Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בערב נסעתי לתל-אביב, ברגע שחנייתי סמתי לב לנזילה מתחת לרכב, מהבדיקה נדגלה שהנזילה מהרדיאטור.

אחרי כמה שעות חזרתי לרכב מיליתי נוזל קירור ליטר שהיה לי בתא מטען, והנעתי את הרכב ואתחילו נקישות מהמנוע שלא היו לפניכן. הנסיעה הייתה די קצרה של 10 קילומטר על כביש מהיר. כל הדרך הבייתה סמתי מזגן על חום ובדקתי עם יוצא חום מהמזגן לשם בדיקה שאכן עדיין יש מים במערכת, המד לא ארה שהמנוע מתחממם והיה כל הזמן על טמפרטורת עבודה. ברגע שהגעתי הבייתה פתחתי מכסה מנוע והדברר שהמיכל עיבוי כבר ריק.

מהשמייע שלי אלו נקישות מאזור ראש המנוע. היום אני אולך לקנות רדיאטור חדש ולהתקינו ברכב.

השאלה עם נגם נזק לראש מנוע? הרכב רובר R25 שנת 2001 נפח 1800.

תשמור על הש....רכב, והוא ישמור אלייך :roll:

פורסם

מי קבע שהבעייה ברדיאטור?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אמיר אני מאריך מאוד את ניסיון העזרה שלך, אבל אני יודע את מה שאני רואה. השאלה הייתה בקשר לנקישות? ממה זה נובע?

שחכתי לציין שהמנוע עובד כרגיל עגול, ונסע גם רגיל

פורסם

אם יש משהו שבעלי מקצוע לא אוהבים זה לקוח שבא ואומר להם מה לתקן ואח"כ עוד בא בטענות למה זה לא סידר את הבעיה. תן לבעל מקצוע לאבחן את הבעיה. הכי רחוק שאתה יכול ללכת זה לתת לו כיוון, משהו בנוסח "אני חושב שראיתי נזילה מהרדיאטור". אבל אף פעם לא לבוא ולהגיד תחליף לי רדיאטור כי אם זה לא יפתור את הבעיה אין לך למי לבוא בטענות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני לא כתבתי שאני חושב שראייתי, אני יודע מה ראייתי!. ואני לא אחד שרק אתמול גילה את אמריקה מתחת למכסה מנוע.

אני מספיק בקיא כדי לראות שכל הרדיאטור רטוב וזה לא מהצינור העליון או התחתון! ואין שם עוד חלקי מערכת קירור עם נוזל קירור חוץ מרדיאטור. זאת אומרת הנזילה בוודעות משם.

דיברתי עם אלי מהמוסך מורשה בפתח תקווה. הוא אמר שזה יכול להיות השמן שמהתחממות ניהיה יותר דליל וזה גורם לנקישות.

יש עוד כיוונים לבעייה?

פורסם
אתמול בערב נסעתי לתל-אביב, ברגע שחנייתי(שחניתי) סמתי(שמתי) לב לנזילה מתחת לרכב, מהבדיקה נדגלה(נתגלה) שהנזילה מהרדיאטור.

אחרי כמה שעות
,
חזרתי לרכב
מיליתי
(מלאתי) נוזל קירור,
בכמות
של
ליטר שהיה לי בתא
ה
מטען, והנעתי את הרכב
ואתחילו
(והתחילו
)נקישות מהמנוע שלא היו לפניכן
(לפני כן).
הנסיעה הייתה די קצרה של 10 קילומטר על כביש מהיר. כל הדרך הבייתה
סמתי(
הפעלתי)
מזגן על חום
,
ובדקתי
עם(
אם
) יוצא חום מהמזגן לשם בדיקה
,
שאכן עדיין יש מים במערכת, המד לא
ארה
(הראה
)שהמנוע
מתחממם
(
מתחמם
)
והיה כל הזמן על טמפרטורת עבודה. ברגע שהגעתי הבייתה פתחתי מכסה מנוע
והדברר
(והתברר) שהמיכל עיבוי כבר ריק.

מהשמייע (מהשמיעה)שלי אלו נקישות מאזור ראש המנוע. היום אני אולך(הולך) לקנות רדיאטור חדש ולהתקינו ברכב.

השאלה עם (אם)נגם(נגרם) נזק לראש מנוע? הרכב רובר R25 שנת 2001 נפח 1800.

שלום רב !

לפני שאתה ניגש להחליף רדיאטור, בצע בדיקת לחץ ברדיאטור שתאשר את קביעתך שאכן הרדיאטור נוזל, ולא רכיב אחר במנוע, ובצע בדיקה נוספת אחרי הרכבת הרדיאטור, מומלץ שתבדוק גם אטימות מכסה רדיאטור, והחלף אותו לפי הצורך.

הרעשים והנקישות ששמעת, הם כנראה כמו שאמרו לך במוסך, השמן הפך לדליל מאד, מה שפגע בכושר השימון הסיכוך, וקירור המנוע(לידיעתך שמן מקרר את המנוע, ובהתחממות יתר, הוא מתקשה לעשות זאת). ומומלץ שתחליף גם שמן ומסנן שמן מנוע.

המלצה אחרונה, קרא את ההודעה שלך מחדש, לאחר שערכתי אותה מחדש, והדגשתי את השגיאות כתיב שלך באדום, ואת התיקון בשחור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה רבה לך צביקה! זאת התשובה שחיפשתי! אני מעריך את זה מאוד.

ותודה על התיקון שגיעות כתיב שלי. זה משהו שמשתפר אצלי ואז עוד פעם אני מתחיל לכתוב עם שגיעות, בכל מקרא אתה לא רוצה לדעת איך כתבתי לפני שנתיים או אפילו פחות.

וכן הדבר הכי חשוב שחכתי להגיד לך. זה שההודעה שלך גרמה לי לחייך פעם שנייה היום אחרי המוסכניק =)

תודה רבה וחג שמח

התכונים בהמשך. 

פורסם

התכון, קניתי רדיאטור חילופי חדש עלותו 1294 ש"ח. ברגע שפירקתי את הישן נתגלה סדק לכל אורך הדוד.

הרכבתי את החדש ב 4 שעות של עבודה (לא ידעתי איך להוציא את הישן) לכל מחליפי הרדיאטור ברובר מהדגם הנל מפרקים את הבמפר הקידמי מפרקים את התושבות של הרדיאטור מזגן, ואופ מוצאים את הרדיאטור. עשיתי ניקוי יסודי למיכל עיבוי.

שמתי מים אדומים, עשיתי אחלפת שמן מנוע ופילטר. הנעתי את הרכב והסתומים עדיין היו מתקתקים. בנתיים שהייתי מוציא אוויר מהמערכת המנוע עבד, ולא עבר התיקתוקים אחרי שסיימתי להוציא את האוויר נתתי לו כמה קיקים של גז ואופ פיתום גם השסתומים אפסיקו לדפוק. אז הסיכום הוא כזה, השמן הישן היה באמת דליל, ואחלפתו פתרה את הבעיה של השסתומים.

עכשיו הרכב מרגיש הרבה יותר טוב.

שאלה: מה אני יכול לעשות עם הרדיאטור הישן? אפשר לשפץ? או למכור לברזל?

פורסם

את הרדיאטור הישן תחליף דוד צידי בדרך השטח בתל אביב יש בפנים מומחה רדיאטורים

תבקש ממנו שיחליף ויעשה ניקוי רדיאטור עלות סבבה יחסית בסביבות 200 ש"ח.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם
שמתי מים אדומים, עשיתי אחלפת(החלפת) שמן מנוע ופילטר. הנעתי את הרכב והסתומים(השסתומים) עדיין היו מתקתקים. בנתיים שהייתי מוציא אוויר מהמערכת המנוע עבד, ולא עברו התיקתוקים אחרי שסיימתי להוציא את האוויר נתתי לו כמה קיקים של גז ואופ פיתום(והופ פתאום) גם השסתומים אפסיקו (הפסיקו)לדפוק. אז הסיכום הוא כזה, השמן הישן היה באמת דליל, ואחלפתו(החלפתו) פתרה את הבעיה של השסתומים.

עכשיו הרכב מרגיש הרבה יותר טוב.

שאלה: מה אני יכול לעשות עם הרדיאטור הישן? אפשר לשפץ? או למכור לברזל?

שלום רב !

את הרדיאטור הישן אתה יכול לגרוט, או למכור לברזל/נחושת/ פלסטיק.

מה צמיגות השמן שמלאת במנוע, האם 10/40 חצי סינטטי, או 20/50 מינרלי?!

עכשו אני מקווה שיהיה לך לזמן לחזור ללמוד, בבית הספר, כתיב לשון וניקוד.

בברכה

צביקה

פורסם

עשית טעות לדעתי שהורדת את הרדיאטור המקורי מהרכב והבאת תחליפי סיני ברמה ירודה שסביר להניח יחזיק עוד שנתיים לא יותר עד שיתחילו הצרות, וצרות התחממות ברובר זה ישר ראש מנוע.

אם היה לך פיצוץ בדוד שקרה גם אצלי, אני שמתי את הרכב בדרך השטח בגלל פיצוץ צינור מים עליון וסדק בדוד, הרדיאטור עבר שיפוץ שכלל פירוק הרדיאטור, ניקוי שלו בחומצה, שטיפתו, והחלפת דוד פלסטיק בחדש, הכל כולל עבודה 600 ש"ח עם מע"מ. את העבודה ביצע שמוליק מזרחי "גונגה" מקצוען וישר ואדם נעים הליכות.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

קודם כל תתחדש לא סיפרתה לי עדיין, אמרת לי שאתה בכיוון של שני רכבים אחד הR25 ועוד אחד שאני לא זוכר, בכל מקרה בשביל זה הגבתי כי אתה יודע שאין לי נסיון :), בהצלחה

פורסם
צביקה למה לגריטה?

אפשר לתקן עדיין את הרדיאטור כולה דוד צידי התפוצץ.

אז למה לקנות רדיאטור סיני חילופי ב1294 שקל??!!

בברכה

צביקה

פורסם

שמתי 5/40 סינטטי מלה.

יאללה צביקה בוא ניפתח דיון בנושא "שגיאות כתיב", כי זה מאוד מעניין. ואם כבר מדברים על זה בית ספר סיימתי לפני 4 שנים.

ומה שעוד יותר מעניין צביקה! זה שהשגיאות כתיב האלו היו נותנות לי הרבה הקלות בבגרות. בזמן שאחרים שהיו אפילו בטעות עושים שגיעה מקבלים הורדה בציון. וכן צביקה שחכתי לציין שבכל הנושא הזה שפתחתי ביום שישי בבוקר אתה היחידי שנפל עלי בגלל שגיאות כתיב. אזוב שזה מעליב, באתי לבקש עזרה ובמקום אני מקבל תיקונים של שגיאות כתיב!. ובינינו אני לא באמת יודע בן כמה אתה אבל זה שאתה יותר מבוגר מימני זה ברור, וגם ברור לי שאתה מתנהג כמו אחד שלא סיים בצפר, או כמו ישראלי ממוצע. אז יאללה גם ככה לא מקבלים עזרה בפורום הזה! אז גם ליכנס לפה בישביל שמנהל בפורום ינסה להשפיל אותי?! כי מה שעושה אותו מנהל זה לכתוב בסוף כל הודעה "בברכה".

ודבר אחרון שכנירא צביקה בחיים לא שמעתה זה ש"מטעויות לומדים" כי כנירא בחיים לא היה לך טעויות. והכי צחוקים זה להשפיל אנשים אחרים על הטעויות שיש להם בגיל 22!

תודה מראש ושבוע טוב.

• תוכן חדש...