Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יהיה בסופנו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבולוציה היא מאבני היסוד של הביולוגיה? הצחקתני.

זה לא נכון, לא היסטורית ולא מעשית.

(אתה יודע, ביולוגיה זה תחום שהמציאו כמה אלפי שנים לפני דרווין...)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואת הביולוגיה המציאו מאות חודשים לפני שמישהוא בכלל ראה חיידק, אז מה, אז אין חיידקים בעולם.

גאוגרפיה ומיפוי הארצות היה עוד כשחשבו שהעולם שטוח.

אסטרונומיה היה עוד הרבה לפני שהבינו שהיקום לא מסתובב סביב כדור הארץ.

אז מה זה מוכיח?

כלום!

שמע, אם אתה בדעה שאלוהים ברא את הכל אז שיהי לך לבריאות ואין מקום להמשך דיון בנינו (פשוט כי אני לא אשכנע אותך לעולם) אבל אם אתה מאמין יותר במדעים, אז אבולוציה היא ההסבר הברור, הנכון והמוכח שיש לנו.

אין שום ספק או עוררין על נכונות תאוריית הברירה הטבעית והאבולוציה וכל מי שמנסה לערער עליה הוא אינטרסנט שמנסה למכור לך איזה תאוריה חלופית שממנה הוא מרויח באופן אישי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ואת הביולוגיה המציאו מאות חודשים לפני שמישהוא בכלל ראה חיידק, אז מה, אז אין חיידקים בעולם.

גאוגרפיה ומיפוי הארצות היה עוד כשחשבו שהעולם שטוח.

אסטרונומיה היה עוד הרבה לפני שהבינו שהיקום לא מסתובב סביב כדור הארץ.

אז מה זה מוכיח?

כלום!

שמע, אם אתה בדעה שאלוהים ברא את הכל אז שיהי לך לבריאות ואין מקום להמשך דיון בנינו (פשוט כי אני לא אשכנע אותך לעולם) אבל אם אתה מאמין יותר במדעים, אז אבולוציה היא ההסבר הברור, הנכון והמוכח שיש לנו.

אין שום ספק או עוררין על נכונות תאוריית הברירה הטבעית והאבולוציה וכל מי שמנסה לערער עליה הוא אינטרסנט שמנסה למכור לך איזה תאוריה חלופית שממנה הוא מרויח באופן אישי.

ואבולוציה זה משהו שחשבו ש...

אז היכן מסתיים היקום???

4

פורסם

War never changes

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יניב/בגירה, לא הבנת את הכיוון שניסיתי להצביע אליו (מה לעשות, לפעמים אני לא ברור).

יש עשרות אלפי אנשים שעוסקים בביולוגיה בשנייה זו, פועלים במרץ ומגלים דברים חדשים

ומפתחים דברים חדשים בלי שום קשר ירוק לתורת האבולוציה, בלי להסתמך עליה

ובלי להשתמש ולו ברסיס של אחת התאוריות המופיעות בה.

היא פשוט לא רלוונטית למי שאשכרה מתכוון להיות פרודוקטיבי בתחום הזה.

(פרודוקטיבי = למשל, להבין תהליכים בתא ולהשפיע עליהם).

ברירה טבעית איננה קשורה לאבולוציה, זהו תהליך ביולוגי מסוים שעומד במבחן השערה/ניסוי/אישוש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
ברירה טבעית איננה קשורה לאבולוציה

אתה חותם על המשפט הזה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתה רוצה לתפוס אותי בדקדוקים של ניסוח? ברור שאני אפול, איפה שהוא.

ברירה טבעית היא מונח שלא קיים אך ורק בעולם של תורת האבולוציה,

זה משהו שאפשר לאשש אותו בניסוי (למה אפשר? עשו ניסויים והגיעו לתוצאות מובהקות).

תורה, מן הסתם, אי אפשר להעמיד במבחן מדעי של השערה/ניסוי/אישוש, ולכן היא מכונה "תורה".

אם מישהו יצליח לערוך ניסוי שבו יווצר אדם מקוף, הרי שמן הסתם זה יהפוך ל"הוכחת האבולוציה"...

עד אז, זה פשוט לא משהו שמדענים רציניים מתעסקים בו.

פורסם

האדם לא בא מהקוף אלא מקרוב משפחה משותף לשניהם, שהיה קיים לפני כמה מאות אלפי שנים.

אפשר לראות את האבולוציה בצורה ברורה מאוד ולעקוב אחריה גם בצורה נראית לעין לא מזוינת וגם ברמה הגנטית הכי בסיסית.

ולא, אין כזה דבר "הוכחת האבולוציה" או "הוכחה" של כל תיאוריה שהיא.

המדע מתבסס על ההנחה שלפיה אנחנו תמיד במסע לכיוון הידע, ולמרות זאת אנחנו לא יכולים להיות עד כדי כך יהירים, שאפשר להצהיר שמשהו הוא נכון (עובדה שלא קיימת בדת כי הדת חושבת שיש לה את כל התשובות, גם כשהתשובות סותרות את העובדות).

רואים שאין לך הבנה אמיתית של המדע וגם לא של תהליכי האבולוציה.

פורסם
רואים שאין לך הבנה אמיתית של המדע וגם לא של תהליכי האבולוציה.

ויכולת הסקת המסקנות שלך מהווה אישור לכל מה שאני חושב על אנתרופולוגים...:-D

פורסם
אתה רוצה לתפוס אותי בדקדוקים של ניסוח?

דקדוק של ניסוח?!

אתה לקחת את הרעיון שבבסיס התיאוריה כולה וטענת שהוא לא קשור.

עכשיו בו נדקדק בניסוח ונגדיר מיהו מדען "רציני"?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עד כמה שאני הבנתי הבעיה שמונעת הוכחה מעשית בתאוריה, גם אם המנגנון המוצג הוא נכון ביסודו עם דוגמאות של הסתברות, היא שיש כל מיני "חוליות חסרות" בקישור של המעברים באבולוציה משלב מסויים לאחר.אל תשכח שמוצא המינים זו תאוריה, כבדה ורצינית שמונחות על יסודה הרבה השערות, אבל תאוריה. כמו במתמטיקה, שכולה לא הייתה פועלת בלי השערות יסוד מסויימות שחובה להסכים עליהן.

מבחינת הדת, לא מזמן ראיתי תאוריה שמתעקשים ללמד בבתי ספר באמריקה על "חומר אלוהי" שנמצא בכל תא. בעצם הנימוק הוא שיש חומר לא מוסבר בכל תא חי שלא ניתן להסביר מה המקור שלו או לשחזר אותו אז פשוט קוראים לו באותו שם וזה סוג של הקבלה לאבולוציה בצד זרמים נוצריים. א. אני אומר סבבה "חומר אלוהי", ב. כרגע אין שום הסבר אחר לאותו חומר, ולתלות את האי ידיעה שלך או חוסר יכולת להשפיע בדברים, בגוף שאתה לא באמת יכול לדעת מהו(בעזרת השם, בעזרת אללה הקדוש ומוחמד נביאו עלי אדמות, בעזרת מושיענו ישו הקדוש וכו' וכו' וכו') תמיד פתרון קל.

ומדען רציני לובש חלוק לבן ויש לו עטים בכיס

פורסם
עכשיו בו נדקדק בניסוח ונגדיר מיהו מדען "רציני"?

מדען שעוסק בתצפיות, השערות וניסויים.

רוצה דוגמה?

אסטרונומיה > אסטרופיזיקה > קוסמולוגיה (בהגדרות של המאה ה-21).

אסטרונומיה זה המון תצפיות, המון מידע, נוסחאות שמתקנים ומשפרים, וכיו"ב.

באסטרופיזיקה יש כבר יותר תחומים אפורים, אבל מדי פעם יוצאת איזו תאוריה מוצלחת שמצליחה לקדם משהו.

עם המון-המון-המון אסטרונומיה וקצת אסטרופיזיקה אפשר לשלוח אנשים לירח.

קוסמולוגיה זה כמעט רק תיאוריות, שנוטות להיות כלליות מאוד עד כלליות מדי,

ומהווה מפלט ללא מעט קשקשנים גמורים שעוסקים בשעשועים אקדמאיים

שלא ממש מבינים פיזיקה או מכירים את תחום האסטרונומיה.

• תוכן חדש...