רוצה לבצע בסדנא מתמחה - החלפת פין טלטל ואיזון של הקראנק למרות שיש גם בארץ בתי מלאכה טובים לזה.

שאלה פילוסופית - מה גרם לדוקאטי לא לפרק מנוע של BMW ולראות כמה זה פשוט ואמין שם??? למה להמציא משהו מחורבן כשאפשר להעתיק משהו טוב?

בברכה אורן

פורסם
ראשית, ראה בקישור הזה קישורים ללא מעט ספרות טכנית שאולי תתאים גם לך: http://www.ducatimeccanica.com/#manuals

הי ליאור

שכחתי להודות לך על הקישור - הייתי באתר הזה אבל לא חיטטתי מספיק... אין ספר עבודה על ה S2 אבל יש לכל המשפחה (MHR SS darmah ) נראה לי שזה יהיה טוב מספיק כי המנוע זהה, וחוץ מהמנוע האופנוע פשוט ומינימליסטי ביותר.

פורסם

מערכת הדזמו נועדה במקור למנוע תופעה של "ציפת שסתומים" בסל"ד גבוהה באופנועי מרוץ ואכן היא עשתה זאת.

אני חושב שכחלק מקידום מכירות (או חיסכון בפיתוח)הטכנולוגיה זלגה לרכבי הכביש.

בסל"ד של נהיגת כביש (אפילו נהיגה ספורטיבית), אין לדזמו שום יתרון.

פורסם
הי ליאור

שאלה פילוסופית - מה גרם לדוקאטי לא לפרק מנוע של BMW ולראות כמה זה פשוט ואמין שם??? למה להמציא משהו מחורבן כשאפשר להעתיק משהו טוב?

בברכה אורן

אותה סיבה בדיוק שסיטרואן מעולם לא פירקו מנוע של סובארו......

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
מערכת הדזמו נועדה במקור למנוע תופעה של "ציפת שסתומים" בסל"ד גבוהה באופנועי מרוץ ואכן היא עשתה זאת.

אני חושב שכחלק מקידום מכירות (או חיסכון בפיתוח)הטכנולוגיה זלגה לרכבי הכביש.

בסל"ד של נהיגת כביש (אפילו נהיגה ספורטיבית), אין לדזמו שום יתרון.

אתה לא צודק, המערכת באה להחליף קפיצים,

המון הספק מתבזבז על כיווץ הקפיצים, בזמנו להונדה היה גם רעיון להחליף את השסתומים הקובנציונליים לכאלה הדומים לברזים, הרעיון נזנח..

כמו כן נראה שפותח מנוע נטול קפיצים, אפילו לא צריך שמן מעל לראש..

http://www.youtube.com/watch?v=GXIdOTkJhEY&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
שלום לכולם,

1. צלינדרים - שניהן שרוטים מעט - ההתלבטות: לקנות חדשים/ לשתול סליבים. יש לבדוק האם ניתן לשתול סליבים מניקסיל מכיוון שב S2 הצלידרים המקוריים הם מניקסיל (בניגוד לSS)

2. מיסבים - הכל יוחלף. הבעיה - ישנם מיסבים שהם לא מייסבים סטנדרטיים אלא מייסבים מק"ט ואותם ניתן להשיג רק כחלק של דוקאטי - יקר..!

3. בוכנות - שרוטות - יוחלף בחדש - מחפשים של wiseco / יש להם עבור הSS אך צריך לבדוק אם הן מתאימות לניקסיל . בכל מקרה יש להשיג לS2

4. טלטלים ומיסבי טלטל - יוחלפו יחד עם פין טלטל - עסק יקר 1300 דולר לסט.

עד כאן inspection ראשוני בלבד.

תיקון טעות

צלינדר נקסיל מצפים מחודש, לא אמור להיות יקר כלכך, בארה"ב יש לא מעט סדנאות המתמחות בציפוי נקסיל.

כל העקרון של הנקסיל הוא חיסכון במשקל והעידר סליב פלדה שהוא פחות טוב במעבר חום.

לגבי הבוכנות וויסקו לא נחשבות טובות יותר הייתי ממליץ לך לחפש בוכנות טובות יותר, יש את Woosner הגרמני vertex האטלקי.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
הזכרון שלך בסדר הייתה תקופה שהיו בצה"ל (לא טעות אכן צבא הגנה לישראל) דוקאטי בנפח 90 סמ"ק. חבר שלי התמחה אז בקניה ושיפוץ שלהם :)

יש לי אחד כזה רק שזה 100 סמ"ק.

הייתי שמח לדבר עם מישהו שהתעסק בצד המכני של כלי כזה.

הגעתי עד למנוע ונעצרתי כי לא רציתי להכנס לסרט אפל ואשמח אם מישהו יאיר לי אותו.

הוספתי תמונה של איך הכלי אמור להראות.

1דוקטי100[1].jpg

פורסם
אתה לא צודק, המערכת באה להחליף קפיצים,

המון הספק מתבזבז על כיווץ הקפיצים,

לא בא לי ביום שחור זה סתם להתווכח איתך אבל תבדוק את עצמך, מערכת הדזמו לא באה לחסוך או להעלות הספק אלא אך ורק להמנע מציפת שסתומים ושבירת קפיצים בסל"ד גבוה (וכשאני אומר גבוהה, אני מדבר על 15,000 סיבובים לדקה).

יש אין ספור דרכים פשוטות, קלות וזולות יותר להעלות הספק מאשר הסמטוחה הזאת שנקראת דזמו.

פורסם
הי ליאור

תודה על ההזמנה כבוד הוא לי - אשמח להפגש ולשתף פעולה. עכשיו אני נזכר שהיה איזה שרשור ישן שלך לגבי חיפוש של SS וקניה של אחד כזה... אגב מה מצבו ומה נהיה ממנו?

בברכה אורן

הוא נח, עוד יגיע זמנו 8)

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
לא בא לי ביום שחור זה סתם להתווכח איתך אבל תבדוק את עצמך, מערכת הדזמו לא באה לחסוך או להעלות הספק אלא אך ורק להמנע מציפת שסתומים ושבירת קפיצים בסל"ד גבוה (וכשאני אומר גבוהה, אני מדבר על 15,000 סיבובים לדקה).

יש אין ספור דרכים פשוטות, קלות וזולות יותר להעלות הספק מאשר הסמטוחה הזאת שנקראת דזמו.

אתה צודק הייתה לי טעות "קטנה" בניסוח, אין לי מושג לגבי ההסטוריה של דואקטי, אני התייחסתי למערכת נטולת קפיצים באופן כללי,

קורה לא פעם שמפתחים מערכת על מנת לתת פתרון לדבר ספציפי כלשהו ולבסוף מתגלים יתרונות נוספים של אותו הפתרון,

כך גם במקרה הזה.

פורסם
צלינדר נקסיל מצפים מחודש, לא אמור להיות יקר כלכך, בארה"ב יש לא מעט סדנאות המתמחות בציפוי נקסיל.

כל העקרון של הנקסיל הוא חיסכון במשקל והעידר סליב פלדה שהוא פחות טוב במעבר חום.

למרות השעה המאוחרת ומצב רוח מזופת מהיום הזה, אני חייב להגיב - אין שום קשר בין ניקסיל לחיסכון במשקל או למעבר חום!!! (מצטער אבל זה קשקוש בלבוש וחבל להטעות..sorry)

ציפוי ניקסיל הוא שכבת ציפוי פנימית לצלינדר, של כמה עשיריות, של חומר קשה ביותר שנועד למנוע שחיקה של הצלינדר. אני לא מכיר שום תהליך של ציפוי מחדש - ואני בעניין BMW כבר די הרבה שנים שם כל הצלינדרים החל משנות 80 מצופים ניקסיל. (ואף ספק של חלפים ל BMW או סדנא, מציעים את העניין הזה כאופציה לשיפוץ .. ותאמין לי אני מכיר ה-מ-ו-ן סדנאות כאלו ל BMW).

למעשה אם תביט על צלינדר ניקסיל שעבר 100K או אפילו 200K לא תהיה בו "מדרגה" או שחיקה ותוכל לראות את סימני ההונינג המקורי לאורך כל הצלינדר (במידה והמנוע תוחזק כראוי) . ב BMW מספיקה החלפת רינגים בלבד ויש לך "מנוע חדש". בנוסף הבוכנה והרינגים צריכים להתאים לעבודה עם ניקסיל - הרינגים יהיו רכים יותר על מנת להוות "קורבן" לשחיקה.

לכן גם אין אפשרות ל re -bore של צלינדר ניקסיל ואם הוא נשחק (מעבודה ללא שמן/ שבירת שסתום/ שבירת רינג ) הוא דורש החלפה. בצלינדרים של ה SS ניתן לשלוף את הסליב (שאינו מצופה ניקסיל) אבל אינני יודע אם כך הדבר גם ב S2 שהגיע עם צילינדרים עם ניקסיל. עושה רושם שכן רק שלא מצאתי באתרים סליב שמצויין כי הוא ניקסיל. בכל מקרה צלינדרים שלמים חדשים באופן מפתיע "זולים" יחסית - (ואני חובט לעצמי בראש כי היה אחד חדש ממש בזול הרבה זמן למכירה וכשכבר רציתי הוא נמכר)

לגבי הדזמו שניכם צודקים - הוא גם גורם להפחתת בזבוז אנרגיה בלחיצת קפיץ (זה מדהים לסובב את השאפט של הדזמו ולגלות שאין התנגדות לפתיחת השסתומים..) וגם מונע ציפת שסתומים עקב חוסר יכולת של הקפיץ למהר ולסגור את השסתומים בסלד גבוה. המחיר לתענוג (ותמיד יש מחיר) הוא חלקים יקרים יותר (קפיץ הוא רכיב זול ביותר) מנגנון מורכב יותר וכוונון מרווחים יותר מסובך.

לילה טוב

אורן

פורסם

או קי בשביל לסגור את זה סופית:

The term "desmodromic" is derived from two Greek words: "desmos" (controlled or linked), and "dromos" (stroke, course, track). It is used to describe a system that provides "positive valve actuation" as in the cam controls both the opening and closing of the valve.

Why?

"The specific purpose of the desmodromic system is to force the valves to comply with the timing diagram as consistently as possible. In this way, any lost energy is negligible, the performance curves are more uniform and dependability is better". -Fabio Taglioni

In the early days, competition engines had unreliable valve springs. Coil springs reliability dropped as speeds increased over 6000 rpm and lift increased above about 3/8". Springs would fail due to surging/vibration of coils. Early motorcycles often had external hairsprings for valves; in part because they could be changed easily without removing the head and their natural frequency was outside the normal operating range of the engine. Desmodromic valvetrains were one method tried to avoid such problems.

Advantages of desmodromic actuation

Aggressive cam profile - steeper ramps, higher accelerations than with springs

Controls position of valve better - No float

No springs to bind/flutter/break - only spring in system is hairspring to aid in starting and to improve idle. (Typical race prep includes removing this spring. )

Uses less power - no spring forces to overcome. (Yes, some may argue this one. They'll say the spring pushes on the cam as the valve closes to return some of that energy.)

Disadvantages

High maintenance - clearances very critical, need to be checked every 6000 miles.

Complex cams/mechanisms - twice as many lobes. Rockers always used, two for each valve, more critical tolerance zones during machining.

Cost - more parts, more close tolerance machining.

• תוכן חדש...