Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה התחלתי שבוע שעבר את לימודי התואר שלי באילת.

המסלול הוא כולל שנתיים באילת ולאחר מכן אני עובר לבאר שבע.

כפי שידוע לי לתושבי אילת יש הטבות גם באוניברסיטה מבחינת מלגות וגם באילת עצמה.

מישהו יודע מה הפרוצדורה, נכון לעכשיו אני משכיר שם דירה עד סוף הסמסטר עם אופציה להארכה.

בחופשת הקיץ יש לציין שאני אחזור לביתי, האם אז צריך לשנות שוב את הכתובת?

אחרי כמה זמן מקבלים את התעודה של "תושב אילת"?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

קודם כל מזל טוב על המעבר, אם אתה צריך עזרה/מידע אתה מוזמן להתקשר (גרתי שם בשנה האחרונה גם למטרות לימודים).

על מנת לקבל את תעודת התושב אתה צריך להביא אישור על הקבלה ללימודים לעירייה (נמצאת במרחק הליכה של כמה דקות מהתחנה המרכזית) + לשנות את הכתובת במשרד הפנים + חוזה שכירות.

למי שאין אישור לימודים צריך להביא 3 משכורות אחרונות ממקום העבודה.

ד"א, ההטבות הם לא כאלה מטורפות, בד"כ אתה מקבל 10% הנחה או קינוח חינם במסעדות, יש לך מחיר מיוחד בטיסות (שגם הוא גבוהה מאוד וחוסך לך רק אם אתה טס בשעות היקרות, בשעות המתות תמצא טיסות גם בחצי מחיר) וזהו בעצם.

יש את מלגת אילת, כל שנה יש להם דרישות שונות, בשנה לפניי היית צריך להתנדב 30 שעות, בשנה שלי היית צריך לעשות פרויקט פר"ח.

אתה גר במבנה המגורים החדש או באלמוג אילת? רק שתדע שבמידה ויש לך שם רכב כדאי לך להרחיק לשכונת שחמון, הדיור שם ברמה אחרת לעומת כל אילת (תוכל למצוא יחידה בבית פרטי באותו מחיר שאתה משלם על הקונכיה שאתה גר בה במעונות), החיסרון הוא כמובן שצריך ללכת ברגל חצי שעה לאוניברסיטה (משמע לחצות את כל העיר), לסוע 10 דקות באופניים או 3 דקות באוטו/אופנוע.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

רציתי לגור במעונות שדוקא נחשבים למקום טוב באוניברסיטה, אבל עקב הלחץ, היה לי סיפור שקיבלו אותי בועדת חריגים לתואר וככה היה לי 5 ימים עד תחילת הלימודים כדי למצוא דירה, והרישום למעונות הוא עד אוגוסט אז אני משכיר באלמוג למרות שיש להם חוזה מאוד שרירותי, מה שגרם לי לסגור עם עוד שותף רק עד סוף הסמסטר עם אופציה להאריך.

לגבי אוטו, נתתי אותו השנה לאחי שהוא גם סטודנט אבל גר בבית, כי חלק מהימים הוא לומד בירושלים וחלק לומד ברחובות ככה שהוא צריך את האוטו יותר ממני, לא משתלם לי לשלם 400 שקלים הלוך-חזור כל פעם שאני חוזר לבית, אני מעדיף כבר לעשות את זה באוטובוס.

פורסם

חבל שפנית ישירות לאלמוג, בשנה שעברה היה סיפור דיי רציני איתם.

בקצרה, אנשים שהשכירו דירה באלמוג דרך מודעות בעיתון (אנשים פרטיים שיש להם דירה באלמוג) שילמו משמעותית פחות מסטודנטים שהופנו ישירות להנהלת אלמוג דרך האוניברסיטה.

שוב, חבל שהתחייבת כ"כ מהר, יש המון דירות הרבה יותר שוות מאלמוג. אז נכון שזה נראה מאוד יוקרתי וחדש מבחוץ אבל הדירות ממש צפופות, קטנות ונורא יקרות.

מי שמחפש דיור איכותי הולך לשחמון, למרות שהדירות שם חדשות ויפות המחירים לא נופלים ממרכז העיר. הסיבה העיקרית היא העדר אמצעי תחבורה והעובדה שמונית משחמון למרכז העיר מגיעה לכמעט 30 ש"ח בעוד שמונית באזור מרכז העיר לא עוברת את ה-15 ש"ח (אתה תלמד מהר מאוד שאין תחבורה ציבורית באילת למי שהוא לא עובד של בית מלון).

אני חרשתי את אילת במשך חודש שלם בחיפושים אחרי דירה. כל מה שראיתי בתוך העיר היה דיי קרוב לזוועתי (היו דירות משופצות אבל השכונות נראות שם מאוד סלאמס). סגרתי לבסוף עם הדירה הראשונה שהלכתי לראות בשחמון. יחידה בבית פרטי, עם חצר (מצויין לכלב שלנו), נוף יפה למפרץ, חשמל/ארנונה/מים/YES/אינטרנט ללא עלות וללא הגבלה, והכי חשוב בעל דירה פשוט זהב.

אני ממליץ לך בחום חודש לפני סוף החוזה להתחיל לחפש דירה אחרת. העובדה שזה יצא לך פחות או יותר בשיא החורף תשחק לטובתך כי בתקופה הזו מחירי הדירות באילת בשפל.

פורסם

כנכנסתי לאוניברסיטה, גיליתי שאנשים משכירים בדירות באיזור במחיר הרבה יותר זול משלי.

לפני שעברתי לאילת ביררתי ב"ערב ערב" רוב הדירות היו דירות סטודיו יותר יקרות ובמצב מחורבן.

הזמן שהתקבלתי שיחק לרעתי, יום שלישי לפני הלימודים, קיבלתי מכתב שהתקבלתי, מה שאמר מרתון של למצוא דירות עד יום ראשון שהלימודים התחילו.

מחוסר ברירה יום חמישי שעבר העמסתי ציוד על האוטו וירדתי איתו לאילת, שם מצאתי מישהו שמחפש דירה באלמוג, וגיליתי שחבר שלי כבר השכיר שם, ויש עוד שותף שמחפש.

אני לא רוצה להרחיק לשחמון מהסיבה הנ"ל":

יש לנו יומיים בשבוע שיעורים שמתחילים ב-10-11 בבוקר ונמשכים עד 4-5 אחרי הצהרים.

בעת השיעורים האלה אנחנו מקבלים הפסקה של כ-45 דקות ללכת לדירה ולהכין ארוחת צהרים.

אם אני יגור בשחמון אני לא יוכל להגיע לדירה באמצע הלימודים, יש לי גם יום עם הפסקה של 5 שעות בין קורס לקורס, אז אני מעדיף קרבה לאוניברסיטה.

פורסם

הבעיה היא שרוב הדירות שנמצאות קרוב לאוניברסיטה במצב זוועתי.

מקווה בשבילך שתוכל למצוא משהו סביר במחיר הגיוני (שוב, העובדה שתחפש בחורף תשחק לטובתך).

פורסם

לדעתי עם תעודת תושב אילת אפשר בהחלט גם לעדכן את חברת הסלולר בכתובת החדשה ולחסוך את המע"מ.

אני לא רואה צורך לשנות כתובת כל פעם שאתה חוזר למרכז לחודשיים.

רק תוודא היטב שאתה ממשיך לקבל את הדואר הרשום שמגיע אליך לכתובת הרשומה. (ע"י שירות עקוב אחרי של רשות הדואר, או חברים באילת שיאספו מהתיבה, ווטאבר) אחרת תגיע למצבים לא נעימים שאתה מקבל דוח חניה, לא יודע עליו, ואחרי כמה שנים מעקלים לך את החשבון בנק.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לתושב אילת יש 50% הנחה למנות העיקריות ב"קפה אופטימי", ויש שם אחלה אוכל, מניסיון.

15% הנחה בשיקגו בהילטון.

10% הנחה במוניות הים האדום.

לכל תושב אילת מגיע להכנס למסלול "אילתי" בחברת האשראי ללא תשלום.

בטוח יש עוד הרבה מקומות שלא בדקתי, שווה לבדוק.

זה נכון

• תוכן חדש...