Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לפני כחודש קנינו רכב מסוג טויטה קורולה שנת ייצור 2003,יד ראשונה מאדם פרטי. 129,000 ק"מ. כמובן שערכנו בדיקה לתקינות האוטו לפני הקניה,ואכן נאמר לנו שהאוטו תקין מבחינה מכנית. עד כאן-הכל נשמע נהדר.

הצרות עם האוטו התחילו כשבועיים לאחר הקניה כאשר בעודי נוסעת בכביש שמהווה ציר תנועה ראשי באיזורי,לפתע האוטו נתקע והפסיק לנסוע...כל הניסיונות להתניע נכשלו,יצרתי פקק תנועה עננננק וכל יושבי הפקק דוחפים אותי בעלייה..האוטו הגיע למוסך שם נאמר לנו כי מכל הדלק היה מאוד מלוכלך,מלא בבוץ,לדבריהם הם לא נתקלו ברמת לכלוך שכזו וזה יצר סתימה במשאבת דלק. נזק-3000 ש"ח. התבאסנו מאוד,אך ייחסנו זאת לביש מזל וקיווינו להאמין שבעל האוטו לא ידע דבר על בעיה זו...לאחר כשבוע חשנו בעלי ואני שהאוטו "מגמגם"..כמה ימים לאחר מכן,בעודי נוסעת על כביש החוף נדלקת נורה של המנוע. עשינו אחורה פנה למוסך...לאחר כיום הגיעה הבשורה המרה-המנוע התקלקל(!!!!!) נזק-11,000. לדברי המוסך,שאריות של בוץ מכל הסיפור עם הדלק,חדרו למנוע...הם ניסו לנקות את המנוע,אך ללא הועיל. בקיצור-אנחנו כרגע תקועים ודי אובדי עצות. מס' שאלות לי אליכם:

1. האם בבדיקה טרם הקניה יכלו לגלות את הבעיה הקיימת במשאבת דלק ובמנוע? הרי לא ייתכן שמנוע נגמר בחודש..

2. לדברי המוסך המורשה,הרינג של המנוע נשבר וכך כל הבוץ חדר פנימה.הם טוענים כי זה ביש מזל שזה קרה לנו ושא"א לגלות זאת בבדיקה. האם המוסך לא יכל להזהיר אותי שדבר כזה עתיד לקרות אם יש סתימה במשאבת דלק? כלומר, לחשוב כמה צעדים קדימה ולומר לנו שיש סיכוי גדול שתהיה פגיעה גם במנוע מאחר וכל הצינורות הדלק שהוליכו למנוע היו מלוכלכים??

לאור כל האמור לעיל,האם לדעתכם יש עילה לתביעה לשני המוסכים? יש לציין כי שני המוסכים מטילים אחריות אחד על השני...

תודה רבה!

פורסם

והפעם לתשובה לא תהיה נגיעה משפטית דווקא -

בקורולה מהשנתונים 2001-2005 עם מנועי ה-VVTI מאלומיניום יש ליקוי הגורם להווצרות בוצה שגורמת לבסוף למנוע "להתפס".

משום מה התופעה מתרחשת יותר בדיגמי 2003 מאשר בשנתונים אחרים. היבואן הרישמי אינו מודה בכך שיש ליקוי במנועים ואולם למי שהתלונן (בעבר כיום כבר לא מחליפים - התלונות נגעו בחלקן גם לצריכת שמן לא סבירה) הוחלף מנוע. הוחלפו בארץ מאות מנועים כאלו על חשבון היבואן!!

לעניין הליכלוך במיכל הדלק אין לי שום דבר להוסיף, אך לעניין המנוע - הם נוטים להתפס ללא כל אזהרה מראש ולבעלים הקודם לא היה היכולת לצפות זאת.

והערה אישית שלי - קורולה 2003 עם מנוע מקורי לא ממולצת לרכישה. יש לוודא שהמנוע הוחלף בעבר.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אני חושב שאם המנוע היה תקול ומוכר הרכב ידע מכך,

אין ספק שהבעיה היתה מתגלית בבדיקה [קומפרסיה והבדלי לחץ בין הבוכנות].

אם הבעיה היא בעית שבר שהופיע פתאום אז אני מאמין שגם המוכר לא ידע ממנה.

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...