Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לתדרים הנמוכים לא משתמשים במיקרופון, משתמשים בחיישן.

עכשיו יותר ברור?

ברור? :lol:

מה ברור?

צריך להסיבר לך שגם מיקרופון זה חיישן?

בכל מקרה מה עושה החיישן שאתה מדבר אליו?

מודדת וויבראציות? מצמידים אותו למשהו?

או שהוא מודד לחץ אוויר? (קרי מדובר במיקרופון)

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם תחבר אליו פומפת וואקום, הוא ימדוד את זה כלחץ, אם תצעק עליו הוא לא ימדוד את זה.

ממקמים את החיישן במרכז השמשה, כ4 אינצ' מעל הדש.

הוא לא יעיל בתדרים מעל 100 אך הוא יעיל עד 5 הרץ בחלק התחתון.

אם יש לך עוד שאלות אז בכיף.

אני אעלה תמונה של החיישן בהמשך היום

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
אתה טועה - אין הבדל בעוצמה מופקת.

הבדל במרחק X נובע מרמת דעיכה שונה של תדרים שונים.

תעשה ניסוי פשוט

תיקח מידבאס 6.5 שינגן בתדר 80 הרץ רעש וורוד.

תיקח טוויטר שינגן בתדר 8K רעש וורוד.

תשים את המיקרופון 20 ס"מ מהרמקולים ותכוון אותם להפיק את אותה העוצמה מבחינת דציבלים

עכשיו תשים את היד שלך במקום המיקרופון - מהמידבאס סביר להניח שתוכל להרגיש רעד (תנודות של אוויר שהוא מזיז)

מהטוויטר אין סיכוי גם לא בחלומות הלילה.

עכשיו - התנודות האלו גם מזיזות את הממברנה של המיקרופון והן גם מפורשות בצורה זו לנתון SPL - הטוויטר ידחוף פחות אוויר ולכן הוא יפיק באותה העוצמה שתימדד על גבי הממברנה של הרמקול את אותו נתון DB אבל הוא יפיק פחות תנודות אוויר מאשר המידבאס.

אני מקווה שאתה מבין על מה אני מדבר.

המיקרופון שאתה תשים בטרמלאב מול הטוויטר לא יתן לך תוצאה או אולי תוצאה אפסית היות והטוויטר לא יזיז אותו... אבל מבחינת העוצמה האוזן שלך תיקרע לחתיכות. זה בזמן שבמד ""SPL"" סטנדרטי אתה תקבל מדד גבוה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אם תחבר אליו פומפת וואקום, הוא ימדוד את זה כלחץ, אם תצעק עליו הוא לא ימדוד את זה.

ממקמים את החיישן במרכז השמשה, כ4 אינצ' מעל הדש.

הוא לא יעיל בתדרים מעל 100 אך הוא יעיל עד 5 הרץ בחלק התחתון.

אם יש לך עוד שאלות אז בכיף.

אז זה בעצם מיקרופון שבנוי לעבוד בטווח תדרים מסויים?

פורסם

לאנוס - צא מהסרט הזה.

באמת אני אומר לך. אתה מבלבל כאן דברים.

דבר ראשון - יד שלנו אינה מכשיר מדידה שלפיה אתה יכול לקבוע איך הדברים עובדים בטבע.

גם אלקטרונים וקרני רנטגן אתה מודד עם יד?

דבר שני - בניסוי שאתה מציע חסר רק פרט אחת "קטן" - איך נדאג לאזן את עוצמת הקול בין 2 יחידות?

נחש........

מודדים SPL עם מיקרופון.

דבר שלישי - גם הוא "קטן" - בפינק נויז בהגדרתו עוצמה פוחתת עם עליית התדר.

אז ממש ניסוי מדעי הצעת כאן.

סליחה שאני אומר את זה וזה ממש לא בקטע להעליב - אתה לא מספיק מתמצא.

פשוט תלמד.

גם אני לא סופר מומחה - ממש קטונטי.

אני מבין שזה לא מסתדר לך - אבל כך זה עובד.

אני מציע לך שתתחיל להתעמק בפיזיקת גלי קול.

טיפה, לא הרבה. כי אפשר לטובע בזה בקלות :lol:

פורסם

לדעתי זה חייב להיות מיקרופון במהות שלו אבל אתה צריך להבדיל בין מדידת SPL בתחום תדר X למדידת SPL בתחום תדר Y

בעצם מה שאני חושב שהיו צריכים למדוד זה כמה DB מופק בכמה WATT ומאיזה קוטר של רמקול ואם תשים לב אלו הן בדיוק הקטגוריות של תחרויות הסאונד...

כמה סאב וופרים יש למתחרה

מה הקוטר של הסאב וופרים של המתחרה

לאיזה תדר מכוונת התיבה\מדידה

כמה DB הופקו באותם הנתונים

SPL זה נתון מאוד מעורפל כי אתה צריך לדעת בדיוק מה אתה מודד ובאיזה תנאים.

אין מה להשוות בין מיקרופון שמודד SPL בתחום תדר רחב לבין מיקרופון מאוד לא רגיש (חיישן בעצם) שמודד SPL בתחום תדרים מאוד ספציפי.

עריכה - אני אוסיף כאן משהו שאולי פוספס

מה שנמדד בתחרויות SPL (מה שלפחות אמור להמדד) זה לחץ האוויר שנוצר בתוך הרכב בזמן שהעוצמה של הרמקול (סאב וופר במקרה הזה) נמדדת בתדר X

איך בדיוק אתה רוצה לקבל תוצאה אמינה מכלי מדידה שטוויטר יכול להזיז אותו? בזמן שאתה צריך למדוד מפלצות בקטרים של 12, 15, 18 אינטש ומעלה?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נכון ולא נכון - אבל כבר דיברנו על זה:

ברור... לגבי התכוונות שלו לתחומי תדרים שונה - וזה בגלל שלייצר ציוד מקוייק על פני כל טווח התדרים זה מאוד יקר.

לרוב עדיף לקחת משהו מוגבל לטווח מסויים אבל עולה עישירית.

לגבי מדידות - פנה למושג SENSITIVITY.

הוא בכלל לא מתיחס לגודל של ממברנה וגם לא לתחום דברים.

רק ל-SPL שמופק מ-1 וולט (לא וואט !!!!)

וזה למה - כי גם סופר טוויטר מייצר SPL.

שוב - נא לא לבלבל עם מושג מוטנטי שלכם שמתמקד בתדרים נמוכים ואין לי מושג מה באמת הוא אומר.

SPL אמיתי הוא SOUND PRESSURE LEVEL שתקף לכל התדרים, מרחקים וגדלי יחידות - זהו מושג אוניברסלי כמו משקל (לא תלוי בצורה, צבע, חומר ונפח).

מה שאתה מנסה להתווכח אליו זה כמו להגיד שקילו נוצות שקול פחות מקילו עופרת.

חביבי - 1 קילו זה 1 קילו.

פורסם

לא מיקרופון, חיישן.

אין בחיישן ממברנה כלשהי.

הוא סגור לגמרי.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

על איזה עיקרון הוא עובד?

לפי מה שאתה מספר זה נראה כאילו הוא מודד וויבראציות.

מצד שני - הוא לא היה מגיב לוואקום אבל אתה אומר שהוא כן.....

פורסם

עכשיו אני מבולבל...

אם זה אכן חיישן וכנראה חיישן לחץ מסוג כזה או אחר - מדוע מודדים את התוצאה בDB ולא בBAR???

Pioneer TS-X150

פורסם
עכשיו אני מבולבל...

אם זה אכן חיישן וכנראה חיישן לחץ מסוג כזה או אחר - מדוע מודדים את התוצאה בDB ולא בBAR???

שאלה מצוינת.

נראה לי שזה מטעמי נוחות - כי אנשי סאונד "צערים" יתקשו לתרגם BAR ל-DB.

בעצם לכל אחד הרבה יותר נוח ישר לקבל DB.

פורסם

מה שזה כנראה אומר זה שמכשיר המדידה מכוון לתדר מסויים ולרגישות מסויימת ולפי מידת לחץ האוויר בנקודת המדידה הוא יודע לתרגם את זה לכמה דציבלים הרמקול אמור להפיק.

מה שמעניין זה אם צריך לכוון את הרגישות בהתאם לגודל הרמקולים והמספר שלהם ולמרחק בו הם נמצאים מנקודת המדידה היות ו:

יותר רמקולים = יותר דחיפת אוויר = יותר לחץ

המרחק בין נקודת המדידה לרמקולים לדעתי פחות חשוב אם הרכב סגור היות ומדובר בכלי סגור והגלים מתפשטים בתוך הרכב בצורה שווה (לפחות פיזור האוויר אמור לעשות את זה).

גודל הרמקולים = כמות האוויר פר רמקול שניתן להזיז.

מעניין אם גם לוקחים נתונים כמו XMAX בחשבון כשעושים בדיקה מדוייקת באמת בתנאי מעבדה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני לא מבין במדידות SPL שאתם מדברים עליהם - אבל במדידות תקניות אין שום משמעות לכמות הרמקולים ולגודל שלהם אלא רק לתוצאה הסופית שמתקבלת.

מרחק - כן משפיע.

לאמרות שבתדרים נמוכים זה פחות. וגם אתם אומרים שתמיד מודדים באותה נקודה סטנדרטית - אז זה נראה בסדר.

לגבי התפשטות גלים במרחב - זה מסובך מאוווווווווד.

אני מבין בזה מספיק רק כדי להבין שאני לא מבין בזה כלום.

אבל אני כבר יכול להגיד לך שמבחינת תדרים נמוכים חלל הרכב הוא לא סגור כי גוף הרכב הוא חצי שקוף לגלים באורכי גל האלו.

זה אומר שגל קול (קרי לחץ אוויר, כן?) ברובו עובר את גוף הרכב וממשיך הלאה ולא מוחזר פנימה לתוך החלל הפנימי.

זה לא קשור לעוצמה אלא לארוך גל שלו - ב-40 הרץ רבע אורך גל מעל 2 מטר - שזה מחוץ לרכב (ברוב הכיוונים).

• תוכן חדש...