Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ומה זה "מובילים" ומה תפקידם ואיך מתקנים אותם? או איך בודקים אותם?

ואם הבעייה היא ברינגים, האם זה סיפור גדול ויקר?

ובכלל בכדי לפתור את הבעייה שלי כמה בערך אני צריך לשלם כסף ולגמור את הסיפור?

יש תשובות חברים?

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ומה זה "מובילים" ומה תפקידם ואיך מתקנים אותם? או איך בודקים אותם?

ואם הבעייה היא ברינגים, האם זה סיפור גדול ויקר?

ובכלל בכדי לפתור את הבעייה שלי כמה בערך אני צריך לשלם כסף ולגמור את הסיפור?

צריך להוריד סעפת יניקה ולבדוק אם יש משקעים על השסתום אז הבעיה בראש מנוע ויש לשפץ ראש. אין השסתומים נקיים כדאי לשקול החלפת מנוע מפירוק/יבוא.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

אז ככה חברים אני עדיין עם הבעייה, והיום חזרתי למגרש שקניתי ממנו את הרכב ואמרתי לו מה הבעייה( ואני דיברתי איתו מתחילת הבעייה גם) אז הוא אמר לי היום שהוא בדק ואמרו לו שזה ככה בסדר במאזדה 6 מנוע 2.3 תמיד אוכלת 1ליטר שימן כל 1000KM,

ואמרו לו גם המאזדה לאנטיס מנוע 1.8 אוכלת ככה שמן.

אז מה דעתכם האם זה אמיתי?

ואם כן אז אני צריך להחזיק בבית חנות של שמן ותמיד להוסיף שמן? האם זה הגיוני ?

וכמה עולה בדיקת קומפרסייה במוסך?

וכמה עולה פלאשינג?

פורסם

ישנם מנועים (כל יצרן ודגמיו...) שנוטים לאכול יותר שמן ביחס לאחרים, אחרי כמות נסועה מסויימת (סתם כדוגמא: אחרי 100K קמ מתחילה לעלות צריכת השמן). לפעמים זה נובע כתוצאה מגומיות שסתומים יבשות ולעיתים זה בגלל טבעות אטימה של הבוכנות שמלאות בפיח או שחוקות מעט.

אם העניין מטריד אותך בצורה קיצונית, קודם כל תבדוק קומפרסיה. לא מן הנמנע שטבעות האטימה מעט שחוקות ובשילוב של נסיעות עירוניות ותערובת מאוד עשירה אתה גם מדלל את השמן וגורם לעליה נוספת בצריכת השמן של המנוע. מומלץ לנסות לעבור לשמן 10W40 ולבדוק את המצב לאורך זמן.

הייתי מציע שתבדוק היטב איך הרכב מניע בבוקר קר מאוד, האם יש עשן לבן וכו'.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לגבי העשן בדקתי והתנעתי את האוטו גם בבוקר הכי קר וגם בצהריים וגם כאשר המנוע חם ואין טיפה עשן בכלל גם בזמן נסיעה ולחיצה חזקה אין עשן בכלל בכלל.

רק רציתי לדעת כמה עולה בדיקת קומפרסייה?

ונגיד ומצאנו שיש איזה גומייה שחוקה כמה עלות הטיפול?

והאם טיפול פלאשינג יעזור לנו?

פורסם

והאם טיפול פלאשינג יעזור לנו?

תראה, לא מדובר כאן במדע מדוייק, לא תקבל תשובה חד משמעית. יש מנועים שפלאשינג עוזר להם (משחרר ליכלוך מטבעות הבוכנה, בעיקר הטבעת של ניגוב השמן) ומצמצם את צריכת השמן, ויש כאלה שזה לא עושה להם כלום. לאלו שנגרם נזק כתוצאה מפלאשינג זה אומר שהמנוע היה דרעק עוד קודם לכן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טוב אז אני מחר בבוקר קופץ למוסך מרכזי ועושים בדיקת קומפרסייה ונראה מה יתפתח בהמשך ואני אעדכן בכל שלב.

תודה רבה לכם.

פורסם

עכשיו הגרוע מכל:

לפני איזה שעה חזרתי מנסיעה בין עירונית של חצי שעה והחניתי את המאזדה כרגיל בחניה, עכשיו לפני כמה דקות באתי להנתיע ואין האוטו לא תופס.

יעני יש סטרטר, יש הכל והמנוע נדלק לכמה שניות עם סטרטר ונכבה מיד כאילו לא תופס.

אז מה הבעיה שלנו עכשיו?

קשור אולי לחיישני חום ? כי המנוע עדיין חם קצת?

אולי מצבר נגמר?חלש ? עושה בעיות? (שווה לנסות עם כבלים?)

אולי יש הגנה מחוסר שמן? אבל בזמן ההתנעה המנורה של השמן נכבתה כרגיל.

חצוב לציין לפני איזה שבוע זה קרה פעם אחת עם אמא שלי בתוך העיר כאשר היא עצרה לכמה דקות ואז חזרה להתניע וגם לא נדלק אז היא חיכתה כמה דקות ופתאום הכל חזר לעבוד כרגיל עד היום.

אז מה דעתכם?

תאמינו לי זה אוטו מנחוס חרא גרוע בא לי לזרוק אותו לפסולת כי כבר נמאס לי ממנו עם הבעיות שלו כבר מהחודשיים הראשונים שקניתי אותו, עוד לא נהנתי ממנו.

פורסם

אין קשר בין שתי הבעיות .

לא מניע - בעיה בניתוק אזעקה , אימבולייזר , משאבת דלק , ממסר משאבת דלק חם ולא מגשר .

בעייה במפתח - לגשת לחשמלאי ולבדוק .

צריכת שמן , זו בעיה אחרת - קיבלתה כיוון לפיתרון , ואתה גורר את זה .

גש למוסך נורמאלי - עם מכונאי טוב , בצע בדיקה , ואולי פלאשינג , ואח"כ תחליט בצורה רגועה על המשך הטיפול בבעיה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בקשר להתנעה,

אני מקיש את הקוד והוא נפתח רגיל ומכניס את המפתח ומסובב לON אז הכל נדלק רגיל ואין שום סירוב של המערכות,

ואין לי אמבולייזר יש לי רק קוד ומפתח רגיל שאין בתוכו כלום.

יש מצב שהקוד נפתח אבל בפנים כאילו הוא תקוע ? אבל למה האוטו נותן סטרטר ונדלק לשניה?

פורסם

- בכל הרכבים של מאזדה משנת 2000 יש אמבולייזר מובנה ברכב - משבת מנוע .

- לפי סימני הבעיה , זה מופיע כאשר הרכב חם - הכיוון משאבת דלק , או ממסר משאבת דלק .

אפשרויות נוספות , לנסות עם מפתח אחר , המקורי , בעיה במתג הנעה , או בעיית קודן/אזעקה , ניתוק -

זו בעיות חשמל לגשת לחשמלי רכב המתמחה בהזרקת דלק , או מוסך מורשה יבואן .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

עדכון מצב:

אז ככה בקשר לבעייה של ההתנעה ברוך השם פטרנו אותה היום בבוקר: הזעקתי חבר שלי מכונאי הביתה והתחלנו לבדוק למה לא מתניע, מבחינת קודנית ואלקטרוניקה הכל עובד ופותח יפה, אז הלכנו לכיוון הדלק ומצאנו שלא מגיע דלק למזרקים.

אז ככה במקרה פרקנו את המושב האחורי מעל המשאבת דלק והופ מצאנו איזה ממסר (רילאי) על המשאבה מעל המכסה שלה והוא היה שרוף וקצת נמס מהחום, אז הבחור הזה חתך אותו וחיבר את הכבלים של המשאבה בלי ממסר והנה האותו מתניע ונדלק כמו חדש.

אז פה אני רוצה לשאול אותכם איך קורה שהממסר הזה נשרף ונמס?

והאם אפשר לנסוע ככה כל החיים בלי ממסר על המשאבה? האם זה לא מסוכן?

או שחייבים להתקין אחד חדש?

הממסר הזה היה מותקן פה בארץ על ידי חשמלאי ולא בא ככה עם יצור הרכב אז למה צריך אותו?

המכונאי אמר לי שזה קשור לאמבולייזר ,האם זה ככה באמת? או מה תפקידו פה בדיוק?

ויש לי בעיה בקודנית הלחצנים שלה כבר עייפים ולפעמים הם לא מגיבים ולפעמים הם מתחילים ללחו אותו מספר פעמיים אז האם אפשר להליף את הלחצנים? היא של רב בריח.

בקשר לבעייה השניה ( צריכת שמן גבוהה במנוע) :

אז היום באותה הזדמנות אמרתי למכונאי הזה מה הבעיהה והוא התחיל לבדוק דברים במנוע, הוא פירק את הפלאגים ומצא שהראש שלהם כאילו שרוף והוא אמר לי שזה השמן שנעלם מהמנוע בא לפה ונשרף ,אבל אני אף אפעם לא ראיתי שהאוטו הוציא עשן, אז מה דעתכם?

בסוף הוא אמר לי שהלך לי המנוע ככה וצריך להחלי אותו.

אז קפצנו למגרש שקניתי את האוטו ממנו והוא עדיין באחריות אז הבחור שם אמר לי תבוא בשבוע הבא יהיה לו שם מכונאי שלו והוא יבדוק ואם צריך תיקון אז הוא יתקן על חשבונו הכל.

אז מה אתם אומרים על זה?

והוא אמר לי שזה יכול להיות או הגומיות סדוקים ועייפים או שאחד הרינגים שבור. והם יבדקו בשבוע הבא.

אז אני בנתיים מחכה והאוטו ישרוף קצת שמן.

ומה דעתכם אתם האם המכונאי שלי נראה לכם מבין או שהוא סתם אמר לי הלך לך המנוע?

פורסם

ה"ממסר" שהיה על משאבת הדלק שייך למע' הקוד , ונקרא "עלוקה".

אם מע' הקוד ידעה לבצע שני ניתוקים, הרי שעכשיו נשאר לך אחד בלבד ואם ידעה לעשות 3 ניתוקים, הרי שנשארו שניים.

יש לבדוק בפוליסת ביטוח המקיף את ההגדרה של ה"קוד" , האם מתואר איזה סוג קוד ואיזה ניתוקים ומאיזה סוג הוא צריך לבצע.

בכלל, בדוק עכשיו אם האוטו מניע בלי להקיש את הקוד.

היכן קנית את האוטו? כאשר קנית את האוטו, לא לקחת אותו לבדיקה?

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...