Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

כפי שאולי הבחנתם, אני עדיין מחפש רכב לתחילת שנת הלימודים (עוד קצת פחות מחודש).

לאחר שראיתי ובדקתי לא מעט דגמים, שמתי לב שבתקציב שהעמדתי לי-10 עד 15 אלף ש"ח, יש בין היתר רכבים בנפח 1,500 ו-1,600 סמ"ק שיכולים לעשות את העבודה נפלא.

העניין הוא כזה...

אני גר עם חברה שלי, ויש לה רשיון רק לאוטומט. אני רוצה שגם היא תנהג ברכב לעיתים, מה גם שתמיד טוב שיש עוד נהג, למרות שבעיקר אני אנהג (בכל מקרה, עזבו את עניין הזוגיות... :) ).

אני מתכנן לסוע, ואני לא מגזים, קילומטרים ממש בודדים. בית-מכללה-עבודה-פה ושם לצאת קצת וזהו. הכל ברדיוס של כמה ק"מ בודדים. חשוב לי להדגיש שלנסיעות ארוכות אני אעדיף תחבורה ציבורית, כי התחבורה הבינעירונית בארץ סבבה דווקא, אבל בתוך העיר היו לי "חוויות" מזעזעות עם תחבורה ציבורית בשנה א', מה שבזבז לי די הרבה זמן (שעה באוטובוס במקום 10 דקות באוטו למשל...).

האידיאל מבחינתי הוא רכב אוטומטי, ונפח מעל 1,000 סמ"ק אבל לא יותר מ-1,300 סמ"ק, וכמובן שיהיה קטן וזריז, כאמור נסיעות בעיקר בתוך העיר.

אבל שמתי לב שיש מלא מכוניות 1,500 וגם 1,600 סמ"ק שנכנסות בתקציב שלי, וחשבתי לעצמי...אולי אני טועה כשאני ננעל על רכב קטן? הרי אני עומד לסוע כמה מאות ק"מ בודדים בחודש במקרה הכי "גרוע".

האם יש חשיבות כה רבה והבדל משמעותי בצריכת הדלק, והאם בכל זאת סטודנט שלא ייסע כל כך הרבה יכול ללכת על 1,600 אוטומט? (יונדאי אקסנט/לנטרה למשל).

במקרה הכי "נורא" אני פשוט אלך על אוטו ידני קטן (כי שמתי לב שאוטומט בתקציב שלי קשה למצוא), אבל שאלתי היא האם זה צריך להוות שיקול, או שרכב אוטומט 1,600 או 1,500 יכול לעשות לי חור בכיס של כמה אלפי שקלים בשנה? (שלא לדבר על חניה)

תודה רבה! :)

פורסם

בתור הפרוטקטור של הפונטו, חפש אחת משנת 2001 ישנה אופציה לתיבה רציפה. תוספות של הרכב ח''ח, הגה סיטי-נוח בעיר, חסכונית מאוד, קלה לאחזקה, ביטוחים זולים, מושלמת לסטודנט(משום מה אני מתחיל להרגיש כמו תקליט שבור עם הפונטו הזאתי)

היא בתקציב שלך ואולי אפילו תמצא אחת שתשאיר לך עודף.

אין לך צורך ב1600 סמ''ק, הכל מתייקר כשנפח המנוע גדל.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

בתקציב הזה הבעיה שלך צריכה להיות עלויות תיקונים ולא דלק. ההבדל בין 1.0-1.3 ידני ל-1.5-1.6 אוטומטי אמנם יהיה נניח 2-3 ק"מ לליטר בתוך העיר, אבל בנסועה כזו ההפרש הכספי יהיה אולי 50 שקלים בחודש.

בגלל שהתקציב נמוך, יהיה קשה יותר למצוא אוטומטית 1.6 מאשר ידני 1.0-1.4, וכתוצאה גם קשה יותר למצוא אחת במצב טוב שלא תעלה לך אלפי שקלים בשנה בתיקונים. לכן, הייתי מציע לך לחפש איזו שרייד/פיאסטה/סקסו/106/ג'סטי/פונטו ידניות במצב טוב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...