Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב עד היום נסע 139500 KM אני יד 3 כבר 3 חודשים עם האוטו הזה,

אני נסעתי עליו מיום שקניתי אותו 5500 KM, ולפני 3500 KM עשיתי טיפול 10 במוסך מורשה מאזדה.

לגבי השמן, היום בבוקר בדקתי והוא היה עדיין על FULL אז מחר גם אבדוק ואם יש משהוא אני אעדכן.

אבל יש לי שאלה, אני מחזיק גם טנדר דימקס 2004 מנוע 3.0 גיר ידני שנסע עד היום 390,000KM ובין כל טיפול 10 לטיפול הבא נעלם לי חצי מדיד שמן ולפעמים יותר, ואני עושה לו טיפול בערך כל 12-15.

ויש לי גם אימפרזה מנוע 2.0 גיר אוטומתי 2006 ובין טיפול לטיפול שהוא כל 15 לא יורד טיפה שמן.

אז מעניין מה קרה לי פה במאזדה? אני לא יודע אם ביום הטיפול לא מילאו עד הסוף שמן או לא, כי אני זוכר אחרי הטיפול בכמה ימים אני בדקתי את השמן בבית והוא היה מלא. אז משהוא מעניין?

ושאלה בקשר למדיד השמן:

החברים פה אמרו שהמיד שמן הוא 0.8ליטר, אני רוצה להבין האם זה אומר שהמדיד נוגע ב 0.8 ליטר שמן העליון ומתחת לזה יש לי עוד כ3-4 ליטר?

יעני אם המדיד מראה על MIN בעצם במנוע יש לי עדיין מלא שמן ואני יכול לנסוע עוד הרבה נכון?, כי כל טיפול נכנס כמעט 4ליטר.

ואם מישהוא יודע כמה מכיל הקרטר שמן אצלי במאזדה?

ואני עשיתי חשבון, אם כל 3500KM צריך 1ליטר אז גריקן של 4 ליטר מספיק לי ל14000KM שזה המרווח בין טיפול לטיפול, האם זה נכון? והאם זה סביר? כי אני חושב שצריך שישאר שמן גם אחרי 15000KM ?

חשוב לציין גם ש 90% הסיעות הם בתוך העיר יום יום עם נהיגה רגועה(של אישה), האם זה אומר משהו?

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניכנס במנוע של המאזדה לפחות 4.3 ל' שמן מנוע , במדיד בין המינימום למקסימום כליטר שמן , גם כשגובה השמן הוא מינימום במדיד עדיין יש שמן במנוע.

על תיסמוך על כך שיש עוד שמן במנוע כשמגיע למינימום במדיד , תיבדוק שמן אחת לשבוע ובמידה ובמדיד הגיע גובה השמן לחצי, תמלא שמן למקסימום כמובן כשהמנוע קר וכפי שכבר נירשם כשהרכב חונה על מישטח ישר.

ניצן

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

אני רוצה לדעת כמה שמן נכנס בדיוק במנוע של מאזדה 6 2.3 2004? ולא בערך,

כי ביום הטיפול הבחור שטיפל לי באוטו הביא גריקן אחד של שמן מסוג "דלק" המיכל בצבע אפור ורשום עליו 5W30 סינטטי מלא,

אבל אני זוכר שלא נכנס שם כל הגירקן ונשאר בו קצת והוא שם אוטו בצד, אבל אני לא זוכר כמה היה רשום התכולה של הגלון הזה(אולי 4ליטר).

אז אם יתברר לי שהמוסך הזה באמת רימה אותי ולא שם לי מספיק שמן אני אטפל בהם.

פורסם

- כדאי לפנות למחלקה הטכנית של מאזדה, שרות לקוחות - ולבקש ספר רכב , כך תדע טיפולים ומפרטים.

כמו שרשמו בתשובה הקודמת -

שמן מנוע , נכנס בהחלפה כ 4.3 ליטר - כלל השמן במנוע , הוא כ 4.4 ליטר ( לפי דאטה ARAL - חברת השמנים )

ההבדל של 100CC - כנראה לא הכל מתנקז בהחלפה ונשאר קצת שמן ישן במנוע .

צריך לבדוק שאין נזילה מפילטר השמן או פקק, בורג אגן השמן בתחתית המנוע .

לא רשמתה את הק"מ שהרכב עבר , והאם טופל גם בעבר בשמן מנוע איכותי .

במידה ועבר הרבה ק"מ , ויש סימני בוצה במנוע , ולפי הבדיקה החדשה שלך , ב 1000 ק"מ הבאים הוא ממשיך לצרוך שמן .

אולי כדאי לבדוק אפשרות לבצע פלאשינג , ניקויי עם תוסף למנוע , כדי להוריד משקעים ואטימה יותר טובה לטבעות בוכנות המנוע

בדוק שמן בימים הבאים - וחזור לעדכן עוד 1000 ק"מ .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

טוב חברים, עד היום עברו 3 ימים והשמן עדיין מלא .

זה לא אומר כלום כי האוטו נסע קצת בתוך העיר ועדיין לא עשיתי איתו כמה נסיעות טובות.

אני אמשיך לבדוק ואם חס וחלילה יקרה משהו אני אעדכן,

תודה רבה לכם על העזרה .

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון מצב אחרי 1000KM:

טוב חברים הנה היום הרכב הגיע ל 900KM כמעט 1000KM , והמדיד של השמן מצביע על MIN,

בתקופה הזאת אני בדקתי כל יום בבוקר את השמן ובהתחלה עד ה 700KM המדיד נשאר על FULL אבל מה 700 עד היום הוא התחיל לרדדת והנה הגענו ל 1000KM על MIN.

אז מה אתם אומרים?

האם ללכת למוסך ולעשות בדיקת קומפרסיה?

האם לעשות טיפול פלאשינג?

פורסם

אכן מסתננת מצלך ברכב בעיית מנוע של תצרוכת שמן. פלאשינג זו בהחלט אופציה שאפשר לשקול וגם מעבר לצמיגות שמן גבוהה יותר, כמו 10W40, על מנת לבחון אם תצרוכת השמן תרד לרמה נמוכה יותר.

תתיעץ עם המוסך בו בצעת את הטיפול (המרכזי) שאני בטוח שמכירים את המנוע הזה היטב.

פורסם

אוקי נגיד שאני רוצה לעשות פלאשינג במוסך מרכזי מורשה, אני רוצה בעצמי לקנות להם את החומר והם יעשו את העבודה,

אז איזה חומרים בדיוק אני צריך לקנות לפלאשינג? וכמה יעלה בערך החומרים? וכמה העבודה?

כמובן אני מחפש חומרים הכי טובים והכי איכותיים.

ולגבי השמן, היום אנחנו משתמשים ב 5W30 סינטטי מלא, אז לעבור ל 10W40 סינטטי מלא זה יועיל?

לא יזיק המעבר הזה למנוע?

ואם כן איזה שמן של איזה חברה הכי מומלץ לקנות לרכב הזה? לא אכפת לי כמה יעלה הכי חשוב שיהיה שמן באיכות גבוהה מאוד ורמה עולמית ומומלץ לרכב שלי.

ולגבי הבעייה של צריכת השמן:

האם הרכב שלי שהוא שנת 2004 שנסע עד היום 140,000KM צריך שיהיה לו בעיות כאלו?

מה הסיבה שהמנוע הזה יצרוך כמות שמן גדולה והוא עדיין צעיר יחסית?

היו לי רכבים ישנים יותר עם קילומטרג גבוהה הרבה ולא היה לי בעיית צריכת שמן.

מה דעת המומחים פה?

והאם כדאי למכור את הרכב עכשיו ולחסוך כאב ראש? או שהבעייה הזאת אפשר לפתור אותה בקלות ולישון טוב בלילה?

פורסם

פלאשניג יכול לגרום נזק יותר מתועלת ולכן יש לבדוק את מצב המנוע לפני שמבצעים זאת (כמות הבוצה וכו').

שמן בצמיגות שהמלצתי לא תזיק למנוע.

בקילומטראז' הנוכחי של רכבך זה כלל לא סביר, אולי הרכב לא טופל כנדרש? בנוסף, עשה חיפוש בפורום, זכור לי שרשור של תצרוכת שמן חריגה בדגם הזה, שהתגלתה גם ברכב חדש.

פורסם

לגבי הטיפולים בעבר, אני יד שלישית קניתי אותה לפני 4 חודשים,

וכאשר עשיתי טיפול במוסך מרכזי בדקו היסטוריה במחשב ואמרו לי שהיד הראשונה קנה את הרכב מאצלהם והוא טיפל בה אצלהם והוא החזיק אותה כשנתיים ולא היה תקלה אחת,

אמרו לי רק החליפו מנורה שרופה אחת וטיפולים רגילים .

אחרי זה היד השניה אני לא יודע איך הם החזיקו את הרכב כי בספר טיפולים של הרכב היד הראשונה כל הטיפולים בזמן חתומים אבל עם היד השניה מצאתי רק 2 טיפולים במוסך מרכזי חתומים, והאחרון מהם היה בסוף 2008, ואני לא יודע אם הם החליפו שמן או עשו טיפול אחרי 2008 אולי לא במוסך מורשה אבל בספר לא מצאתי חתימה על טיפול בשנה האחרונה.

אבל חשוב לציין שהרכב שמור והמנוע עובד מצויין סוחב יפה מאוד אין תקלות ואין עשן לבן.

ולגבי בוצה, פתחתי את מכסה השמן על המנוע הכל חלק ונקי ואין טיפה לכלוך או משהו, את מה אתם אומרים?

פורסם

צריך לבדוק נזילות מסביב למנוע , מחזירי שמן , אטמים , בורג ריקון השמן וכו' .

אם אין סימני נזילות - לדעתי כדאי לבצע פלאשינג , אולי הבעיה באטימה פנימית של טבעות הבוכנות .

אני בד"כ - מבצע פלאשינג למנוע כאשר אין לי נתונים מלאים על טיפולים בעבר , ברכב מעל 5 שנים ומעל 100,000 ק"מ - ולא נתקלתי בבעיות - אבל ..

כדאי לגשת למוסך לבדיקה ולהתיעצות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני בדקתי נזילות שמן חיצוניות ולא מצאתי טיפה אחת,

אז אני אקפוץ השבוע למוסך ונתיעץ,

אתם ממליצים על איזה מוסך שמתמחה במאזדה?

לא חשוב שיהיה מוסך מורשה מאזדה העיקר שיהיה מומחה ובעל מקצוע טוב.

פורסם

שאלה,

האם המנועים של מאזדה 6 2.3 ידועים כי אוכלי שמן?

והאם היו מקרים של צריכת שמן כמו שלי במאזדה שנת 2004?

כרגע האוטו הזה נוסע יום יום בעיר והוא בידי אישה שהיא נוהגת רגוע ולא לוחץ בכלל,ופעם בשבוע אני נוסע עליו נסיעה של רבע שעה ונותן כמה לחיצות טובות, אז האם זה משפיע על צריכת השמן כל הנהיגה בעיר והנהיגה שלי?

פורסם

תצרוכת שמן מושפעת מתנאי הנהיגה ומהגורם לבעייה...למשל אם הבעיה במובילים אז נסיעה ערונית תגביר את התצרוכת ואם הבעיה היא מהרינגים אז נסיעה בין ערונית תגביר את התצרוכת.

פורסם

ומה זה "מובילים" ומה תפקידם ואיך מתקנים אותם? או איך בודקים אותם?

ואם הבעייה היא ברינגים, האם זה סיפור גדול ויקר?

ובכלל בכדי לפתור את הבעייה שלי כמה בערך אני צריך לשלם כסף ולגמור את הסיפור?

• תוכן חדש...