Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס נהיגה מתקדמת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חב'רה.

שאלה לי אליכם, רבים מדברים על קורס נהיגה מתקדמת ועל כך שזה תורם לשיפור הנהיגה, לצערי אף אחד לא ממש פירט מי מו ומה מהנושאים שראיתי ...

אשמח לדעת מה בידיוק עושים בקורס, ובמה הוא תורם .

הקורס מלמד נהיגה ספורטיבית או פשוט להיות יותר מחושב ?

אשמח גם להמלצות ומחיר +- .

תודה ולילה טוב .

פורסם

הקורס הבסיסי שאני עשיתי כלל בלימה, בלימה והתחמקות, ירידה לשוליים, ונהיגה בכביש מפותל..

בנוסף לדעת לכוון את הרכב אליך לצורך נוחות ובטיחות.

אני עשיתי אצל לאון טאובס. המלצות יותר מזה אני לא יכול לתת כי אין לי מושג איך זה ליד מדריכים אחרים. מה שבטוח הוא מסביר פשוט ומובן.

פורסם

קורס נהיגה מתקדמת מטרתו לתרגל עם הנהג (ברכבו) באופן מעשי דברים מעבר ללימוד הנהיגה הבסיסי. זה חשוב מאוד! קורס ספורטיבי עוסק בהיבטים שלקוחים היישר מעולם המירוצים, והוא מתאים בשלב מאוחר יותר. הקורסים מתחלקים לשני קטגוריות עיקריות: הראשונה היא של קורסים קבוצתיים והשנייה של קורסים אישיים. קורס קבוצתי כולל קבוצה של מודרכים ושל מדריכים, והתרגול נעשה רובו במגרש וכולל היבטים של שליטה ברכב\מקרי חירום. קורס אישי הוא אחד-על-אחד, רובו בכביש הציבורי, ושם דגש על צפיה, תכנון ומניעה. זה לא מוחלט כי גם בקורס מגרש יוצאים לכביש וגם בקורס כבישים עושים תרגולי מצבי חירום במקומות סטריליים.

הדברים הבסיסיים שמשותפים לכל הקורסים: תאוריה של הכוחות הפועלים על הרכב, חשיבות צמיגים ולחץ אויר, בלימות חירום + בלימה עם התחמקות ממכשול, חזרה משולי עפר + בלימת חירום על השול. בקורס קבוצתי בטח יהיה גם עניין של שליטה ברכב (השתלטות על החלקה) ובקורס אישי: מבט למרחק וצפיה של מצבים שמתפתחים בכביש (מניעה של מצבי חירום). מחירי הקורסים בהתאם לקורס ולחברה בה אתה עובר אותו: בין 500 ל-1000. תחשוב גם על תנאים לוגיסטיים (כיתה\אוכל\נגישות\שחיקה\דלק) ועל אורך הקורס וזמני התרגול.

החברות הן:

- אלטרנתיבי (רמת-הכובש)

- מסלולים (ראש העין)

- טופ דרייב (חיפה)

- טריגו (לטרון)

- סקיד-קאר (ראשון לציון)

- דרייב-ארט (כבישי נס-הרים ירושלים)

- G-DriveTech (כנ"ל)

- עוד ערב-רב של חברות קטנות.

אני עברתי קורס באלטרנתיבי לפני שבוע (קבוצתי, עשר שעות במחיר 940 ש"ח) ואני ממליץ עליו מאוד, אבל לדעתי עדיף קורס אישי, כנראה בחברה G-DriveTech. הדגשתי את השתיים כיון שעליהן אני ממליץ מתוך סקר שוק מקיף שביצעתי לפני הקורס אותו בחרתי. להלן התרשמותי מהקורס באלטרנתיבי.

פורסם

מן הראוי לציין גם את חבר הפורום אייזיק דווידוביץ' שמעביר קורסים אישיים במקביל ללימוד נהיגה רגיל ועבודה כאיש סגל ב"מסלולים".

כמו כן, למיטב ידעתי, לאון טאובס שהוזכר כאן קודם מלמד במסגרת ביה"ס נהיגה בשליטה.

לגבי כל שאר השאלות - בשביל זה נברא החיפוש.

"איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו".

• תוכן חדש...