Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי עד כה 19 שיעורי נהיגה והמורה לנהיגה שלי לא נתן לי לעשות רוורס ולא הילוך 5

התקשרתי אליו ואמרתי לו כל מה שאני חושב וכל מה שהציק לי והוא התחיל לדבר אליי לא יפה והוא נבהל כזה

והוא אומר לי מה זה משנה לך לעשות רוורס?! מה זה ייתן לך?!

והוא אמר לי תפסיק להקשיב לחברים שלך שיגידו לך את זה הם סתם חכמים גדולים מהצד והוא דיבר ממש לא יפה אליי ומאוד נפגעתי מזה.

ועדיין לא עשיתי תיאוריה(אני הולך לעשות תיאוריה בעל פה שזה קל מאוד מאוד מאוד) וגם חבר שלי עשה תיאוריה רק בשיעור 25 והמורה לנהיגה שלו עשה לו בשיעור 16 רוורס והילוך 5 גם והוא לימד אותו הכל.

המורה שלי דיבר אליי ממש לא יפה ואני נפגעתי מזה מאוד.

לפי דעתכם הוא מורח אותי?

ממש נפגעתי מאיך שהוא דיבר אליי.

והוא אמר לי שרשום לו על דף כל שיעור את התכנית לימודים מה שצריך לעשות איתי בשיעור.

איזה שטויות במיץ עגבניות.

סתם תירוץ.

בקיצור אני מיואש ולא יודע מה לעשות נמאס לי כבר!!!!!

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא יודע מה יאמרו אחרים , אבל אני עוד בשלבים מוקדמים נהגתי בכביש יחסית מהיר + רוורס .

בשיעור 19 אתה כבר צריך לנהוג דיי טוב .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

הבעיה העיקרית של תלמידי הנהיגה זה שהחברים שלהם באים אליהם ואומרים להם "אני בשיעור הראשון המורה לימד אותי איך נוהגים ראלי מסלולי עפר ואתה עדין לא!", תעשה למורה שלך טובה, ובמיוחד לעצמך ותבטח בו, חכה שהוא ילמד אותך. אם עוד לא "למדת רברס" סימן שזה עוד לא הזמן אפילו אם אתה מוכן, והילוך חמישי אין מה ללמוד, בכביש מהיר לפי המורה מעל מהירות 70 לוחץ קלאצ' מעביר לחמישי ונוסע ככה, בהורדת מהירות אתה מוריד הילוך בלי לחיצת קלאצ', אין בה צורך.

הנה למדת.

עכשיו תבטח במורה שלך, הוא זה שמלמד אותך והוא זה שיודע מה טוב עבורך ללמוד ובאיזה זמן.

אני אישית גם חשבתי "מה זה הוא לא מלמד אותי חניות אני כבר באיזה שיעור 15-16-17 אני מפגר מאחורי חברים" אבל אמרתי לעצמי שאני אמתין, ובסוף וואלה עברתי כל מה שצריך לעבור למדתי הכל (חוץ מחניה בין מכוניות כמו בחניון XD, פספוס שלו, לאנורא) ועברתי טסט ראשון.

patience is key.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

מה באמת כל כך חשוב לך לעשות רוורס לא הבנתי? אני התחלתי חניות ורוורס בכלל איפשהו בשיעור 22, עשיתי סכ''ה 32 שיעורים ועברתי ראשון כמו גדול ואני בחיים אבל בחיים לא הגעתי להילוך 5 בשיעורי הנהיגה שלי אז זה לא רק אתה וזה לא בידיוק להיט ואני עוד נהגתי על רנו מגאן.

תקשיב למורה שלך הוא יודע מתי אתה מוכן לכל דבר, סמוך עליו שיגיד לך לבד מתי לצאת מהעיר ולשלב להילוך יותר גבוה הוא צריך להיות סמוך ובטוח שתדע לשלוט ברכב בכל מצב כי גם יכולת מניעת התאונות שלו היא מאוד מוגבלת הוא לא אלוהים, הוא כולה בחור שיושב לידך עם עוד דוושת בלם בצד שלו ולבלם שלו יקח אותו זמן שלך יקח לבלום במהירות 100 קמ''ש.

יום טוב.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

כמו שאומר בני הבכור: תנשום עמוק ושתה מים.

למרות הלחץ החברתי - מה שחשוב הוא שתצא מלימודי הנהיגה עם יכולת טובה, גם ם זה לוקח 60 או 80 או 100 שיעורים, וגם אם עבור רק בטסט החמישי או השמיני.

יש כאן שני דברים שנכנסים לתמונה:

1. המורה שלך - למורה לנהיגה יש שיטת הוראה, ולא כל מורה מלמד באותה שיטה, למרות שהמטרה הסופית של כל מורי הנהיגה משותפת" להכשיר נהגים היודעים לנהוג בבטחה ולהביאם לקבלת רשיון מהיגה. כמו מורים למתמטיקה שלכל אחד הם סגנון הוראה שונה ולעתים סדר הוראה שונה, אבל לכולם מטרה משותפת - להנחיל לתלמידיהם את יסודות המקצוע ולהביאם להישג הנדרש במבחני הבגרות.

2. אתה בעצמך - אנשים שונים קולטים את מיומנויות הנהיגה בקצב שונה. יש אנשים שמסוגלים לנהוג לאחר 20 שיעורים וטסט אחד, יש הזקוקים 100 שיעורים -10 טסטים. אין לכך כל קשר לשאר יכולותיהם. גם אני קיבלתי את רשיון הנהיגה לאחר הטסט הרביעי, עדיין אני חושב שאני נוהג לא רע ובודאי שהדבר לא הצביע על יכולות נמוכות בתחומים אחרים (תואר אקדמי גבוה אמרנו?).

בקיצור - take your time. עדיף לך ללמוד נהיגה לאט ובאופן יסודי, ולהיות נהג טוב וזהיר משך 70 השנים הבאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אף אחד אפילו לא אומר שהמורה תכנן למשוך אותו למשך 40-60 שעורים, יתכן וירצה הגורל והוא אכן ייגש בשיעור 30 או משהו. יכול להיות שבכלל הוא דווקא נוהג טוב ולכן המורה לא חושב שצריך ללמד אותו הרבה זמן מראש את הדברים הפשוטים האלו ולתת לו לתרגל אותם כאחד שקשה לו להבין, אולי קליטתו המהירה מאפשרת למורה ללמד אותו טכניקות ולאפשר לו להתאמן עליהן בזמן קצר יחסית.

לבטוח במורה זה הצעד הראשון להצלחה

פורסם
תשמע אתה משלם לןו את הכסף ככה שאתה מחליט

תגיד לו שאתה עובר מורה

מה הוא יעשה ירביץ לך?

וככה נראה הנוער של ימינו. אין טיפת כבוד למבוגרים ולמנוסים. אתה צריך להתבייש במה שאתה אומר.

אף אחד לא מחזיק אותו בביצים, ואם לא נראית לגאון הגדול הדרך או היחס מצד המורה הוא מוזמן לעבור למורה אחר, זאת מדינה חופשית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לעבור מורה זה הדבר המטופש ביותר שיכול תלמיד נהיגה לעשות במהלך תקופת לימודיו.

פשוט אל תעשו אתזה אנשים, זה מקשה על הלימוד, מכפיל את העלות ואת הזמן הנדרשים..

פורסם
תשמע אתה משלם לןו את הכסף ככה שאתה מחליט

תגיד לו שאתה עובר מורה

מה הוא יעשה ירביץ לך?

את העצות האלה תחסוך ממנו ומאיתנו לטובת הכלל.

לפותח השרשור, אני לא הגעתי מעולם להילוך חמישי ומעולם לא יצאתי מהעיר ולא עברתי את ה60 קמ''ש בשיעורי נהיגה.

עשיתי רוורס ראשון רק בשיעור 20 ומשהו , לא ממש זוכר, בכל זאת עברו כמה שנים טובות.

ועברתי בטסט הראשון, אז עם כל הכבוד לייאוש שלך ולחברים המלומדים שלך, תן לו צ'אנס. הדבר הכי גרוע זה לריב עם המורה נהיגה שלך, בסופו של דבר אתם מעבירים יחדיו 45 דקות שבהן הוא אמור ללדת אותך ועכשיו אחרי שרבתם זה כבר לא יהיה כמו פעם:-D , וביותר רצינות, תן לו לעשות את העבודה שלו ואתה תתרכז בללמוד את הנלמד.

ואם בכל זאת לא טוב לך, תחליף מורה ואז תראה כמה שזה רעיון יותר גרוע.

בהצלחה ונסיעות בטחות וזהירות שיהיו.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

יש מצב שהמורה לנהיגה שלי רואה אותי שאני נוהג טוב וכמו שצריך והוא משאיר לי את הרוורס לשיעורים האחרונים?

כי אני יגיד לכם משהו אמא שלי דיברה איתו והוא אמר לה שאני נוהג בסדר גמור ואמא שלי אמרה לי שהוא רק החמיא לי בשיחה

פורסם

אם אתה מרגיש בהתנהלות לא תקינה של המורה ובשירות שלו אליך , תעבור מורה זה לא קשה

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

והוא אמר לי שרשום לו על דף כל שיעור את התכנית לימודים מה שצריך לעשות איתי בשיעור.

איזה שטויות במיץ עגבניות.

סתם תירוץ.

כל מורה נהיגה (אני משערת שרובם) עובדים עם מערכי שיעור מסודרים.

הכל בהתאם להתקדמות התלמיד הלומד, מערכי השיעור כוללים, פניות, עצירה, תכנון נסיעה וכו'.

בשביל תלמידים רבים שיעורי נהיגה נראים דומים האחד שני, אך אם תבחן לעומק את השיעורים תבחין שבכל שיעור התמקדת בנושא למידה אחר.

יש תלמידים שלהם מיומנות הנהיגה קלה יותר ולכן יתקדמו מהר יותר "בחומר הלימוד" המעשי, ולכן אין לך מקום להשוות אותך לעומת החברים.

הגעת לשיעור 19, מה שאני מציעה לך לעשות לנשום אויר להתאפק ולא להסיק מסקנות, בסך הכל מורה לנהיגה מלמד הרבה תלמידים ויש לו ניסיון של שעות רבות עם תלמידים על הכביש.

במידה והכעסים שלך מאוד גדולים כלפיו בצורה כזו שאינך יכל לקבל ממנו הוראות או לשהות במחיצתו בזמן שיעור הנהיגה, אז להחליף מורה ולהתקדם הלאה.

בהצלחה

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ידידי, שתה מים ותרגע.עדיף להתרכז בשיעורי הנהיגה במקום מהללי חבריך.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם
בהורדת מהירות אתה מוריד הילוך בלי לחיצת קלאצ', אין בה צורך.

הנה למדת.

.

אתה בטוח בזה?

תזכיר לי לא להשאיל לך את הרכב שלי.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...