Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו זה שבתמונה.

אך ורק בעל תו תקן ישראלי, קנייה באי-ביי לא באה בחשבון.

מחיפוש בפורום קראתי על פתרונות כמו החלפה של כל הרצועה או תפירת מאריך דרך לולאת ברזל, אבל אני מחפש את הפתרון הזה שנראה לי הכי פשוט.

sbe.JPG

פורסם

אכן בדר"כ מה שמוכרים באי-ביי מספיק טוב לי כאן.

אבל את המוצר הזה הייתי רוצה לקנות עם תו תקן בכל זאת.

מישהו ?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום,

רכשתי לאחרונה יונדאי i30cw בשביל הרוחב שלו במושב האחורי אך לצערי כאשר ניסיתי להכניס את 3 מושבי הבטיחות של הילדים שלי התגלה בפניי כי מכיוון שהחלק הנקבה של החגורות מקובע במושב אי אפשר לחגור את הילדים בכסאות. אני צריך מאריך שעאפשר יותר תנועה לחלק הנקבה של האבזם של חגורת הבטיחות.

מישהו יודע היכן ניתן לרכוש כזה דבר?

תודה מראש.

פורסם

יש לי גם אוטו כזה ואני לא מבין מה הבעיה, אז מושכים קצת יותר את הזכר, נותנים איזו לחיצה עם הברך על הכסא והכל נכנס.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לכל הממליצים לתפור חגורות בטיחות אצל חייט - הזהרו בדבריכם, מישהו עלול לעשות בעצתכם.

ולעניין תו התקן.

מכון התקנים הישראלי לא המציא את תקני הבטיחות המקובלים העולם הרכב.

התקן הישראלי למושבי בטיחות מציין את התקנים האירופי (ECE 324 ו- EEC44 addendumm 43) והאמריקני FMVSS 213.

אתה יכול לרכוש חגורת הארכה בחו"ל אם היא עומדת בתקן אירופי לאביזרי רכב (E) או אמריקני (FMVSS 209)

אם יש לך ספק, בדוק עם מכון התקנים.

לרכב שלך אמורות להיות נקודות עגינה בתקן ISOFIX המאפשרות חיבור של מושבי בטיחות . בדוק בספר הרכב או עם היבואן.

התמונה המצורפת היא להמחשה בלבד ואינה של דגם הרכב שלך.

220px-Isofix_anchorpoints.jpg

פורסם

COMMANDER שלום,

אני אשמח לדעת על סמך מה קבעת שתקן FMVSS 209 שכן דיברתי עם ארגון בטרם והם תחת הרושם שהתקנים האמריקאים וגם האירופאיים תקפים רק עבור כסאות בטיחות ולא אביזרים כמו שמדובר כאן.

תודה.

פורסם

עצתי הייתה לפנות למכון התקנים ולא לעמותה זו או אחרת.

תקן FMVSS 209 הוא תקן של חגורות בטיחות. בכל רכב אמריקני הנמכר בארץ יש חגורות מושב לפי תקן זה.

תקן FMVSS 213 הוא התקן של מושבי הבטיחות.

מכיוון שהבעייה שלך היא בחיבור המושב, הפתרון הוא בהארכת החגורה. המאריך צריך לעמוד באותו תקן של חגורות המושב.

לחליפין יש בכלי רכב עיגון המיועד למושבי בטיחות הנקרא ISOFIX (באירופה) ו- LATCH (בארה"ב)

אם המושבים שברשותך מתאימים לתקן זה, אתה יכול לחבר אותם ללא צורך ברצועות הבטיחות של הנוסעים.

Isofix.jpg

פורסם

אתה מדבר על סמך ידע קונרטי/מקצועי שזה אכן תקני לשימוש בארץ (המוצא עומד בתקן FMVSS 209) או שזאת הנחה.

אני לא חס וחלילה טוען שאתה ממציא דברים להיפך שזה דווקא נשמע שדבריך מבוססים על עובדות. אני רק מנסה לוודא שאכן אני לא אתקל בבעיות עם אכן אצטרך לבצע תביעת ביטוח כלשהי ואז יגידו שהשימוש במתקן הינו אסור ואין ביכולתי לתבוע את הביטוח.

בכל מקרה ביצעתי פניה לרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ואשמח לעדכן ברגע שתהיה לי תשובה.

פורסם

tcake,

פותח השרשור (זה לא היית אתה) חיפש מאריך לחגורה עם תו תקן. הסברתי מה הם התקנים הישימים למיטב ידיעתי.

אתה הצטרפת לשרשור וציינת שיש לך i30 . זה אינו רכב אמריקני ולכן כל ההתייחסות לתקן אמריקני אינה רלוונטית לגביך.

עכשיו אתה מבקש אסמכתות למקרה של תביעה משפטית. קצת נסחפת!

כל הנכתב בפורום, הוא מידע הניתן באופן אנונימי וללא אחריות.

הפניתי את הקוראים למכון התקנים. כמו כן המלצתי לבדוק את ההנחיות של ייצרן המושב למידת התאמתו לתקן ISOFIX.

לכל יצרן רכב יש הנחיות המתייחסות לחיבור מושבי בטיחות. פנה ליבואן או חפש בספר הרכב שברשותך.

• תוכן חדש...