Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט בין 3 רכבים:

סיטרואן C3, פיאט פונטו גרנדה, פיג'ו 206.

מה חשוב לי ברכב:

1. אוטומטי (משמש גם את חברה שלי)

2. אמין

3. זול לתחזוקה

4. צריכת דלק נמוכה

השימוש ברכב מתוכנן להיות כ - 1500 ק"מ בחודש, בעיקר לנסיעות בין עירוניות (עבודה וכו').

התקציב הוא כ- 65K, לכן מדובר בשנת דגם 2008 בערך.

אשמח לשמוע דעות על הרכבים הנ"ל.

אשמח לדעת מה המחשבות לגבי הגיר הרובוטי של הגרנדה. מפריע? חסכוני יותר בדלק?

אם יש רכבים אחרים בתקציב, אשמח לשמוע הצעות. חשוב שיהיו רכבים קטנים יחסית (סופר מיני).

אין צורך ברכב משפחתי.

פורסם

פונטו לדעתי תמלא אחר כל הדרישות שלך, מניסיון...

הגיר סביר אם אתה מתרגל אליו. לא דבר שלא מאפשר נסיעה או גורם לסבל מיוחד... פשוט צריך להבין את אופן הפעולה שלו ולהתרגל להשהיה הקטנה בעת החלפת ההילוך. חוץ מזה הרכב מאוד איכותי בבניית הפנים שלו, חסכוני (15 ק"מ לליטר בממוצע) וזול מאוד לאחזקה מבחינת חלקי חילוף.

פורסם

79K קונים לך גרנדה חדשה. תבדוק טוב טוב אם לא עדיף לך...את שלי קניתי באוטו דיל.

לגבי C3 ו-206 - בין השתיים הייתי נותן עדיפות ל-C3, הסחירות שלה בקאנטים וזה מאפשר לך להוציא שנתון טוב יותר באותו כסף.

פורסם

איך הסתדרתם עם הגיר הרובוטי בפונטו?

על מה זה משפיע? (זינוק בעלייה, נסיעה רגילה, מה ההבדלים המשמעותיים מול גיר אוטומטי)

הסתכלתי באוטו דיל ולא ראיתי רכבים חדשים.

בכל מקרה, התקציב הוא 65K ואין ממש אפשרות לעלות מעל לזה.

אז כנראה שאצטרך להסתפק ב - 2008.

פורסם

הסתכלתי עכשיו, יש שם המון פנדות חדשות לגמרי (יד 1 מהיבואן). תבדוק, אני מציע.

לגבי הגיר הרובוטי -

יש השהייה קלה במעבר הילוך, מתרגלים לזה ובסוף היא כמעט לא מורגשת.

יש אפשרות לשחק עם ההילוכים בצורה ידנית.

יש צורך בעמידה בעליות חזקות בשימוש בבלם יד, יש מערכת HILL HOLDER אבל אין לי מושג איך משתמשים בה (האוטו הוא של אבא שלי והוא לא ממש טורח לקרוא את ספר הרכב).

ההבדל המשמעותי ביותר מול הגיר האוטומטי הוא צריכת הדלק, שמגיעה לסביבות 1:13 בתוך תנאים עירוניים קשים (פקקים, כיכרות, רמזורים וכו').

הרכב מרגיש גדול ומרווח בהרבה מ-C3 ומפונטו ספייס, למשל.

בסה"כ המעבר מאוטומט רגיל לרובוטי היה די קל, הודות לגיר של פיאט שהוא טוב בהרבה מהגיר המזעזע והמטלטל של הקורולה.

פורסם

שים לב שאני מדבר על גרנדה, ולא פנדה.

מכל החיפושים באינטרנט, נראה שהדגם המומלץ יותר הוא ה Dynamic.

התוספת של ה - ESP (יחד עם ה Hill Holder) חשובה מאוד.

הבעיה שקשה למצוא כזה (אין אף אחד ביד 2)...

פורסם

גם אני מדבר על גרנדה. פשוט תקציבך קרוב עד מאוד לפנדה חדשה 8) אז אולי שווה להתפשר על הגודל תמורת רכב חדש.

לגבי הדינאמיק:

תתקשר לחאלד, מסוכנות "פטין" בעכו. הם מוכרים פיאט חדשות - הוא מבצע גם טרייד אין וייתכן שיש אצלו פונטו ברמת הגימור שאתה מחפש.

0577566200

פורסם

אי אפשר שלא להבחין שכל אימת שעולה ה"פונטו" לדיון, אתה מציע לשואל הנבוך לקנות חדשה ב79K. אני לא לגמרי משוכנע שבמחיר אותו שילמת, ניתן היום לקנות פונטו חדשה וכדאי אולי להבהיר שהקניה שלך היתה רלבנטית למועד ואופן הקניה שלך. שאם לא כן יבואו כל הקליינטים בטענות ש "ד"ר סובארו אמר" שזה המחיר.

פורסם

הגרנדה הפונטו הוא רכב שנראה קולע למטרותיך.

אוכל לספר שהרכב חסכוני (כ-15 ל' לק"מ בנסיעה מעורבת בעיר/מחוץ לעיר, ברובה עם מזגן).

המרווח (בעיקר) מקדימה מצוין.

זריזות טובה בעיר, אך פחותה מחוצה לה.

האבזור הבטיחותי גבוה מאד.

מחירי עלויות הטיפולים זולים, יחסית לקטגורית הספורמיני.

איכות הגימור והחומרים טובה בהחלט.

גודל תאי האחסון וכמותם ברכב - מחפיר (תא הכפפות אכן נועד ל... כפפות).

מומלץ לחפש פונטו ברמת גימור דיינמיק, הכוללת בשנת 2008 ESP (ומערכת HILL HOLD) ושאר תוספות כגון רדיו-דיסק MP3מקורי עם שליטה מההגה (אגב, איכות השמע מפתיעה לטובה).

לאחרונה נמכרה אחת משתי הגרנדה פונטו שהיו ברשותנו.

התנדפה לה תוך 4 ימים עם הקונה הראשון שלקח לבדיקה.

הייתי מפותע מהביקוש הער של דגם זה בשוק היד השניה (ואכן בצדק אם בוחנים את יחס העלות מול התמורה).

אגב, נמכר במחיר מחירון.

שיהיה בהצלחה.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
אי אפשר שלא להבחין שכל אימת שעולה ה"פונטו" לדיון, אתה מציע לשואל הנבוך לקנות חדשה ב79K. אני לא לגמרי משוכנע שבמחיר אותו שילמת, ניתן היום לקנות פונטו חדשה וכדאי אולי להבהיר שהקניה שלך היתה רלבנטית למועד ואופן הקניה שלך. שאם לא כן יבואו כל הקליינטים בטענות ש "ד"ר סובארו אמר" שזה המחיר.

כרגע למשל אין אחת כזו למכירה. בדקתי באתר של אוטו דיל. אבל כל הזמן צצות כאלה - היבואן לא מצליח למכור וכל פעם עולה סטוק של דגם אחר - עכשיו למשל יש שם כמעט 20 פנדות בצבע בורדו מדהים - סביר להניח שיש עליהן 15K הנחה אם לא יותר.

לטעמי שווה לבדוק - אולי אפשר להשיג פנדה אוטומטית במחיר שלא רחוק ממחיר של אלטו ידנית (סתם דוגמא למחשבה).

פורסם

הייתי מפותע מהביקוש הער של דגם זה בשוק היד השניה (ואכן בצדק אם בוחנים את יחס העלות מול התמורה).

אגב, נמכר במחיר מחירון.

שיהיה בהצלחה.

האמת, שגם אני מופתע. זה לא מסתדר עם המחירון המגוחך שלה ועם ירידת הערך ההיסטרית.

כנראה שמחירי הדלק שהולכים ועולים מביאים אנשים לחפש את הרכבים החסכוניים יותר בקטגוריה.

• תוכן חדש...